NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2019/2020
Ja ne mogu da vjerujem da za tekmu gdje sam bio siguran u blowout ovo se desava 

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Treba reci ovima iz HOU da je Curry tu samo da bodri ekipu, nek se ne sekiraju nece uci u igru
@L-Train znam da nisi mene pitao ali ja bih rekao Pippen, pored dobre odbrane mislim da bi igraca i psihicki provociranjem ubio u pojam, dok Kawhi mi izgleda ko neko ko nema zelje i volje da na taj nacin utice na igru protivnika
@L-Train znam da nisi mene pitao ali ja bih rekao Pippen, pored dobre odbrane mislim da bi igraca i psihicki provociranjem ubio u pojam, dok Kawhi mi izgleda ko neko ko nema zelje i volje da na taj nacin utice na igru protivnika
Zadnja izmjena: JHam, dana/u 26 dec 2019, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.
Pippen je bolji defanzivac, ali ukupno je Kahwi bolji igrac.
Pippen je bio jednostavno "druga" violina. Sam nije mogao/znao vuci ekipu na ledjima...
Pippen je bio jednostavno "druga" violina. Sam nije mogao/znao vuci ekipu na ledjima...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Znači i oni Russelovi Celticsi bi se mogli pobit s GSW po današnjim pravilima?NEZALAGANJE je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:35Izaberi pravila koja hoces i CHI dobija.Ovo poredjenje je i moguce,jer su obje ekipe imale mogucnost igranje small balla.I da,kosarka napreduje,ali individualni kvalitet ostaje individualni kvalitet.Top igraci ce uvijek moci igrati u bilo kojoj eri ove igre.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
Kao prvo razlika je nekih realnih 15-16 godina a ne 25 kako si rekao, jer je od 1998/99 do 2014/2015 je toliko, ali nije to ni bitno uopste, godina dvije gore ili dole.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:35Izaberi pravila koja hoces i CHI dobija.Ovo poredjenje je i moguce,jer su obje ekipe imale mogucnost igranje small balla.I da,kosarka napreduje,ali individualni kvalitet ostaje individualni kvalitet.Top igraci ce uvijek moci igrati u bilo kojoj eri ove igre.bodi123 je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:23Neozbiljno je porediti dvije ekipe iz dvije različite NBA ere, s različitim pravilima u direktnom matchupu.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 dec 2019, 23:59
Druze moj,odbrana osvaja titulu.S druge strane,evo da racunamo da su sveukupnim talentom tu negdje,zar stvarno mislis da bi se GS mentalno mogao nositi sa CHI?Sa Jordanovom odlucnoscu i voljom koja se rijetko vidja,onda mentalnim igricama Pippena i Rodmana,pa i prljavoscu da je tako nazovem.GS je previse "fin" za njih,po kojim god se pravilima igralo.
A još neozbiljnije je tvrditi da bi Bullsi u današnjem vremenu s današnjom košarkom i pravilima igrajući svoj stil iz 90-ih dobili najjači GSW. Košarka napreduje iz dana u dan, a pričamo o razlici od 25 godina.
I pored toga, Bullsi su vjerovatno najbolja i najmoćnija ekipa ikad. Ali ne treba miješat zabe i babe.
Kao drugo, kolega Nezalaganje je dao 100% tacan odgovor, ukratko i precizno.
Niko nije rekao da bi ih Bullsi pregazili, ali da bi ih dobili, u to nema sumnje.
Kvalitet je kvalitet, a kad spojimo defanzivu i ofanzivu ova dva tima, sve je jasno.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
- Nail for Real
- Kontakt:
Duplaj Hardena cim predje pola i onda se uzdaj da ce Westbrook sj.ebati napad, zasad pali
.

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Citaj pazljivo.Rekoh individualni kvalitet.bodi123 je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:42Znači i oni Russelovi Celticsi bi se mogli pobit s GSW po današnjim pravilima?NEZALAGANJE je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:35Izaberi pravila koja hoces i CHI dobija.Ovo poredjenje je i moguce,jer su obje ekipe imale mogucnost igranje small balla.I da,kosarka napreduje,ali individualni kvalitet ostaje individualni kvalitet.Top igraci ce uvijek moci igrati u bilo kojoj eri ove igre.
NEZALAGANJE je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:28To mu je mana,ali je radio na njoj.Ne mozes ga vise totalno ignorisati 7 tekmi u seriji.Na 5 pokusaja za 3p pogadja 34%.Ogroman napredak.lumani je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:12NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 dec 2019, 23:29Per ESPN Stats and Info, Giannis Antetokounmpo had never missed more than 18 shots in a game before today (he went 8-for-27). Sixers also tied their franchise-record with 21 made 3-pointers.
Znaci desilo se veceras nesto sto se prakticki nikad ne desava i onda neko kaze jel MIL precijenjen?![]()
Po ovome sto se desava u prvih 30tak tekmi,MIL je debelo prvi favorit na Istoku.
Sve dok protivnici budu Grka pustali da shutira kao danas MIL je precijenjen..
Ovo sto si pisao za Bullse tu se slazem sa tobom 100%.
Eto postavih statistiku da je on veceras ispromasivao koliko nikad nije u svojoj dosadasnjoj karijeri,pa opet pridjose na kraju ispod 10.A budi siguran da PHI sa ovakvim rosterom nije sposobna da ponovi ovakvu sutersku noc za 3p.
Pored PHI,oni nemaju protivnika ove sezone na Istoku.
Zaboravio si na Boston.
Jedan od vecih debila lige.
Kako ogranicene saigrace ima Harden.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Koliko ograniceni mogu biti da ih ovako nadigrava ekipa s igracima iz razvojne lige? Moglo bi ovo biti dobro za GSW dogodine, mogli bi naci par igraca da ih jeftino ostave
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@lumani BOS ne moze braniti Giannisa,ako do trade deadlinea ne dovedu nekog u reket.Nemaju dobre defanzivce na 2 osjetljive pozicije moderne igre,a to je PG i C.
hvala na odgovorima,i ja sam bas nesto razmisljao koliko je to blizu defanzivno da je fakticki jako tesko tvrditi stoprocentno da je jedan bolji od drugoga.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Istina. Phila je pravila ekipu za Milwaukee. Zato su i doveli Horforda.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:51@lumani BOS ne moze braniti Giannisa,ako do trade deadlinea ne dovedu nekog u reket.Nemaju dobre defanzivce na 2 osjetljive pozicije moderne igre,a to je PG i C.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
-
Nigdje veze poredjenje tog perioda i danasnje kosarke, taj period je mnogo daleko i vremenski i po stilu i pravilima igre.bodi123 je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:42Znači i oni Russelovi Celticsi bi se mogli pobit s GSW po današnjim pravilima?NEZALAGANJE je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:35Izaberi pravila koja hoces i CHI dobija.Ovo poredjenje je i moguce,jer su obje ekipe imale mogucnost igranje small balla.I da,kosarka napreduje,ali individualni kvalitet ostaje individualni kvalitet.Top igraci ce uvijek moci igrati u bilo kojoj eri ove igre.
Kraj 90-ih i pocetak 2000-ih se nije bas drasticno mnogo razlikovao od danasnje kosarke ako gledamo sustinu ofanzivne igre u globalu.
Najveca razlika je bila defanziva i to da nije bilo puno "nabijaca statistike" kao danas, jer nisu imali prostora za to.
Dokaz da se u nekim segmentima nista nije drasticno promijenilo je evo npr. Shaq koji je bio dominantan u nekom rasponu od 10 godina u tom periodu, a svakako da bi i danas dominirao.
Ne samo on, vec masa igraca iz tog perioda bi bili isti kvalitet i danas.
Sro rece drug Nezalaganje, kvalitet je kvalitet.
NEZALAGANJE je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:51@lumani BOS ne moze braniti Giannisa,ako do trade deadlinea ne dovedu nekog u reket.Nemaju dobre defanzivce na 2 osjetljive pozicije moderne igre,a to je PG i C.
Brown ti nije dobar u odbrani a nije ni Theis smece.MIL sa tricama nece nista napraviti .
Btw,dobili su ih zadnju tekmu

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kemba je slab defanzivac.Bledsoe ga moze probijati.Brown je dobar,ali Giannisa ne mozes braniti samo jednim igracem.lumani je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:55NEZALAGANJE je napisao/la: ↑26 dec 2019, 00:51@lumani BOS ne moze braniti Giannisa,ako do trade deadlinea ne dovedu nekog u reket.Nemaju dobre defanzivce na 2 osjetljive pozicije moderne igre,a to je PG i C.
Brown ti nije dobar u odbrani a nije ni Theis smece.MIL sa tricama nece nista napraviti .
Theiss nije smece,ali nema ni visinu ni atletiku da zaustavi ovog na obrucu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Joj kad mi postave ovu statstiku da Kawhi ima najveci individualni win% u NBA historiji,tacno bih se ranio.
Eto on je zasluzan sto je imao tako visok procenat u svojih prvih 5 sezona.Nema nikakve veze ekipa u koju je dosao,koja ga je razvijala i pobjedjivala dok je on dolazio na nivo na kojem je danas.

Eto on je zasluzan sto je imao tako visok procenat u svojih prvih 5 sezona.Nema nikakve veze ekipa u koju je dosao,koja ga je razvijala i pobjedjivala dok je on dolazio na nivo na kojem je danas.
Ovi G league Warriorsi obilaze vanjske igrače Rocketsa ko da su čunjevi. Fauliranje je izgleda jedino što im funkcioniše u odbrani.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.