Volim ja drug i Zavidoviće.Bundesliga je napisao/la: ↑19 dec 2019, 14:39Ima lijepih stvarno, pogotovo ova novija generacija. Ali jarane kad mi se krene neko iz Banovića puhat jbt, nisam ih nikad zezao za taj izgovor ali tačno treba zbog ovakvih likova.
Ma niđe veze, i ja sam studirao u Tz i jako mi je drag grad, poslije Zavidovića najdraži u BiH, ali se ne pravim veći Tuzlak od svih Tuzlaka. Zavidovići jesu rupa i uništeni ali kakav god da je grad moj je i opet mi je najdraži. Odeš u Banovićima na autobuskoj stanici u WC sve umre u tebi koliko je gadnoI po domovima su uvijek govorili da su Banovićani najveći đikani i seljačine. Ne zbog izgovora već ponašanja.
Grad ima itekako urbanog štiha. Jako puno zgrada, podsjeća me na Banoviće.
Autobuska stanica vam ok. Ima gdje čovjek stati s autom kad čeka nekog da dođe s busem. Pogoduje što je tu i dom kulture.
Poštujem rukometnu historiju grada koja je u rangu velegradova.
Pisao sam kako poštujem bend koji je iz Zavidovića i smatram da ima svoje mjesto u muzičkoj historiji BiH.
Imate hotel u gradu što nažalost Banovići više nemaju (jedini je van grada).
Eh sad. Postoje i neke negativne stvari. Dosta sela je udaljeno od grada. Ima to romsko naselje na samom ulazu u grad što daje negativno sliku jer se može vidjeti smeće po putu.
Žao mi je što je Krivaja propala. Gigant koji je mogao izdržavati čitave Zavidoviće kao što je nekad izdržavao. Zbog toga je grad dosta osiromašio i zbog toga se i pojavio taj fenomen o kojem smo ja i Heller pisali.