Predsjedništvo SBB-a odbilo je ponuđenu ostavku Damira Arnauta, a potom ga smijenilo s pozicije člana Predsjedništva zbog nedopustivog čina pokušaja ucjenjivanja navodnim stavom međunarodne zajednice kada je u pitanju Kanton Sarajevo.
- Mi nismo pristali na uslovljavanje, mi smo veliki politički projekt i nećemo nikome dozvoliti da nas uslovljava. Također, nismo prihvatili odluku Damira Arnauta, koji je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika SBB-a i člana Predsjedništva, a mi smo donijeli i odluku da Damir Arnaut bude smijenjen s mjesta potpredsjednika i člana Predsjedništva, a o svim narednim koracima ćemo obavijestiti javnost.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Predsjedništvo SBB-a odbilo je ponuđenu ostavku Damira Arnauta, a potom ga smijenilo s pozicije člana Predsjedništva zbog nedopustivog čina pokušaja ucjenjivanja navodnim stavom međunarodne zajednice kada je u pitanju Kanton Sarajevo.
- Mi nismo pristali na uslovljavanje, mi smo veliki politički projekt i nećemo nikome dozvoliti da nas uslovljava. Također, nismo prihvatili odluku Damira Arnauta, koji je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika SBB-a i člana Predsjedništva, a mi smo donijeli i odluku da Damir Arnaut bude smijenjen s mjesta potpredsjednika i člana Predsjedništva, a o svim narednim koracima ćemo obavijestiti javnost.
Ne možeš biti ozbiljan politički projekat i imati Sanelu Prašović Gadžo ko begi neku važnu ličnost u istom.
Ne možeš biti ozbiljan politički projekat i imati Sanelu Prašović Gadžo ko begi neku važnu ličnost u istom.
"U svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, ponavljamo da smo posvećeni građanima BiH i reformama koje će njima pomoći, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji", navodi se u saopćenju ambasada.
Politike i političare, kažu, treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava.
"U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana.
Nedžad Branković, Dževad Mahmutović, Hazim Rančić i Nezir Pivić funkcioneri su koje je Kadrovska komisija Stranke demokratske akcije (SDA) predložila za zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH.