RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 07 dec 2019, 22:00

Maloprije se vratio i mogu glasno da kazem da u drzavi ne postoje veci bolesnici za svojim klubom kao mi :tokralju: pa brate mili mi smo osmi na tabeli i utakmica koja za nas nema nikakav rezultatski znacaj a bilo nas je tri puta vise nego neki dan Armade u Splitu 😍 Vracate me omladino u moju mladost i perverzija je danas bila onako grmiti na njihovom stadionu i odrzati im navijacku lekciju :clap:

Sve ono sto sam pisao nisam lagao i ovo je pisaka sta nas ceka u buducnosti. Velez se dize i jedan smo od rijetkih klubova u drzavi koji je bez duga sa redovnim primanjima i masa je igraca koji nam se sami nude. Los ljetni prelazni rok je donio dobre i lose stvari. Losa je da smo prve tri uvezali tri poraza a dobra da smo dobili Jupa Hejnkesa i trenerskog maga u liku i djelu Fedje Dudica :tokralju: sa ovako desetkovanom ekipom i sa gomilom igraca koju su jucer igrali federalnu ligu pobjediti Zelju na Grbavici i izbiti im jesenju titulu mogu samo pravi strucnjaci i motivatori. Zeljo je danas ruku na srce bio bolji ali smo ih dobili srcem i borbom. Dobili smo ih oruzjem koje su oni juce najavljivali :tokralju:
O utakmici necu puno jer vas je vecina gledala uzivo ili preko tv-a. Samo cu se citirati i nemojte sumnjati u staru pastrmku koji 52 godine prati onu okruglu kuravu
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
01 dec 2019, 20:38
Sljedeci Zeljo koji je bez Stilica rang Radnika i Sirokog. Pojeli smo ih kuci i na Grbavicu idemo po pobjedu samo prenijeti presing i borbu iz prve. Vraca nam se Jani i automatski smo jaci na beku u odnosu na Radnik. Rastereceni smo i bez pritiska i tu je nasa sansa da ih pustimo da se razmasu pa odgovorimo brzom tranzicijom i kontrama. Ide nas pun ku.rac na Grbavicu 😍 je.bo majku petnaest ljudi mi je maloprije reklo da ide :tokralju: idemo im upast mostarski i podrzati one momke iz kojih je Dudic poput Jupa Hejnkesa izvukao najbolje sto se moze
:salut:

Sljedi pauza nadam se dobar zimski prelazni rok i zadrzavanje Koste Maneva koji je danas pojeo Krpica i sve ono sto su pokusali. Definitivno najbolji stoper lige i koliko god mu klub plati za onakav kalibar ne moze biti puno. Vec me adrenalin puca za Zvijezdu jos ako bude nocni termin :clap: stadion se uredjuje i ubrzo cemo imati arenu. Samo da je pozivit :D Volim vas RAja biti ce ovo dobro i vrijeme je za preuzimanje primata. Sa ovom podrskom i postenim vodjenjem kluba na Napoleona. Cekali smo 25 godina ali docekasmo :bih:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 07 dec 2019, 22:01

Ma mrs s teme vise, sta radite ovdje. Kome vi glumite neki kur.ac? Nismo ove psovke dobili pod bijelim brijegom sto smo od vas danas. Nalozio vas papa strumf ko debile zadnje. Vi dini psovku, on vama aplauz. Mrs

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 07 dec 2019, 22:41

shaman7 je napisao/la:
07 dec 2019, 22:01
Ma mrs s teme vise, sta radite ovdje. Kome vi glumite neki kur.ac? Nismo ove psovke dobili pod bijelim brijegom sto smo od vas danas. Nalozio vas papa strumf ko debile zadnje. Vi dini psovku, on vama aplauz. Mrs
Kako ih izblajhani Dino kulturno izblajha po nogama :rol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 07 dec 2019, 22:46

Addict je napisao/la:
07 dec 2019, 21:22
Čestitke na velikoj pobjedi iz Kaknja od navijača Mladosti.
Velež je simbol pretrpljene nepravde i svega što ste prošli, vi znate najbolje čega sve. A Velež je i simbol Mostara i jedne BiH koje je nažalost sve manje i manje, one u kojoj svi imaju mjesta i u kojoj se ne gleda kako se ko zove.
Od srca vam želim sve najbolje.
Svaka cast brato ali ne mozes ti to dokazati nekim maloumnicima. Velez je klub koji je mozda u citavoj fudbalskoj istoriji dozivio najvecu nepravdu. I onda se cude mnogi sto nekolicina izbaci frustraciju na ponisten cist gol ili pricu kako ce dobiti Velez jer nikad nije igrao pod reflektorima. Te podle uvrede bole onoga ko je imao sve i preko noci ostao bez icega. Ovoliki animozitet prema Velezu nije postojao prije deset godina jer su ga dobijali onako ranjenog najvise kradjom domacih klosara pa se preko toga prelazilo. Velez se digao i svi jazavci su osjetili prijetnju a ne mogu nista. Osjetili su nasu ljubav zajednistvo i inat koji su jos jaci ali opet ne trazimo nista drugo osim postenog sudjenja i ravnopravnosti. Da svaki klub koji posteno radi i na svom postenju gradi kolektiv. Samo to ali opet si jazavac kamenjar i go.vno jer je jedan posto budala koji imas na svakom stadionu psovala nekome nesto ili te posteno dobila i izbila ti titulu iz ruka. Jazavac si iako si tog sto je osvojio titulu dobio dva kola poslje toga. Ma smijesno. Ali neka se narod ima cime bakcat. Hvala brato za lijepe rijeci razum i sretno Mladosti u nastavku :bih:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 07 dec 2019, 22:49

*p!p!t@* je napisao/la:
07 dec 2019, 22:41
shaman7 je napisao/la:
Nas Blajhanoglu je bolji od njihovog (Sipovic)

Pupito87
Kontakt:

Post Postao/la Pupito87 » 07 dec 2019, 23:01

*p!p!t@* je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
Hvala ljudino ! A sto se tice psovanja ja nisam u Banjaluci dozivi uvrede ko na vasoj centralnoj tribini i to od ljudi koji imaju 60+ godina... okej ja gori sto i pokusavam neku normalnu komunikaciju i cestitao gospodski jer sam vas smatrao gospodom kao sto vam je.klub gospodski nisam vas htje osudzivat zbog par debila kao sto vi nas osudzujete trazite vraga i zelite rat s Manijacima.okej vas izbor zaboraviliste kad vas je Braca Petari napala u Novoj otoci koje vas spasio batina i branio... ocigledno nam.treba jos 3 rata pa da skontamo neke stvati zato nas je svakim danom sve manje i manje kad smo dusmani sami sebi zato ovakvu drzavu i imamo da nas **** ko stigne vas su ustase mrcvarile nas cetnici sad nas ne moraju jer cemo se mi bosnje sami izmedju sebe poubijat zbog debila i mrzoljubaca dok.ne padne.mrtva glava nece nam iz dupeta u glavu uci lakse 20 cm u guzicu bosnji ucerat nego u mozak...

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 07 dec 2019, 23:14

Pupito87 je napisao/la:
07 dec 2019, 23:01
*p!p!t@* je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
Hvala ljudino ! A sto se tice psovanja ja nisam u Banjaluci dozivi uvrede ko na vasoj centralnoj tribini i to od ljudi koji imaju 60+ godina... okej ja gori sto i pokusavam neku normalnu komunikaciju i cestitao gospodski jer sam vas smatrao gospodom kao sto vam je.klub gospodski nisam vas htje osudzivat zbog par debila kao sto vi nas osudzujete trazite vraga i zelite rat s Manijacima.okej vas izbor zaboraviliste kad vas je Braca Petari napala u Novoj otoci koje vas spasio batina i branio... ocigledno nam.treba jos 3 rata pa da skontamo neke stvati zato nas je svakim danom sve manje i manje kad smo dusmani sami sebi zato ovakvu drzavu i imamo da nas **** ko stigne vas su ustase mrcvarile nas cetnici sad nas ne moraju jer cemo se mi bosnje sami izmedju sebe poubijat zbog debila i mrzoljubaca dok.ne padne.mrtva glava nece nam iz dupeta u glavu uci lakse 20 cm u guzicu bosnji ucerat nego u mozak...
Sto nisi samar Osimu opalio i **** mu mater sto poziva na lincovanje, psovke i ostale pic.ke materine. Nemojte sad ovdje neku emociju prosipat, sta hocete od nas sad. Nismo nesto igrali lijepo, ali smo vas iskarali svakako. Pa bola osim one raje sto je navijala bilo je jos 500-600 ljudi na vasem istoku. Svaka vama cast na igri, nama su bodovi. Pozz

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 07 dec 2019, 23:30

Sta kazu od nas vas branili hehe. Pa izgleda da si zaboravio Skenderiju kad ste hinjski RA napali i jos neka mjesta gdje ste ih docekali

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 07 dec 2019, 23:31

Dosta atvari se kaze u toku utakmice, kada krv proradi i vruce glave. Siguran sam da ni jedna ni druga strana 95% stvari koje kaze u toku utakmice u sustini ne misli. Ali neke stvari poput paljenja Grbavice, rusenja Starog mosta i slicnih stvari ne treba nikada spominjati jer prelaze granice dopustenog i korektnog. Dobra tekma, sudenje nije toliko lose, ocekivao sam pokolj sudije u korist Zelje. Srce ko Velez nakon pobjede i na terenu i na tribinama. Masovna gostovanja su odradena u posljednje 2 godine, ali ovo danasnje je nesto posebno. Zeljeznicar ne simpatisem i to je istina da ne moze biti veca, ali istina je i da imam postovanje prema njima zbog svega onoga sto oni predstavljaju jos iz doba bivse SFRJ.
E sad, dok su nas godinama bivse uprave prodavale za 200 maraka a Zeljo i ostale ekipe tamburale bili smo simpaticni, ali sada kada napokon imamo ljude koji vracaju stvari na svoje mjesto i gdje ocigledno svi u nama pocinju da prepoznaju potencijalnu prijetnju u mijenjanju dosadasnje fudbalske karte BiH odmah smo bahati i ne valjamo. E pa ne morate nas voliti, ali to je znak da smo na pravom putu. Propatili smo u ovih 25 godina ko neko nece za 5 zivota i ne damo nikome da nas gazi ili dira, jer cemo uzvratiti 3 puta jace. Uzivajte crvena armijo, zasluzili smo ovo. Sada dvomjesecna pauza, a onda nastavljamo gdje smo stali danas. MUSVDG :bih:
Zadnja izmjena: nekoIzMostara, dana/u 07 dec 2019, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Pupito87
Kontakt:

Post Postao/la Pupito87 » 07 dec 2019, 23:32

shaman7 je napisao/la:
07 dec 2019, 23:14
Pupito87 je napisao/la:
*p!p!t@* je napisao/la:

Sto nisi samar Osimu opalio i **** mu mater sto poziva na lincovanje, psovke i ostale pic.ke materine. Nemojte sad ovdje neku emociju prosipat, sta hocete od nas sad. Nismo nesto igrali lijepo, ali smo vas iskarali svakako. Pa bola osim one raje sto je navijala bilo je jos 500-600 ljudi na vasem istoku. Svaka vama cast na igri, nama su bodovi. Pozz
Pa bolan ono je debilna izjava koja.mu uopste nike trebala. Al budite fer i priznate da je istih takvih psovki bilo u Mostar ja sam licno bio i imam ih snimjeno. Sto se istoka tice bio sam ma istoku i nosam cuo da je neko psovao navijacima veleza ista il da su se neugodno osjecali. Sto se igre tice kalva ba igra ona je igra cista 0 za mene kad krpic vraca loptu nazad sve ti o igri govori i da nismo stvorili 100% sansu o kalvoj igri se tu ima pricat na kraju je i rezultat pokazo tu igru 0:2 ni.jedna.lopta kroz sredinu nije prosla za neku sansu ono kornere i udarce ka.golu se macku o rep moze olacit da se igralo jos 2 dana nebi lopta u gol usla jer ga niko nike znao zabit i kreirat neku konkretnu sansu... sasvim zasluzena pobjeda i posteno nas nadigrali... od vas necu nista prijatelju samo zelim da se ne dizu bespotrebne tenzij i neka mrzna jer ste mi uvjek bili drag klub radnici i istih ideologija kao mi propatili ste mnogo i izgubili stadion i protjerani nas je bio spaljen do temelja i mogli smo.imat istu sudbinu kao vi da nike bilo reintegracije. Ja vas necu mrzit i navija cu uvjek za vas osim kad igrate protiv zelje zivili sreo i sve najbolje od srca vam zelim... nisam dosao palamudit i vrijedjat vas ja vas postujem i podrzavam dragiste mi a i imam mnogo prijatelja Mostaraca i to ne bilo kalvih vec sto nesto znace u tom gradu i koinzive za velez... sto se samaranja Osima tice zasluzio je.... i 60% navijaca zelje ga ne voli zbog nekih drugih stvari cak ga i mrze niste vi jedini neki boga mole.ledja da mu vide

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 07 dec 2019, 23:36

Pupito87 je napisao/la:
07 dec 2019, 23:32
shaman7 je napisao/la:
07 dec 2019, 23:14
Pupito87 je napisao/la:

Pa bolan ono je debilna izjava koja.mu uopste nike trebala. Al budite fer i priznate da je istih takvih psovki bilo u Mostar ja sam licno bio i imam ih snimjeno. Sto se istoka tice bio sam ma istoku i nosam cuo da je neko psovao navijacima veleza ista il da su se neugodno osjecali. Sto se igre tice kalva ba igra ona je igra cista 0 za mene kad krpic vraca loptu nazad sve ti o igri govori i da nismo stvorili 100% sansu o kalvoj igri se tu ima pricat na kraju je i rezultat pokazo tu igru 0:2 ni.jedna.lopta kroz sredinu nije prosla za neku sansu ono kornere i udarce ka.golu se macku o rep moze olacit da se igralo jos 2 dana nebi lopta u gol usla jer ga niko nike znao zabit i kreirat neku konkretnu sansu... sasvim zasluzena pobjeda i posteno nas nadigrali... od vas necu nista prijatelju samo zelim da se ne dizu bespotrebne tenzij i neka mrzna jer ste mi uvjek bili drag klub radnici i istih ideologija kao mi propatili ste mnogo i izgubili stadion i protjerani nas je bio spaljen do temelja i mogli smo.imat istu sudbinu kao vi da nike bilo reintegracije. Ja vas necu mrzit i navija cu uvjek za vas osim kad igrate protiv zelje zivili sreo i sve najbolje od srca vam zelim... nisam dosao palamudit i vrijedjat vas ja vas postujem i podrzavam dragiste mi a i imam mnogo prijatelja Mostaraca i to ne bilo kalvih vec sto nesto znace u tom gradu i koinzive za velez... sto se samaranja Osima tice zasluzio je.... i 60% navijaca zelje ga ne voli zbog nekih drugih stvari cak ga i mrze niste vi jedini neki boga mole.ledja da mu vide
Naravno da je bilo istih psovki u Mostaru, jer su svi isti. Dobar si čovjek, pusti debile na svim stranama, nema tu hajra.

Jack
Kontakt:

Post Postao/la Jack » 08 dec 2019, 01:08

Boba majstore :salut:
"My wife doesn't like football. One day she called me 10 minutes before a game to find out where I was."

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 08 dec 2019, 01:24

Zeljana :wave: :wave: :beba:
Ti si naša ljubav jedina!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 dec 2019, 01:27

Amaweeeeeeee nemoj tamo eto Veleža, Amaweeeeeeee!!!
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 08 dec 2019, 10:35

*p!p!t@* je napisao/la:
08 dec 2019, 01:27
Evo maloprije odgledao snimak utakmice i izjave. Amar je gospodin ispao sa izjavom odmah nakon utakmice i rukovanjem sa igracima Veleza na ulazu u tunel prema svlacionicama gdje im je licno cestitao pobjedu. Njegova izjava da je Velez bio bolji i da je zasluzio pobjedu u prvom susretu, te da je ovo neki vid "Bozije pravde" najbolje oslikava njegov karakter. Svaka mu cast na tome.

Jbg, malo sam prenaglio sa izjavama poslije tekme, ali stvarno nisam navikao da ti "tvoj" onakve gadosti porucuje, kune i psuje. Sto napisa @pupito87, slicne sudbine su zadesile klubove, ali politika i SDA guraju Zelju, a da nije bilo one mirne reintegracije sarajevskih naselja sipak bi oni vise Grbavicu ocima vidjeli.

I jos jednom Adnane Bobicu - bravo legendo! RA, nema vas na dunjaluku nidje :tokralju: :bih:

Sto se sudjenja tice, u prvih 5 minuta su 2 igraca Zelje trebali dobiti po zuti karton. Jedan zbog cistog prekrsaja u kojem je prekinuo kontru, a drugi zbog povlacenja za dres.

I komentatoru na Moja TV se sjetim familije kompletne. Lik samo sto nije poceo govoriti "nasi" za Zelju, toliko je subjektivno komentarisao cijelu utakmicu :crazy:
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 dec 2019, 10:49

Ma Osim je lozac. On je pokusao dan prije utakmice postici ono sto Velez ima sto godina. To samo ovaj jug ima da se citav stadion zakaci ko kondor na ogradu i sa forcanjem i pritiskom napravi prevagu kada treba. Ne moze se to nakon jednog presa moj Amare to se radja tako. Ali opet fer je ispao sa izjavom da je Velez naplatio sve ono iz prve utakmice. Dobili ih u Hrasnici,sudija nas ostetio za pobjedu kuci,dobili ih juce,prosle godine za deset minuta im tri gola uvalili pa Ibro juniore uveo. Neka se navikavaju :kafa:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Pupito87
Kontakt:

Post Postao/la Pupito87 » 08 dec 2019, 13:52

Zoom088 je napisao/la:
08 dec 2019, 10:35
*p!p!t@* je napisao/la:
08 dec 2019, 01:27
Evo maloprije odgledao snimak utakmice i izjave. Amar je gospodin ispao sa izjavom odmah nakon utakmice i rukovanjem sa igracima Veleza na ulazu u tunel prema svlacionicama gdje im je licno cestitao pobjedu. Njegova izjava da je Velez bio bolji i da je zasluzio pobjedu u prvom susretu, te da je ovo neki vid "Bozije pravde" najbolje oslikava njegov karakter. Svaka mu cast na tome.

Jbg, malo sam prenaglio sa izjavama poslije tekme, ali stvarno nisam navikao da ti "tvoj" onakve gadosti porucuje, kune i psuje. Sto napisa @pupito87, slicne sudbine su zadesile klubove, ali politika i SDA guraju Zelju, a da nije bilo one mirne reintegracije sarajevskih naselja sipak bi oni vise Grbavicu ocima vidjeli.

I jos jednom Adnane Bobicu - bravo legendo! RA, nema vas na dunjaluku nidje :tokralju: :bih:

Sto se sudjenja tice, u prvih 5 minuta su 2 igraca Zelje trebali dobiti po zuti karton. Jedan zbog cistog prekrsaja u kojem je prekinuo kontru, a drugi zbog povlacenja za dres.

I komentatoru na Moja TV se sjetim familije kompletne. Lik samo sto nije poceo govoriti "nasi" za Zelju, toliko je subjektivno komentarisao cijelu utakmicu :crazy:
Druze djelimicno si u pravu jucer bio a i danas Boga mi.... jutros na kafi s rajom svi se zgrozavaju na bljuvotine izgovorene od strane navijaca Zelje prema vama i stide se ljudi al opet ponavljam papaka i debila ima svagdje pogotovo poslje rata se nakotilo svega i svacega i nista im sveto nije i tako da ni Zeljo nije ostao postedjen toga i juce ih nije bil9 bas neki mali i beznacajan broj vec malo vise cega se mi normalni navijaci moramo stidit.... i da taj komentator od jucer je zakleti navijac Sarajeva... i u pravu si za zute kartone 100% al sve poslje toga je bilo za prolaznu ocjenu sto se sudjenja tice...

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 08 dec 2019, 15:45

Ma hajde, necemo se vracati. Napisao sam nakon prosle utakmice u Bijeljini da ne treba poslije tekme i pobjede nikada pisati po forumu ako ne mozes obuzdati emocije i euforiju, ali eto i sam sam pokakio pa polizao. Sta cu... Obicni sam covjek i ljudsko bice sa nesto malo vrlina i mnogo vise mana :D
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 08 dec 2019, 16:18

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 dec 2019, 19:13

Meni još yebena moja tv ne da da pokrenem utakmicu u videoteci...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.