AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Nisam ni ja bio zadovoljan izborom niti mi je još uvijek jasno zašto nisu krenuli na boljeg trenera jer je bilo vremena da se spasi sezona, ali kad je već tu, treba priznati da čovjek radi pristojan posao i da ekipa igra neuporedivo bolje. A nije mu bilo lako, s obzirom na to u kakvom momentu je došao i u kakvom stanju je zatekao ekipu.
Totalno drugačije igraju i jedini problem je što nam šteka realizacija, radi čega i trpe rezultati i radi čega imamo minimum 5 bodova manje nego što smo zaslužili, ali to je već stvar kvaliteta ofanzivaca, a ne trenera. Ne može on ući i potrpati sve one zicere koje su oni uspjeli promašiti.
Dovoditi trećeg trenera na platnu listu, iako imaš 0,1% šansi da pronađeš nekoga ko je kvalitetniji od Piola i to na polusezoni gdje smo predaleko od top 4... ludost i bespotrebno.
On će svakako ostati, bez obzira da li se to nekome sviđalo ili ne tako da se slobodno pomirite s tim. Nažalost, ovo je još jedna od onih "biće bolje iduće godine" sezona, ali se nadam da će bar ovaj put pametnije odigrati i dovesti kvalitetnog trenera na ljeto, uz par ciljanih pojačanja.
Totalno drugačije igraju i jedini problem je što nam šteka realizacija, radi čega i trpe rezultati i radi čega imamo minimum 5 bodova manje nego što smo zaslužili, ali to je već stvar kvaliteta ofanzivaca, a ne trenera. Ne može on ući i potrpati sve one zicere koje su oni uspjeli promašiti.
Dovoditi trećeg trenera na platnu listu, iako imaš 0,1% šansi da pronađeš nekoga ko je kvalitetniji od Piola i to na polusezoni gdje smo predaleko od top 4... ludost i bespotrebno.
On će svakako ostati, bez obzira da li se to nekome sviđalo ili ne tako da se slobodno pomirite s tim. Nažalost, ovo je još jedna od onih "biće bolje iduće godine" sezona, ali se nadam da će bar ovaj put pametnije odigrati i dovesti kvalitetnog trenera na ljeto, uz par ciljanih pojačanja.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
-
- Kontakt:
Dok god naši vrli direktori govore da imamo dobru ekipu neće biti nikakvih a kamoli ciljanih pojačanja.
- Beduin
- Kontakt:
Stani ba malo. Ako steka realizacija i ako je do kvalitete ofanzivaca, zar onda trener ne treba isprobavati druge igrace?rope11 je napisao/la: ↑15 dec 2019, 23:35
Koliko je upotrebljivih lopti dobio Piatek u zadnjih 5 utakmica? Naravno, skoro nijednu, jer imamo krila i veznjaka (ne mogu reci ofanzivnog jer Paqueta ne igra redovno, a Hakan mu igra krilo) ko qarine.
Zasto Hakan i dalje igra, prvenstveno na krilu, a i uopste, kad svako na svijetu vidi da je skroz van forme?
Zasto je Bonaventura nakon prve utakmice na krilu i postignutog gola zabacen na LCM? Da bi igrao Hakan?
Zasto Leao i Rebic ne dobiju nekoliko startnih utakmica i probaju napraviti ono sto ne rade Suso i Hakan?
De ba, nemoj braniti nesto neodbranjivo. Leaoa koci realizacija, vidili smo to protiv Lecea najbolje (ako sam upamtio), ali ne moze momak odigrati jednu utakmicu i onda naredne 2 nikako ne igrati. A jucer je vise napravio za kratko vrijeme, nego Hakan na krilu i Piatek u vrhu napada zajedno.
A to je do trenera. On ne vidi Piateka i Leaoa zajedno, pa eto zato neka funkcionise ovako kao do sad. Bitno je da inamo dosta suteva, hhh.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Nije ba niko rekao da je Pioli stručnjak neki, ali da nije logično da se mijenja neko ponovo reda radi. Ukopan je ACM sa GP i to je to. Svim navijačima ACM ide na živce trenutno stanje, ali stalno mijenjanje igrača i trenera kao što vidimo ne vodi ničemu. Samo naopako se kuća ne pravi. Pravog trenera, dati mu ovlasti, sezonu da formira ekipu, pa onda rezultat se ganja. Ovaj dosadašnji sistem nije dobar. Mada i ovo tumbanje sa promjenom uprave nije pomoglo.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Joj brate, pa upravo zato i kažem da radi SOLIDAN posao. Nije savršen i nepogriješiv, čovjek je priličan mediokritet.
Ima određenih mana i jer se forsiraju 2-3 pogrešna igrača (iako stoji činjenica da ni na klupi nemamo bog zna šta bolje), ali u globalu radi dobar posao s obzirom u kakvim okolnostima je došao i u kakvom stanju je zatekao ekipu. Vrlo malo stvari mu se može zamjeriti.
Ne vrijedi prizivati otkaz jer se to 99% neće desiti, osim ako ne zaredamo neku seriju poraza gdje ćemo ispasti u zonu opstanka, a to nije nešto što bih priželjkivao.

Ima određenih mana i jer se forsiraju 2-3 pogrešna igrača (iako stoji činjenica da ni na klupi nemamo bog zna šta bolje), ali u globalu radi dobar posao s obzirom u kakvim okolnostima je došao i u kakvom stanju je zatekao ekipu. Vrlo malo stvari mu se može zamjeriti.
Ne vrijedi prizivati otkaz jer se to 99% neće desiti, osim ako ne zaredamo neku seriju poraza gdje ćemo ispasti u zonu opstanka, a to nije nešto što bih priželjkivao.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
Odlican posao radi, nema sta. Vidi se po rezultatima, ne mozemo dobiti Lece, Sasuolo ili onakav Napoli koji ne zna sta je pobjeda. Moj Rope, nekad bas bezveze pricas. Uceras nekakvom napretku kad bodove gubimo.
Naravno, nije on kriv zbog onako loseg napada, on je kriv sto i dalje forsira isti taj napad.
PS. Ne znam koliko je tacna informacija da Anceloti odlazi u Everton, ali eto bas Everton redovno igra LP (citaj: nikako) i igra neku ulogu u Engleskoj. Samo treba platiti trenera, kao i igrace.
A sad nagadjaju i razmjenu Kessie-Keita Balde, hhh.
Naravno, nije on kriv zbog onako loseg napada, on je kriv sto i dalje forsira isti taj napad.
PS. Ne znam koliko je tacna informacija da Anceloti odlazi u Everton, ali eto bas Everton redovno igra LP (citaj: nikako) i igra neku ulogu u Engleskoj. Samo treba platiti trenera, kao i igrace.
A sad nagadjaju i razmjenu Kessie-Keita Balde, hhh.
075 ❤
075 ❤
- Fantasista
- Kontakt:
Pioli je kar.ina. Normalno da je on kriv jer gura u prvi tim Hakana iako je lik mrtvac, Jack na CM beskoristan. Rade dobio malo prilike i dokazao da može i onda klupiran i niđe ga nema. Formacija se morala prilagoditi Paquetti i sa njim se mora poraditi. Leao mora igrati a Kessie je najbolji na tribinama jer on nije za CM.
Carleto neće sigurno se vratiti u ACM zbog njemu znanih razloga. Ali i mislim da je on ispucao svoju dozu magije, svi posljednji poslovi su se završavali otkazom prije kraja ugovora. Nije ni Anceloti glup da dođe u nesređen klub, gdje u boardu ne zna se tko pije, a tko plaća. Sve ostalo je prazna priča. Pioli je nužno zlo, ali dok se ne iznađe bolje riješenje nema nekog bitnog razloga za zamjenu trenera. Manja je gužva na autobuskoj stanici u odnosu koliko je prodefilovalo trenera u Milanu zadnjih 10-tak godina. Nekada se mora "stati na loptu". Ostali nisu ništa bolji bili od Piolia, možda jedino Mihajlović da je ličio na trenera. Ostalo goli prosjek i ispod prosjeka
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Nešto mislim da ćete se razočarati kada u junu/julu shvatite da novi trener neće doći. Ako Pioli iole uradi nešto mislim da mu otkaz neće dati jer time bi dokazali svoju nesposobnost i u rasponu od godine promijenili 3 trenera.rope11 je napisao/la: ↑16 dec 2019, 16:50Joj brate, pa upravo zato i kažem da radi SOLIDAN posao. Nije savršen i nepogriješiv, čovjek je priličan mediokritet.![]()
Upitno je ovdje ko ima i kakvu viziju kluba. Da je imaju već bi se npr. kontaktirao jedan Poch, Allegri ili neko (ne ulazim u to žele li doći) i porazgovaralo se o budućnosti, dale neke garancije za pojačanja i projekat. Ovako to izgleda kao italijanska, nešto blaža verzija Arsenala.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Koliko me sjećanje služi, on će svakako dobiti otkaz jer je potpisao 1+1 ugovor, tj. momentalno dolazi do raskida ugovora na kraju sezone ako ne izbori top 4. A nešto sumnjam da će je izboriti ili da će mu bez obzira na sve produžiti ugovor na ljeto.
Mi ne znamo s kim su u kontaktu i kakve planove imaju za ljeto, samo se nadam da je koristilo to što su se jednom opekli sa Giampaolom i da će sad pametnije odigrati.
Milan je u takvoj situaciji da ni nema novca za wc trenere, niti se može garantovati bog zna kakav merkato kakav svaki wc trener zahtjeva. A ne može se ponuditi, ne jer neće ili nemaju para nego radi FFP. Još dvije godine patnje, dok se ne poravnaju računi.
Mi ne znamo s kim su u kontaktu i kakve planove imaju za ljeto, samo se nadam da je koristilo to što su se jednom opekli sa Giampaolom i da će sad pametnije odigrati.
Milan je u takvoj situaciji da ni nema novca za wc trenere, niti se može garantovati bog zna kakav merkato kakav svaki wc trener zahtjeva. A ne može se ponuditi, ne jer neće ili nemaju para nego radi FFP. Još dvije godine patnje, dok se ne poravnaju računi.

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
Tako smo mislili oko FFP-a dok nas nisu demantovali drugi klubovi, koji trose 3x vise nego zarade od LP, a ne osvajaju je niti igraju finale ili polufinale.
Ali zato postoje fore oko kupovine i prodaje igraca (pogotovo finte sa ovim manjim italijanskim klubovima - kupovina/prodaja), objasnili su to odlicno Juventini ovdje. A imas i mogucnost kupovine na rate, i milion nacina za izvaras FFP ako si spreman ulagati velike pare.
Ali trebas sposobne ljude koji ce to odraditi, i vlasnika koji ce ulagati.
Eto prvi PSG, pa City... ma ko hoce, on nadje nacin
A mi ako cemo cekati sravnjavanje racuna, ajme nama. Pustamo igrace besplatno, a kupujemo za po 25+ miliona, i kao sravnacemo racune. Piatek, Paqueta, Leao, Theo, ove sitne ni ne spominjem (ne znam za Kessia ova zadnja rata jel ulazi u ovu sezonu), a prodali samo Cutronea. A ne igramo Evropu, odmah daleko manje para. Na kraju ces morati prodavat najbolje igrace radi tog ravnanja.
A ravnjat ces Biglu, Silvu, Hakana...
Ali zato postoje fore oko kupovine i prodaje igraca (pogotovo finte sa ovim manjim italijanskim klubovima - kupovina/prodaja), objasnili su to odlicno Juventini ovdje. A imas i mogucnost kupovine na rate, i milion nacina za izvaras FFP ako si spreman ulagati velike pare.
Ali trebas sposobne ljude koji ce to odraditi, i vlasnika koji ce ulagati.
Eto prvi PSG, pa City... ma ko hoce, on nadje nacin
A mi ako cemo cekati sravnjavanje racuna, ajme nama. Pustamo igrace besplatno, a kupujemo za po 25+ miliona, i kao sravnacemo racune. Piatek, Paqueta, Leao, Theo, ove sitne ni ne spominjem (ne znam za Kessia ova zadnja rata jel ulazi u ovu sezonu), a prodali samo Cutronea. A ne igramo Evropu, odmah daleko manje para. Na kraju ces morati prodavat najbolje igrace radi tog ravnanja.
A ravnjat ces Biglu, Silvu, Hakana...
075 ❤
075 ❤
Izgleda da je Milan blizu potpisa Todibea iz Barselone.
Jako talentovan stoper i vrlo moguće budući wc igrač ako se bude razvijao kako treba, ali garant će nam krhnuti buy back klauzulu.
Mana je što je u pitanju još jedan zeleni dvadesetogodišnjak jer ovoj ekipi pod hitno treba iskusan i provjeren igrač, poželjno sa nekim liderskim osobinama.
Meni ovo liči i na formaciju sa tri stopera u najavi, nema šanse da će Caldara koji je najskuplje plaćen igrač truhnuti na klupi.
Samo se toplo nadam da će naredna pojačanja biti bar nešto starija, iznad 25.
Jako talentovan stoper i vrlo moguće budući wc igrač ako se bude razvijao kako treba, ali garant će nam krhnuti buy back klauzulu.

Mana je što je u pitanju još jedan zeleni dvadesetogodišnjak jer ovoj ekipi pod hitno treba iskusan i provjeren igrač, poželjno sa nekim liderskim osobinama.
Meni ovo liči i na formaciju sa tri stopera u najavi, nema šanse da će Caldara koji je najskuplje plaćen igrač truhnuti na klupi.
Samo se toplo nadam da će naredna pojačanja biti bar nešto starija, iznad 25.

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Fantasista
- Kontakt:
Ako se ne varam taj je čamuga odlično odigrao sad protiv Intera. Druga stvar što postoji velika mogućnost da se raspadne u Milanu.
Barem smo se izgleda rijesili Rebica, vraca se nazad u Frankfurt, sad nzm hocel to utjecati na posudbu A Silve
- Beduin
- Kontakt:
Jel def odlazi Rebic?
S jedne strane bi bilo super jer se otvara mjesto za pojacanje, dok sa druge strane i nije dobio priliku za dokazivanje i ti je igrac koji moze praviti pritisak na protivnicku odbranu, mozes iskoristiti njegovu brzinu ako znas, ali generalno je kesa od igraca.
Jos da uspiju prodati Samua i Kessia na zimu i eto prostora za jedno-dva pojacanja, ali pojacanja.
S jedne strane bi bilo super jer se otvara mjesto za pojacanje, dok sa druge strane i nije dobio priliku za dokazivanje i ti je igrac koji moze praviti pritisak na protivnicku odbranu, mozes iskoristiti njegovu brzinu ako znas, ali generalno je kesa od igraca.
Jos da uspiju prodati Samua i Kessia na zimu i eto prostora za jedno-dva pojacanja, ali pojacanja.
075 ❤
075 ❤
Generalno nema od nas nista, jednostavno od nas je ostalo samo ime i to je to, svake god idu price ove godine ce biti bolje izboricemo mjesto medju 4 i onda vec u 10-om mjesecu hladno prizemljenje i nasa pozicija iznad 10-og mjesta i tako evo vec 8 godina.
Ovi retardi će dovesti igrača na svakoj poziciji samo neće kvalitetna krila. Glupani vraćaju Rebića u Frankfurt, dečko nije dobio pravu priliku da se pokaže zbog španskog kozojeba, isto kao i Leao samo što je Leao u ono malo prilika što je dobio pokazao puno toga, inače bi i on u januaru završio na posudbi u Udineseu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Da li je moguće da je i Sevket digao ruke od Milana Ili je možda otišao lično u Milano da im presudi. Sve kardanom u glavu.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Haman nam dolazi onaj nijemac. Sef lajpciga. Nije lose nije lose.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
To će konačno biti znak da se ide na bolje, ali ujedno i signal da će politika biti dovođenja mladih i talentovanih igrača, razvijanje i prodaja za veći novac. U glavnom bi trebali postati novi italijanski Arsenal. Znači Evrope bi trebalo biti, ali titule i neki značajnijih uspjeha svake prestupne godine, ako ne i rijeđe
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.