Brate i Perez uzme kredit da dovede Ronalda i Kaku u Real.
Sta se sekiras, pusti se price navijaca manjeg sarajevskog kluba koji su se prodali uzgajivacu rize.
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Brate i Perez uzme kredit da dovede Ronalda i Kaku u Real.
braco je napisao/la: ↑20 dec 2019, 12:09Ukupan dug Plavih iznosi 7,8 miliona KM na dan 31. decembar prošle godine, a od ranije je poznato da se najveći dio (oko 73 posto) ovih obaveza odnosi na ukalkulisani i stvarno utvrđeni dug prema poreskoj upravi koji klub redovno servisira.
Evo ti izvještaj
https://media.fkzeljeznicar.ba/2019/05/ ... estaja.pdf
Ja gora budala sto sam pomislio da mogu normalnu diskusiju voditi. PozdravStrikeWarzone je napisao/la: ↑20 dec 2019, 12:22Sta to i Zrinjski kao i mi dobije samo 100k ? Ne bih rekao vala...
Na kraju razgovora gospodin Šahman otkrio je i to koliko je reprezentaciji potrebno novca za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali i to da igrali još uvijek čekaju na svoju nagradu.
"Parlament je donio odluku da nagradi rukometaše sa 100.000 KM, a to još uvijek nije uplaćeno. Kako da igrači nama povjeruju da to nije uplaćeno, a mi nismo krivi za to. Osim toga nama za odlazak na Evropsko prvenstvo fali još 100 ili 150 hiljada KM, ali kako, odakle. Da je moj potpis validan, potpisao bih sve, kako bi ovi momci mogli normalno raditi, ali nažalost to nije slučaj", završio je Asim Šahman, dopredsjednik RS BiH.
Kad si kod sportskog državljanstva. Ima jedan momčić, veliki talenat, trenutno nastupa pod zastavom druge države (nije region). Papci iz fudbalskog saveza tražili 20.000 KM njegovom ocu za poziv u mladu reprezentaciju, a mali redovno igra za mladu repku svoje zemlje i sigurno će biti A reprezentativac repke koja je ozbiljnija od naše. Otac im je odgovorio tako što im je yebo i Bosnu i fudbal, razumljivo. Sutra će biti, mali šupak neće da igra za BiH. Ima se para popraviti sport ovdje, samo oni koji o tome odlučuju su neznalice, BEZOBRAZNI, pohlepni itd.mohikanac12 je napisao/la: ↑20 dec 2019, 12:42Na kraju razgovora gospodin Šahman otkrio je i to koliko je reprezentaciji potrebno novca za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali i to da igrali još uvijek čekaju na svoju nagradu.
"Parlament je donio odluku da nagradi rukometaše sa 100.000 KM, a to još uvijek nije uplaćeno. Kako da igrači nama povjeruju da to nije uplaćeno, a mi nismo krivi za to. Osim toga nama za odlazak na Evropsko prvenstvo fali još 100 ili 150 hiljada KM, ali kako, odakle. Da je moj potpis validan, potpisao bih sve, kako bi ovi momci mogli normalno raditi, ali nažalost to nije slučaj", završio je Asim Šahman, dopredsjednik RS BiH.
Nije tema ali je usko vezano sa ovom pricom. Pogledaj jada, bijede i tuge. Da zaplaces u kakvom drustvu zivimo.
Nedavno je malac u karateu bio vicesampion svijeta na prvenstvu za starije juniore u Čileu. Licno znam da su preko vibera i poznanstava skupljali pare od roditelja i poznanika. Jedni od najvecih talenata koje BiH trenutno ima a sa druge strane da bi ti dijete treniralo i takmicilo se, gule kozu sa ledja. Svako takmicenje 30-40 km samo kotizacije, pa izracunajte na godisnjem nivou a nekada budu i cetiri mjesecno, bez putnih troskova, opreme, ishrane, clanarina i ostalog.
Ako drzava ne pogura sport, svaki mladi koji bude iole talenat ce ako bude perspektivan odluciti da promijeni sportsko drzavljanstvo. Prvi ja bi to uradio, ne zato sto zelim vec zato sto sam prisiljen. O drugim efektima je apsurd i raspravljat. Izmedju ostalog slabija posjeta na stadionima je jednim dijelom uslovljena velikim odlaskom ljudi iz drzave. Koliko je samo Zeljovaca otislo, to su strasne cifre.
Ne naplaćuju nam isto, to zakonski nije moguće, ne može te neko dva puta oporezovati za istu stavku.mohikanac12 je napisao/la: ↑20 dec 2019, 11:16da ne govorimo o tome kako nam dva puta naplacuju bukvalno isto.
Pa i jeste normalna diskusija.alacious je napisao/la: ↑20 dec 2019, 12:32Ja gora budala sto sam pomislio da mogu normalnu diskusiju voditi. PozdravStrikeWarzone je napisao/la: ↑20 dec 2019, 12:22Sta to i Zrinjski kao i mi dobije samo 100k ? Ne bih rekao vala...![]()
Virtu4l je napisao/la: ↑20 dec 2019, 13:32Ne naplaćuju nam isto, to zakonski nije moguće, ne može te neko dva puta oporezovati za istu stavku.mohikanac12 je napisao/la: ↑20 dec 2019, 11:16da ne govorimo o tome kako nam dva puta naplacuju bukvalno isto.
Reprogram koji plaćamo 10.000 KM mjesečno se odnosi na period 2003. - 2012. Novi dug je za period 2009. - 2015. i stavke se ne preklapaju.
Nije ovo nama neki veliki teret, šta god da bude sa naknadno utvrđenim dugom, jer će nam PU dozvoliti da ga nastavimo plaćati kroz reprogram. Samo je bitno da se ne stvara novi dug i da se sve redovno uplaćuje.
Ovo vezano za oporezivanje je skroz slabo ispraceno u nasim medijima, nazalost. Ali to je ogromna ogromna steta za nas fudbal, ne samo fudbal nego poslovanje firmi opcenito. S tim nivoom poreza se definitivno ne isplati poslovati u BiH, dosta firmi ce umanjiti ulaganja, otvaranja radni mjesta takodje. Sto se tice fudbala, jedino je rijesenje smanjiti poreze, i produziti transfer period, tako da se moze imati veci izbor igraca, jer mi svakako samo mozemo i dobiti igrace koji nisu uspjeli obezbijediti angazman u inostrastvu. Moram priznati, iako se vecina nece sloziti, da mi se svidja razmisljanja ovog Zeljkovica, koji je usao u Nogometni Savez ispred RSa. Ne moze ljudi gore od ovoga. Ovo ce natjerati i promjene u Federaciji isto. Trenutno svi gubimo, klubovi, reprezentacija. Bas svi.mohikanac12 je napisao/la: ↑20 dec 2019, 11:16Jos ako uporedis budzete kantona, plače ti se. U godinama poslije rata ovo o cemu pricamo je jedan od glavnih razloga zasto smo zadnja rupa na svirali na fudbalskoj mapi. Sistematski se zanemarivao fudbal i sport opcenito.
Željo je trenutno na sudu sa poreznom, imamo potpisan reprogram na porez od cini mi se 03-2013 i kada je Miske usao u klub hladno nam zovne poreznu koja uz njegovu pomoc nađe jos nekakva dva miliona. Sabrali nam ljudi porez za sve racune koje smo placali, da ne govorimo o tome kako nam dva puta naplacuju bukvalno isto.
Nedavno je oboren zakon za drugacije oporezivanje sportskih klubova. Mrtvi hladni ostave klubovima koji jedva opstaju namete koji evidentno guse ne samo sport, vec cijelu drzavu.
Naredna je izborna, vidjecemo koliko ce uletit za Jug. A sto posto se ide sa njegovom gradnjom, sa njima ili bez njih. Zapamticemo im ko, sta i koliko.![]()
Jel uzo Amar sve para od ovog ugovora?
Trenutno korisnika/ca: imekorisnicko, Orvel, TigerWoods i 56 gostiju.