KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
@Pasa101: Par pitanja za tebe.
Kako znas da Olimpiji i Buducnosti nije uspjeh osvajanje kupa ili prvenstva? Provjerena informacija ili ti to 'nako?
Sta je to Siroki bolje od Bosne uradio osim recimo izgubio jedno mjesto nasoj drzavi u NLB ligi? Moram li te podsjetiti da smo ih nedavno uzeli 2 puta? O kojim ti to segmentima pricas?
Sta je za tebe uspjeh? Ali daj nam realne odgovore molim te. Mojne mi sad onu pricu slagat kako mi trebamo igrati final four eurolige jer smo prije 30 godina uzeli istu pa treba da se vratimo na staze stare slave. Kome je to od velikih firmi u BiH u interesu da bude sponzor ikome? Koliko ima velikih firmi u BiH koje bi mogle odvojiti vecu svotu novca da ih Bosna reklamira? Zar ne mislis da vecina novopecenih "bosanskih bizMismena" osjeti veliku kurcobolju u pogledu uspjeha bilo kojeg sportskog drustva na teritoriji drzave? Nadam se da neces spominjati strane firme.
P.S. ako budes odgovarao na ova pitanja, molim te, pojacaj svoje odgovore i cinjenicama jer ce u suprotnom to biti samo brdo praznih rijeci bez ikakvog smilsa i znacaja.
Kako znas da Olimpiji i Buducnosti nije uspjeh osvajanje kupa ili prvenstva? Provjerena informacija ili ti to 'nako?
Sta je to Siroki bolje od Bosne uradio osim recimo izgubio jedno mjesto nasoj drzavi u NLB ligi? Moram li te podsjetiti da smo ih nedavno uzeli 2 puta? O kojim ti to segmentima pricas?
Sta je za tebe uspjeh? Ali daj nam realne odgovore molim te. Mojne mi sad onu pricu slagat kako mi trebamo igrati final four eurolige jer smo prije 30 godina uzeli istu pa treba da se vratimo na staze stare slave. Kome je to od velikih firmi u BiH u interesu da bude sponzor ikome? Koliko ima velikih firmi u BiH koje bi mogle odvojiti vecu svotu novca da ih Bosna reklamira? Zar ne mislis da vecina novopecenih "bosanskih bizMismena" osjeti veliku kurcobolju u pogledu uspjeha bilo kojeg sportskog drustva na teritoriji drzave? Nadam se da neces spominjati strane firme.
P.S. ako budes odgovarao na ova pitanja, molim te, pojacaj svoje odgovore i cinjenicama jer ce u suprotnom to biti samo brdo praznih rijeci bez ikakvog smilsa i znacaja.
-
- Kontakt:
Svi mi na ovom forumu smo ponekad u pravu a ponekad i nismo medjutim upravo zato postoje stvari koje se dokazuju cinjenicama a postoje one rekla kazala. @hz1987 je po meni napisao posve tacnu retrospektivu dogadjanja u KK Bosni i to su cinjenice mada i ja licno mozda se ne bih slozio za F8 ali sve je moguce jer u svemu se vrte pare a Lisac i te kako zna koliko bi para bilo izgubljeno u Sarajevu da Bosna nije igrala. Cinjenica je da je zadnjih godina bilo dobrih stvari ali i onih pogresnih pogotovo kada je u pitanju igracki trenerski kadar. Dovoljno je samo pogledati retrospektivu crnih igraca koji su prosli kroz Bosnu i vidjeti koliko je tu bilo promasaja. O trenerskim je posebna prica jer svo do dolaska Zdovca Bosna je bila poligon za sticanje iskustva trenera pocetnika ako donekle izuzmemo Prodanovica (trener koji je uglavnom bio pomocni i bez ikakvih rezultata) i Mensura (koji je dosao iz Celika sto bi se opet moglo nazvati nizerazrednim trenerom). Ali dobro recimo da se dovodilo ono sto se moglo i za pare koje su bile raspolozive. Medjutim ciljevi su i dalje ostajali samo na rijecima i na papirima. Ipak nakon toliko godina takmicenja u NLB-u sramota je da se konstantno ili borimo za opstanak ili za neku sredinu. Vlada Vukoicic je zaista bio dobar potez i sanjim da su pametni mogli bi napraviti zaista vrijedne rezultate. naravno niko objektivan ne puca na euroligu ali kad se postave dobri temelji nista nije nedostizno. Bosna u zadnjih 5-6 godina ima trenutno najlosiji igracki kadar ali jako dobre rezulate sto samo po sebi pokazuje sta znaci jedan iskusan trener. kao sto je neko rekao ja isto tako mislim da sada vise za Bosnu ne bi trebalo biti mjerilo uspjeha sampionska titula i kup nego recimo opet ucesce na nekom finalnom turniru NLB-a i dobre igre u ULEBU ali da to bude konstanta da bi se nekada moglo reci e sad ciljamo euroligu.
Definitivno u upravi Bosne nesto ne valja ili neko ne valja ili jednostavo pojedincima je istekao rok trajanja. Ne bi se smjelo zaboraviti ne pozvati na veliku proslavu evropske titule jednog Vijecu Tolja koji je udarao temelje jedne evropske Bosne. Bosna pokusava da kopira velike klubove stavljajuci u upravu kao bivse igrace koji bi se trebali zvati legende ali izuzev Avdica tu nema L od legende. U Bosni treba da su Markovic, Sejo Bukva, Hadzic, Tolj, Anto Djogic pa naravno i Avdic jer to su ipak imena koja su poznata u kosarkaskom svijetu a ne Dino Konakovic i Admir Bukva kojima je najveci domet bio parket sarajevske Skenderije.
Definitivno u upravi Bosne nesto ne valja ili neko ne valja ili jednostavo pojedincima je istekao rok trajanja. Ne bi se smjelo zaboraviti ne pozvati na veliku proslavu evropske titule jednog Vijecu Tolja koji je udarao temelje jedne evropske Bosne. Bosna pokusava da kopira velike klubove stavljajuci u upravu kao bivse igrace koji bi se trebali zvati legende ali izuzev Avdica tu nema L od legende. U Bosni treba da su Markovic, Sejo Bukva, Hadzic, Tolj, Anto Djogic pa naravno i Avdic jer to su ipak imena koja su poznata u kosarkaskom svijetu a ne Dino Konakovic i Admir Bukva kojima je najveci domet bio parket sarajevske Skenderije.
ne kazem ni ja da i trebali tavorit u sredini ali ipak nema se para za vise,i ja bi volio vidjet jednog shannona u bosni,ali drugacije je kad radja zove njegovog menadzera nego kad to radi jedan bukva ili slicno,ali mi nismo dostigli taj nivo a nemojte mislit da sam rekao da smo losiji od splita naravno da smo bolji,ali treba jos vremena pa sirokom je lakse kod njih svi hrvati dolaze ako ne mogu igrat u zadru ili ciboni ili oni iskusniji pa samo pogledajte koliko je nase djece otislo vani za vrijeme rata pa generacije i generacije su bile izgubljene,ali buducnost je jedini crnogorski klub i svi ga guraju,vlasnik je covjek koji je je predsjednik njihovog saveza,covjek posjeduje lanac hotela i jos mnoge stvari,a o olimpiji ne treba pricat jer svi ih guraju od spominjanog lisca do raznoraznih sudija,delegata, a slovenija eu i puno im je lakse,pa su opet iza nas...a svi nesto govorimo da sada imamo najlosiji igracki kadar pa hajmo uporedit ovu ekipu i onu koja je posljednji put igrala nlb, 1.bremer,pasalic,firic(covjek dosao da pomogne ali nije mogao godine su ucinile svoje)
2.ikonic,gilbert,suad sehovic(tek se bio vratio nakon operacije)
3.djedovic,tuljkovic,sead sehovic(premlad mada nikada nije dobio pravu sansu)
4.bavcic,damjanovic
5.rahimic,rizvic
sadasnja
1.djordjevic,pasalic
2.rakic,ikonic
3.sehovic,vucurovic,djurasovic
4.ivanovic hajric,avdic
5.zimic,ovcina,suljagic
svi znamo sta je menso radio goranu,djedovic jos mlad nekonstantan,bremer na granici povrede stalno,gilbert sebi nabijao statistiku mada nas je vukao dobar dio sezone,bavcic toplo hladno,barac prejak za rizvica i dzenu,
a sada imamo jednog ivana standardnog(znate i sami da ga niko ne moze cuvati u nasoj ligi), hajrica uvijek solidnog odbrana na vrhunskom nivou, cak motivisan i sinoc,gorana koji svakome moze dati 15+ poena,seha koji se ne boji vise nikog i pucati preko igraca,djordjevica pa covjek jedan od najboljih asistenata lige jest limitiran u sutu da nije sada bi igrao u paoku ili aeku ili rusiji negdje sto ce igrati slijedece godine sigurno,vucko koji kada ga krene moze svakome dati 3-4 trice sto nam je falilo prethodnih godina,zimica od 217 mada mu fali dosta jos kila,znanja rutine,ali tesko je preko njega pucati i poloziti,ovcinu iskusnog koji gradi reket i dijeli asistencije(sinoc bio pravo los- vidjet cemo kod dodika u subotu),mada je i ta bavciceva generacija bila dobra,ali siroki je jednostavno bio bolji, imali betela,mclintona,stembergera,mimicu(zadru sinoc 22),solu,opacka,apkomedaha,spralju,baraca, zupica,rekonvalescenta princa koji nam je utrpao mirno zadnja bacanja,a nama se bremer povrijedio i dalje mislim da je sale ostao da bi bolje prosli jer su se bili uigrali,a ova uprava je dovela cirica,jacksona,jeffersona,wrighta,sokolova,lloredu,burella to sve stoji ali su napravili par poteza ali naravno da moze bolje,mi jednostavno ne mozemo biti fmp ili buducnost jer kod njih dolazi dosta igraca,a kod nas rijetko ko ili vani ili radije ostaje u maticnom klubu primjer milan milosevic kod nas bi mu bilo deset puta bolje,ali ne da nama sloboda nikoga jer vise vole upropastit igraca nego ga nama dati,a nasi nisu toliko talentovani jer se ne radi adekvatno s njima,a nihada ne bi zadrzao ni partizan,covjek odigrao kindjetov turnir i prodao se gironi 20 i kusur,tofasu isto brdo,partizanu 15 i to je to,covjek jedva docekao da ode,jer je smatrao da je prerastao taj nivo,ali da je ostao igrao bi uleb cup i nasu ligu po 35 minuta i napredovao bi sigurno vise nego u trecoj spanskoj ligi,igrao bi protiv jednog rudija ili carla englisha,ali vidjet cemo kraj sezone ako budemo zdravi mi smo sigurno prvaci
2.ikonic,gilbert,suad sehovic(tek se bio vratio nakon operacije)
3.djedovic,tuljkovic,sead sehovic(premlad mada nikada nije dobio pravu sansu)
4.bavcic,damjanovic
5.rahimic,rizvic
sadasnja
1.djordjevic,pasalic
2.rakic,ikonic
3.sehovic,vucurovic,djurasovic
4.ivanovic hajric,avdic
5.zimic,ovcina,suljagic
svi znamo sta je menso radio goranu,djedovic jos mlad nekonstantan,bremer na granici povrede stalno,gilbert sebi nabijao statistiku mada nas je vukao dobar dio sezone,bavcic toplo hladno,barac prejak za rizvica i dzenu,
a sada imamo jednog ivana standardnog(znate i sami da ga niko ne moze cuvati u nasoj ligi), hajrica uvijek solidnog odbrana na vrhunskom nivou, cak motivisan i sinoc,gorana koji svakome moze dati 15+ poena,seha koji se ne boji vise nikog i pucati preko igraca,djordjevica pa covjek jedan od najboljih asistenata lige jest limitiran u sutu da nije sada bi igrao u paoku ili aeku ili rusiji negdje sto ce igrati slijedece godine sigurno,vucko koji kada ga krene moze svakome dati 3-4 trice sto nam je falilo prethodnih godina,zimica od 217 mada mu fali dosta jos kila,znanja rutine,ali tesko je preko njega pucati i poloziti,ovcinu iskusnog koji gradi reket i dijeli asistencije(sinoc bio pravo los- vidjet cemo kod dodika u subotu),mada je i ta bavciceva generacija bila dobra,ali siroki je jednostavno bio bolji, imali betela,mclintona,stembergera,mimicu(zadru sinoc 22),solu,opacka,apkomedaha,spralju,baraca, zupica,rekonvalescenta princa koji nam je utrpao mirno zadnja bacanja,a nama se bremer povrijedio i dalje mislim da je sale ostao da bi bolje prosli jer su se bili uigrali,a ova uprava je dovela cirica,jacksona,jeffersona,wrighta,sokolova,lloredu,burella to sve stoji ali su napravili par poteza ali naravno da moze bolje,mi jednostavno ne mozemo biti fmp ili buducnost jer kod njih dolazi dosta igraca,a kod nas rijetko ko ili vani ili radije ostaje u maticnom klubu primjer milan milosevic kod nas bi mu bilo deset puta bolje,ali ne da nama sloboda nikoga jer vise vole upropastit igraca nego ga nama dati,a nasi nisu toliko talentovani jer se ne radi adekvatno s njima,a nihada ne bi zadrzao ni partizan,covjek odigrao kindjetov turnir i prodao se gironi 20 i kusur,tofasu isto brdo,partizanu 15 i to je to,covjek jedva docekao da ode,jer je smatrao da je prerastao taj nivo,ali da je ostao igrao bi uleb cup i nasu ligu po 35 minuta i napredovao bi sigurno vise nego u trecoj spanskoj ligi,igrao bi protiv jednog rudija ili carla englisha,ali vidjet cemo kraj sezone ako budemo zdravi mi smo sigurno prvaci
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ljudi moji vi zaboravljate da je KK Bosna bila pred gašenjem.Neko je rekao da se sve vrti oko para.Vjerovatno pojedinci misle da pare dolaze same od sebe.Pa mi nemamo niti jedne jedine domaće firme koja je spremna uložiti pare u bilo koji klub bio on košarkaški ,fudbalski ili rukometni . Vi sumirate rezultate kluba i poredite nešto što se ne može porediti.Klubovi prije početka sezone imaju budžet za tu sezonu.Naši klubovi pare namiču tokom čitave sezone i od toga koliko su namakli i zavisi njihova igra.Mislite li da bi bilo pošteno prema Ivanoviću, čovjeku koji je čitavu sezonu odigrao na visokom nivou da Bosna dovede plaja i da ga plati parama koje duguje Ivanoviću i ostalim igračima poput Šehe koji na svakoj utakmici grize koliko može a ponekad i više od toga.Ja mislim da ne bi.
Mislim da ovi momci koji igraju za Bosnu ovu sezonu zaslužuju našu bezrezervnu podršku jer Bosna ima TIM .
Moju će podršku imati uzeli oni prvenstvo ili ne. Za mene oni su ispunili cilj jer su obezbijedili za našu zemlju još jednog predstavnika u NLB ligi.Sve što ostvare preko toga je samo plus.
Ja samo znam da je "lako tuđim k..... gloginje mlatiti" .Pustite ljude neka rade onako kako mogu i koliko mogu.
Mislim da ovi momci koji igraju za Bosnu ovu sezonu zaslužuju našu bezrezervnu podršku jer Bosna ima TIM .
Moju će podršku imati uzeli oni prvenstvo ili ne. Za mene oni su ispunili cilj jer su obezbijedili za našu zemlju još jednog predstavnika u NLB ligi.Sve što ostvare preko toga je samo plus.
Ja samo znam da je "lako tuđim k..... gloginje mlatiti" .Pustite ljude neka rade onako kako mogu i koliko mogu.
Evo nakon poraza Igosa u Sirokom, KK Bosna sebi u subotu, u slucaju pobjede u Aleksandrovcu ce sebi obezbjediti prvo mjesto. To je moje misljenje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
- Kontakt:
Ma ima Bosna prvo mjesto i ako izgubi... u drugom dijelu i Igokea i Siroki (pa i taj nesretni Borac) gostuju u Sarajevuamerosm je napisao/la:Evo nakon poraza Igosa u Sirokom, KK Bosna sebi u subotu, u slucaju pobjede u Aleksandrovcu ce sebi obezbjediti prvo mjesto. To je moje misljenje.
Nebih stitio Imamovica ,ali i sami znate da smo do prosle sezone dugovali Celiku za Kenu Bajramovica , i cuo sam iz provjerenih izvora da je Nihad I. zalagao i svoje ime i obraz i mnogo stosta za neke kredite za klub.
Da smo mogli na pocetku sezone uz trenera dovesti bolju 5icu i pleja bili bi blizi Evropi i ulebu.
Kod nas ima dosta igraca sa ekstra jakim UGOVORIMA ,a u utorak na utakmici 400 navijaca od toga 10 posto gratis ulaznice .Pa od cega isplatiti ugovore ??? IMENA dovlace puliku na tribine ..
Da smo mogli na pocetku sezone uz trenera dovesti bolju 5icu i pleja bili bi blizi Evropi i ulebu.
Kod nas ima dosta igraca sa ekstra jakim UGOVORIMA ,a u utorak na utakmici 400 navijaca od toga 10 posto gratis ulaznice .Pa od cega isplatiti ugovore ??? IMENA dovlace puliku na tribine ..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Nemamo više para i to je to. Sad se valja boriti sa ovih dvanaestak igrača koje imamo i odbraniti titulu.
da ti nisi malo fulio temu. mislim da znam sta zelis reci i zalosno je da se i ti kao i tvoj drug naslađujes porazima kluba koji "volis"mahalac je napisao/la:Pobjedi Celik Zelju, jah
You are someone else I am still right here
Krivo, kakvo nasladjivanje, nego pokusavam pokrenuti temu vidim niko vec skoro 2 sata ne zbori...valjda ljudi gledaju snimak...pa i ja cu da dovrsim gledanje prije nekog komentara.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!
ovo prvo ptijanje ne trebam ni odgovarati, pa kad bi to postavio pitanje nekom iz uprave Olimpije ili Buducnosti oni bi te ismijali to se kod njih podrazumjeva. Ja ne pricam o final 4 eurolige sve sto hocu da vidim je neki napredak u NLB i domincija u BiH ali ocigledno je da mi stojimo na istom mjestu vec 5-6god i velike su sanse da mi izgubio mjesto u NLB iako smo 2 mjesta izborili.bosanac je napisao/la:@Pasa101: Par pitanja za tebe.
Kao sto sam napisao prije par dana Siroki izgleda kao najjaca ekipa u BiH daleko su najbolji ispod kosa i nama niko ne moze garantovati pobjedu protiv njih u SA. Njihova centarska lijja je slilovala Igoku imali su ako se dobro sjecam vise 25 skokova od Igokee. Danas smo mi pokazali da se ne mozemo nositi sa Igokeom ispod kosa zanima me samo kako ce to izgledati protiv sirokog. Uzeli smo ih prvu tekmu jer je njima falilo igraca i oni koji su igrali nisu buli uigrani tako da ce u SA biti puno teze.
Ko god se malo u kosarku razumije mogao je vidjeti da ce nam faliti 2 igraca C i PG ali nasa blentava uprava misli da je NLB mjerilo snage dok su ostali klubovi u BiH puno napredovali. E sada nam se valja sikirati ne samo za titulu nego i za NLB slijedece godine.
Zadnja izmjena: Pasa101, dana/u 18 apr 2009, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.
ti si lud ako stvarno mislis da ce bosna tesko uci u nlb ligu sljedecu sezonuPasa101 je napisao/la:ovo prvo ptijanje ne trebam ni odgovarati, pa kad bi to postavio pitanje nekom iz uprave Olimpije ili Buducnosti oni bi te ismijali to se kod njih podrazumjeva. Ja ne pricam o final 4 eurolige sve sto hocu da vidim je neki napredak u NLB i domincija u BiH ali ocigledno je da mi stojimo na istom mjestu vec 5-6god i velike su sanse da mi izgubio mjesto u NLB iako smo 2 mjesta izborili.bosanac je napisao/la:@Pasa101: Par pitanja za tebe.
Kao sto sam napisao prije par dana Siroki izgleda kao najjaca ekipa u BiH daleko su najbolji ispod kosa i nama niko ne moze garantovati pobjedu protiv njih u SA. Njihova centarska lijja je slilovala Igoku imali su ako se dobro sjecam vise 25 skokova od Igokee. Danas smo mi pokazali da se ne mozemo nositi sa Igokeom ispod kosa zanima me samo kako ce to izgledati protiv sirokog. Uzeli smo ih prvu tekmu jer je njima falilo igraca i oni koji su igrali nisu buli uigrani tako da ce u SA biti puno teze.
Ko god se malo u kosarku razumije mogao je vidjeti da ce nam faliti 2 igraca C i PG ali nasa blentava uprava misli da je NLB mjerilo snage dok su ostali klubovi u BiH puno napredovali. E sada nam se valja sikirati ne samo o tituli nego i o NLB slijedece godine.
drago mi je da si toliki optimista ali evo gledam tekmu sada i ne vidim nista pozitivno da mogu zakljuciti da mi imamo snage zavrsiti bolje od 3 mjesta. ekipa koja zijani od Borca i od Igokee sa 16 realno ne moze se nicem bolje ni nadati. zivi bili pa vidjeli. mi jedino imamo dobrog trenera igraci su nam ispod prosjeka
- lolo d pitar
- Kontakt:
koliko sam vidio,sudio nam je sudija koji nas je zajebao prije dvije godine u finalu prvenstva sa sirokim,pehar meni se cini,nisam siguran
Gledam tekmu i mislim malo ih je koje bi zadrzao ,a one koje bi zadrzao oni ce sami OTICI ...
Mada je ovo i teret na ledjima ovi navijaci urlicu kao da su u toru .
Bosnasi igraju bez volje kao da im uopste nije bitno ..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Pehar ti je kao kapetan Picard iz zvjezdani staza teleportira se povremenu u Trebinje a povremeno u Aleksandrovac čim Bosna gubi Pehar je kriv iako je večeras sudio u Trebinju.lolo je napisao/la:koliko sam vidio,sudio nam je sudija koji nas je zajebao prije dvije godine u finalu prvenstva sa sirokim,pehar meni se cini,nisam siguran
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
u ovoj "hali" bi mi izgubili i od slabijeg tima. mada do sad gledam ni suđenje nije bas na nivou npr u skenderiji sigurno ne bi bilo ovako... ali i igokea je veceras bila raspolozeniji i bolje motivisan sastav. bosna prije svega odigrala losu odbanuMelo15 je napisao/la:Gledam tekmu i mislim malo ih je koje bi zadrzao ,a one koje bi zadrzao oni ce sami OTICI ...
You are someone else I am still right here
- lolo d pitar
- Kontakt:
ja rekoh da nisam siguran, ne moras odmah sratikksiroki je napisao/la:Pehar ti je kao kapetan Picard iz zvjezdani staza teleportira se povremenu u Trebinje a povremeno u Aleksandrovac čim Bosna gubi Pehar je kriv iako je večeras sudio u Trebinju.lolo je napisao/la:koliko sam vidio,sudio nam je sudija koji nas je zajebao prije dvije godine u finalu prvenstva sa sirokim,pehar meni se cini,nisam siguran
najvisi medju trojicom sudija je ovaj kojeg sam ja pominjao
Malo pripazi na rječnik , a u Aleksandrovcu su sudili koliko znam Zurapović,Jovanić,Obradović i sigurno vas nijedan od ovih nikada nije povalio u finalu .lolo je napisao/la:ja rekoh da nisam siguran, ne moras odmah sratikksiroki je napisao/la:Pehar ti je kao kapetan Picard iz zvjezdani staza teleportira se povremenu u Trebinje a povremeno u Aleksandrovac čim Bosna gubi Pehar je kriv iako je večeras sudio u Trebinju.lolo je napisao/la:koliko sam vidio,sudio nam je sudija koji nas je zajebao prije dvije godine u finalu prvenstva sa sirokim,pehar meni se cini,nisam siguran
najvisi medju trojicom sudija je ovaj kojeg sam ja pominjao
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .