RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 14 dec 2019, 11:21

Proslavljeni bh. stručnjak Dušan Bajević ostvario je jedinstven podvig sa atinskim AEK-om. Radeći na poziciji izvršnog direktora osvojio je naslov prvaka Grčke, te je tako kao igrač (1978., 1979.), trener (1989, 1992, 1993. i 1994.) i direktor trijumfovao u prvenstvima države koja je bila evropski šampion 2004. godine. Uspjeh legendarnog Princa sa Neretve, nekadašnjeg izvanrednog napadača Veleža i reprezentacije Jugoslavije, sa žuto-crnim iz Atine dobio je još više na značaju s obzirom na to da je AEK postao novi šampion Grčke nakon 24 godine i prekinuo dominaciju Olympiakosa, koja je trajala sedam godina.

Bajević (69) je osvojio 18 trofeja u zemlji Helena (ukupno ima 19 klupskih trofeja), u kojoj je ostavio značajan trag i kao trener Olympiakosa, te PAOK-a. Put do posljednjeg trofeja bio je dug i trnovit. Počeo je u ljeto 2013. kada je prvi strijelac jugoslovenske lige sa 20 golova u sezoni 1969/70. zajedno sa Slobodanom Santračem i prvenstva Grčke iz sezone 1979/80. imenovan na direktorsku funkciju u AEK-u.

Stariji ljubitelji fudbala pamte da je Bajević bio drugi strijelac jugoslovenske Prve lige svih vremena sa 164 gola. Za selekciju eks države dao je pet pogodaka u pobjedi nad Venecuelom sa 10:0, 14. juna 1972. i rekorder je po broju postignutih golova na jednoj međunarodnoj utakmici. Za najboljeg fudbalera Jugoslavije, za čiju je A selekciju postigao 29 golova u 37 utakmica, proglašen je 1972.
Jedan od rijetkih koji je osvojio trofej u nekom klubu kao igrac trener i sportski direktor :tokralju:

PRINČE UZMI PALICU I ODVEDI NAS NA EURO

NEMAMO U DRZAVI BOLJEG OD TEBE I VAHE
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 14 dec 2019, 12:04

Yebo vikend bez Veleza :thumbdown:

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 14 dec 2019, 12:08

Mostarwolf1981 je napisao/la:
14 dec 2019, 12:04
Yebo vikend bez Veleza :thumbdown:
Ona ljetna pauza tako brzo prodje ali ova.. ova je zlo :x
Ti si naša ljubav jedina!

samoOlimpick
Kontakt:

Post Postao/la samoOlimpick » 15 dec 2019, 10:34

Ah gužve na putu iz Banovića. Sad fino kako ste čupali postove za trolanje, nadjite i one u kojima pričam o igračima i trenerima sa kojima smo počeli sezonu, Boba je i dalje rupa,napravio nekoliko parada i svi ga digli,a evo meni i dalje pred očima loše ispucavanje kroz sredinu po zemlji, i promašeno boksovanje kad je Dena očistio sa crte,ako je zbog tog dobio novi ugovor jbg, i dalje tvrdim da nam golman, i to prvi, treba pod hitno.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 15 dec 2019, 10:44

samoOlimpick je napisao/la:
15 dec 2019, 10:34
Ah gužve na putu iz Banovića. Sad fino kako ste čupali postove za trolanje, nadjite i one u kojima pričam o igračima i trenerima sa kojima smo počeli sezonu, Boba je i dalje rupa,napravio nekoliko parada i svi ga digli,a evo meni i dalje pred očima loše ispucavanje kroz sredinu po zemlji, i promašeno boksovanje kad je Dena očistio sa crte,ako je zbog tog dobio novi ugovor jbg, i dalje tvrdim da nam golman, i to prvi, treba pod hitno.
Sustina svega ovdje je da su ovi igraci odnosno ova generacija, najvise vrijedjani i tjerani iz kluba. Nikako ne cijenimo ono sto imamo. Ali evo za tvoju informaciju, zvao je Fedja jednog odlicnog golmana iz nase lige (pa ne znam bi li smio reci najboljeg). Uslove koje je trazio nisu normalni i zbog toga se produzio ugovor sa Bobicem jer se vidilo da bi se mogao izgubiti golman. Osim toga, ovo sto klub radi i koliko ulaze, po glavi bi se pocesao i neki sejk. Golman za prve postave nece doci, tu su Bobic i Bogdsnovic i tako ce ostat do ljeta. Doci ce igraci gdje bas skripi

samoOlimpick
Kontakt:

Post Postao/la samoOlimpick » 15 dec 2019, 11:11

shaman7 je napisao/la:
15 dec 2019, 10:44
Sustina svega ovdje je da su ovi igraci odnosno ova generacija, najvise vrijedjani i tjerani iz kluba. Nikako ne cijenimo ono sto imamo. Ali evo za tvoju informaciju, zvao je Fedja jednog odlicnog golmana iz nase lige (pa ne znam bi li smio reci najboljeg). Uslove koje je trazio nisu normalni i zbog toga se produzio ugovor sa Bobicem jer se vidilo da bi se mogao izgubiti golman. Osim toga, ovo sto klub radi i koliko ulaze, po glavi bi se pocesao i neki sejk. Golman za prve postave nece doci, tu su Bobic i Bogdsnovic i tako ce ostat do ljeta. Doci ce igraci gdje bas skripi
(
Pa najviše škripi na golu,Bobić nam je prosuo 7 a Bogdanović 3 boda, bili bi u trci za Evropu sa golmanom klasnim ( za našu ligu ). Ko se zvao, onaj iz Mladosti, rupetina isto, nam svi traže nenormalne uslove,pa brate ako hoćeš Evropu,istu moraš da iskeširaš, a ne se nadat da niko licencu neće dobit, ova sezona je gotova svakako, opsanak je osiguran 80 posto, za više ne možemo,dakle ne treba dovodit ništa. Na ljeto golman, špic, stoper , oba beka i ofanzivni veznjak, koji svi moraju biti top pojačanja. Ako nam nije cilj i dalje sredina tabele

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 15 dec 2019, 12:40

15 dec 2019, 11:11
shaman7 je napisao/la:
15 dec 2019, 10:44
(
Pa najviše škripi na golu,Bobić nam je prosuo 7 a Bogdanović 3 boda, bili bi u trci za Evropu sa golmanom klasnim ( za našu ligu ). Ko se zvao, onaj iz Mladosti, rupetina isto, nam svi traže nenormalne uslove,pa brate ako hoćeš Evropu,istu moraš da iskeširaš, a ne se nadat da niko licencu neće dobit, ova sezona je gotova svakako, opsanak je osiguran 80 posto, za više ne možemo,dakle ne treba dovodit ništa. Na ljeto golman, špic, stoper , oba beka i ofanzivni veznjak, koji svi moraju biti top pojačanja. Ako nam nije cilj i dalje sredina tabele
Nije iz Mladosti. Opusti se brate, bit ce sve okej, znam sta ti govorim :D

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 15 dec 2019, 12:48

shaman7 je napisao/la:
15 dec 2019, 12:40

B.P. Vjerovatno :D
Po meni bi trebalo jedino stopera i veznog dovesti, eventualno napadaca ako Berisha ode. Ostalo je manje-vise popunjeno.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 15 dec 2019, 13:02

Bazinga12345 je napisao/la:
15 dec 2019, 12:48
shaman7 je napisao/la:
15 dec 2019, 12:40

B.P. Vjerovatno :D
Po meni bi trebalo jedino stopera i veznog dovesti, eventualno napadaca ako Berisha ode. Ostalo je manje-vise popunjeno.
Ako baratam dobrim informacijama, Fedja ce dovesti 4 igraca. Trazi stopera, beka, veznog i napadaca. Zeljkoviceva povreda je poremetila dosta, tako da ce morati otvoriti jos jednu poziciju, eventualno da Osmic ide u vatru, vidjeli smo da momak koliko toliko moze da se nosi u ovoj ligi. Isto tako, i dalje ako imam dobre informacije, na te 4 pozicije nece doci polovni igraci nego dobri i iskusni koji ce moci biti prevaga u utakmici. Naravno, ako izleti kakav dobar igrac osim te cetvorice, gledat ce se da se dovede. Da bude lakse na ljeto. To je sve ako se zimski prelazni rok ne pokaze jos jednom tezak za dovodjenje kvalitetnih igraca. A fedja nigdje ne najavljuje evropu, nego na pitanje o opstanku on je rekao da bjeze i dole i gore 10 bodova, ako se vodi da se bore za opstanak, isto se moze reci i da se bore za Evropu. Bit ce dobro sve :D

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 15 dec 2019, 14:49

Ocigledno neki ocekuju Neuera, ter Stegena da se dovede.. za kojeg se to golmana u BiH moze reci da je vrhunski golman? Po meni takav epitet ne moze nosit nijedan golman u nasoj drzavi. Boba kakav je takav je, nas je, grijesio je dosta gdje nas je kostao 6 7 bodova ali nas je i dosta puta spasio. Ja sam mu licno sve halalio nakon one odbrane protiv svinjskog u zadnjim minutama :bow:
U ovu upravu ne sumnjam ni sekunde tako da na njima je da rade svoj poso, a na nama da podrzavamo njihov rad i podrzimo igrace nista vise :bih:

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 15 dec 2019, 15:39

koliko te kostao negdje, toliko je i donio 6 bodova protiv zrinjskog i zelje. one odbrane su dobile utakmicu, tako da sad za sad nam ne treba folman, ali iduce sezone da

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 15 dec 2019, 17:29

Bobic iz zadnje 3-4 utakmice je u top 3 golmana lige. Nastavit ce sad na proljece jos bolje sigurno

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 18 dec 2019, 17:51

Je li moguće da Remetić da ostavku sa mjesta trenera u omladinskoj skoli i koordinatora iste, da ode na klupu Neretve, da bi nakon mjesec dana dobio otkaz jer nisu nasli zajednicki jezik?!

Vjerovatno ce se vratiti u omladinsku skolu onda, usput onaj sljam od trenera treba istjerati sto prije, cast pojedincima.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 18 dec 2019, 17:54

fudbalfudbal je napisao/la:
18 dec 2019, 17:51
Je li moguće da Remetić da ostavku sa mjesta trenera u omladinskoj skoli i koordinatora iste, da ode na klupu Neretve, da bi nakon mjesec dana dobio otkaz jer nisu nasli zajednicki jezik?!

Vjerovatno ce se vratiti u omladinsku skolu onda, usput onaj sljam od trenera treba istjerati sto prije, cast pojedincima.
Ne vjerujem da je Remetic nesto bolje od sljama. Neko ga gura na SS portalu, a njegovi rezultati dovoljno govore.
Max Allegri

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 18 dec 2019, 19:28

Vjerovatno misliš na Kadrića, i već kad ga spominješ treba mu napisati puno ime da se zna da nam djecu trenira osoba koja je učestvovala u raznim malverzacijama na štetu kluba u vrijeme kada je igrao. Ko i po čijem naređenju ga je stavio u klub to treba razjasniti, to je za sada jedan od većih propusta ove uprave. Taj klošar ne zaslužuje ni da priđe stadionu a kamoli da vodi naše omladinske kategorije, a pritom psuje djeci i iživljava se na njima kako sam čuo. Što prije ga otjerati iz kluba...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 18 dec 2019, 20:30

Temelj za RA tribinu danas naliven, stigli stubovi za reflektore sutra počinje montaža istih.
FORZZA VELEŽ
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 19 dec 2019, 00:51

Asimetric je napisao/la:
18 dec 2019, 19:28

Vjerovatno misliš na Kadrića, i već kad ga spominješ treba mu napisati puno ime da se zna da nam djecu trenira osoba koja je učestvovala u raznim malverzacijama na štetu kluba u vrijeme kada je igrao. Ko i po čijem naređenju ga je stavio u klub to treba razjasniti, to je za sada jedan od većih propusta ove uprave. Taj klošar ne zaslužuje ni da priđe stadionu a kamoli da vodi naše omladinske kategorije, a pritom psuje djeci i iživljava se na njima kako sam čuo. Što prije ga otjerati iz kluba...
Nije stvar u Kadriću stvar je u čitavoj omladinskoj školi, kompletno sve treba uraditi ponovo. Da se razumijemo, ni roditelji nisu bajka. Ostao je mentalitet kad se treniralo u sjevernom logoru, treniraju im djeca na terenu a oni sa tribine ih ispravljaju. Igraju utakmice oni im govore sta da rade. Mislim da imamo problem od samog starta sto imamo sto trenera na tribinama, ali iskreno ono sad. Ja znam da to nisu svi, ima predivnih ljudi koji su doveli djecu da treniraju i uzivaju gledajuci ih bez primjedbi ali ima ona druga strana, pa ti ljudi su horor prijete svima kome stignu.

Što se tiče omladinske škole prvi i veliki problem je bio dati Prgudi školu da vodi, i turnire da pravi da bi preko Veleža izgradio svoje ime, opet kažem nemam ništa protiv nikoga ali Velež je dao toliko dobrih igrača i pedagoški fenomenalnih. Mustafa Kodro je jedan od njih, on je pedagog po meni i lično kada bi iz prvog tima bio dodan nekoj kategoriji u omladinskom pogonu oni bi dozivili renesansu. Druga stvar imamo previse nestrucnih trenera koji ne poznaju osnovnu terminologiju i pravila, ja se grozim kada odem na utakmicu (vise svratim jer znam da igraju).

Naša škola ispašta po meni trenutno i igrači stagniraju zbog trenera, zbog toga sto su umisljene zvjezdice (vec) slagali se ili ne sa ovom cinjenicom ali realno je da ce uskoro doci na red i ona da se počisti i uloži 100 hiljada maraka u poboljšanje skautinga, poboljšanje razvoja omladinaca kroz dva segmenta psihološki i fizički te dovođenje igrača koji imaju fizicke predispozicije koje ce im treneri dograditi da budu konkurentni za prvi tim.

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 19 dec 2019, 14:46

19 dec 2019, 00:51
Asimetric je napisao/la:

Nije stvar u Kadriću stvar je u čitavoj omladinskoj školi, kompletno sve treba uraditi ponovo. Da se razumijemo, ni roditelji nisu bajka. Ostao je mentalitet kad se treniralo u sjevernom logoru, treniraju im djeca na terenu a oni sa tribine ih ispravljaju. Igraju utakmice oni im govore sta da rade. Mislim da imamo problem od samog starta sto imamo sto trenera na tribinama, ali iskreno ono sad. Ja znam da to nisu svi, ima predivnih ljudi koji su doveli djecu da treniraju i uzivaju gledajuci ih bez primjedbi ali ima ona druga strana, pa ti ljudi su horor prijete svima kome stignu.

Što se tiče omladinske škole prvi i veliki problem je bio dati Prgudi školu da vodi, i turnire da pravi da bi preko Veleža izgradio svoje ime, opet kažem nemam ništa protiv nikoga ali Velež je dao toliko dobrih igrača i pedagoški fenomenalnih. Mustafa Kodro je jedan od njih, on je pedagog po meni i lično kada bi iz prvog tima bio dodan nekoj kategoriji u omladinskom pogonu oni bi dozivili renesansu. Druga stvar imamo previse nestrucnih trenera koji ne poznaju osnovnu terminologiju i pravila, ja se grozim kada odem na utakmicu (vise svratim jer znam da igraju).

Naša škola ispašta po meni trenutno i igrači stagniraju zbog trenera, zbog toga sto su umisljene zvjezdice (vec) slagali se ili ne sa ovom cinjenicom ali realno je da ce uskoro doci na red i ona da se počisti i uloži 100 hiljada maraka u poboljšanje skautinga, poboljšanje razvoja omladinaca kroz dva segmenta psihološki i fizički te dovođenje igrača koji imaju fizicke predispozicije koje ce im treneri dograditi da budu konkurentni za prvi tim.
To nije problem samo našeg kluba, ali si na poenti sa ovim postom. Ja se iskreno grozim kad vidim rad sa mlađim kategorijama jer osobno iz onoga što sam vidjeo velika većina ovih momaka nema taj kvalitet za razinu na kojoj je seniorski tim.

Ja bi se osobno klubu stavio na raspologanje ako trebam i besplatno da pratim tim i obavljam interni skauting jer se previše puta do sada ponavljaju iste greške kako u juniorima i naniže tako i u seniorima. Još nisam vidjeo nekoga tko radi sa omladinskim timovima da je napravio sastanak tima ili 1 na 1 i da je nekim igračima ukazao na greške u radu. Ovo više nije 1970-ta gdje su još mentalno neki ljudi u klubu i omladinskim sekcijama - fudbal se mjenja iz dana u dan i ključno je da neki ljudi krenu to doživljavati jer nam je valjda cilj da uz ovakav trud i rad na stadionu trebamo da imamo i kadar koji će to da prati (kako trenerski tako i igrački)
Mostar u srcu, Velež do groba

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 dec 2019, 18:40

RASanticeva je napisao/la:
19 dec 2019, 14:46
19 dec 2019, 00:51
Asimetric je napisao/la:

To nije problem samo našeg kluba, ali si na poenti sa ovim postom. Ja se iskreno grozim kad vidim rad sa mlađim kategorijama jer osobno iz onoga što sam vidjeo velika većina ovih momaka nema taj kvalitet za razinu na kojoj je seniorski tim.

Ja bi se osobno klubu stavio na raspologanje ako trebam i besplatno da pratim tim i obavljam interni skauting jer se previše puta do sada ponavljaju iste greške kako u juniorima i naniže tako i u seniorima. Još nisam vidjeo nekoga tko radi sa omladinskim timovima da je napravio sastanak tima ili 1 na 1 i da je nekim igračima ukazao na greške u radu. Ovo više nije 1970-ta gdje su još mentalno neki ljudi u klubu i omladinskim sekcijama - fudbal se mjenja iz dana u dan i ključno je da neki ljudi krenu to doživljavati jer nam je valjda cilj da uz ovakav trud i rad na stadionu trebamo da imamo i kadar koji će to da prati (kako trenerski tako i igrački)
Znači drug javi se Šoši saslušat će te sigurno i tebe i svakoga ko ima dobre ideje.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

lile
Kontakt:

Post Postao/la lile » 19 dec 2019, 19:15

[/quote]

Imamo mi u Bosanskom jeziku ljepsu rijec za "osobno" kaze se licno, ili za razinu koha glasi "nivo".
Nemojte mi tih kroatizama matere vam nikad se nije tako pricalo u Mostaru.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.