PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Tekashi
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Tekashi » 18 dec 2019, 10:34

Pitari 💩

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 18 dec 2019, 10:57

jurisicduska je napisao/la:
18 dec 2019, 08:48
Jedina razlika je što naš gazda skupo plaća da se pita a vaš gazda uzima od vas da se pita. :D Sitnica.
Placa placa.Tanu je platio ne vama.Pitarska inteligencija nastavlja da odusevljava
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2019, 11:34

BosniaBoston je napisao/la:
18 dec 2019, 10:57
Jedina razlika je što naš gazda skupo plaća da se pita a vaš gazda uzima od vas da se pita. :D Sitnica.
Placa placa.Tanu je platio ne vama.Pitarska inteligencija nastavlja da odusevljava
Vidi BosniaGlupson, i Tan i Nam godišnje izdvajaju znatna sredstva za funkcionisanje kluba, pored toga što je Nam otkupio od Tana glasačke uloge, uloaže dodatna sredstava u sam klub. Kod vas je situacija obrnuta, uzimaju se znatna sredstva a klub vam funkcioniše po principu dužničkog ropstva, jedan omanji budžet bacite plaćajući kamate i sudske troškove godišnje. Kako radite je siguran put u stečaj. I to znaš ti i svi vi, ali ne želite to da vidite. Sutra bi se naguzili da hoće neko da vas "kupi" .

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 18 dec 2019, 11:40

18 dec 2019, 11:34
BosniaBoston je napisao/la:
18 dec 2019, 10:57
Vidi BosniaGlupson, i Tan i Nam godišnje izdvajaju znatna sredstva za funkcionisanje kluba, pored toga što je Nam otkupio od Tana glasačke uloge, uloaže dodatna sredstava u sam klub. Kod vas je situacija obrnuta, uzimaju se znatna sredstva a klub vam funkcioniše po principu dužničkog ropstva, jedan omanji budžet bacite plaćajući kamate i sudske troškove godišnje. Kako radite je siguran put u stečaj. I to znaš ti i svi vi, ali ne želite to da vidite. Sutra bi se naguzili da hoće neko da vas "kupi" .

Pa ti nemas pojma kako vi funcionisete a puna ti usta price o najvecem BiH klubu. Evidentno se trudite skrenuti paznju vasih navijaca na Želju, da bi lakse svarili ta "ulaganja" Tana i Nama, ili ko je vec vlasnik manjeg Sarajevskog kluba.

Jedva cekam. Trener, igraci iz Vijetnama, bojkoti, svadje, ostavke, smjene. Juris naši. :opaopa:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2019, 11:54

a Amko vam opet posudio, a nema više banaka, svugdje već podigli, a 2,2 mil dolazi na naplatu u 2020. , a prodajete najbolje igrače za svaku ponudu, svake godine mijenjate ekipu , a dužni doprinose, a 7 godina bez titule.

Mi funkcionišemo perfektno, a vas ako ko ne "kupi" nećete osvojiti titulu slijedećih 50 godina. Notingem Forest za siromašne. Na dobrom ste putu. Od kluba će vam ostati samo filozofija a ona se ogleda u izjavi predsjednika : "Finansijska situacija nije briljantna, ali malo je klubova u BiH u kojima jeste. Improvizujemo, trudimo se, snalazimo i mislim da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, biti sve stabilniji. Činjenica je da ćemo neke igrače za koje postoji interesovanje morati prodati " :D

Dakle varamo, mažemo oči, zadužujemo se do konačnog kolapsa. Ali nema veze nismo jedini, tako i Čelik, Sloboda etc.. Ne smije čovjek ni reći "bit ćemo stabilniji" nego on misli da ćete biti stabilniji. :D Evo ja mislim da nećete.

Rekao sam prije 3-4 godine, vi ste ba toliko nebitni postali, ni europu ne igrate. Nema potrebe diskutovati s vama u ozbiljnom razgovoru. Može ovo šega šala pošalica i to.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 18 dec 2019, 12:00

18 dec 2019, 11:54

Mi funkcionišemo perfektno...

slika

Realno. :mrgreen:

Biće Željo opet Šampion!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2019, 12:02

mohikanac12 je napisao/la:
18 dec 2019, 12:00

slika

Sama činjenica da smijeniš trenera kojem treba isplatiti 120.000 km odštete, zbog sportskog rezultata, a on glasi 1. na tabeli i aktuelni osvajači titule i kupa, govori dovoljno o našoj finansijskoj stabilnosti. Vi ne možete nikog ni otpustiti nemate za raskid :D Da nije Osima da izvadi iz džepa ko i uvijek kroz historiju vi sad ne bi imali para utakmicu da organizujete da platite zaštitarsku agenciju. :D

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 18 dec 2019, 12:05

18 dec 2019, 12:02
18 dec 2019, 12:00

slika
Sama činjenica da smijeniš trenera kojem treba isplatiti 120.000 km odštete, zbog sportskog rezultata, a on glasi 1. na tabeli i aktuelni osvajači titule i kupa, govori dovoljno o našoj finansijskoj stabilnosti. Vi ne možete nikog ni otpustiti nemate za raskid :D Da nije Osima da izvadi iz džepa ko i uvijek kroz historiju vi sad ne bi imali para utakmicu da organizujete da platite zaštitarsku agenciju. :D

A sta je "perfektno" u smjeni trenera koji je osvojio duplu i bio drugi u tom trenutku?

Ne mozes to pisati i biti ozbiljan. :mrgreen:

Biće Željo opet Šampion!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2019, 12:10

Da pratiš FK Sarajevo, vidio bi da potencijal ekipe debelo prelazi igre na zelenom terenu, pri tom je izgubio 2 derbija sramotno, izgubio svlačionicu i dio stručnog štaba. Samim tim je logično da ide. To što je momentum 2. mjesto na tabeli iskorišten jer je u tom slučaju nešto manje novca da se isplati , nego da je 1. mjesto to je druga priča. I Husref u intervjuima stidljivo govori o tom novcu, pa ću parafrazirati "Smijenili su me sad , iskoristili momenat, slijedeća utakmica je nešto lakša, ko zna da li bi imali priliku" , ima tu druga istina od one što je tebi i navijačima poznata. :D

Nisam rekao da perfektno funkcinišemo u upravljačkom već finansijskom smislu, ovi kod nas su veći hohštapleri nego kod vas, samo imaju izvor sredstava. :D

A šta je perfektno. Perfektno je da nemamo dugovanja, da nemamo zaduženja, da nam država ništa ne potražuje što je incidentan slučaj u našoj državi. :D

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 18 dec 2019, 12:16

Ptetpostavljam da znaš čitati. Da mi ne bi slušali vijetnamsku verziju "Ivice i Marice", pogledajmo sta kaze finansijski izvjestaj. Slobodan si da pojasnis.

FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo je u protekle dvije godine (2017. i 2018.) poslovao s agregiranim viškom rashoda nad prihodima, odnosno deficitom od 8,6 miliona KM, stoji u izvještaju o reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja, koji je Bordo klub objavio na svojoj zvaničnoj stranici. U 2017. godini klub s Koševa je imao prihod od 2,2, a rashod 6,9 miliona KM pa je klub poslovao u minusu od 4,6 miliona KM. Najveći prihod ostvaren je od vlastitih aktivnosti (1,9 miliona KM), koji tipično uključuje stavke kao što su sponzorstva, prodaja ulaznica, dresova i slično.

Najveće stavke rashoda, očekivano, uključuju plate i ostala primanja zaposlenih od 3 miliona KM. Dodatno, 2,5 miliona KM uključeno je u stavku navedenu kao "ostali rashodi", što se čini iznimno visokim iznosom, ali bez detaljne daljnje razrade na pojedine stavke nije moguće utvrditi na šta se tačno odnosi. Za razliku od 2017., prošla godina je bila nešto bolja pa je klub poslovao u minusu od 3,9 miliona KM. Značajno je porastao prihod od vlastitih aktivnosti (3,6 miliona KM), rast koji je vjerovatno rezultat učestvovanja u evropskim takmičenjima pa su ukupni prihodi prošle godine bili 4,1 miliona KM.

Od vlasnika FK Sarajevo zavisi održivost Bordo kluba

Međutim, i rashodi su se u velikoj mjeri povećali, a to se posebno odnosi na plate i ostala primanja zaposlenih koje su klub koštale 3,9 miliona KM, odnosno došlo je do povećanja od 30 posto. Također, ostali rashodi iznose 2,6 miliona KM, neznatno više od 2017. godine.

Prema objavljenom bilansu stanja na dan 31. decembra 2018. godine, FK Sarajevo je imao negativnu neto imovinu, odnosno višak obaveza nad sredstvima od 18,9 miliona KM. Najveći dio obaveza na isti dan odnosi se na dugoročne obaveze od 22,8 miliona, koje se vjerovatno odnose na kontribucije vlasnika, ali bez dodatnih objava to se ne može potvrditi, kao ni ročnost ovih obaveza, niti uslove pod kojima su ti iznosi plativi nazad investitorima ili vlasnicima.

Konsolidovani Bilans uspjeha FK Sarajevo za period od 1.1. do 31.12. 2018. godine

Osim ovih obaveza, čini se kako su ostale obaveze u nivou redovnog poslovanja. Bilo bi interesantno vidjeti i srednjoročne finansijske planove i kako klub namjerava sanirati ove gubitke i napraviti održiv poslovni model, kao naprimjer kroz dokapitalizaciju, neku vrstu konverzije, otpisa obaveza i slično.

Finansijsko poslovanje FK Sarajevo u ovom trenutku još uvijek nije samoodrživo, što je slučaj za dosta klubova u regionu, dok kontinuirana stalnost poslovanja zavisi od bezuslovne finansijske i operativne podrške investitora ili vlasnika. U nedostatku ove podrške, Bordo klub bi evidentno imao značajne probleme.

Biće Željo opet Šampion!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2019, 12:21

ponedjeljak, 29. aprila 2019. godine u poslijepodnevnim satima u sarajevskom hotelu Ibis održana je vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo.

Na zasjedanju Skupštine članovi su usvojili promjene upravljačke strukture, te je izvršen pregled dosadašnjeg poslovanja.

Ovo je prva sjednica nakon promjene vlasnika većinskih upravljačkih prava FK Sarajevo, prilikom koje su članovi Skupštine usvojili novonastale promjene, te prošli detaljno kroz sve strukturalne i tehničke izmjene.

Promjenom većinskog vlasnika upravljačkih prava, promijenjen je jedan član Nadzornog odbora. Nguyen Nam i Ken Choo zadržali su svoje pozicije, a umjesto Lim Meng Keona izabrana je Nguyen Thi Quy Phuong.

Na današnjoj Skupštini donesena je važna odluka za klub, a odnosi se na dokapitalizaciju kluba kroz pretvorbu pozajmica VTCY u glasačke uloge, čime će se u značajnoj mjeri poboljšati finansijska pozicija kluba.

:D

Eto pojašnjeno ti je. Ako treba dodatno ja ću rado.

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 18 dec 2019, 12:22

Hordanje u Zgradu!
Niko, niko, samo Uprava!
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 18 dec 2019, 12:24

Hajde, pojasni Nam.

30.05.2019

Prema objavljenom bilansu stanja na dan 31. decembra 2018. godine, FK Sarajevo je imao negativnu neto imovinu, odnosno višak obaveza nad sredstvima od 18,9 miliona KM. Najveći dio obaveza na isti dan odnosi se na dugoročne obaveze od 22,8 miliona, koje se vjerovatno odnose na kontribucije vlasnika, ali bez dodatnih objava to se ne može potvrditi, kao ni ročnost ovih obaveza, niti uslove pod kojima su ti iznosi plativi nazad investitorima ili vlasnicima.

FK Pranje Para. :mrgreen:

Biće Željo opet Šampion!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2019, 12:37

18 dec 2019, 12:24
Hajde, pojasni Nam.

30.05.2019

Sarajevo je U.G. i dalje, i jedini način da se upumpaju novci u klub, tj da investitor uloži je knjiženje istih sredstava kao pozajmica. Na posljednjoj vandrednoj skupštini izvršena je dokapitalizacija , pretvorene su pozajmice u glasačke uloge, i isti su otkupljeni od strane Nama. Za obrazovane ljude bi to trebalo biti dovoljno objašnjenje. Fk Sarajevo ne duguje nikom niti jednu konvertibilnu marku. Nije to kao kod vas, Osim neće oprostiti dugovanje nit ga može pretvoriti u glasački ulog, jer vi nemate takvu strukturu niti takav statut a u krajnjoj liniji nit bi to on uradio što ima u razgovoru s njim. Kaže da ima obaveze prema porodici i da je neodgovorno da halali što je normalno razmišljanje. Kontribucije vlasnika mogu biti pretvorene u uloge, mogu biti oproštene, mogu biti prodate, poklonjene. Kako god hoćeš. Nema potrebe da živite u zabludi.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 18 dec 2019, 12:42

18 dec 2019, 12:37
18 dec 2019, 12:24
Hajde, pojasni Nam.

30.05.2019

Sarajevo je U.G. i dalje, i jedini način da se upumpaju novci u klub, tj da investitor uloži je knjiženje istih sredstava kao pozajmica. Na posljednjoj vandrednoj skupštini izvršena je dokapitalizacija , pretvorene su pozajmice u glasačke uloge, i isti su otkupljeni od strane Nama. Za obrazovane ljude bi to trebalo biti dovoljno objašnjenje. Fk Sarajevo ne duguje nikom niti jednu konvertibilnu marku. Nije to kao kod vas, Osim neće oprostiti dugovanje nit ga može pretovoriti u glasački ulog, jer vi nemate takvu strukturu niti takav statut a u krajnjoj liniji nit bi to on uradio što ima u razgovoru s njim. Kaže da ima obaveze prema porodici i da je neodgovorno da halali što je normalno razmišljanje. Kontribucije vlasnika mogu biti pretvorene u uloge, mogu biti oproštene, mogu biti prodate, poklonjene. Kako god hoćeš. Nema potrebe da živite u zabludi.

To ti objasnjenje? Jos dodatno. :rol:

Reci nam Duškice, gdje su vam transferi u prihodima? Milioni eura :mrgreen: . Kako ti da imate dugorocne obaveze prema vlasnicima od 23 miliona, a poslujete slicno kao Željo, stotinjak hiljada gore dole. U isto vrijeme mi smo u stadion investirali preko sest miliona. I vratili bruku dugova.

Kako to da se mi raspadamo a vi "perfektni"? Dušo draga. :bih:

Biće Željo opet Šampion!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2019, 12:51

Vi ste vratili bruku dugova tako što ste stvorili dodatne dvije bruke dugova. :D Posudi da vratiš politika i ti to vrlo dobro znaš. Aha vlasnici imaju dugoročne obaveze prema sebi samim, jeste :D Pretvorene su pozajmice u glasačke uloge, kroz dokapitalizaciju je ispeglano stanje, vidi se da nisi mako od 5,80 Marlboro Crveni dugi transakcija. :D Prihodi iz vlastitih sredstava su transferi :D

"Ukupan dug Plavih iznosi 7,8 miliona KM na dan 31. decembar prošle godine, a od ranije je poznato da se najveći dio (oko 73 posto) ovih obaveza odnosi na ukalkulisani i stvarno utvrđeni dug prema poreskoj upravi koji klub redovno servisira. " 2019 godine.

i plus ona 2,2 = 10 :D To ti je zvanični podatak, ima još ovo i amku :D

"Trenutni dug Željezničara 1,4 miliona KM, od čega se 900.000 KM odnosi na obaveze prema Poreskoj upravi " - 2015 je to ovako bilo :D

Potpredsjednik Fudbalskog kluba Željezničar, Vedran Vukotić, istakao je da trenutni dug Kluba iznosi 1,4 miliona konvertibilnih maraka od čega se 900 hiljada maraka odnosi na obaveze prema Poreskoj upravi i još 500 hiljada maraka tekućih obaveza.

“Klub je također izložen potencijalnom dugu od 2,8 miliona maraka od čega se 2,2 miliona odnosi na dodatne obaveze prema Poreskoj upravi u periodu od 2009. do 2014. godine te 600 hiljada maraka neevidentiranih pozajmica iz tog perioda. Zbog ovog nalaza, Upravni odbor kluba je donio jednoglasnu odluku da se provede potpuno istraživanje poslovanja Kluba u navedenom periodu kako bi se došlo do odgovora ko je i na koji način odgovoran za navedeno“, naveo je Vukotić te dodao da je Klub u 2015. godini prodajom igrača i povećanjem sponzorskih ugovora od 143% posto, poslovao pozitivno, te da će rezultat toga biti povećanje budžeta sportskog segmenta za 116% i povećanje budžeta Omladinskog pogona za 43%.

Ovo su sve zvanične izjave ili izvještaji.

Kako ste vratili bruku dugova kad ste sa 1,4 došli do 10 :D to mene interesuje. A još ste se zadužili u ovoj godini čega si sam svjestan jer prihoda niste ni imali ili misliš da će ulaznice i transfer Sipovića da pokrije budžet od 5 miliona.

Trebaš se dobro uhvatiti za glavu.

Ps ja nigdje nisam rekao da se vi raspadate jer vam je imovina 23 miliona, imate fore još jedno 4 godine s ovim načinom upravljanja. Onda ćete se raspasti. Ja sam rekao da ste na dobrom putu.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 18 dec 2019, 13:05

Sve sto si napisao ja znam bolje od tebe. Kome smo duzni, kako i kada su ti dugovi nastali.

Ali nije to tema Duškice, Mi i ne tvrdimo da smo "perfektni". Gdje su vasi prihodi od par miliona eura od transfera? Kako ste uspjeli nakucati 23 miliona duga investitoru a poslujete skoro isto kao Željo uz izuzetak rentanja poslovnih prostora ali vi navodno imate generalnog a mi ne. Kako yebem mu misa -23.000.000 moze biti isto kao tih -7.000.000 koje navodis a u kojima ima samo kamata koje se otpisuju po otplati 2.000.000 i 2.000.000 za koje se sporimo na sudu sa poreskom. Da ne govorimo kako je gro tih dugova napravljen ranije a ne u zadnjim godinama kada vi pravite transfere po 1.2, 1.1, 350, 300, 300 itd hiljada eura.

Kako Duškice draga?

P.S. U 2020 pocinjemo praviti Jug. Nemoj nikome reci. :mrgreen:

slika

Biće Željo opet Šampion!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2019, 13:10

Ne sporite se vi na sudu je li 0 nego je li 2,2 ili je 2 :D čisto da znaš.

Poslujemo isto mi 0 km dužni vi 10 + miliona, potpuno isto :D

Vi ste ove godine 2019. napravili dug 3 miliona i raste :D i to čisto da znaš.

A za Grbavicu čestitam, prava ljepotica, živim pored.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 18 dec 2019, 13:19

18 dec 2019, 13:10
Ne sporite se vi na sudu je li 0 nego je li 2,2 ili je 2 :D čisto da znaš.

Poslujemo isto mi 0 km dužni vi 10 + miliona, potpuno isto :D

Vi ste ove godine 2019. napravili dug 3 miliona i raste :D i to čisto da znaš.

Ma hajde, 3 miliona duga napravili. Duša draga. :rol:

Reci nam Duškice, gdje su transferi? Danima ste nam ispirali mozak o milionskim transferima u eurima a ukupno prikazujete 2-3 milona prihoda u markama. Kakve imovine vi imate par miliona? Veš mašine? Ne racunate valjda onu poljoprivrednu zemlju pod koncesijom i hajmove? Kome ste duzni 23 miliona maraka, Dušo draga?

Znas koliko Željo ima imovine? 23,1. Naš stadion 1/1, mozemo vas kupiti od kineza i promijenit vam boju u lila a dresove pravit od štirkane čipke. :mrgreen:

Ide bebo krov na novom istoku. Otprilike ovako. :bih:

slika

Biće Željo opet Šampion!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2019, 13:26

Pogledat ćeš izvještaj za ovu godinu pa će ti biti malo jasnije oko 23 miliona. Moraš nešto škole imati da ti se objasni, ne može na suho. :D Izvini.

Osim što imate na stadionu i privatnog vlasništva i hipoteke , ostalo je 1/1 :D

Mi nemamo imovine :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.