AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 20 dec 2019, 11:16

meecko je napisao/la:
20 dec 2019, 10:32
To će konačno biti znak da se ide na bolje, ali ujedno i signal da će politika biti dovođenja mladih i talentovanih igrača, razvijanje i prodaja za veći novac. U glavnom bi trebali postati novi italijanski Arsenal. Znači Evrope bi trebalo biti, ali titule i neki značajnijih uspjeha svake prestupne godine, ako ne i rijeđe
Otprilike tako nesto, osim ako ta baza mladih igraca se ne zadrzi pa onda da se pravi neki uspjeh ako budu kvalitetni, a sa neki par pijacanja bi to bilo ok.

Ali, ali i jos jednom ali, sve je to upitno sto se milana tice

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 dec 2019, 20:32

Slabo pratim ovih dana, jel to potvrđeno? Ako jest, ne mogu vjerovati da u tome opet tražite neku negativnost. Pa to bi bio najbolji potez u ovom klubu od dovođenja Ibre.
Il Club più titolato al mondo!

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 20 dec 2019, 21:39

Ma ništa kod ovog kluba nije potvrđeno. Ni to da su ponudili ugovor Haalandu.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 20 dec 2019, 21:46

Nista nije potvrdjeno, veliko pitanje da li ce to tako uopste biti, a o tome nema ni poente pricati sve dok klub nema stabilne vlasnike. Elliot je tu privremeno, ne i bas samoinicijativno, nego zahvaljujuci kinezima. Svakako trebaju odgonetnut neki kurs, npr. "talijanski" Milan, ili "novi Arsenal", ili... Sta god, ali ovako lutamo, uznemiravajuce je da B&M zele jedno, a vlasnici drugo, a Gazidis i klapa koju je povukao za sobom iz Londona su tu kao neka vrsta strucnih Unproforaca na relaciji vlasnici - Maldini,Zvone,Scaroni,Massara. Sve u svemu klub u haosu, gdje ga svi zele vratiti na staze stare slave - ali nisu ni blizu istog misljenja kako to fakticki treba izvrsiti, odnosno koje mjere treba poduzeti

:zzz: :hmmmmm:

Par stvari za januarski mercato, posto je sezona propala u oktobru, a opstanak vjerovatno nije pod upitnikom;

Januar 2020
- Kutarisat se Reina+Biglia, nema poente da primaju platu do ljeta kad ne igraju
- Transfer lista Kessie, RR, Castillejo, Borini. Ako nema interesenata za sviju, neka B&M narede Pioliju ko od njih mora igrati, jer je zbog FFP fundamentalno da se uzme 50ak M za ovu kvartetu. Svakako je sezona propala, a Pioli najkasnije u junu bivsi.
- A.Silvu vratiti ili prodati, ako je ikako moguce. Rebicu ponuditi jednosmjernu kartu
- Pojacanja dovoditi iskljucivo iz top klubova, najkriticniji je veznjak koji zna lopte. Visak i broj 21-25 u rosterima top klubova poput Lpoola, Chelsea i Reala su se pokazali kao najbolji igraci Milana; Suso, Bakayoko, T.Hernandez. Koga god da dovedes iz manjih klubova, propadne u ovakvom Milanu, dokazano godinama, nema poente praviti istu gresku. Treba nam neko ko ce momentalno u pocetnih XI, tipa recimo Rodrygo, Vinicius Jr...
- Rikija Massaru mijenjati novim covjekom, npr. ovim sto se spominje iz Atalante. Sva pojacanja su zakazala, minus T.Hernandez.
- Gabbia i Caldara moraju dobiti priliku sto prije, Musacchio je dio problema, ne solucije...

Ljeto 2020
- Kaparisat top trenera, ozbiljno trenersko ime, za razliku od ovih indijanaca kojima je pruzena prilika nakon Allegrija. Slobodni kandidati su Allegri, Emery, Pocchettino, Spalletti. Ako je Carletto mogao preuzet bezze klub tipa Everton, mogu i nabrojani Milana. Samo tipla i nema zime. Taj isti se mora najkasnije sredinom juna zaposliti, a ne cekati EP koje je gotovo tek 12.jula, pa dovoditi igrace u sred priprema, koji ce propustiti 2-3 hefte priprema zbog dodatnih odmora, kao kod seoskog trenera GPa. Na taj nacin garantujem novu upropastenu sezonu vec u oktobru iduce godine
- Transfer lista; Musacchio, Duarte, Calabria, Hakan, Krunic, te evt. oni koji ostanu sa januarske transfer liste.
- Pojacanja opet iskljucivo iz top klubova, npr ovaj stoper Barce za 20M.
- Dollar brothers, sup karta jer terete budzet s velikih 14M godisnje a moze se uzet 50M+ FFP za mladjeg. Tu lovu preusmijeriti na top veznjaka, vratiti Plizzarija i dovesti kvalitetnog golmana iz manje Serie A ekipe. To je jedini izuzetak transfer politici o pojacanjima iz top klubova, jer je Italija puna kvalitetnih golmana a klub ima vaznijih prioriteta od golmana.
- Summa summarum: ne ulaziti u novu sezonu bez 3 centarfora, top veznjaka i top trenera - kostalo koliko kostalo.
Zadnja izmjena: Zenga, dana/u 20 dec 2019, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 dec 2019, 21:46

Milan ni u najgorim danima nije bio supermarket klub (a imali smo zlatne koke u vidu Gigija, Roma, pa i Jacka i par ostalih), a kamo li da bude sad. Stvarno bezveze mračite. :yawn:

Pravi se jaka okosnica mladih igrača koji će izrastati u kvalitetne ili čak wc igrače. Postupak duže traje, ali lakše je ići tim putem nego lupati basnoslovne cifre za već izgrađene, provjerene igrače, što je u ovom momentu i nemoguće prvenstveno radi FFP-a.
Naredni korak koji se treba napraviti je kvalitetan trener, što će se nadam se uraditi narednog ljeta. Valjda su naučili svoju lekciju.

Btw, ne vjerujem ni 1% u dolazak Halanda niti sam pristalica da se preplaćuje neko dijete koje ima dobru polusezonu iza sebe van liga petice. Već smo se opekli sa Piatekom, ne moramo opet.
A i preživio bih sa Leaom/Piatekom, samo da se pojačamo na krilima uz bar jednog ofanzivnog veznjaka.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 20 dec 2019, 22:54

Kako bi napravili napredak sa npr dovođenjem Ziyecha i Boge na krilima.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 dec 2019, 23:42

Ako je vjetovati nagadjanjima italijanskih medija, i protiv Atalante igramo u istom sastavu, samo ce RR igrati na lijevom beku.

Iskreno se nadam da su to neistine i da je trener, ipak, spreman praviti promjene usljed losih rezultata. U protivnom zaista vise nemam rijeci kada su u pitanju Milanski treneri i ta tvrdoglavost, coravost, neznanje... ne znam vise kako ih nazvati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

allsportsfan

Post Postao/la allsportsfan » 20 dec 2019, 23:48

Beduin je napisao/la:
20 dec 2019, 23:42
Ako je vjetovati nagadjanjima italijanskih medija, i protiv Atalante igramo u istom sastavu, samo ce RR igrati na lijevom beku.

Iskreno se nadam da su to neistine i da je trener, ipak, spreman praviti promjene usljed losih rezultata. U protivnom zaista vise nemam rijeci kada su u pitanju Milanski treneri i ta tvrdoglavost, coravost, neznanje... ne znam vise kako ih nazvati.
Ooo gdje si delegat iz Vijeca.
Bas i ti znas nesto o fudbalu? :lol:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 dec 2019, 23:53

Meni je neshvatljivo više guranje Hakana, Susa i Kessija jer od ta tri tipa maksimalno jedan smije biti na terenu. I to Hakan i to isključivo u sredini.
Ajde i Piatek, nešto je kao malčice zaigrao bolje, ali svakako preferiram njega i Lea skupa u postavi jer nemamo u ekipi igrača koji ima nos za gol osim Piateka, pa mu shodno tome treba pomoći da izvučemo maksimum iz njega. Sa ovakvim krilima i sredinom, nemoguće.

Mislim, nije da igramo loše i da se ne stvaraju prilike, ali samo 1-2 promjene u rosteru bi nas učinile boljim i efikasnijim.

Poražavajuća činjenica je da idemo ka kraju polusezone, a naš krilni dvojac UKUPNO ima 3 gola i 3 asistencije. :facepalm:
Pa ovu statistiku jedno dobro krilo može stići u 5 utakmica, a kamo li dvojica.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 dec 2019, 00:08

Ono sto me nervira je cinjenica da smo neefikasni, da nemamo neku izgradjenu i prepoznatljivu igru, a da ne isprobavas ostale igrace i dadnes im minutazu da pokazu koliko mogu poboljsati igru.
I onda dodje polusezona, otjeras igrace koji ne dobijaju priliku za dokazivanje, a ostavices opet jednog Hakana, Susa...

Ovako ne ide i to je jedina istina.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 dec 2019, 15:40

Ako je išta dobro, to je da ćemo se u naredna dva merkata riješiti smetlja. Već su na putu Kessie, RR, Rebić i Borini, a i Suso, Hakan, Biglia, Samu a možda i Piatek iduće ljeto.
Još da dodam Musaku i Reinu, nisu smetlje, ali može se bez njih.

Ova sezona je samo pokazala na koga se može računati. Ili ne može.

Izgleda da se i Musaka povrijedio. Bacaj više Caldaru u prvu postavu, ne možeš dovijeka čekati sa njim. :salut:

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 21 dec 2019, 16:45

Musaka ima povredu članka, upitan je za sutra. Pitanje je koliko je Caldara spreman, igrao je neke tekme za Primaveru.

Kako bi nam Matić leg'o na sredi.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 dec 2019, 17:11

Caldara trenira skoro i 3 mjeseca sa ekipom, a i igrao je par puta za primaveru. Forma je upitna, ali fizički je spreman.

Jbg, ne može ga se dovijeka držati na klupi pod parolom "nije spreman", jednom će se morati konačno baciti u vatru. :salut:
Eh, da će trebati istrpiti lošije periode i reakcije, to da, ali ako će to značiti da će kroz dogledno vrijeme uz kontinuitet igara povratiti staru formu, onda takvog igrača vrijedi i istrpiti. Draže mi je gledati i njegove nego Musakine greške (koje se konstantno ponavljaju svako kolo), koji nema više šta ponuditi niti može napredovati, za razliku od Cladare.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 21 dec 2019, 18:16

Jel nam se ovo sefko vratio
Il Club più titolato al mondo!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 21 dec 2019, 19:21

Nije, to mu je buraz il' je ipak on :idea: :rol: :rol:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 dec 2019, 21:41

Ja tek sad vidim da se igra u 12:30, ovo je odmah piši poraz u startu. :urnebes:

FORZA MILAN !

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 21 dec 2019, 22:49

Kada se igra u 12:30 meni uvijek naumpadne ona tekma sa Leceom, 3-0, pa 3-4, i kako Crudeli vrišti Boa Boa Boa Teng Teng Teng

vratio se šefćo i došao po friške kardane, ovaj puta i fAmeliju poveo :rol:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 dec 2019, 03:46

Neka Sevke ha ja :D

14
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 22 dec 2019, 09:40

Ne znam kako će naše balerine ustati i pripremit se za tekmu. Ipak je ovo prerano za njih.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 dec 2019, 11:23

Leao u pocetnom, eto iznenadjenja napokon.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.