Opaska (za boldirano):Ghuraba je napisao/la: ↑25 dec 2019, 14:12Naveo sam Delica kao rukometasa koji po meni zasluzuje mjesto ovdje (bez obzira sto ga nema na spisku), a Keskica sam u zagradi spomenuo jer je on, nazalost, ispred Vedrana, a kakav god da je - bolji je od solucije da igramo s 2 pivota. Dakle, to je bio moj neki spisak, nevezano za ovo sto je Bilal okupio, a svjestan sam da od Delica nema nista.Trigger je napisao/la: ↑25 dec 2019, 04:29Hm!
Vedran Delić nije bio ni na 'širem' spisku (33), tako da to ostaje tvoja želja, kao i mnogih, ali to je činjenica. Šuman je prijavio EHF 28 igrača i to je to.
Herceg je, koliko znam, siguran - prema tome, ono što sam naveo (22) igrača tu se traže dvojica (ako niko ne bude povrijeđen), a nije mi jasna tvoja "kalkulacija" sa Toromanovićem - "da putuje al' da ne igra i da se oprosti" Je l' da putuje kao 19. igrač, mimo spiska, kao nagrada za minuli rad? Inače, on se davno trebao oprostiti (zbog forme pa i godina) ali!
Konačan spisak je 18 igrača od 22 koje je Bilal odabrao, pa sad kalkulišite 'unutar' tih imena, mada Bilal do slanja konačnog spiska može 'aktivirati' i nekog od onih koji 28 koji su prijavljeni, a što je malo vjerovatno.
Vidjećemo, ali informacije su, zasada, takve kako sam već napisao. Sve ostalo su naše želje, puste..![]()
17. i 18. rukometas ne idu u zapisnik, tj. samo 16 se moze prijaviti za utakmicu, tako da i nije toliko bitno ko ce biti na tribinama. Bilo bi bitno da smo mi ekipa koja ce gotovo sigurno proci grupu, ali ovako je to manje vazno. Iz tog razloga sam naveo Toromanovica, jer, eto, on kao ima neke zasluge od ranije, mada mi od njega vec godinama nikakve koristi nemamo.
Da, za utakmicu se prijavljuje ( u Zapisnik) 16 igrača, ali su vrlo bitna i ostala 2 igrača (17. i 18.) koji su prijavljenii za prvenstvo.
Sjede oni na tribinama, ali nakon prve faze takmičenja, ili u slučaju povrede, ekipe imaju pravo u Zapisnik staviti (promijeniti u I-16) i ta 2 igrača - oni su na spisku 18 za EHF.