Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

no rules
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la no rules » 26 dec 2019, 00:44

Bit će njima kruna karijere kad budemo protiv Norveške igrali , neće znati dali da trče u odbranu ili u napad :mrgreen:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 dec 2019, 00:45

bosanskazvijer je napisao/la:
26 dec 2019, 00:32
Druze, nazalost ali istina je da su klubovi klasicne firme odavno, repke isto tako posluju (daju dnevnice, placaju troskove puta i mnoge stvari koje i firma placa).
Vidis da je sad tako, koja bolje uslove od repki za rad ima, igraci hrle da igraju u njoj, pokusvajuci i tako ostvariti licnu korist i napredovati, naci bolji klub, vise zaraditi itd.Milion primjera imas.
Tako da, bojim se da nisi u pravu.
Sport je postao jedan ogroman biznis, kojem nijedna firma ne moze prismrditi.

Ja ti tvrdim odgovorno da mi bolje trenutno nemamo, a ako bi vodio neke klince umjesto njih, to ne bi imalo smisla, jer se kvalitet ne bi poboljsao ni 1%, zna to i Suman.
Kazem ti, ja sam uvjeren, da su nakon 15 godina u repki, sva trojica zasluzili da igraju EP kao krunu karijere, sta god ko mislio.
Hajde, repcliciraću ti samo još ovaj puta.
Klubovi, pa i reprezentacije, jesu "klasične firme" (kako pišeš) ali ne 'socijalističke' nego okrutno kapitalističke i u tim firmama nema ''milosti'' niti toga o čemu pričaš, jer si kontradiktoran - pišeš o biznisu, trgovini, zaradi a onda 'upetljaš' socijalistički manir 'minulog rada'!!! :roll:

Tvrdiš da boljih nemamo - ne slažemo se, ponovo. Nemamo iskusnijih od njih, ali boljih imamo samo da se 'planski' vršila smjena generacija i da imamo pravog stručnjaka.
Kažeš da se bez njih (sa mlađima) kvalitet ne bi poboljšao ni 1% - zabluda, jer i sa njima i bez njih mi nemamo rezultata, ali sa mlađima bi uz seriozan rad (ne tipa Šumana) imali perspektivu i budućnost.
U tome je poenta.
Pozdrav :wave:
Bosno moja poharana....

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 01:06

Trigger je napisao/la:
26 dec 2019, 00:45
Druze, nazalost ali istina je da su klubovi klasicne firme odavno, repke isto tako posluju (daju dnevnice, placaju troskove puta i mnoge stvari koje i firma placa).
Vidis da je sad tako, koja bolje uslove od repki za rad ima, igraci hrle da igraju u njoj, pokusvajuci i tako ostvariti licnu korist i napredovati, naci bolji klub, vise zaraditi itd.Milion primjera imas.

Ja ti tvrdim odgovorno da mi bolje trenutno nemamo, a ako bi vodio neke klince umjesto njih, to ne bi imalo smisla, jer se kvalitet ne bi poboljsao ni 1%, zna to i Suman.
Kazem ti, ja sam uvjeren, da su nakon 15 godina u repki, sva trojica zasluzili da igraju EP kao krunu karijere, sta god ko mislio.
Hajde, repcliciraću ti samo još ovaj puta.
Klubovi, pa i reprezentacije, jesu "klasične firme" (kako pišeš) ali ne 'socijalističke' nego okrutno kapitalističke i u tim firmama nema ''milosti'' niti toga o čemu pričaš, jer si kontradiktoran - pišeš o biznisu, trgovini, zaradi a onda 'upetljaš' socijalistički manir 'minulog rada'!!! :roll:

Tvrdiš da boljih nemamo - ne slažemo se, ponovo. Nemamo iskusnijih od njih, ali boljih imamo samo da se 'planski' vršila smjena generacija i da imamo pravog stručnjaka.
Kažeš da se bez njih (sa mlađima) kvalitet ne bi poboljšao ni 1% - zabluda, jer i sa njima i bez njih mi nemamo rezultata, ali sa mlađima bi uz seriozan rad (ne tipa Šumana) imali perspektivu i budućnost.
U tome je poenta.
Pozdrav :wave:
Druze, ne znam gdje ti radis, svaka firma i dan danas u normalnoj drzavi, cak i kod nas dosta firmi ima zasluge za minuli rad u vidu vece plate.
Evo ti npr.Njemacka, kao leglo kapitalizma u Evropi, prva ona ima tu stavku, tako da si ti pomijesao da je to "socijalisticki" manir, ali ok.

Da se davno krenulo sa tim sto pricas, mozda bi se i rodio neki kvalitet, jedino to se slazem, ali to je sad sbbkbb.
Da TRENUTNO imamo bolje i iskusnije, realno nemamo.
Nemamo finansija za Savez, a kamoli da imamo rad sa mladjim kategorijama, treba malo biti i realan.
Jbg, volio bih i ja da je tako sve kao sto ti kazes, ali nazalost nije, tu smo gdje smo i zato kazem neka idu na to EP i onda neka prave tu smjenu generacije, kad nisu do sada, ne vidim poentu ni sad da se to radi pred EP.

Pozdrav i tebi.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 26 dec 2019, 01:10

25 dec 2019, 23:10
Pustite ljude neka u miru odu na EP i da se nakon 15 godina u svetom dresu dostojanstveno oproste sa SP i EP u igrackom CV-u.
EP nije oprostaj ... igrace i baraz za SP u junu ... i kad ga zijane, e tek tu ce im biti (neslavan) kraj ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 01:15

DaVinci je napisao/la:
26 dec 2019, 01:10
25 dec 2019, 23:10
Pustite ljude neka u miru odu na EP i da se nakon 15 godina u svetom dresu dostojanstveno oproste sa SP i EP u igrackom CV-u.
EP nije oprostaj ... igrace i baraz za SP u junu ... i kad ga zijane, e tek tu ce im biti (neslavan) kraj ... :zviz:
Ma kao oprostaj na ovako velikom takmicenju, na kojem nikad nisu bili.
Pomenuta trojka vise nece imati sansu nikad da zaigra na EP, na to sam mislio i zasto im to zadovoljstvo nakon 15 godina u repki uskratiti. :nene:
Treba biti nekad i realan jbg, ne bi bilo ni fer ni ljudski. :salut:

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 26 dec 2019, 08:13

Nakon hrpu komentara na stranici RK Gračanica , zašto nema Čičkušića...
Zamolio bih posjetioce stranice na fer diskusiju, bez vrijeđanja i omalovažavanja.
Da bi se o nekoj problematici diskutiralo, treba se prvo upoznati sa materijom.
Kao što je rečeno, okosnicu sparing protivnika činiće aktuelni reprezentativci, a ekipu će popuniti mladi i perspektivni igrači iz Premijer lige. Sigurno da Čičkušić, Tufekčić, Grujić, Efendić, Osmanhodžić, Kadić, Daničić, Ćelić Itd.su kvalitetniji i iskusniji igrači od pozvanih, ali cilj je bio da mladi, perspektivni igrači osjete atmosferu i uporede svoje kvalitete i mogućnosti sa najboljima.
Na ovom spisku trebali su biti srednji bek Vukšić i desni bek Jozinoviću iz Izviđača, ali sa trenerom “Skauta” nije se uspio ostvariti kontakt.
Od iskusnijih igrača, tu je samo Biljaka jer je njegova pozicija deficitarna.
Treba napomenuti i da i nekolicina igrača već na odmoru i fizički nisu u BiH.
Nema potrebe da se dižu bilo kakve tenzije jer se radi o trening utakmici, koja bi trebala da bude dodatni motiv svim ovim mladim igračima koji su pozvani.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 26 dec 2019, 09:18

Da svi tako razmišlja u Hrvatskoj,Srbiji,C Gori,Makedoniji nebi sada imali po 10 igrača u Bundes ligu.Strlek je bolji od Mandica ali mladost ostaje Balica su ljudi izbacili zato sada imaju top mlađe igrače i bolje od njega.Norveska igra sa klincima i pola evrope a mi se nemozemo riješiti taraba ko Prce,Tore,Terza Itd.Da tim igračima nije reprezetacija nebi otišli dalje od premijer lige koda Prce i Karacic vole Bosnu malo sutra.A ti jarane nisi upućen u stvari imalo mi bolji igrača koji nisu tu,a Suman uzma pare od igrača poput Mandica,Hercega,Krskica Itd ako nisi znao.Nek igraju do 50 godine i nećemo imati nikada bolje do taki igrali

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 dec 2019, 12:01

Nek' neko kaže Oštrakoviću da se ne bruka sa ovim "prva zvijezda tima" i Myrholom u tom kontekstu.

Ne znam je li neznanje ili clickbait ali je degutantno šta god da je.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

samoOlimpick
Kontakt:

Post Postao/la samoOlimpick » 26 dec 2019, 12:33

MIrhol najbolji igrač norveške ???????????????????

LIK IGRA U SKJERNU KOJEG ZAGREB S JUNIORIMA DERE. Kakva smijurija od portala :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

palladino
Kontakt:

Post Postao/la palladino » 26 dec 2019, 12:55

Raonffa je napisao/la:
26 dec 2019, 12:01
Nek' neko kaže Oštrakoviću da se ne bruka sa ovim "prva zvijezda tima" i Myrholom u tom kontekstu.

Za njegovo poznavanje rukometa vjerovatno i jest najbolji igrač i prva zvijezda tima :crazy: :crazy: Harald Reinkind ,Sagosen, Magnus Rod, Bjornasen ionako vodu u repki samo donose :kafa:

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 26 dec 2019, 14:13

palladino je napisao/la:
26 dec 2019, 12:55
Raonffa je napisao/la:

Za njegovo poznavanje rukometa vjerovatno i jest najbolji igrač i prva zvijezda tima :crazy: :crazy: Harald Reinkind ,Sagosen, Magnus Rod, Bjornasen ionako vodu u repki samo donose :kafa:
Daleko je od najbolje igraca, ali je isto tako jako bitan za tim...Ko je ikad igrao rukomet na malo vecem nivou od "rekreacije" zna kako je bitna uloga pivota u timu.
Svakako da je Sagosen njhpv najbolji igrac( jedan od najboljih na svijetu, kad predje u kiel ce biti najbolji)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 dec 2019, 14:20

Bitan jeste sigurno, kvalitetan pivot na obje strane parketa, ali reći da je on prva zvijezda tima je smiješno.

Ljudi imaju Sagosena koji je daleko daleko njihov najkvalitetniji igrač i jedan od najboljih na svijetu, vjerovatno u bližoj budućnosti i najbolji na svijetu kada se oproste Hansen i Karabatić. Ostatak tima su im također odlični igrači u koje spada i Myrhol, ali po kvalitetu bar su još dva igrača kvalitetnija od njega mimo Sagosena.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 15:21

Fagus501 je napisao/la:
26 dec 2019, 09:18

Da svi tako razmišlja u Hrvatskoj,Srbiji,C Gori,Makedoniji nebi sada imali po 10 igrača u Bundes ligu.Strlek je bolji od Mandica ali mladost ostaje Balica su ljudi izbacili zato sada imaju top mlađe igrače i bolje od njega.Norveska igra sa klincima i pola evrope a mi se nemozemo riješiti taraba ko Prce,Tore,Terza Itd.Da tim igračima nije reprezetacija nebi otišli dalje od premijer lige koda Prce i Karacic vole Bosnu malo sutra.A ti jarane nisi upućen u stvari imalo mi bolji igrača koji nisu tu,a Suman uzma pare od igrača poput Mandica,Hercega,Krskica Itd ako nisi znao.Nek igraju do 50 godine i nećemo imati nikada bolje do taki igrali
Nisam ti htio odgovoriti, ali moram.
Kao prvo, o tebi dovoljno govori to sto ljude koji su dali najvise za repku, nazivas TARABAMA.
Oni su postigli nesto u zivotu i sportu, za razliku od tebe koji sjedis i pljujes i blatis ih po forumu.
Kao drugo, upoznat sam vjerovatno najmanje 10 puta bolje od tebe sa stanjem u reprezentaciji, jer imam bar 5 ljudi sa kojim sam prijatelj (ne poznanik) u reprezentaciji.

Ja sam rekao i objasnio 10 puta zasto njih 3 trebaju ici na prvenstvo.
Mandic, Herceg Keskic me ne zanimaju, njih nisam ni spomenuo.
Koliko god neko bio protiv Sumana (ni meni nije idealan), on je sa tom ekipom dobio Cesku i Bjelorusiju u gostima i sta sad, da mijenja ekipu koja je prvi put izborila EP?!
Zanimljivo razmisljanje, vidi se da nisi u sportu!
Sportski pozdrav.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 dec 2019, 16:03

ham19 je napisao/la:
26 dec 2019, 14:13
palladino je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Daleko je od najbolje igraca, ali je isto tako jako bitan za tim...Ko je ikad igrao rukomet na malo vecem nivou od "rekreacije" zna kako je bitna uloga pivota u timu.
Svakako da je Sagosen njhpv najbolji igrac( jedan od najboljih na svijetu, kad predje u kiel ce biti najbolji)
Žao mi je što je vijest o bolesti kapitena Norveške Mirhola, na ovom forumu, dobila kontekst koji je dobila i u kojem se sada 'nadmeću' forumaši o tome koje bolji od koga!

Mirhol, kapiten Norveške od 2014, rođen 1982. godine je za Norvežane stvarna legenda rukometa i niko ozbiljan i ne pomišlja da 'poredi' igrače na način kako se ovdje radi!
Mirhol je izuzetan igrač i jedan od ključnih igrača Norveške – to je istina. Šteta što se razbolio i to je priličan 'minus' za Norvešku, ali niko nije nezamjenljiv.
Kvalitet Mirhola i njegov autoritet u reprezentaciji je ogroman, a čovjek koji je prebrodio kancer i nastavio igrati u 'malom klubu' (prije toga igrao za najpoznatije europske klubove) zaslužuje više poštovanja od onih koji stvarno poznaju rukomet i ulogu pivotmena u ekipi – pitajte bekove šta im znači vrstan pivotmen.

Činjenica da je Mirhol, 2 puta, proglašen za najboljeg pivotmena - SP-2017 i SP-2019 na kojima je osvojio i dvije srebrene medalje dovoljno govori o njemu i njegovom kvalitetu.

Da, Sagosen je trenutno 'zvijezda' norveškog rukometa ali s obzirom da je to kolektivni sport, nezahvalno je i nekorektno praviti poređenja između igrača (moguće samo za istu poziciju na kojoj igraju).
Neukusno je porediti 13 godina mlađeg Sagosena sa njegovim kapitenom.

OK – poredite Sagosena sa igračima koji igraju na njegovoj poziciji, ili koje bolji Rod, Tengen ili Reikind na poziciji desnih bekova.
PS:
Nikola Krabatić je, primjera radi, godinama najbolji ili među najboljim igračima svijeta, ali bez vrsnih saigrača to ne bi mogao biti, a da ne spominjem golmana Omejera i njegov doprinos ekipnom, pa i Karabatićevom, uspjehu (golman=50% tima, kažu stručnjaci).
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 dec 2019, 16:33

Zanimljivo je kako neki ljudi sebe smatraju 'expertima' za sport jer su "upoznati vjerovatno najmanje 10 puta bolje sa stanjem u reprezentaciji, jer ima bar 5 ljudi sa kojim je prijatelj (ne poznanik) u reprezentaciji!!! :shock:

Svi mi imamo 'crtu' subjektivnosti', ali nije dobro pretjerivati i hvaliti se s nečim što i nije za hvaljenje.
Ne koristim za sportiste termine "tarabe, ect", ali igrači koji "15 godina krvare za reprezentaciju" su kvalitetni taman za vječitog 'baraža' - to nam je dosada bio najveći uspjeh. Ovaj plasman na EP-2020 smo 'izborili' najviše zahvaljujući EHF-u koji je promijenio sistem takmičenja, a naše zaslužne vedete i "stručnjak" Bilal su konačno, nekako, iskoristili tu priliku koju je omogućio EHF.
Njihovi lični (u klubovima) uspjesi me raduju ali to su njihovi lični dometi i to je njihovo zanimanje i opredjeljenje.
U našoj reprezentaciji, trenutno, osim Benjamina Burića nema igrača "više klase" - to je činjenica.
Da, da se "pohvalim" - nisam prijatelj ni sa jednim reprezentativcem niti bilo s kim iz reprezentacije ali sam u sportu, rukometu posebno, veoma dugo - duže nego što neki imaju godina, ali to ne znači i da najbolje poznajem rukomet, a znam, bez pretjerivanja, zaista mnogo: poznajem razne 'rukometne periode', i prilično nekada svjetski poznatih igrača i stručnjaka (sa nekima sam još uvijek prijatelj ;) ).
Bosno moja poharana....

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 dec 2019, 16:40

Gledam neke slike s treninga Šuman u hlačama i nekom dzemperu vodi trening, igraci razlicita oprema neki H2O neki N1 nikad rada kod nas.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 dec 2019, 17:25

Trigger je napisao/la:
26 dec 2019, 16:03
ham19 je napisao/la:
26 dec 2019, 14:13
palladino je napisao/la:

Žao mi je što je vijest o bolesti kapitena Norveške Mirhola, na ovom forumu, dobila kontekst koji je dobila i u kojem se sada 'nadmeću' forumaši o tome koje bolji od koga!

Mirhol, kapiten Norveške od 2014, rođen 1982. godine je za Norvežane stvarna legenda rukometa i niko ozbiljan i ne pomišlja da 'poredi' igrače na način kako se ovdje radi!
Mirhol je izuzetan igrač i jedan od ključnih igrača Norveške – to je istina. Šteta što se razbolio i to je priličan 'minus' za Norvešku, ali niko nije nezamjenljiv.
Kvalitet Mirhola i njegov autoritet u reprezentaciji je ogroman, a čovjek koji je prebrodio kancer i nastavio igrati u 'malom klubu' (prije toga igrao za najpoznatije europske klubove) zaslužuje više poštovanja od onih koji stvarno poznaju rukomet i ulogu pivotmena u ekipi – pitajte bekove šta im znači vrstan pivotmen.

Činjenica da je Mirhol, 2 puta, proglašen za najboljeg pivotmena - SP-2017 i SP-2019 na kojima je osvojio i dvije srebrene medalje dovoljno govori o njemu i njegovom kvalitetu.

Da, Sagosen je trenutno 'zvijezda' norveškog rukometa ali s obzirom da je to kolektivni sport, nezahvalno je i nekorektno praviti poređenja između igrača (moguće samo za istu poziciju na kojoj igraju).
Neukusno je porediti 13 godina mlađeg Sagosena sa njegovim kapitenom.

OK – poredite Sagosena sa igračima koji igraju na njegovoj poziciji, ili koje bolji Rod, Tengen ili Reikind na poziciji desnih bekova.
PS:
Nikola Krabatić je, primjera radi, godinama najbolji ili među najboljim igračima svijeta, ali bez vrsnih saigrača to ne bi mogao biti, a da ne spominjem golmana Omejera i njegov doprinos ekipnom, pa i Karabatićevom, uspjehu (golman=50% tima, kažu stručnjaci).
"Prva zvijezda reprezentacije" u kontekstu najboljeg igrača, tako je napisano, nikako drugačije, a to nije istina tamam da je 15 godina kapiten, a ne pet.

Kvalitet mu niko i ne spori, strašan pivot, ali nekako mislim da im je bolje što su ostali bez njega nego bez Sagosena.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 26 dec 2019, 18:24

Nisam ti htio odgovoriti, ali moram.
Kao prvo, o tebi dovoljno govori to sto ljude koji su dali najvise za repku, nazivas TARABAMA.
Oni su postigli nesto u zivotu i sportu, za razliku od tebe koji sjedis i pljujes i blatis ih po forumu.
Kao drugo, upoznat sam vjerovatno najmanje 10 puta bolje od tebe sa stanjem u reprezentaciji, jer imam bar 5 ljudi sa kojim sam prijatelj (ne poznanik) u reprezentaciji.

Ja sam rekao i objasnio 10 puta zasto njih 3 trebaju ici na prvenstvo.
Mandic, Herceg Keskic me ne zanimaju, njih nisam ni spomenuo.
Koliko god neko bio protiv Sumana (ni meni nije idealan), on je sa tom ekipom dobio Cesku i Bjelorusiju u gostima i sta sad, da mijenja ekipu koja je prvi put izborila EP?!
Zanimljivo razmisljanje, vidi se da nisi u sportu!
Sportski pozdrav.
[/quote]
Nebi da hvalim nisam na tvom nivou da imam 5 prijatelja u privatnoj reprezentaciji zbog taki nam je stanje kakvo jeste i ne čudi me sto tako razmišljaš.U rukometu sam mnogo i od amaterskog do vrhunskog veoma dobro poznajem vrhunske igrače i trenere glupo je to polemisati o tome.Sta su to dali oni reprezentaciji ili bolje staje ona njima dala,sto se tiče eura da EHF nije prosio takmičenja nebi nikada otišli na njega.Kad te ne zanimaju pomenuti igrači zašto onda i pišeš ima ovdje i forumaša koji vrlo dobro poznaju rukomet i sa pravom se pitaju gdje si tu neki igrači i odakle ti Mandici i kompanija

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 18:30

Trigger je napisao/la:
26 dec 2019, 16:33
Zanimljivo je kako neki ljudi sebe smatraju 'expertima' za sport jer su "upoznati vjerovatno najmanje 10 puta bolje sa stanjem u reprezentaciji, jer ima bar 5 ljudi sa kojim je prijatelj (ne poznanik) u reprezentaciji!!! :shock:

Svi mi imamo 'crtu' subjektivnosti', ali nije dobro pretjerivati i hvaliti se s nečim što i nije za hvaljenje.
Ne koristim za sportiste termine "tarabe, ect", ali igrači koji "15 godina krvare za reprezentaciju" su kvalitetni taman za vječitog 'baraža' - to nam je dosada bio najveći uspjeh. Ovaj plasman na EP-2020 smo 'izborili' najviše zahvaljujući EHF-u koji je promijenio sistem takmičenja, a naše zaslužne vedete i "stručnjak" Bilal su konačno, nekako, iskoristili tu priliku koju je omogućio EHF.
Njihovi lični (u klubovima) uspjesi me raduju ali to su njihovi lični dometi i to je njihovo zanimanje i opredjeljenje.
U našoj reprezentaciji, trenutno, osim Benjamina Burića nema igrača "više klase" - to je činjenica.
Da, da se "pohvalim" - nisam prijatelj ni sa jednim reprezentativcem niti bilo s kim iz reprezentacije ali sam u sportu, rukometu posebno, veoma dugo - duže nego što neki imaju godina, ali to ne znači i da najbolje poznajem rukomet, a znam, bez pretjerivanja, zaista mnogo: poznajem razne 'rukometne periode', i prilično nekada svjetski poznatih igrača i stručnjaka (sa nekima sam još uvijek prijatelj ;) ).
Sad si malo druze postao i sujetan, malo i na bezobrazluk vuce ovaj tvoj post, ali ja cu ti evo opet kulturno odgovoriti, iako pises lazi i stavljas mi rijeci u usta koje nisam rekao.

Kao prvo, gdje sam ja to makar jednom rekao da sam expert za rukomet, iako sam tolike godine vezan uz rukomet?!?!

Kao drugo, vjerovatno sam upoznat vise od 90% ljudi oko repke, jer imam informacije iz PRVE ruke sa vise izvora, to je poenta, a ne da se neko hvalio necim kao sto ti to navodis. :crazy:

Kao trece, gdje ja kazem da mi imamo osim Benke nekog igraca koji je trenutno "visa klasa"?

Kao cetvrto, klasicno omalovazavas uspjeh igraca, pravdajuci to promjenom sistema EHF-a, a zaboravio si da je pobjeda nad Bjelorusijom i Ceskom u gostima donijela taj plasman na EP, jer da toga nije bilo, dzabe sve promjene sistema, tako da pricas nesto sto tebi samo odgovara.

To sto ti imas drugacije misljenje povodom odlaska starijih igraca na EP, to je tvoje misljenje i ja ti ga ne mogu promijeniti.
Mijenjati ekipu prije EP iz temelja, moze samo neko ko veze nema o sportu.

Ok sve, ali pisati da je neko rekao nesto sto nije, u najmanju ruku je degutantno i zalosno.

Kakva god da je repka i Suman sa njima, mi trenutno bolje nemamo i umjesto sto trosis energiju na pljuvanje, bolje da je usmjeris na podrsku reprezentaciji, jer prvi put igramo na EP i sam plasman je uspjeh kad znamo kakva nam je drzava i kakav nam je Savez!

Sportski pozdrav.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 26 dec 2019, 18:35

Kad se vec falimo rukometnim poznanstvima i dozivljajima da se i ja upisem ... ja sam vam se jednoch na turniru u Doboju napito s 'visockim bombarderom' Huremom ko s bratom rodjenim ... on konto da me zna pa se raspricho a meni bi zao da mu kvarim dozivljaj ... kad ce jadan opet imat priliku da bude u mom drustvu ... helem, ako cemo ljudski onda se slazem da Prce, Terzic, Toromanovic (Karacic i Grahovac) zasluzuju da odigraju jos ovo prvenstvo ... kad sam ih mogao gledati kako se muce svih ovih godina onda mogu jos i ove 3 tekme ... recemo da je njima to golemo a meni ni u dzep ni iz dzepa ... a ako cemo sa sportske strane onda se slazem da ce i ovo prvenstvo biti baceno niz vodu i nista nam dobrog nece donjeti za buducnost, kako to biva u ostalim selekcijama koje se nekako docepaju EP-a ... to ce pokazat vec baraz u junu koji cemo opet igrati sa gore nabrojanim zasluznim igracima ... tako da od januara meta ostaje ista, rastojanje ostaje isto ... na zalost nas nekolicine koji bi da se rastojanje svake godine bar za cevap smanji ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.