Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Trigger » 25 dec 2019, 16:32

Ghuraba je napisao/la:
25 dec 2019, 14:12
Trigger je napisao/la:
25 dec 2019, 04:29
Hm!
Vedran Delić nije bio ni na 'širem' spisku (33), tako da to ostaje tvoja želja, kao i mnogih, ali to je činjenica. Šuman je prijavio EHF 28 igrača i to je to.

Herceg je, koliko znam, siguran - prema tome, ono što sam naveo (22) igrača tu se traže dvojica (ako niko ne bude povrijeđen), a nije mi jasna tvoja "kalkulacija" sa Toromanovićem - "da putuje al' da ne igra i da se oprosti" Je l' da putuje kao 19. igrač, mimo spiska, kao nagrada za minuli rad? Inače, on se davno trebao oprostiti (zbog forme pa i godina) ali!
Konačan spisak je 18 igrača od 22 koje je Bilal odabrao, pa sad kalkulišite 'unutar' tih imena, mada Bilal do slanja konačnog spiska može 'aktivirati' i nekog od onih koji 28 koji su prijavljeni, a što je malo vjerovatno.
Vidjećemo, ali informacije su, zasada, takve kako sam već napisao. Sve ostalo su naše želje, puste..
Naveo sam Delica kao rukometasa koji po meni zasluzuje mjesto ovdje (bez obzira sto ga nema na spisku), a Keskica sam u zagradi spomenuo jer je on, nazalost, ispred Vedrana, a kakav god da je - bolji je od solucije da igramo s 2 pivota. Dakle, to je bio moj neki spisak, nevezano za ovo sto je Bilal okupio, a svjestan sam da od Delica nema nista. :mrgreen:

17. i 18. rukometas ne idu u zapisnik, tj. samo 16 se moze prijaviti za utakmicu, tako da i nije toliko bitno ko ce biti na tribinama. Bilo bi bitno da smo mi ekipa koja ce gotovo sigurno proci grupu, ali ovako je to manje vazno. Iz tog razloga sam naveo Toromanovica, jer, eto, on kao ima neke zasluge od ranije, mada mi od njega vec godinama nikakve koristi nemamo.
Opaska (za boldirano):
Da, za utakmicu se prijavljuje ( u Zapisnik) 16 igrača, ali su vrlo bitna i ostala 2 igrača (17. i 18.) koji su prijavljenii za prvenstvo.
Sjede oni na tribinama, ali nakon prve faze takmičenja, ili u slučaju povrede, ekipe imaju pravo u Zapisnik staviti (promijeniti u I-16) i ta 2 igrača - oni su na spisku 18 za EHF.
Bosno moja poharana....

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 25 dec 2019, 16:36

Raja, šta nam tačno znači ako ne prođemo grupu da li ćemo završiti na trećem ili četvrtom mjestu? Znam samo da je za baraž za SP, ali konkretno šta dobijamo tim recimo mogućim 3. mjestom u grupi ?

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 25 dec 2019, 16:51

Trigger je napisao/la:
25 dec 2019, 01:50
Prema dobijenim informacijama (relevantni i'zvori', ali lično ne garantujem, jer se nadam...) Šuman će na EP - 2020. povesti slijedeće igrače:

B.Burić, Grahovac, Ovčina, Haseljić, Predragović, Vranješ, S.Burić, Toromanović, Prce,Terzić, Herceg, Karačić, Tarabokija, Perić, Malinović i Panić.

Za još 2 mjesta (18 igrača ukupno) 'konkurišu' - prema napisanim redoslijedu imena:
Mandić, Hamidović, Vegar, Ahmetašević, Keškić i Puljizović.

Samo eventualne povrede, i dilema da li voditi 2 ili 3 golmana, mogu promijeniti Šumanov spisak od 16+2 igrača, a najžalosnije je to što naš najperspektivniji igrač Dino Hamidović "visi" na spisku zbog Vegara i Mandića koji je kao "specijalista za odbranu", a dosada je vrlo rijetko uopšte ulazio u igru!
Nadam se da će Bilal povesti na EP Hamidovića, barem kao 'drugo lijevo krilo!? :crazy:

Želim uspjeh reprezentaciji, ali ne odustajem od svog stava da Šuman radi sve pogrešno kada je struka u pitanju.
Ako su informacije o konačnom spisku za EP tačne, izbor je žalostan, ali očekivan od Bilala, Hamidović je u pozvanom rosteru jedini sposoban da se digne i pogodi sa 9m,igrama u kvalifikacijama je zaslužio da igra na prvenstvu, Lončar godinama čeka pravu priliku, a nikad je otprilike neće dočekati, međutim nema iznenađenja, Bilal zadovoljava "senatore" kao nekakav vid zahvale za godine igranja, iako za to nema mjesta u profesionalnom sportu, što je najtragičnije, nastaviti će sa tom praksom i nakon prvenstva jer u ovoj besparici u kojoj je savez, čovjek koji preko "prijatelja" osigura 160.000,00KM biće selektor do gad mu je volja.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 dec 2019, 17:32

no rules je napisao/la:
25 dec 2019, 15:51
Jel igra u Njemačkoj Bundesligi ili u Francuskoj pa možeš procijeniti da je 3 klase iznad ?
Tarik Kasumović je vrlo 'zanimljiv' rukometaš, lijevi bek (rođ. 1992. / 202 cm, cca 102-105 kg), koji je imao sve predispozicije da napravi vrhunsku karijeru, ali?
Nakon sarajevske Bosne („zlatna era“) igrao je za 2 njemačka kluba, te u Španiji i Turskoj.
Zadnje dvije godine igra na Islandu za ''KA -Knattspyrnufélag Akureyrar'' i jedan je od najboljih igrača u ekipi.
Prošle sezone (2018/2019) je bio najbolji strijelac islandske lige.
Bh. Internacionalac je na Islandu veoma cijenjen, ma šta ko mislio o islandskoj ligi – znamo da ta država ima odlične rukometaše, mnoge i svjetski poznate, ma gdje igrali – započeli su karijeru na Islandu i prošli njihovu rukometnu školu.
Smatram da je bolji od mnogih naših lijevih bekova (koji su 'prošli kroz reprezentaciju ili su trenutno aktuelni) i da mu nikada nije pružena prava šansa da se oproba i u reprezentaciji.
Istina, kada je postao član RK Bosna-SA bio je na spisku potencijalnih reprezentativaca i to je sve.
Gledao sam ga više puta dok je bio mlađi i imao je manu što je bio veliki 'potrošač lopti – 'ispucavao' se brzo u početku napada, ali mislim da je to bila posljedica mladosti i 'slobode u igri' u tadašnjim nižerazrednim klubovima Bugojnu i G.Vakufu.
Gledao sam ga i kao 'zrelijeg igrača' i mnogo toga je popravio u svojoj igri, mada mu je, povremeno, ostala 'navika' da prebrzo i bespotrebno šutira u samom početku napada njegove ekipe.
Uz šuterske odlike, Kasumović igra i dobro u odbrani što je vrlo značajno, iako je po vokaciji klasični šuter koji se ne libi 'opaliti' i sa 10-12 metara i to vrlo uspješno.

Smatram da je sigurno bolji od od Hercega, Vegara i Mandića, a iskusniji i fizički jači od Hamidovića (Dino ima prednost što je mlađi).
Prce je 'priča za sebe' i već je u trenerskim godinama, a eto sada igra na Kosovu! Terzić je skoro cijelu karijeru 'odbrambeni igrač' a i on je već 'penzioner'.

Toliko o Kasumoviću mada je sada iluzorno njega ili bilo koga spominjati, jer Šuman ima svoju 'viziju' i svoje spiskove.
Bosno moja poharana....

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 25 dec 2019, 18:16

Nemojte biti smjesni sa Kasumovicem...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 dec 2019, 19:49

ham19 je napisao/la:
25 dec 2019, 18:16
Bolje raspali skutor umjesto njega jel....da mi je samo docekat dan da bosna u bilo kojem sportu izadze u najjacem sastavu

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 25 dec 2019, 20:40

gruezi je napisao/la:
25 dec 2019, 19:49
ham19 je napisao/la:
Bolje raspali skutor umjesto njega jel....da mi je samo docekat dan da bosna u bilo kojem sportu izadze u najjacem sastavu
Ko god poznaje rukomet zna da je momak klasa za sve naše lijeve bekove,ali važno je da Tabarokija ili Nuic bez kluba budu prvo timci žalosti države .,volio bi da se Suman izjasni za tog momka štaje problem pa nemoze ni ja širi spisak

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 25 dec 2019, 20:56

Ovo su igrači iz Premijer lige BiH koji će testirati „Zmajeve“

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži se priprema za predstojeće rukometno prvenstvo, koje će za nešto manje od mjesec dana biti odigrano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Sinoć su naši Zmajevi, u prvom pripremnom susretu snage odmjerili sa selekcijom Saudijske Arabija. Iako nepotpuni, naša selekcija upisala je ubjedljivu pobjedu rezultatom 38:24.

Drugi pripremni susret naša reprezentacija odigrat će protiv kombinovanog sastava Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jučer je na adresu klubova stigao poziv od strane Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine za igrače koji će nastupiti u ovoj utakmici.

Pozvani igrači: Subotić Slađan – Borac, Močević Miloš – Slavija, Bosić Đorđe – Gračanica, Ćosić Haso -Sloga/Doboj, Mehmedović Omer – Gračanica, Baraković Šerif – Lokomotiva, Zahirović Ajdin – Vogošća, Pavlović Dragan – Konjuh, Biljaka Goran – Sloga/GV, Đurđević Vladan – Borac, Buljina Haris – Vogošća, Faljić Adin – Krivaja

Trener kombinovanog sastava je Damir Doborac iz RK Gračanica.

Utakmica ce se odigrati 29.12.2019.godine u 18.00 sati na Ilidži.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 25 dec 2019, 21:42

Nadam se će Šuman dobiti otkaz nakon Eura i da će doći neko ko ima muda da podmladi Reprezentaciju.
- Iznenadio sam se za Pavlovića (1998) , mislio sam da je stariji , ima tu sigurno materijala nevezano za ovaj spisak ..., na malom Vukšiću (2000god) bi morali graditi Novu mlađu , poletniju Reprezentaciju u kojoj bi i Hamidović 1996god , Haseljić 1998god i Klis 2000god imali važniju ulogu , pa i Kasumović 1992god.

Evo godine od ovih premijerligaša :

Golmani:
Subotić 1993 193cm
Močević 1995god 195cm
Bosić 1996god

Lijeva Krila:
Ćosić 1993god
Mehmedović 2000god

Desna krila:
Đurđević 1996god

Pivoti:
Buljina 1998g 196cm
Faljić 2000g

Srednji bekovi:
Zahirović 1994god
Baraković 2000god

Lijevi bekovi:
Nema

Desni bekovi:
Pavlović 1998god 199cm
Biljaka 1984god
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 25 dec 2019, 22:36, ukupno mijenjano 3 puta.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 25 dec 2019, 21:51

Kad budemo imali bolji savez imat cemo i boljeg trenera.
Dok god je savez u ovakvom stanju,Suman nam je plafon
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 dec 2019, 22:03

Fagus501 je napisao/la:
25 dec 2019, 20:40
gruezi je napisao/la:
25 dec 2019, 19:49
ham19 je napisao/la:
Ko god poznaje rukomet zna da je momak klasa za sve naše lijeve bekove,ali važno je da Tabarokija ili Nuic bez kluba budu prvo timci žalosti države .,volio bi da se Suman izjasni za tog momka štaje problem pa nemoze ni ja širi spisak
Znam kolega ...u njemu hamidovicu i klisu imamo i vise nego dovoljno za sljedecih 10 godina na lijevom beku valjda bi bilo normalno da ih sve 3cu sada pocne integrisati u tim...nije samo kadumovic problem nego izostavljanje zildzica je jos veca sramota...gledaj i trpi raspalog karacica...za sljece kvale bi ovako:
Golmani:buric ahmetasevic serdarevic
Lb: klis hamidovic kasumovic
Sb: zildzic, peric kadric( kad se oporavi)
Db: malinovic memic, panic
Lk: ovcina keskic mehmedovic
Dk: haseljic zulfic
P: vranjes buric i gradzan...

Da je imao mozga ove bi pozvao sad za prvenstvo....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 dec 2019, 22:39

edinjo-bih je napisao/la:
25 dec 2019, 20:56
Ovo su igrači iz Premijer lige BiH koji će testirati „Zmajeve“

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži se priprema za predstojeće rukometno prvenstvo, koje će za nešto manje od mjesec dana biti odigrano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Sinoć su naši Zmajevi, u prvom pripremnom susretu snage odmjerili sa selekcijom Saudijske Arabija. Iako nepotpuni, naša selekcija upisala je ubjedljivu pobjedu rezultatom 38:24.

Drugi pripremni susret naša reprezentacija odigrat će protiv kombinovanog sastava Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jučer je na adresu klubova stigao poziv od strane Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine za igrače koji će nastupiti u ovoj utakmici.

Pozvani igrači: Subotić Slađan – Borac, Močević Miloš – Slavija, Bosić Đorđe – Gračanica, Ćosić Haso -Sloga/Doboj, Mehmedović Omer – Gračanica, Baraković Šerif – Lokomotiva, Zahirović Ajdin – Vogošća, Pavlović Dragan – Konjuh, Biljaka Goran – Sloga/GV, Đurđević Vladan – Borac, Buljina Haris – Vogošća, Faljić Adin – Krivaja

Trener kombinovanog sastava je Damir Doborac iz RK Gračanica.

Utakmica ce se odigrati 29.12.2019.godine u 18.00 sati na Ilidži.
Zanimljiv spisak, ali zbunjuje me ne pozivanje Milana Vukšića, najperspektivnijeg srednjeg beka u BiH, pa i šire, već sada glavnog organizatora igre u RK Izviđaču!
I ne samo da me zbunjuje nego me i zabrinjava iz razloga jer se plašim da momak nije odlučio da 'igra-čeka' poziv iz Hrvatske iako je standardan u našoj juniorskoj reprezentaciji!?

Iskreno, smiješno mi je da nema Vukšića a pozivaju se prosječni Baraković i 'anonimus' Zahirović!
Zašto, zna li iko odgovor?
PS:
Biljaka je zaista solidan desni bek (1984. :? ), ali zar se nije mogao 'probati' neki mlađi - pa, nije ovo takmičarska utakmica?
Bosno moja poharana....

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 25 dec 2019, 23:02

Treba Vukšiću šteta da bi bio u toj ekipi premijer lige,nema sumnje bolji je Zahirovic i Barakovic.Sad zamislite kakve su štele u A selekciji kad nemozemo pravedno da izaberemo selekciju premijer lige,boze sačuvaj

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 25 dec 2019, 23:10

Vidim mnogi pljuju Toreta i jos par starih igraca.
Zasto bi Suman vodio neke igrace na toj poziciji da budu debitanti na EP, jel bi to rezultat bio bolji sa Gafarom, Gradjanom i sl?
Tore, Terza, Nikola su zasluzili da idu ako treba i bez dana treninga, ako nista zbog minulog rada i prosipanja krvi i znoja tokom svih ovih godina, kad mnogi nisu ni htjeli cuti za reprezentaciju, oni su bili tu .
Kakav smo mi narod, preko noci sve zaboravimo, zato i jesmo tu gdje jesmo u svemu.

Pustite ljude neka u miru odu na EP i da se nakon 15 godina u svetom dresu dostojanstveno oproste sa SP i EP u igrackom CV-u.
Bar toliko im duguje repka, jedno hvala i sretno majstori nasi.
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 25 dec 2019, 23:12, ukupno mijenjano 1 put.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 dec 2019, 23:11

Fagus501 je napisao/la:
25 dec 2019, 23:02
Treba Vukšiću šteta da bi bio u toj ekipi premijer lige,nema sumnje bolji je Zahirovic i Barakovic.Sad zamislite kakve su štele u A selekciji kad nemozemo pravedno da izaberemo selekciju premijer lige,boze sačuvaj
Izgleda da je baš tako - treba 'štela', žalosno kuknjava
Ali, nema ni Vedrana Delića najboljeg lijevog krila u PL BiH ??
Istina, Delić je 1990. godište, ali ako može Biljaka (1984) pa i Haso Čosić (1993) - zašto nema V.Delića? je l' 'nekog' strah da će se pokazati boljim od svih Šumanovih lijevih krila?
Ima tu još propusta kod izbora igrača iz PL BiH, ali ako i za takvu revijalnu selekciju treba 'štela' - žalosno i besperspektivno je to sve za bh.rukomet
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 25 dec 2019, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 dec 2019, 23:16

bosanskazvijer je napisao/la:
25 dec 2019, 23:10
Zasto bi Suman vodio neke igrace na toj poziciji da budu debitanti na EP, jel bi to rezultat bio bolji sa Gafarom, Gradjanom i sl?
Tore, Terza, Nikola su zasluzili da idu ako treba i bez dana treninga, ako nista zbog minulog rada i prosipanja krvi i znoja tokom svih ovih godina, kad mnogi nisu ni htjeli cuti za reprezentaciju, oni su bili tu .
Kakav smo mi narod, preko noci sve zaboravimo, zato i jesmo tu gdje jesmo u svemu.

Pustite ljudi neka u miru odu na EP i da se nakon 15 godina u svetom dresu dostojanstveno oproste sa SP i EP u igrackom CV-u.
Izvini, ali nijedna reprezentacija nije socijalna ustanova ni PIO/MIO.
Poštujem sve zasluge navedenih ali postoji ustaljena praksa i način opraštanja od reprezentacije.

Hrvatska se odrekla Manuela Štrleka (1988) i Ivana Čupića (1986), a koliko su oni zaslužniji za njihovu reprezentaciju i brojne svjetske uspjehe? Uz to obojica sjajno igraju u jakim evropskim klubovima.
Bosno moja poharana....

Ahmed45
Kontakt:

Post Postao/la Ahmed45 » 25 dec 2019, 23:19

Za slj europsko koje je 2022 treba zvat:
LK:Keskic(ako do tad ne propadne sto je moguce),Mehmedovic(koji ce se abd razviti u top igraca)
LB:Hamidovic,Klis (dva topnika nema tu puno price)
SB:Peric(i tada ce biti relativno mlad i voda ove repke zajedno s Buricima),Kadric(po meni kvalitetniji igrac od Klisa raznovrsniji bolja finta,bolja igra s pivotom,eksplozivnost,samo mu je naravno slabiji sut sto je Klisova i jedina alatka u biti,korak nazad u karijeri ova velika povreda ali pregurat ce on to),Vuksic(Vuksic ako se razvije kako treba da bude pozvan jer igraci poput njega najteze postaju igraci mislim stil igre koji on ima)
DB: na ovoj poziciji bi probao sa 2 izuzetno talentovana i mlada igraca Hadzic 00 i Velic 03 prvenstveno jer imaju veliki kvalitet vec sada igraju u wetzlaru i gorenju a i imaju razlicit stil igre pa bi taman zamjenili panu i malinovica koji takoder igraju razlicito
DK:Haseljic i Peric 03 Haseljic kao neko ko bi trebao postati dobar igrac i Peric kao neko ko je 2 puta veci talenat od Haseljica
Pivot: stub bi i dalje trebao biti Senko Buric jer ce tada biti jos mlad za repku a uz njega bi dodao Faljica i Misetica ili mozda Luku Grahovca sve trojica 00(Krivaja,Lokomotiva,Maglaj)
Golmani:Buric(branit ce Benko abd do 40),Adi Ahmetasevic i kao treceg golmana stvarno ne znam nemamo nesto mladih talentovanih golmana puno osim Mandica koji je naravno izabrao Hrvatsku,kao treca opcija ce biti neko od momaka koji se najbolje razviju kao igraci Omerovic,Becic,Cabaravdic...
Dakle spisak od 16+2 igraca koji idu na Euro😂🙂
GK:Buric,Ahmetasevic
LK:Keskic,Mehmedovic
LB:Hamidovic,Klis
SB:Peric,Kadric,Vuksic
DB:Hadzic,Velic
DK:Haseljic,Peric
Pivot:Buric,Faljic,Misetic
+2 Grahovac(Pivot),neko od golmana opet kazem ko bude najbolji u tom trenutku

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 25 dec 2019, 23:54

Trigger je napisao/la:
25 dec 2019, 23:16

Pustite ljudi neka u miru odu na EP i da se nakon 15 godina u svetom dresu dostojanstveno oproste sa SP i EP u igrackom CV-u.
Poštujem sve zasluge navedenih ali postoji ustaljena praksa i način opraštanja od reprezentacije.

Hrvatska se odrekla Manuela Štrleka (1988) i Ivana Čupića (1986), a koliko su oni zaslužniji za njihovu reprezentaciju i brojne svjetske uspjehe? Uz to obojica sjajno igraju u jakim evropskim klubovima.
Nije socijalna ustanova, ali nije ni to drug sto ti mislis.
U svakoj firmi na svijetu, stari radnici se postuju, imas beneficije za minuli rad, vecu platu i sl.
Tako da apsolutno nema razloga da ne povede navedenu trojku, jer niko od njih nije bolji drasticno da bi tek tako otisao na prvenstvo.
Treba druze neke stvari zasluziti, a momci su makar toliko za 15 godina zasluzili.

Samo cu ti reci da sam dobar prijatelj ( ne poznanik, nego bas prijatelj) sa 4-5 momaka iz repke i da ne gledam sa te strane, nego cisto logički i realno.

Ne moze neko ko igra u Madjarskoj, Rumuniji i sl divljim ligama, biti izbor ispred ljudi koji su igrali LP godinama, najjace evropske lige i sl, koji su nosili repku svojim igrama.
Pusti ti Hrvatsku, mi sa njima ne idemo u istu recenicu.
Oni sebi mogu priustiti taj luksuz jer ljudi rade sistemski, mi nemamo lovu za put, a kamoli sta drugo da pricamo.
Jednostavno, mi sebi takav luksuz trenutno ne mozemo priustiti i to je to.
Smatram da smo im bar toliko duzni.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 dec 2019, 00:21

25 dec 2019, 23:54
Trigger je napisao/la:
25 dec 2019, 23:16

Nije socijalna ustanova, ali nije ni to drug sto ti mislis.
U svakoj firmi na svijetu, stari radnici se postuju, imas beneficije za minuli rad, vecu platu i sl.
Tako da apsolutno nema razloga da ne povede navedenu trojku, jer niko od njih nije bolji drasticno da bi tek tako otisao na prvenstvo.
Treba druze neke stvari zasluziti, a momci su makar toliko za 15 godina zasluzili.

Samo cu ti reci da sam dobar prijatelj ( ne poznanik, nego bas prijatelj) sa 4-5 momaka iz repke i da ne gledam sa te strane, nego cisto logički i realno.

Ne moze neko ko igra u Madjarskoj, Rumuniji i sl divljim ligama, biti izbor ispred ljudi koji su igrali LP godinama, najjace evropske lige i sl, koji su nosili repku svojim igrama.
Pusti ti Hrvatsku, mi sa njima ne idemo u istu recenicu.
Oni sebi mogu priustiti taj luksuz jer ljudi rade sistemski, mi nemamo lovu za put, a kamoli sta drugo da pricamo.
Jednostavno, mi sebi takav luksuz trenutno ne mozemo priustiti i to je to.
Smatram da smo im bar toliko duzni.

Poštujem tvoje mišljenje iako se apsolutno ne slažem s njim.
Sve što si napisao stoji za firme ali u sportu ne. Tu nema 'dugova' za minuli rad - koliko god to nekome zvučalo okrutno.
U sportu za reprezentaciju (u svim sportovima) igraju najspremniji i najbolji, u datom trenutku, igrači, a zaslužnim sportistima se odužuje na druge načine i uvijek sam pobornik da se dostojno oproste od reprezentacije i budu adekvatno nagrađeni i materijalno ali i zapisani u sportskoj historiji.

Poštujem sve što su činili (mada ne znam koje smo to uspjehe pravili?) i Prce i Terzić i Toromanović za reprezentaciju ali njihovo vrijeme je prošlo i da se vodila ispravna politika oni bi se već odavno, jedan po jedan (ili u 'paketu) oprostili od reprezentacije, a mi mi ne bi bili, danas, gerijatrijska ekipa nego izbalasirana i sa godinama i sa trenutnim kvalitetom. Uostalom, i ti o njima govoriš u 'prošlom vremenu' - pametnom dovoljno
Bosno moja poharana....

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 00:32

Druze, nazalost ali istina je da su klubovi klasicne firme odavno, repke isto tako posluju (daju dnevnice, placaju troskove puta i mnoge stvari koje i firma placa).
Vidis da je sad tako, koja bolje uslove od repki za rad ima, igraci hrle da igraju u njoj, pokusvajuci i tako ostvariti licnu korist i napredovati, naci bolji klub, vise zaraditi itd.Milion primjera imas.
Tako da, bojim se da nisi u pravu.
Sport je postao jedan ogroman biznis, kojem nijedna firma ne moze prismrditi.

Ja ti tvrdim odgovorno da mi bolje trenutno nemamo, a ako bi vodio neke klince umjesto njih, to ne bi imalo smisla, jer se kvalitet ne bi poboljsao ni 1%, zna to i Suman.
Kazem ti, ja sam uvjeren, da su nakon 15 godina u repki, sva trojica zasluzili da igraju EP kao krunu karijere, sta god ko mislio.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.