FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja kad bi se pitao otpisao bi Vecu, Bogija, Šehića, Zaima i Asima a po meni nam najviše gori krilo i golman. Ostale bi sve ostavio.
Kad vidis koliko se navijaci dva kluba raduju porazu Zeljeznicara,onda znas koliko si velik klub
-
- Kontakt:
Pozdrav svima, pratim forum vec duze vremena ali sam se tek sada registrovao pa evo da objavim i ja prvi post i da pozdravim sve navijace moga i vaseg Zeljkana...
Ne bi mi mrsko da iskopam svoj post.Postao/la let3 » 20 jul 2019, 22:05
Na kraju izblokiraše udarac Zaima, šteta.
Veselinović definitivno najbolji na terenu, on pokreće sve napade, ulazi u sredini, krece u prodore, ne libi se sekunde, pokušava nešto...za razliku od slabijeg Zeca koji ne može/ne zna/ ne umije, nebitno.
Igra je sigurno bolja i tecnija nego lani (što nije za neki podvig jer je ono lani bilo za strijeljanja), ali ce i dalje biti problema sa odbranom i bekovima.
Bojo ce biti odlicno pojacanješteta što veceras zaradi crveni.
I da, Pavić je kar.ina od igraca
Ovo sam pisao prije pola godine, nakon utakmice protiv Borca

Šta se promjenilo u međuvremenu ?
Igra je postala dosta bolja u odnosu na ono sranje od prošle sezone, igra se tecnije, kombinuje se, ne preskace se igra sa dugim loptama, više pasova se odigra, više igraca sudjeluje u igri, više šansi se stvara, više golova se zabija. Ukratko- Željo danas mnogo više napadacki djeluje nego pod vodstvom Petrovića, Mulalića, Odovića i ostalih trenera...uvijek traži gol, teži takvoj igri, ali to je mnogo riskantnija igra pošto zadnja linija uvijek izlazi visoko. U fazi odbrane teže zatvaramo protivnika jer imamo spore igrace koji kasne da se vrate. Kod Petrovića nismo imali tih problema, jer nismo ni napadali sa više od 4 igraca maksimalno

I svaki navijac Želje ce uvijek radije izabrati napadacku igru, stvaranje prilika - pa makar i gubili, nego neke ziheraške defanzivne utakmicu na neke minimalne pobjede tipa 1-0.
Bekovi su i dalje kar.ine i najgori dio tima, istina Pavić se malo popravio. Ona dvojica (Stevanović i Stanić) njima nema pomoci ni napretka. Odbrana bez standardnih stopera (Osmanković - Sipović) je vrlo klimava i ranjiva.
Znaci treba stoper prije svega, dva nova beka, jedan def. veznjak (koji kvari igru protivnika) i po meni zamjena za Krpića ! jako je bitno da imamo rezervnog napadaca ako hocemo napad na titulu.
Imamo previše ofanzivnih veznjaka, igraca koji znaju dodavati i asistirati, ali nemamo def. veznjaka koji ce raditi one prljave stvari. Kao nekad Nyama što je bio

Maloprije pricaju mi da je neki dan na TV-u bila neka emisija o skoli fudbala nekoj na Ildzi valjda i pitali malce koji im je najdrazi i najbolji fudbaler i svi ono standardno Ronaldo, Messi i odjednom jedan mali rekao Sulejman Krpic 
Suljo u odabranom drustvu

Suljo u odabranom drustvu
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Mi igramo jako dobro, moze pricati sta ko hoce. Niti jedan tim u nasoj ligi, u toku ove sezone, nije dominirao protiv nekog protivnika kao sto mi to radimo. Mozda nismo u dvije ili tri utakmice, ali na ostalima jesmo. Slobodu smo razbili, trebali smo ih dobiti glat. Ista situacija i prvo kolo protiv Borca. Nije to neznanje ofanzivaca, ne mozes biti toliko nesposoban nego jednostavno nemamo sportske srece u nekim trenucima. Nije realno da Sirokog onako ubijes, ogadis im nogomet, a izgubis 1:2. Koliko se sjecam, samo smo protiv Radnika imali srece sa efikasnoscu. Tad smo ih napadali, imali inicijativu i onda Alispahic zabije golcinu.
Najvece pojacanje na zimu nam moze biti Ermin Zec. Sta je njemu u glavi i kako on razmislja o svojoj buducnosti, samo on zna. Ja vjerujem da je on mogao naci angazman negdje vani, ali eto odabrao je Zelju. Kad je vec dosao, onda je tu pod a) jer mu nije vise do profesionalnog nogometa i misli da ce u nasoj ligi sa deset kila viska moci raditi sta hoce i b) stvarno voli Zelju kako se pokusava predstaviti i zeli osvojiti titulu. Ako je druga opcija u pitanju onda je vrijeme da se dozove psihicki i fizicki. Ermin, za pocetak spreman bar za 70 minuta igre, je drugi najbolji igrac lige. Ermin bolikurac, koji ce mahati rukama i hodati, je za klupe. Ja se stvarno nadam da ce se spremiti do proljeca i da ce biti prevaga na terenu zajedno sa Stilicem.
Sto se tice nasih odlazaka; nema smisla rijesavati se nekih igraca ako im necemo dovesti adekvatnu zamjenu. Mislim da kvalitet za Zelju nemaju Zaim, Asim i Bogi. Nemaju ga vjerovatno ni Hajdarevic i Mujezinovic, ali oni nisu bahati i bezobrazni pa ih nema smisla tjerati tek tako plus mogu dati ruke sto se kaze. Takodjer, Stanic je neko kome veliko hvala na titulama, kao i svim igracima, ali isto tako Stanic je neko ko je pjevao bice Zeljo **** sampion tako da on nije osoba koja zasluzuje biti u Zeljeznicaru. Meni je bio daleko najdrazi igrac, uvijek mi je bilo toplo oko srca kad ga sretnem na Bjelavama, a on hajvan sjedi i pusi Marlboro. Ni to nije za zamjeriti, ali psovanje i pljuvanje po Zelji, to ti ne halalim.
Sto se tice dolazaka; tu je vjerovatno svima jasno sta nam je potrebno na terenu. Prije svega moramo pojacati odbranu jer smo tu daleko najtanji. Golman i odbrana su nas kostali dosta bodova i tu nam treba kapitalac. Stoper koji ce biti bolji od Keme i Sipovica i plus jos jedan za ne daj boze. Volio bih da je ostao onaj momak iz Partizana sto je dolazio, sigurno bi bio bolja opcija od Bogija. Vezni igraci su nam dobri. Raja previse pljuje Alispahica konkretno, ali i ostale nase igrace, jer eto moze im se i ne pase im taj i taj pa im se naklate na kosti. Dotaci cu se i toga. Ja sam ocekivao puno vise od Boje, ali vjerujem da ce on jos napredovati. Dok je igrao, cesto se nalazio u sansama, zna uputiti dobar pas, otvoriti prostor, prekinuti napad i vrijedi ga cekati jos malo. Iza Stilica nam trebaju dva dobra trkaca, a koliko su to Dado i Mesa, ja ne znam i ne mogu to procjeniti. Dado mi vise jeste, a Mesa i nije, ali je Mesa puno sigurniji na lopti, a Dado na prekidima
Imaju obojica svoje pluseve i minuse. Po meni, jedan igrac tipa Tomic ili Blagojevic bi nam legao odlicno. Krila su nam nedorecena. Ramovic i Veseli urade puno, ali ostanu na pola. Veseli pogotovo. On **** svaku odbranu lige, ubija ih u pojam, ali nigdje gola i asistencije. Ne da mu se jednostavno i ko god kaze da ne zna i da nije sposoban, je bezobrazan. Ramovica volim zbog presinga i trke, dosta ucestvuje u napadu i cini mi se da mu igra sa Stilicem odlicno odgovara. Njegov problem je zdravlje i da nam ga dragi bog sacuva. U napadu smo isto deficitarni i Krpic nam je jedina kvalitetna opcija. **** na Asima i Zaima se ne mozes osloniti, iako je Asim znao zabiti golove kad niko nije ocekivao. Prica se o Voji kao opciji i daj Boze da nam dodje. Ne bih ni volio da Krpic ode jer ako cemo uzeti za njega 300k, nije neka lutrija, a trebat ce nam njegovi golovi za titulu.
Ove polusezone smo i mi navijaci dosta zakazali. Posjeta i nije nesto, mozemo puno bolje, a imali smo i razloga da budemo puno bolji. Ako je istina da smo u tolikom financijskom kurcu, onda smo trebali i morali puniti Grbavicu svaku utakmicu da se iscupamo, ali umjesto toga mi smo likovali, ismijavali Zelju i stvari vezane za njega i otjerali sa tribina najmanje hiljadu ljudi. Podjela medju navijacima koji dolaze tu i tamo ne postoji. Oni nisu ni svjesni desavanja Amar vs Misimovic i oni pojma nemaju da postoji neka osoba na forumu koja ce objaviti interne dokumente iz kluba, bilo s jedne ili druge strane, i na taj nacin popljuvati druge, a sve iz licne koristi. Meni nije jasno i nikad to necu shvatiti da se neko moze nazivati navijacem, a imati obraza objaviti i pisati kako je Amar kao trener odlican, ali je kao covjek nula pa u zagradi napisati pogledati tuzba Bekric i gdje su legle pare. Mozda sam glup, mozda premlad da skontam. Ne znam. Svima nama valjda treba da bude tesko ako nema para u klubu. Svima nama treba da bude tesko kad Amar tuzi klub, kad se Misimovic otjera/povuce (kako god ko gledao i manite se etiketiranja mene). Nije mi ni jasno da neko poziva na trganje clanske i godisnje, bojkot utakmica i fan shopa. Premalo smo ove polusezone radili na tome da privucemo navijace na Grbavicu i da na neki nacin kupimo ljude da redovno dolaze. Deset hiljada svaku domacu utakmicu je vjerovatno sto hiljada maraka u klub.
Sto se mene tice, plus Zelji ove polusezone, a minus i kurcina nama navijacima.
Najvece pojacanje na zimu nam moze biti Ermin Zec. Sta je njemu u glavi i kako on razmislja o svojoj buducnosti, samo on zna. Ja vjerujem da je on mogao naci angazman negdje vani, ali eto odabrao je Zelju. Kad je vec dosao, onda je tu pod a) jer mu nije vise do profesionalnog nogometa i misli da ce u nasoj ligi sa deset kila viska moci raditi sta hoce i b) stvarno voli Zelju kako se pokusava predstaviti i zeli osvojiti titulu. Ako je druga opcija u pitanju onda je vrijeme da se dozove psihicki i fizicki. Ermin, za pocetak spreman bar za 70 minuta igre, je drugi najbolji igrac lige. Ermin bolikurac, koji ce mahati rukama i hodati, je za klupe. Ja se stvarno nadam da ce se spremiti do proljeca i da ce biti prevaga na terenu zajedno sa Stilicem.
Sto se tice nasih odlazaka; nema smisla rijesavati se nekih igraca ako im necemo dovesti adekvatnu zamjenu. Mislim da kvalitet za Zelju nemaju Zaim, Asim i Bogi. Nemaju ga vjerovatno ni Hajdarevic i Mujezinovic, ali oni nisu bahati i bezobrazni pa ih nema smisla tjerati tek tako plus mogu dati ruke sto se kaze. Takodjer, Stanic je neko kome veliko hvala na titulama, kao i svim igracima, ali isto tako Stanic je neko ko je pjevao bice Zeljo **** sampion tako da on nije osoba koja zasluzuje biti u Zeljeznicaru. Meni je bio daleko najdrazi igrac, uvijek mi je bilo toplo oko srca kad ga sretnem na Bjelavama, a on hajvan sjedi i pusi Marlboro. Ni to nije za zamjeriti, ali psovanje i pljuvanje po Zelji, to ti ne halalim.
Sto se tice dolazaka; tu je vjerovatno svima jasno sta nam je potrebno na terenu. Prije svega moramo pojacati odbranu jer smo tu daleko najtanji. Golman i odbrana su nas kostali dosta bodova i tu nam treba kapitalac. Stoper koji ce biti bolji od Keme i Sipovica i plus jos jedan za ne daj boze. Volio bih da je ostao onaj momak iz Partizana sto je dolazio, sigurno bi bio bolja opcija od Bogija. Vezni igraci su nam dobri. Raja previse pljuje Alispahica konkretno, ali i ostale nase igrace, jer eto moze im se i ne pase im taj i taj pa im se naklate na kosti. Dotaci cu se i toga. Ja sam ocekivao puno vise od Boje, ali vjerujem da ce on jos napredovati. Dok je igrao, cesto se nalazio u sansama, zna uputiti dobar pas, otvoriti prostor, prekinuti napad i vrijedi ga cekati jos malo. Iza Stilica nam trebaju dva dobra trkaca, a koliko su to Dado i Mesa, ja ne znam i ne mogu to procjeniti. Dado mi vise jeste, a Mesa i nije, ali je Mesa puno sigurniji na lopti, a Dado na prekidima

Ove polusezone smo i mi navijaci dosta zakazali. Posjeta i nije nesto, mozemo puno bolje, a imali smo i razloga da budemo puno bolji. Ako je istina da smo u tolikom financijskom kurcu, onda smo trebali i morali puniti Grbavicu svaku utakmicu da se iscupamo, ali umjesto toga mi smo likovali, ismijavali Zelju i stvari vezane za njega i otjerali sa tribina najmanje hiljadu ljudi. Podjela medju navijacima koji dolaze tu i tamo ne postoji. Oni nisu ni svjesni desavanja Amar vs Misimovic i oni pojma nemaju da postoji neka osoba na forumu koja ce objaviti interne dokumente iz kluba, bilo s jedne ili druge strane, i na taj nacin popljuvati druge, a sve iz licne koristi. Meni nije jasno i nikad to necu shvatiti da se neko moze nazivati navijacem, a imati obraza objaviti i pisati kako je Amar kao trener odlican, ali je kao covjek nula pa u zagradi napisati pogledati tuzba Bekric i gdje su legle pare. Mozda sam glup, mozda premlad da skontam. Ne znam. Svima nama valjda treba da bude tesko ako nema para u klubu. Svima nama treba da bude tesko kad Amar tuzi klub, kad se Misimovic otjera/povuce (kako god ko gledao i manite se etiketiranja mene). Nije mi ni jasno da neko poziva na trganje clanske i godisnje, bojkot utakmica i fan shopa. Premalo smo ove polusezone radili na tome da privucemo navijace na Grbavicu i da na neki nacin kupimo ljude da redovno dolaze. Deset hiljada svaku domacu utakmicu je vjerovatno sto hiljada maraka u klub.
Sto se mene tice, plus Zelji ove polusezone, a minus i kurcina nama navijacima.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Mi da smo kuci iskoristili samo 20% promaseni sansi, mi bismo bili na +4, tako da tu svaka diskusija za mene prestaje. Nama trebaju ubitacna, moderna krila koja imaju efektnu zavrsnicu.
Hajde sinoc i nekako, kamenjari nas cekali i dobili sa 2 kontre. Medjutim onakve promasaje protiv sirokog ne mogu da halalim nikako. 2x Krpic, Zaim 100% sansa jedan na jedan, idealan ugao, Veselinovic ista situacija, Kemo na pocetnu 2 sanse poslije kornera. Ne bi mi ni obracali paznju na odbranu, bekove, golmane, Boju, samo da smo imali jednog istinskog krilnog napadaca.
Hajde sinoc i nekako, kamenjari nas cekali i dobili sa 2 kontre. Medjutim onakve promasaje protiv sirokog ne mogu da halalim nikako. 2x Krpic, Zaim 100% sansa jedan na jedan, idealan ugao, Veselinovic ista situacija, Kemo na pocetnu 2 sanse poslije kornera. Ne bi mi ni obracali paznju na odbranu, bekove, golmane, Boju, samo da smo imali jednog istinskog krilnog napadaca.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Kakav majstor.
Fale na klipu golovi iz prethodna 2 kola, evo jučerašnji iz slobodnjaka protiv Zrinjskog

Fale na klipu golovi iz prethodna 2 kola, evo jučerašnji iz slobodnjaka protiv Zrinjskog
Zaim itekako ima kvalitet za Zelje, ako nista onda kao druga opcija na poziciji spica, plus sto moze igrati krilo, mada sam siguran da bi on bolje odigrao od Krpica juce. Ili da je bar usao u igru zadnjih 20 minuta, pa da igramo sa dva napadaca. Ali gotovo je sad pricati. Ovo je bio Amarov poraz svakako. Kao sto neko vec ranije napisa, kakva je fajda tjerati igrace sa klupa, medju kojima je i Zaim, a minute dobijaju na kapaljku.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
ZaZelju je napisao/la: ↑08 dec 2019, 22:42Zaim itekako ima kvalitet za Zelje, ako nista onda kao druga opcija na poziciji spica, plus sto moze igrati krilo, mada sam siguran da bi on bolje odigrao od Krpica juce. Ili da je bar usao u igru zadnjih 20 minuta, pa da igramo sa dva napadaca. Ali gotovo je sad pricati. Ovo je bio Amarov poraz svakako. Kao sto neko vec ranije napisa, kakva je fajda tjerati igrace sa klupa, medju kojima je i Zaim, a minute dobijaju na kapaljku.
Pa brate koliko mu vise treba sansi?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- MocMahale444
Svi su dobili vise sanse od Zaima.
@braco jel to slutis ili znas
@braco jel to slutis ili znas

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Majke mi ljudi vi ko da od prekjucer pratite ova nasa krila. Pa ko je 3673844 zicera promasio od pocetka crnog niza (6 vezanih poraza)??????MocMahale444 je napisao/la: ↑08 dec 2019, 22:55Svi su dobili vise sanse od Zaima.
@braco jel to slutis ili znas![]()
Jesi u kafani @braco? 
Vec sam se prepao da ce moj pulen zavrsiti medju ovim highlights-ima, ali hvala Bogu nije. On je veci nivo.

Vec sam se prepao da ce moj pulen zavrsiti medju ovim highlights-ima, ali hvala Bogu nije. On je veci nivo.
- MocMahale444
kerimatomic1921 je napisao/la: ↑08 dec 2019, 22:57Majke mi ljudi vi ko da od prekjucer pratite ova nasa krila. Pa ko je 3673844 zicera promasio od pocetka crnog niza (6 vezanih poraza)??????MocMahale444 je napisao/la: ↑08 dec 2019, 22:55Svi su dobili vise sanse od Zaima.
@braco jel to slutis ili znas![]()
Druze ja postujem tvoje misljenje ali ja licno mislim da Zaim nije dobio dovoljno prostora za igru.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Je li moguce da se na zvanicnoj kritikuje sto Sinan nisam usao i pored objasnjenja Osima sta mu je?
Jedino sa stalkom za infuziju da je usao pa ga teglio za sobom sve vrijeme.
Jedino sa stalkom za infuziju da je usao pa ga teglio za sobom sve vrijeme.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.