FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Mamlaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamlaz » 21 dec 2019, 11:11

Konzerva je napisao/la:
21 dec 2019, 10:57
Radmilo87 je napisao/la:
21 dec 2019, 03:45
Višemilionski sponzorski ugovor sa renomiran svjetskim proizvođaćem sportske opreme, veliki si Željezničare :bow:

Ugovor potpisan na pet godina, direktno sa proizvođaćem, nema raznoraznih zastupnika ni firme posrednika kao prije, nema štetnih ugovora po klub kao prije, konkretno kao sa Sport Visionom gdje smo bili prisiljeni kupovati opremu u iznosu od par stotina hiljada maraka po sezoni, i tek je sada jasno zašto se od dolaska novih ljudi u klub od prvog dana radilo na raskidanju ugovora sa njima i pronalasku novog tehničkog sponzora, na stranu što su svih ovih mjeseci na tome radili nego su na kraju i izlobirali i dogovorili najveci sponzorski ugovor u historiji kluba i bh sporta :bow:

Neslužbeno od mnogih koji su upoznati sa određenim stvarima radi se o cifri od pola miliona maraka po sezoni, ukupno 2,5 miliona maraka za pet godina, a na svemu je radio Mirza Ustamujić, momak koji je toliko osporavan, pljuvan i omalovažavan, da ne spominjem raznorazne priče o njemu

Pitam se sada gdje su oni što su dizali halabuku kako ne treba raskidati ugovor sa Sport Visonom, oni koji su tvrdili da dolazi oprema No.1 i slicno

Idemo sada odraditi i najveće generalno sponzorstvo u historiji kluba i bh sporta (januar) pa da sve bude full :bih:
2,5 miliona kazes, 500 000km po sezoni....za nase uslove to je fenomenalno
Ovo ako je tacno , bolji posao nije uradjen mogao biti

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 21 dec 2019, 11:21

mohikanac,100 % si upravu sve im ja mogu halaliti ali momenat kad su oni unosili nemir je bas bijednicki ,3 dana pred derbi pokrenu pricu o platama ,brrr ,neka se Amar i ekipa otjeraju itd
Nego pisaj njih imamo mi vecih problema gdje je i sta radi mamlaz ? ne smije mu se vise dozvoliti sipac,krompirusa,jogurt :rol: :rol:

irfo ,brate pomozi skidaj ovaj avatar :plac: :plac:

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 21 dec 2019, 11:27

KANA je napisao/la:
21 dec 2019, 11:21
mohikanac,100 % si upravu sve im ja mogu halaliti ali momenat kad su oni unosili nemir je bas bijednicki ,3 dana pred derbi pokrenu pricu o platama ,brrr ,neka se Amar i ekipa otjeraju itd
Nego pisaj njih imamo mi vecih problema gdje je i sta radi mamlaz ? ne smije mu se vise dozvoliti sipac,krompirusa,jogurt :rol: :rol:

Normala bi bilo da je neka zdrava zejebancija, ali ovo sto ti furas su lazi nez sto ti to treba. Kulirao sam te neko vrijeme, nastavis li ovako rijesit cemo na drugi nacin

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 21 dec 2019, 11:30

Mamlaz je napisao/la:
21 dec 2019, 11:27
KANA je napisao/la:
21 dec 2019, 11:21

Normala bi bilo da je neka zdrava zejebancija, ali ovo sto ti furas su lazi nez sto ti to treba. Kulirao sam te neko vrijeme, nastavis li ovako rijesit cemo na drugi nacin
jesi ozbiljan ili ?

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 21 dec 2019, 11:35

Ne smije se i ne može se, zanemarivati i ignorisati činjenica, da postoje osobe koje na jedan dosta degutantan način kontinuirano djeluju protiv kluba! Posebno ako znamo da su neke od tih osoba okupljene u grupe i djeluju organizovano kao skupina.

Ovo nije ni malo bezazleno vec jedan realan problem koji na više načina proizvodi štetu, direktno, indirektno, trenutno i dugoročno. Klub mora biti svjestan da je neophodno poduzeti potrebne mjere kako bi se zaštitio, ovaj vidljivi problem riješio ili bar kako bi količinu štete sveo na najmanji mogući nivo.

Jedna od opcija je vraćanje izgubljenog i poljuljanog povjeranja kod navijača za ljude u klubu. To se može postići na više načina ali dva glavna su: sportski rezultat i infrastrukturni projekti. Upravo ova dva kljucna faktora se najčešće napadaju čime se pokušava oslabiti klub, što bi onda postepeno dovelo do sve većeg nezadovoljstva kod samih navijača.

Najsvježiji primjer je prica o kasnjenju plata, koja se kontinuirano i precizno plasirala prije svake od posljednih pet, sest utakmica. Kulminacija se desila prije jako bitne utakmice sa Velezom, tacnije dan ranije, kada se raji ubacila buba da igraci nisu primili plate od augusta. Uopste nije bitno sto je to lazna informacija jer je sigurno na određeni način postigla svoj cilj, unijela lošu atmosferu među navijače i sam klub.

To je samo djelić onoga sa čime smo se suočavali u ovoj godini od njenog samog početka. Ne možemo izmjeriti koliki je obim štete ali možemo poučeni iskustvom djelovati preventivno i na legalan način spriječiti buduće pokušaje da se klub destabilizuje.

Klub istomišljenika i neistomišljenika da, ali klub šupaka i dušmana sigurno ne. Moje mišljenje je da bi klub u bližoj budućnosti trebao razmisliti, ima li smisla dalja saradnja sa, znamo svi kojim medijskim partnerom. Na taj nacin bi dali do znanja svima da se želimo okružiti zdravim i pozitivnim stvarima, zbog same budućnosti kluba a čvrsto vjerujem kako smo bili sasvim dovoljno strpljivi i tolerantni. Međutim, sve ima svoje granice.

Ja to vidim ne kao napad na slobodu izražavanja, već kao pravo kluba da bira svoje saradnike, kao pravo da se klub zaštiti od loših uticaja na legalan način. Sigurno ne možemo i ne smijemo sprečavati bilo koga da iznosi svoje mišljenje, ali možemo poslati jasnu poruku da ne želimo tolerisati nikoga ko u kontinuitetu i sa namjerom fabrikuje negativnu atmosferu.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 21 dec 2019, 11:55

Pola ovih ljudi u upravi treba da napusti klub jer su direktno i indirektno krivci za milion maraka, zbog ne izlazenja u evropu. Pa tek onda ove smetljare zakucat za dno.
Tako misli svaki navijac koji nema interesa od kluba.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 21 dec 2019, 12:19

Konzerva je napisao/la:
21 dec 2019, 10:57
Radmilo87 je napisao/la:
21 dec 2019, 03:45
Višemilionski sponzorski ugovor sa renomiran svjetskim proizvođaćem sportske opreme, veliki si Željezničare :bow:

Ugovor potpisan na pet godina, direktno sa proizvođaćem, nema raznoraznih zastupnika ni firme posrednika kao prije, nema štetnih ugovora po klub kao prije, konkretno kao sa Sport Visionom gdje smo bili prisiljeni kupovati opremu u iznosu od par stotina hiljada maraka po sezoni, i tek je sada jasno zašto se od dolaska novih ljudi u klub od prvog dana radilo na raskidanju ugovora sa njima i pronalasku novog tehničkog sponzora, na stranu što su svih ovih mjeseci na tome radili nego su na kraju i izlobirali i dogovorili najveci sponzorski ugovor u historiji kluba i bh sporta :bow:

Neslužbeno od mnogih koji su upoznati sa određenim stvarima radi se o cifri od pola miliona maraka po sezoni, ukupno 2,5 miliona maraka za pet godina, a na svemu je radio Mirza Ustamujić, momak koji je toliko osporavan, pljuvan i omalovažavan, da ne spominjem raznorazne priče o njemu

Pitam se sada gdje su oni što su dizali halabuku kako ne treba raskidati ugovor sa Sport Visonom, oni koji su tvrdili da dolazi oprema No.1 i slicno

Idemo sada odraditi i najveće generalno sponzorstvo u historiji kluba i bh sporta (januar) pa da sve bude full :bih:
2,5 miliona kazes, 500 000km po sezoni....za nase uslove to je fenomenalno
:njanjanja:

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 21 dec 2019, 12:25

Yebo majku ima li dana da ne pisete o borbama ratnim protiv nekakvih nevidljivih ljudi sa foruma za koje ne znam kakav zivot imate pa stignete to sve citati :crazy:

Mora li se uvijek sra.ti da je uvijek neka borba protiv nekoga jer je tada eto zaninljivije mozda ili sta vec, ali ko da je ratni front koliko se kuka yebo ga post na forumu ili clanak u avazu koji ispadne ko nato bombardovanje koliko je to udar na klub :crazy:

Ohanite malo, upalite transfermarkt da vidimo ima li kakvog stopera jos kakav bi mogao doci :mrgreen:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 21 dec 2019, 12:42

Bravo @azpi ,živa istina,mjesecima to pričam,da ovde to nespominju,ne bih znao ni da postoje takvi likovi,bitni ko lanjski snijeg.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 21 dec 2019, 13:18

Što bi reko Amar, dolasci će ovisiti od odlazaka. Tu naravno ne računam odbranu, tu će doć svakako igrači.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 dec 2019, 13:19

slika

Bravo jos jednom za Manijake iz Amerike i Udruzenje 1921.ba
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 21 dec 2019, 13:27

LjoZee je napisao/la:
21 dec 2019, 13:19
slika

Bravo ,manijaci Mosa Ljoze :bih: :bih:
Irfo ,jesi to brata zaboravio? :rol:

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 21 dec 2019, 13:52

Vjerujem da je nekima dosadilo citati ali ovo o čemu pišem nije tek neka nebitna stvar koju je najbolje ignorisati, već jedna jako ozbiljna tema o kojoj se treba razgovarati. Zanemarivanje i ignorisanje neće riješiti problem a činjenica je da on postoji, htjeli to neki od nas priznati ili ne.

Poštujem vaše mišljenje ali zanemarivanje stalnog unošenja negativne atmosfere među navijače će samo dodatno zakomplikovati situaciju. Već imamo dovoljno podjela i suprostavljenih stavova, što jako često direktno utiče na rad samog kluba. Primjera ima i previse.

Postali smo hipersenzitivni, razdražljivi, agresivni, što nas čini izuzetno pogodnim za manipulaciju. Sve to u konačnici razbija jedinstvo navijackog tijela, u čemu leži gro naše snage koja nam je trenutno najpotrebnija.

Biće Željo opet Šampion!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 dec 2019, 14:21

Azpi je napisao/la:
21 dec 2019, 12:25
Yebo majku ima li dana da ne pisete o borbama ratnim protiv nekakvih nevidljivih ljudi sa foruma za koje ne znam kakav zivot imate pa stignete to sve citati :crazy:

Mora li se uvijek sra.ti da je uvijek neka borba protiv nekoga jer je tada eto zaninljivije mozda ili sta vec, ali ko da je ratni front koliko se kuka yebo ga post na forumu ili clanak u avazu koji ispadne ko nato bombardovanje koliko je to udar na klub :crazy:

Ohanite malo, upalite transfermarkt da vidimo ima li kakvog stopera jos kakav bi mogao doci :mrgreen:
Dosadili su Bogu i narodu.
Lijepo Im se napravi tema gdje mogu pisati o tim stvarima ali jok.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 21 dec 2019, 14:30

@KANA ne podjebavaj @Mamlaza, jedno je šaliti se i našaliti a drugo podjebavati covjeka danima

@mohikanac12 Samo ti piši, upućuj i napominji, ništa ne dosadi niti je na odmet, imaš živaca naširoko pisati uz to nazivaš stvari pravim imenom, sve je to bitno
MIHAJLOVIĆ !

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 dec 2019, 14:35

Samo zelite neke frke, da neko mrzi klub i vi ste veci navijaci od njih.
Imas temu za to a ne ovdje gdje raja nece da cita gluposti.

Bilo je i onih sto su se radovali kad nismo dobili potreban papir :kafa: a sad bajagi dusu bi dali :njanjanja:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 21 dec 2019, 14:48

Radmilo87 je napisao/la:
21 dec 2019, 14:30
@KANA ne podjebavaj @Mamlaza, jedno je šaliti se i našaliti a drugo podjebavati covjeka danima

@mohikanac12 Samo ti piši, upućuj i napominji, ništa ne dosadi niti je na odmet, imaš živaca naširoko pisati uz to nazivaš stvari pravim imenom, sve je to bitno
brate , uopste nije podjebavanje ali ne bitno zaobici cu ga .Napokon fina informacije ,pozitiva na forumu .mohikanac spominje one tamo( neka je treba ih **** jer su to zasluzili )a ja na to napisem **** njih daj da nastavimo dobru zajenbanciju i furku .
Mamlaza spominjem jer me je momak kupio tim potezom sto je otisao i obisao radnike ,nahranio itd ( to ko nije skontao ja :crazy: ) . Priznajem pretjereao sam ali sam mislio da razumije zajebanciju ,ponavljam drag mi je postao sa tim potezom .
Evo i meni je avatar promjenjen pa niti se ljutim niti sta samo na to gledam kao zajebanciju ,ali nebitno mamlaz izvini bruda ako ti je ovo smetalo ali radi one tvoje recenice "da cemo nesto rijesavati na drugi nacin "cu prestati da sa tobom komuniciram jer bi moglo bas daleko otici .

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 21 dec 2019, 16:03

Ok, ispoštovaćemo vašu želju da se ne piše "o napadima" na klub. Nije problem. :thumbup:

Danas je 21.12. Do 21.01. Pa cemo postaviti sabrana djela "imaginarnih" neprijatelja i reakcije navijaca.

:!:

Biće Željo opet Šampion!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 21 dec 2019, 16:25

Ja sam misljenja da to nisu nevidljivi ljudi i da to nisu nevidljivi i nepostojeci napadi na nas klub.
Bijednike treba drzati na oku i exponirati ih maximalno, da znaju da nisu nedodirljivi i da prava raja i generalno javnost znaju o kakvim se to spletkarosima i supcima radi.
Zeljo se minira vec par godina preko ovih supaka iz sjene, ali je za mene najbolnije to sto se mahom radi o ljudima koji su deklarisani kao navijaci naseg kluba.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 21 dec 2019, 16:30

LjoZee je napisao/la:
21 dec 2019, 13:19
slika

:salut:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, imekorisnicko i 24 gosta.