San Antonio Spurs

kemo10
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la kemo10 » 20 dec 2019, 15:46

Kanye je napisao/la:
20 dec 2019, 13:17
kemo10 je napisao/la:
20 dec 2019, 12:46
NEZALAGANJE je napisao/la:
20 dec 2019, 12:02

Ma razvio se decko u modernog centra.Tacno ono sto se trazi danas i LMA je stvarno postao visak.On blokira Poeltlovo igranje,ali dok je tu,Pop mora igrati LMAa.

Ja se bojim da de.bili ne produze Poeltla na ljeto, s obzirom kakva sra.nja rade ove sezone.

Doduse,dosta toga ce nam reci i trade deadline.Nadam se samo da se ekipa nece ostaviti u ovom sastavu,jer smo matematicki itekako u igri za PO. :roll:
Dobar je, ali ipak nije moderan kao sto ti kazes jer nema sut ni za 2, a pogotovo za 3.
Capela, Adebayo, Harrell, Adams, McGee, Drummond, Gobert... Brook Lopez je izuzetak koji potvrdjuje pravilo. I on igra s Antetom, koji je haman centar. Turner, koji suta vise nego ikad, ove sezone samo donosi lose svojoj ekipi.
ma svi ovi igrači su po necem posebni
capela igra sa hardenom
adebayo ipak zna igrati, ne moze sa ovim panjevima u isti kos
harrell vrhunski atleta
adams najsnazniji igrac lige
mcgee on je kao poeltl
drummmond vjerovatno na kraju karijere treci skakac svih vremena
gobert prosle sezone najvise zakucavanja svih vremena u jednoj sezoni i najbolji defanzivac lige 2 puta

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 dec 2019, 22:42

Malo sam pregledavao neke informacije na netu u pogledu nasih trejd kombinacija sa DDRom...
Pored ranije pominjanog ORL,najcesce se pominju DET,CHA i CHI.Sve su to ekipe na Istoku koje su trenutno u borbi za PO tamo i kojima bi DDR sigurno bio koristan.Nijedna ova ekipa nema zvijezde poput njega na vanjskim pozicijama.

Nakon toga sam pogledao rostere svih tih ekipa i sta bi to nama ti timovi mogli dati za njega!?
Odmah u startu treba reci da ne bi trebalo ocekivati nista megalomansko zauzvrat,jer je DDR,na ljeto,prakticki slobodan igrac.Ako bi se on obavezao tom nekom timu da ce produziti ugovor sa njima,tu bi mu cijena mogla biti malo veca,ali ne previse.Takodje, u slijedecoj analizi cu se uglavnom voditi time da samim trejdovanjem DDRa mi otvaramo minute nasim mladim igracima i da cemo samo zbog toga biti bolja ekipa.Ono sto eventualno dobijamo zauzvrat nije toliko ni bitno,vjerujte mi.On 90% ide na ljeto,tako da je sve plus,ukoliko ga trejdujemo prije toga. ;)

Moja analiza,koja ukljucuje funkcionisanje SCa, je slijedeca:

ORL: Tu smo ranije pisali da bi scenario u kojem je Gordon ukljucen bio odlican za nas,ali je malo teze to iskombinovati zbog SCa.Primjera radi,uz njega bi morao ici ili Aminu (koji ima ugovor i za narednu sezonu i PO od 10mil za onu tamo sezonu) ili Bamba(da li je ORL vec spreman odustati od njega?) da bi trade funkcionisao.Da li bi mi pristali na takvo nesto?Da li je Gordon vrijedan toga?
Licno mislim da jeste u svakoj kombinaciji,jer je tip igraca koji nam je prijeko potreban,a kojeg nemamo u rosteru.Moze igrati SFa,moze igrati PFa i potencijal je vrhunskog defanzivca.To dokazuje i u ORL.Mislim da je i ORL konacno spreman za njegov trejd,jer definitivno Gordon nije postao zvijezda,a oni su to ocekivali.Ove sezone je cak i losiji u odnosu na prethodnu.Brojke su mu u padu,a posebno njegov sut iz igre(40%) i sut za 3p(29%).
Mislim da bi se to kod nas moglo srediti.Decko nema ni losu mehaniku suta,niti oklijeva sa sutem.Problem je,izgleda,mentalne prirode.Ono sto bi nam donio defanzivno je mnogostruko vece.

Druga kombinacija sa ORL je neki paket gdje bi se oni rijesili Fourniera(ima PO za narednu sezonu),ali bi njega trpio i narednu sezonu samo ako je ORL spreman ukljuciti pik 1.runde ili poslati Bambu cime bi mi fakticki rijesili C poziciju za narednu dekadu (uz potpis Poeltla koji ocekujem na ljeto).

DET: Oni nemaju mnogo toga za ponuditi gledano cisto rosterski.U gotovo svim kombinacijama koje sam gledao tu je Jackson(isticuci ugovor) i ili Galloway(takodje isticuci) ili Snell(ima PO za narednu sezonu od 12mil).Rosea sigurno ne bi dali,niti nama on treba,posto ima ugovor i za narednu sezonu. Sa Jackson/Galloway kombinacijom bi trebao biti ukljucen pik 1.runde,jer mi igracki tu ne dobijamo nista,ali isto tako mislim da je njihov pik 1.runde previse za DDRa.Jedino da se mi tu kockamo i prihvatimo neki zasticeni pik 1.runde,pa sta bude.
U kombinaciji Jackson/Snell bi MORAO biti ukljucen pik 1.runde.Vjerovatno i nezasticen,jer oni,em dobijaju jakog igraca,em se rjesavaju potencijalnog novca Snella za narednu sezonu.Meni bi i ovo vrijedilo,jer pik je pik,a ovog naredne sezone,ako pokupi PO,mozes pomjeriti.

CHA: Ovdje imamo dosta kombinacija u igri. Prva je Batum za DDRa-direktno.Obojica PO i za narednu sezonu,slicne cifre.Igracki gledano,od Batuma nema gotovo vise nista.Ipak,mislim da bi ga vrijedilo istrpiti i slijedecu sezonu(kupi svoj PO) ako bi ovi dali i pik 1.runde za njega.Mogao bi barem odigrati tu i tamo neku odbranu i sutnuti koju trojku.Vjerujem da bi CHA za odricanje pika 1.runde ovdje trazio da DDR produzi ugovor sa njima.

Druge kombinacije su Biyombo/Williams,Biyombo/MKG i Williams/MKG.Sve isticuci ugovori i igracki ovo za nas nema nikakvog smisla.Ukljucivanjem pika,stvari postaju mnogo bolje.

CHI: Kombinacija koju bi odmah potpisao je DDR za Portera-direktno.Opet slicne cifre ugovora i opet obojica PO za narednu sezonu.Ovo bi prihvatio i po cijenu da Porter trazi produzenje ugovora od nas.Naravno,ne za cifru koju prima sada,ali nekih 20tak mil po sezoni,uz predvidjeni rast SCa,da! Radi se o jos jednom igracu koji je solidan defanzivac, koji ima odlicnu visinu,duzinu,koji moze igrati SF,PF poziciju i ono najvaznije-igrac koji u svojih 7 sezona trojku sutira preko 40%!! Mislim da bi bio odlican fit.

Ovdje sve i teoretski funkcionise,ali je pitanje sta CHI razmislja? Zele li ozbiljnu borbu za PO ove sezone? Da li su spremni dati Portera( ove sezone se muci i sa povredom) nakon fakticki 1 sezone? Ogromno je pitanje i da li bi DDR htio tu ostati nakon ove sezone? Vjerovatno ne bi,ako zeli rezultat.Ako zeli novac,a to je pokazao da zeli u pregovorima sa nama koji su propali na pocetku sezone i CHI je voljan platiti da zadrzi zvijezdu u prajmu, onda mozda i ostane tu.

Mozda bi se CHI zelio u ovoj kombinaciji, ako vec daju Portera, rijesiti i Felicia (ugovor i za narednu sezonu od 7.5mil),te tako rasteretiti svoj SC.
Mi bi u tom slucaju morali poslati nekog od kombinacije Belinelli/Forbes/Carroll/Lyles da bi novac funkcionisao.Bez problema bi se rijesio svakog od njih,ako bi CHI to trazio.
Postoji i opcija da oni uz Portera daju i Dunna, ali to nema previse smisla,jer je lik prakticno na ljeto slobodan igrac ako mu ne daju QO.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 03:30

Majstor zatvara poluvrijeme sa Forbes/Belinelli/DDR kombinacijom protiv LAC. :rol: :rol: :rol: :rol:

Lonnie bez minuta.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 22 dec 2019, 03:40

22 dec 2019, 03:30
Majstor zatvara poluvrijeme sa Forbes/Belinelli/DDR kombinacijom protiv LAC. :rol: :rol: :rol: :rol:

Lonnie bez minuta.
Bilo bi zanimljivo da se povrijedi forbes, da vidimo da li bi na sg 48 min igrali belineli i mills

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 03:42

kemo10 je napisao/la:
22 dec 2019, 03:40
22 dec 2019, 03:30

Lonnie bez minuta.
Bilo bi zanimljivo da se povrijedi forbes, da vidimo da li bi na sg 48 min igrali belineli i mills
Zar sumnjas?Hladno bi Mills startao.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 03:52

Lyles igra lose u zadnje vrijeme,Gay je odron barem 10 zadnjih tekmi,Forbes je goli ku.rac zadnjih 15 tekmi,Belinelli je uzasan cijelu je.benu sezonu,ali se nista ne mijenja. :oops: :oops:

Zelim gledati Walkera,zelim gledati Whitea i Murraya zajedno na parketu.Zelim cak i Metua vidjeti,jer je i on strasno napredovao.

Medjutim,Pop to ne dozvoljava.Znaci,gledam tekmu,pratim rotacije i lagano mu je.bem odreda sve po spisku.Covjek nas unistava bukvalno svojim potezima.Ovaj roster nije OVOLIKO los kako mi izgledamo na parketu.Izgledamo OVAKO lose zbog njegovih debilnih rotacija i generalno vodjenja.
Otkako ga pratim,a to je sezona 96-97,nikad gore nije vodio ekipu.Nemam rijeci vise za njegovu kritiku,jer je ovo ispod svakog nivoa.

Najgore od svega je sto svakom nekom pobjedom,oni svi misle da ce nesto prekorenuti.Nece se nista preokrenuti,jer se ne zna gdje smo vise suplji sa ovakvim rotacijama.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 22 dec 2019, 04:00

Pop opet fura po svom.

150 primljenih u najavi.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 22 dec 2019, 04:06

p&p kada igraju sa lma kos je 90% i. odigraju tako par napada i to je to, pa igraj to svaki drugi napad

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 04:07

Evo sad hoce da uvede Walkera nakon sto je DDR dobio 4.licnu.2 i po cetvrtine ne igra decka i hoce da ga uvede.:damn: :damn: :damn:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 04:11

I zamjeni ga nakon 1 greske.

Deriiii ****.m li ti sve po spisku.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 22 dec 2019, 04:56, ukupno mijenjano 2 puta.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 22 dec 2019, 04:11

22 dec 2019, 04:07
Evo sad hoce da uvede Walkera nakon sto je DDR dobio 4.licnu.2 i po cetvrtine ne igra decka i hoce da ga uvede.:damn: :damn: :damn:
izvede ga odma hahaha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 04:13

kemo10 je napisao/la:
22 dec 2019, 04:11
22 dec 2019, 04:07
izvede ga odma hahaha
Ma kreten.Svi igraju ko goli ku.rac,on se na decku nasao izivljavati,deb.ilcina jedna.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 04:16

Cijelu tekmu stoji nesto,vodi kao ekipu,nesto se ljuti,protestvuje kod sudija,a petorke na terenu kakve salje bi dijete bolje biralo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 dec 2019, 04:19

beze se nervirate, woj je najavio da spursi idu u rebuilding, sad il na ljeto, svejedno

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 04:24

Chinaglia je napisao/la:
22 dec 2019, 04:19
beze se nervirate, woj je najavio da spursi idu u rebuilding, sad il na ljeto, svejedno
Problem je sto ne igraju bolji igraci.Svaki mladi igrac je bolji od ijednog veterana kojeg imamo izuzev LMAa i DDRa.Svaki!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 04:53

Odrase nas ljudi s lakocom. :oops: :oops:

Popova logika: Marco hit two early threes and hit two more in garbage time, 5-5 FT, 17 points.

He is gonna start at power forward in the next game. ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 04:56

With the loss, the Spurs will officially be under .500 heading into the new year.

First time since the calendar went from 1996 to 1997. :roll: :roll:

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 22 dec 2019, 13:08

Ja bih bukvalno i DDR i LMA poslao ni za sta samo da se otvori mjesto mladim. Al definitivno treba uzet bar kakve pikove. Gordon i Bamba su isto super opcije.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2019, 14:50

Kanye je napisao/la:
22 dec 2019, 13:08
Ja bih bukvalno i DDR i LMA poslao ni za sta samo da se otvori mjesto mladim. Al definitivno treba uzet bar kakve pikove. Gordon i Bamba su isto super opcije.
Ja bih obojicu sad dao za vrecu krompira,jer mi je muka gledati sve ovo.

Nece ih na kraju ni trejdovati,vidices.

Ne da mag,jer on i dalje misli da je to sve do zalaganja,lose energije,nekoncentrisanosti,kurca-palca,a nikako nije do limitiranosti pojedinaca koje on konstantno igra i forsira.

P.S.Meni je i Otto Porter super opcija.Gordon mi je br.1,ali ovaj mi je odmah iza.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 22 dec 2019, 15:10

22 dec 2019, 14:50
Kanye je napisao/la:
22 dec 2019, 13:08
Ja bih obojicu sad dao za vrecu krompira,jer mi je muka gledati sve ovo.

Nece ih na kraju ni trejdovati,vidices.

Ne da mag,jer on i dalje misli da je to sve do zalaganja,lose energije,nekoncentrisanosti,kurca-palca,a nikako nije do limitiranosti pojedinaca koje on konstantno igra i forsira.

P.S.Meni je i Otto Porter super opcija.Gordon mi je br.1,ali ovaj mi je odmah iza.
Ma otto se raspada, bolje imati bilo sta 80 utakmica, nego otta 40, to kada igrač nikad nije zdrav nema nista gore

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.