Sve što pričate je čisto teoretisanje. Niko ni iz bliza normalan neće gurnuti lupam 30 miliona KM u stadion, jer su to finansijski bačene pare. Ti te pare ne da ne možeš vratiti, nego će ti dalje donijeti samo troškove. Čak i u takvim okolnostima, Nam bi pravio stadion u Butmiru, ali to nema smisla. S druge strane, upravne strukture ovdje pokušavaju to izbjeći jer znaju da navijačima neće odgovarati. Najbolja opcija je kupiti negdje zemljište, praviti stadion, ali sve to košta previše. I rekontrukcija Koševa košta previše, ali to je još i opcija koja bi se pregrmila, jer ne mora sve odmah, nego malo po malo kao što rade i drugi klubovi.
I generalno, Sarajevo je na tom fonu trenutno. Mislim čak da se bezveze stvara halabuka oko toga, jer za naš fudbal to i ne predstavlja neki problem. Koševo nije zlatno, ali to je izbor FK Sarajeva. U globalu, to lahko može biti ok stadion za naše uslove. Normalno je i da FK Sarajevo neće da ulaže u općinsko. Međutim, mislim da će se ubrzo naći zajednički jezik i da će tu Nam napraviti neka ulaganja, a vjerovatno će sve ići u smjeru da se taj stadion prepiše na Sarajevo kroz neki određeni broj godina za realan iznos.
Čak bi ovaj proces bio ubrzan da iz Sarajeva ne šnjuhaju šta će biti sa nacionalnim stadionom i Halilovićima, jer će tu pokušati da prave kooperaciju sa savezom, ali mislim da je sve to na dugom štapu.
Uglavnom, ne vidim ovdje ništa nelogično. FK Sarajevo nema kapacitet da sam pravi stadion, a u Koševo koje nije njihovo neće da ulažu. Sve logično. Status quo s pokušajem manjih poboljšanja će biti zadržan do daljnjeg. Ništa strašno s aspekta našeg fudbala uopšte.