Historija pamti svasta, zavisno sta se uradi.
Kobijevih 36 ppg se i sad spominje iako je ispo u prvoj rundi

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Historija pamti svasta, zavisno sta se uradi.
Vise ljudi pamtit onu jednu Lebronovu titulu nego da su recimo Curry ili KD osvojili jos 3 sa onakvim GSW....
Jokic u doba "onih" centara i "one" odbrane, vjerovatno ne bi ni dosao do rostera u NBA.bosanskazvijer je napisao/la: ↑25 dec 2019, 22:49Jokic u to doba "bukvi", kako ih je doticni nazvao, ne bi bio ni u top 10 centara a kamoli br.1.alemsa je napisao/la: ↑25 dec 2019, 22:41Cuj taj krmojedbosanskazvijer je napisao/la: ↑25 dec 2019, 22:40Pametnom i razumnom covjeku je dovoljno reci da je sluzbeno najbolji centar prosle godine Nikola Jokic.![]()
Bila jednom jedna NBA...![]()
![]()
![]()
Ja pricam cinjenice, a ne bajke i basne.
Dobro kaze momak, svakom svoje, ja sam i naveo da je MENI ovo negledljiv cirkus.
Jest to sve al isto tako MJ je bio favorit gotovo u svkaom finalu koje je igrao, recimo onaj GSW sa KD bi isprasio te iste Bullse, al et kazu Lebron je luzer jer je gubio finala od njih, a jos bio under dogbosanskazvijer je napisao/la: ↑25 dec 2019, 23:30Koliko god neko mrzio ili volio GSW, cinjenica je da su ljudi bili masina i nerealna ekipa za danasnju NBA.
Samo pukom srecom/nesrecom su Raptorsi uzeli titulu, da su svi bili zdravi i na 100%, to se nikad ne bi desilo, da se ne lazemo.
Jordan je svakako imao sve skoro najbolje uz sebe, carobnjaka Pippena, jednog Rodmana koji je skakacka i defanzivna masina za prljave poslove i jednog Pink Pantera, koji je bio najbolji 6-ti igrac lige (tad je to bio pojam za Evropljane dobiti takvu magradu) i koji je vjerovatno top 5 igrac Evrope ikad, kad se gleda karijera, usudio bih se reci i top 3 iz Evrope u NBA.
Ipak to ne umanjuje cinjenicu da je MJ najveci igrac, najveci pobjednik koji je svijet vidio.
Ko je zapamtio i taj i ovaj danasnji period, dobro zna o cemu pricam i kakav je bio kvalitet kosarke tad i sad.
Zato sam konstantovao da je MENI danasnja NBA u regularnoj sezoni negledljiva i da ce ubrzo postati sezona kao East vs West
2011 i 2014 je itekako mogao dobitiinvincible1921 je napisao/la: ↑25 dec 2019, 23:32Jest to sve al isto tako MJ je bio favorit gotovo u svkaom finalu koje je igrao, recimo onaj GSW sa KD bi isprasio te iste Bullse, al et kazu Lebron je luzer jer je gubio finala od njih, a jos bio under dogbosanskazvijer je napisao/la: ↑25 dec 2019, 23:30Koliko god neko mrzio ili volio GSW, cinjenica je da su ljudi bili masina i nerealna ekipa za danasnju NBA.
Samo pukom srecom/nesrecom su Raptorsi uzeli titulu, da su svi bili zdravi i na 100%, to se nikad ne bi desilo, da se ne lazemo.
Jordan je svakako imao sve skoro najbolje uz sebe, carobnjaka Pippena, jednog Rodmana koji je skakacka i defanzivna masina za prljave poslove i jednog Pink Pantera, koji je bio najbolji 6-ti igrac lige (tad je to bio pojam za Evropljane dobiti takvu magradu) i koji je vjerovatno top 5 igrac Evrope ikad, kad se gleda karijera, usudio bih se reci i top 3 iz Evrope u NBA.
Ipak to ne umanjuje cinjenicu da je MJ najveci igrac, najveci pobjednik koji je svijet vidio.
Ko je zapamtio i taj i ovaj danasnji period, dobro zna o cemu pricam i kakav je bio kvalitet kosarke tad i sad.
Zato sam konstantovao da je MENI danasnja NBA u regularnoj sezoni negledljiva i da ce ubrzo postati sezona kao East vs West![]()
Ko bi koga isprasio?? Ne budi naivan.CHI sa Jordanom i njihovim kompletnim rosterom je najbolja ekipa ikad.Bez dileme.Svi su igrali odbranu u petorci.Nije bilo slabe tacke koju si mogao pikirati u odnosu na GS.invincible1921 je napisao/la: ↑25 dec 2019, 23:32Jest to sve al isto tako MJ je bio favorit gotovo u svkaom finalu koje je igrao, recimo onaj GSW sa KD bi isprasio te iste Bullse, al et kazu Lebron je luzer jer je gubio finala od njih, a jos bio under dogbosanskazvijer je napisao/la: ↑25 dec 2019, 23:30Koliko god neko mrzio ili volio GSW, cinjenica je da su ljudi bili masina i nerealna ekipa za danasnju NBA.
Zato sam konstantovao da je MENI danasnja NBA u regularnoj sezoni negledljiva i da ce ubrzo postati sezona kao East vs West![]()
Da li si ti ikad cuo za Rona Harpera?Jedan od najboljih defanzivaca ikad na PG poziciji.Potom imas Jordana i Pippena koji su 99,9% najbolja defanzivna SG-SF kombinacija IKAD. Ali hajde da ne pricamo vise o odbrani.invincible1921 je napisao/la: ↑25 dec 2019, 23:36Uspjeli bi sve vrijeme cuvat 1na1, Currya, KD, Klaya .....pa nije ih 12 bilo u petorci neko 5 na 5
Ma mislim da Fila ovakvu sutersku noc za 3 poena nece ponoviti ove godine, a da ne pricam u PO kad se to sve malo stegneNEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 dec 2019, 23:29Per ESPN Stats and Info, Giannis Antetokounmpo had never missed more than 18 shots in a game before today (he went 8-for-27). Sixers also tied their franchise-record with 21 made 3-pointers.
Znaci desilo se veceras nesto sto se prakticki nikad ne desava i onda neko kaze jel MIL precijenjen?![]()
Po ovome sto se desava u prvih 30tak tekmi,MIL je debelo prvi favorit na Istoku.
A najveca stvar defanzivno za Bullse u nekom tom imaginarnom match upu je da bi Rodman fakticki cuvao covjeka kojeg ne mora da cuva(Green),vec moze da pomaze sa njega ovim ostalim.Ne znam da se to ikad desilo za vrijeme njegovog boravka u CHI.Svaku noc se morao krampati sa nekim jakim igracem dole.Ok,to bi onda isto mogao raditi i Green na drugoj strani,ali u tom small ballu kad Green pomogne,onda slobodno upisi da ce svaki promasaj pokupiti Rodman.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.