@Braco, pita te covjek nesto.

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Ne javljam se kada su ova medjusobna prepucavanja, ja samo pozitivu sirim
Vazda se braco proziva, Irfo reaguj
braco je napisao/la: ↑18 dec 2019, 14:10U nedostatku tema zbog pauze, moram ove malo opšte teme pokretat. Pošto sad ide prelazni rok i ti fazoni, smatrate li da treba modifikovati dužinu trajanja prelaznog roka? U tom duhu, jedan članak koji mi je dao inspiraciju za ovu temu. U njemu imate trenutne stavove nekih naših klubova:
A ja sam znatiželjnik, bez ikakvih informacija. Inače, sa preko 20 godina staža na domaćim utakmicama, naravno Željinih. A ni na orgu ništa konkretno...
irfo je napisao/la: ↑18 dec 2019, 14:42braco je napisao/la: ↑18 dec 2019, 14:10U nedostatku tema zbog pauze, moram ove malo opšte teme pokretat. Pošto sad ide prelazni rok i ti fazoni, smatrate li da treba modifikovati dužinu trajanja prelaznog roka? U tom duhu, jedan članak koji mi je dao inspiraciju za ovu temu. U njemu imate trenutne stavove nekih naših klubova:
Meni samo nije jasno ko je uopste doso na ideju o ovim trajanjima prelaznih rokova i da se to ne mjenja evo vec godinama
Mene nema đe ne šalju izgleda, prvo me otjeraše da s veležovcima idem na pitarske proteste i derem se na upravu mcdonaldsa, sad moram gledat i odakle radnici pitu jedu. Ja za ovo od nekog moram nadoknadu tražit.
Provlači se i pitanje oko broja stranaca.irfo je napisao/la: ↑18 dec 2019, 14:42braco je napisao/la: ↑18 dec 2019, 14:10U nedostatku tema zbog pauze, moram ove malo opšte teme pokretat. Pošto sad ide prelazni rok i ti fazoni, smatrate li da treba modifikovati dužinu trajanja prelaznog roka? U tom duhu, jedan članak koji mi je dao inspiraciju za ovu temu. U njemu imate trenutne stavove nekih naših klubova:
Meni samo nije jasno ko je uopste doso na ideju o ovim trajanjima prelaznih rokova i da se to ne mjenja evo vec godinama
Neka te braca sa namaOpt1 je napisao/la: ↑18 dec 2019, 14:48A ja sam znatiželjnik, bez ikakvih informacija. Inače, sa preko 20 godina staža na domaćim utakmicama, naravno Željinih. A ni na orgu ništa konkretno...
Cuko Elvedin Begic u borbi za ocuvanje fotelje nudi Borcu titulu i jos niz ustupaka, u zamjenu za ostanak na mjestu predsjednika. Ovome se protivi njegova desna ruka, pitarski ker i bordo topli prijatelj Dzemidzic, koji smatra da titulu treba dobiti njegovo 5arajevo. Kako god, biće interesantno, po rotaciji mjesto predsjednika "pripada Srbima", tj po svemu sudeci Dodikovom narko bossu Vici Zeljkovicu ili nekom njegovom poltronu. Kako ce ko proci u ovim zakulisanim radnjama, ostaje nam da vidimo.
Uprati šta je jučer Vico rekao za Begića kad već si to spomenuo:mohikanac12 je napisao/la: ↑18 dec 2019, 14:57
Mozda niste upratili, pisao sam na plBiH. Ovakvo je stanje trenutno i to njih brine. Kakav prelazni, rok,stranci i tereni.
Cuko Elvedin Begic u borbi za ocuvanje fotelje nudi Borcu titulu i jos niz ustupaka, u zamjenu za ostanak na mjestu predsjednika. Ovome se protivi njegova desna ruka, pitarski ker i bordo topli prijatelj Dzemidzic, koji smatra da titulu treba dobiti njegovo 5arajevo. Kako god, biće interesantno, po rotaciji mjesto predsjednika "pripada Srbima", tj po svemu sudeci Dodikovom narko bossu Vici Zeljkovicu ili nekom njegovom poltronu. Kako ce ko proci u ovim zakulisanim radnjama, ostaje nam da vidimo.
Šta li kroz redove redove poručuje. Smajli koji namiguje.U slučaju da budete izabrani u Izvršni odbor N/FSBiH, šta će biti sa funkcijom u Borcu?
- Nisam razmišljao do kraja u tom domenu. Mislim da je to sve jasno definisano, postoje statuti saveza i kluba koji jasno definišu pravila. Vidjet ćemo kako ćemo dalje. Ali ono što je na neki način izvjesno, jeste da ću ja svoj mandat u Borcu okončati na kraju sezone. Imamo dobru volju i enormnu podršku, ako sve bude išlo kako treba, mislim da je realno da u klubu krajem ljeta okončam mandat. Imam neke informacije, a u medijima se to provlačilo, predsjednik Begić stalno priziva vanredno stanje. Znači kako je to jednom bilo, a sada nema nikakvih elemenata za uvođenje vanrednog stanja. Ne znam koji je cilj, tako da ne vidim jedini cilj osim njegovog ličnog. Vjerovatno se on boji izbora u matičnom savezu, pa pokušava tim načinom da sebe sačuva, iako on to predstavlja drugačije. On ima ciljeve da tu ostane, ali to meni ne predstavlja problem ako on bude izabran. Ovo što je on radio posljednjih mjeseci, nije korektno. On se, iz njemu poznatih razloga, okrenuo na stranu aktuelnog predsjednika FSRS Kovačevića i žmireći na demokratsku volju, pokušava da spasi samog Kovačevića. Vjerovatno tu postoje i neke finansijske stvari. Znamo koliki je budžet FSBiH, znamo koliko dobija FSRS. Prosjek od 250 hiljada KM je smiješan. Ne mislim izigravati kabadahiju, niti Robina Hooda, niti govorim da idem u FSBiH da donesem neke milione, ali smatram da sama raspodjela, ni sama strategija nisu dobre. Meni je iz tih razloga poznato zašto aktuelni predsjednik brani Kovačevića. Utjecaj FSRS je ravan nuli. Moram to objasniti. Ne govorim da mi treba odavde da nešto namećemo, jer sve je stvar dogovora i demokratije. Ako ljudi imaju interes za boljitak fudbala, onda će se naći rješenje.
Marioneta
To rješenje mora biti zadovoljavujuće za sve strane. U ovom slučaju, Begić je kao marionetu koristio Kovačevića, koji mu je držao većinu u Izvršnom odboru, a od toga fudbal u RS-u nije imao ništa. Imam informacije da i u FBiH vlada nezadovoljstvo i da će doći do promjena. Iako sam sad rekao neke negativne stvari, nisam ja nikog prozvao ni kriminalcem, ni lopovom, jer nemam dokaze za to. Nego ne vidim da aktuelni predsjednik FSBiH dobro radi, ali isto tako nemam problem ako on bude taj koji se pita u IO N/FSBiH, nemam problem da pravim saradnju, samo ćemo morati malo drugačije da se dogovaramo. Država je takva kakva jeste, moramo da se snalazimo u njoj i poznato je da IO može da se blokira, a nikome to nije interes. Tako da za to uvođenje vanrednog stanja nema nikakvog elementa, mislim da se sa tim pokušavaju prepasti ljudi da odustanu od promjena.
Ako Borac osvoji to ce biti veca namjestaljka nego ona od pitara 2015-te godine.mohikanac12 je napisao/la: ↑18 dec 2019, 14:57
Mozda niste upratili, pisao sam na plBiH. Ovakvo je stanje trenutno i to njih brine. Kakav prelazni rok, stranci i tereni.
Pa bolan sta 5-6 ljudi mogu uraditi za tri dana, vidi se da se sa gradjevinom sreo nisi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.