FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

robertkosar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la robertkosar » 07 dec 2019, 22:47

Denchi je napisao/la:
07 dec 2019, 22:32
Kamuflazn je napisao/la:
07 dec 2019, 22:26
Kakav si ti mag husrefe. Cestitam sefu i ekipi.
Bas mi je drago da je nasao ekipu :kafa:
Jest u Vrbanjusi zamjenio Bracu sutra presica :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 dec 2019, 22:56

Zukanovic je napisao/la:
07 dec 2019, 22:46
Večeras su se u kafiću, u vlasništvu Salke Nikšića, nekadašnjeg igrača i trenera Sarajeva, sastali bivši asovi bordo kluba.

Mirsad Fazlagić, Zijo Švrakić, Senad Repuh, Mirza Varešanović, Predrag Pašić, Agim Nikolić, Almir Turković, Alen Škoro, Emir Obuća.. bordo vedete su nekoliko generacija FK Sarajevo.

Osim što su evocirali uspomene, “zalili” jesenju titulu, pričali su o aktuelnoj situaciji u najdražem klubu. Svi su, manje više, dali podršku Husrefu Musemiću.

Ono u čemu su bivši asovi jednoglasni jeste da novi trener treba biti neko iz bordo porodice. Trenutno je desetak trenera, bivših igrača Sarajeva, bez angažmana, s profi licencom i zavidnim rezultatima. Svi oni se nadaju da ova klupska garnitura novog trenera neće tražiti po susjednim zemljama. Što je bila praksa bivših uprava.

Prema mišljenju bordo navijača, pa i klupskih legendi, Mirza Varešanović i Almir Turković su najpogodniji kandidati za nasljednika Husrefa Musemića. Pogotovo Varešanović, koji je uspješno radio u nekoliko klubova. Gdje god je radio, hrabro je forsirao mlade igrače. Turković se potpuno oporavio nakon manjih zdrastvenih problema i željan je izazova. Turković ili Varešanović, ili u tandemu možda su najbolje rješenje za FK Sarajevo. Zijo Švrakić i Senad Repuh kratko su vodili prvi tim i dostojanstveno se povukli.

:rol:
E baš je otpušten Musemić da bi ga Varešanović naslijedio. :rol: :rol: :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 07 dec 2019, 23:01

Svaka čast našim momcima, Husrefu Musemiću na osvajanju jesenje titule. :bih:

Duša me boli zbog otkaza šefu, ali mora se ići dalje.

Da sam Husref Musemić više se nikad ne bih vratio u FK Sarajevo. Poštuj sebe Husrefe! :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 dec 2019, 23:04

Druze otkaz je fasovo prije jesenje a i nema nikakve veze s tim....

Ne ponovio se!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 07 dec 2019, 23:07

skoroalen je napisao/la:
07 dec 2019, 22:56
Zukanovic je napisao/la:
Večeras su se u kafiću, u vlasništvu Salke Nikšića, nekadašnjeg igrača i trenera Sarajeva, sastali bivši asovi bordo kluba.

Mirsad Fazlagić, Zijo Švrakić, Senad Repuh, Mirza Varešanović, Predrag Pašić, Agim Nikolić, Almir Turković, Alen Škoro, Emir Obuća.. bordo vedete su nekoliko generacija FK Sarajevo.

Osim što su evocirali uspomene, “zalili” jesenju titulu, pričali su o aktuelnoj situaciji u najdražem klubu. Svi su, manje više, dali podršku Husrefu Musemiću.

Ono u čemu su bivši asovi jednoglasni jeste da novi trener treba biti neko iz bordo porodice. Trenutno je desetak trenera, bivših igrača Sarajeva, bez angažmana, s profi licencom i zavidnim rezultatima. Svi oni se nadaju da ova klupska garnitura novog trenera neće tražiti po susjednim zemljama. Što je bila praksa bivših uprava.

Prema mišljenju bordo navijača, pa i klupskih legendi, Mirza Varešanović i Almir Turković su najpogodniji kandidati za nasljednika Husrefa Musemića. Pogotovo Varešanović, koji je uspješno radio u nekoliko klubova. Gdje god je radio, hrabro je forsirao mlade igrače. Turković se potpuno oporavio nakon manjih zdrastvenih problema i željan je izazova. Turković ili Varešanović, ili u tandemu možda su najbolje rješenje za FK Sarajevo. Zijo Švrakić i Senad Repuh kratko su vodili prvi tim i dostojanstveno se povukli.

E baš je otpušten Musemić da bi ga Varešanović naslijedio. :rol: :rol: :rol:
Nije Sarajevo humanitarna ustanova za jadnike i neznalice :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 dec 2019, 23:08

Naviklo zivjeti od Sarajeva a nista ne ulagati i to ti je.
Ajmo realno svi ovi pobrojani poslijeratni su se vraćali u Sarajevo jer nisu imali gdje drugo vani igrati sa izgovorom "da pomognu Sarajevu",i ubrzo nakon toga odlazili za maksimalno godinu do dvije.I sve tako u krug jbg.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 07 dec 2019, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

thebosniak
Kontakt:

Post Postao/la thebosniak » 07 dec 2019, 23:13

Zukanovic je napisao/la:

nevjerovatno kakav mentalni sklop imaju pojedinci. husrefu koji je za navedena imena klopp i guardiola ujednome, se zahvalimo jer je pogubio konce do pm i sad bi trebali ko biva varesanovicu il almiru malo dat da i oni se uce na nama. te silne klupske legende koje danima ne prestaju srat o ‘nepravdi’ prema husrefu porucujem da su imali priliku pokupovat kakvih dionica i imati pravo glasa i odlucivanja al ne svi bi oni u ime ljubavi prema sarajevu da se ogriju malo, kur.ac!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 dec 2019, 23:14

Husref neznalica, sa vise od pola titula kluba mu u CV-u.
Zemljo otvori se :D
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 dec 2019, 23:19

emir79 je napisao/la:
07 dec 2019, 23:14
Husref neznalica, sa vise od pola titula kluba mu u CV-u.
Zemljo otvori se :D
Onda se ne sikiram za njega. Italija, Njemačka, Belgija, Holandija placu za njim. :kafa:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 07 dec 2019, 23:19

Hahaha jel realno ovo. Do juce Zeku tajno pljuvali jer je lajao na klub i sve vezano oko kluba cim je dosao Tan,sad prifalilo para pa daj da uleti

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 07 dec 2019, 23:20

skoroalen je napisao/la:
07 dec 2019, 22:24
Stroj1946 je napisao/la:
07 dec 2019, 21:55
I još jedna stvar. Koji god treneri budu dolazili, uprava na čelu sportskim direktorom mora dovoditi igrače za klub, jer treneri dolaze i odlaze i ne dopustiti bilo kojem treneru da dovodi svoje igrače ili želje. Pogotovo ovdje kod nas. A ne da bude kao što Husref reče, to je bio odabir mene i Emira. Trener treba da vodi ekipu, sastavlja prvih 11 i brine se u i oko ekipe, a ne oko transfera, a ne da kaže onaj mi se sviđa, dovedi ga. Manje šanse su da nam se desi Guzina, Milanović ili Cezari, Emersoni, Simeunovići itd. Trener dobije nogu ili ode, a igrač(i) ostaju.
Jbg brate, svugdje u svijetu se sportski direktor prilagođava treneru, pa ako trener promaši, cijeli klub ispašta. City je i prije Guardiole trošio ogromne pare, ista uprava i sportski direktor kao i sad, al nisu imali dominaciju kao u zadnje dvije sezone jer nisu imali trenera sa vizijom. Guardiola kaže, dovedi mi tog i tog, i osvoji ligu, izdominira sve. Pellegrini, Mancini i ostali jesu osvajali neke trofeje al je sve bilo na zor, dovodili se igrači samo et da se dovedu, nisu treneri znali šta s njima.
Drugi slučaj Chelsea, Abramovič dovodio igrače bez konsultacija s trenerom, pa jedan Ševčenko propadne, nije trebao Mourinhu onda a doveden mu. Itekako se treba konsultovat s trenerom, a ako trener dobije pojačanja koja je tražio a ona se ne pokažu, to je krivica trenera i njemu na dušu ide sve. On je zamislio s njima nešta i nije uspio, znači on je kriv.
Znaš i sam Škoro da nas i Engleze, Talijane ili Švabe ne treba porediti. To je druga dimenzija. Kod nas je druga politika sporta. Nemamo mi toliko jake i profinjene trenere da mogu sami dovoditi. Kod nas se igrači dovode na veze i poznanstva i nemamo skauting. A treneri se mijenjaju kao na traci. A igrači ostaju. Bolje je dovesti 7 igrača koji odgovaraju profilu kluba, došli na zahtjev kluba, a trener nek se uklopi. Fazon je ako on bude doveo 7 igrača, onda imamo problem, tih igrača su došli na insistiranje trenera a ne kluba. Tu je razlika. Ona ako ode, onda i ti igrači neće da igraju kao pod njegovom palicom. Jedno je kad Guardiola dovede igrača, a drugo je recimo Niko Kovač. Kontam ja tebe, al razlika je što neki treneri imaju šlifa i oko za igrače, drugi nemaju. Husref to definitivno nije imo. Dok je recimo Emir prošle godine doveo igrače, al na svoj način. Sigurno Husref nije reko ne za Rahmanovića, Lazića ili sad Oremuša. Sumnjam čisto da je Husref znao za Tatara ili Oremuša dosad.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 dec 2019, 23:32

zagor1987 je napisao/la:
07 dec 2019, 23:19
Hahaha jel realno ovo. Do juce Zeku tajno pljuvali jer je lajao na klub i sve vezano oko kluba cim je dosao Tan,sad prifalilo para pa daj da uleti
To njih bolam boli, hoce da se prikljce na siku, da kapa.... Al kurkoo... Nema vam u klub dokle god su stranci u klubu. Frajer ce svoje ljude postaiti i radit ce se kako on kaze. Morat cete naci da muzete drugu najvecu ljubav.
Samo mi zao ove omladine kao emir79, koji su se upecali.

Al dobro, nije ni cudo kad znamo gdje zivimo i kad sda pobjedjuje evo 25 punih godina...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 dec 2019, 23:43

skoroalen je napisao/la:
07 dec 2019, 22:24
Stroj1946 je napisao/la:
07 dec 2019, 21:55
I još jedna stvar. Koji god treneri budu dolazili, uprava na čelu sportskim direktorom mora dovoditi igrače za klub, jer treneri dolaze i odlaze i ne dopustiti bilo kojem treneru da dovodi svoje igrače ili želje. Pogotovo ovdje kod nas. A ne da bude kao što Husref reče, to je bio odabir mene i Emira. Trener treba da vodi ekipu, sastavlja prvih 11 i brine se u i oko ekipe, a ne oko transfera, a ne da kaže onaj mi se sviđa, dovedi ga. Manje šanse su da nam se desi Guzina, Milanović ili Cezari, Emersoni, Simeunovići itd. Trener dobije nogu ili ode, a igrač(i) ostaju.
Jbg brate, svugdje u svijetu se sportski direktor prilagođava treneru, pa ako trener promaši, cijeli klub ispašta. City je i prije Guardiole trošio ogromne pare, ista uprava i sportski direktor kao i sad, al nisu imali dominaciju kao u zadnje dvije sezone jer nisu imali trenera sa vizijom. Guardiola kaže, dovedi mi tog i tog, i osvoji ligu, izdominira sve. Pellegrini, Mancini i ostali jesu osvajali neke trofeje al je sve bilo na zor, dovodili se igrači samo et da se dovedu, nisu treneri znali šta s njima.
Drugi slučaj Chelsea, Abramovič dovodio igrače bez konsultacija s trenerom, pa jedan Ševčenko propadne, nije trebao Mourinhu onda a doveden mu. Itekako se treba konsultovat s trenerom, a ako trener dobije pojačanja koja je tražio a ona se ne pokažu, to je krivica trenera i njemu na dušu ide sve. On je zamislio s njima nešta i nije uspio, znači on je kriv.
Sad ce ovi da ti objasne da Guardiola nije zasluzan za dominaciju vec Uprava. :rol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 07 dec 2019, 23:44

ćao ćao vozdrica i nije toliko loš trener,na viršlama nas je ostavio na drugom mjestu,zeku je neozbiljno spominjati u kontekstu trenera ali generalno gledajući preglup prijedlog legendi

VVVBK

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 07 dec 2019, 23:44

Zukanovic je napisao/la:

:mrgreen:
Pa jel moguce...
Sad bar znamo zasto "vedete" pljuju na upravu i brane stručnjaka

:beba:
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 dec 2019, 23:45

Zip je napisao/la:
07 dec 2019, 23:32
zagor1987 je napisao/la:
07 dec 2019, 23:19
To njih bolam boli, hoce da se prikljce na siku, da kapa.... Al kurkoo... Nema vam u klub dokle god su stranci u klubu. Frajer ce svoje ljude postaiti i radit ce se kako on kaze. Morat cete naci da muzete drugu najvecu ljubav.
Samo mi zao ove omladine kao emir79, koji su se upecali.

Al dobro, nije ni cudo kad znamo gdje zivimo i kad sda pobjedjuje evo 25 punih godina...
Hvala ti z ovo omladina :D
Bitno je da kapa rumenki i njegovim pijunima :D

Za sve nas rumeni je Sarajevo :mrgreen:

S ljubavlju sa Seatima :mrgreen:
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 07 dec 2019, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 dec 2019, 23:46

Stroj1946 je napisao/la:
07 dec 2019, 23:20

Znaš i sam Škoro da nas i Engleze, Talijane ili Švabe ne treba porediti. To je druga dimenzija. Kod nas je druga politika sporta. Nemamo mi toliko jake i profinjene trenere da mogu sami dovoditi. Kod nas se igrači dovode na veze i poznanstva i nemamo skauting. A treneri se mijenjaju kao na traci. A igrači ostaju. Bolje je dovesti 7 igrača koji odgovaraju profilu kluba, došli na zahtjev kluba, a trener nek se uklopi. Fazon je ako on bude doveo 7 igrača, onda imamo problem, tih igrača su došli na insistiranje trenera a ne kluba. Tu je razlika. Ona ako ode, onda i ti igrači neće da igraju kao pod njegovom palicom. Jedno je kad Guardiola dovede igrača, a drugo je recimo Niko Kovač. Kontam ja tebe, al razlika je što neki treneri imaju šlifa i oko za igrače, drugi nemaju. Husref to definitivno nije imo. Dok je recimo Emir prošle godine doveo igrače, al na svoj način. Sigurno Husref nije reko ne za Rahmanovića, Lazića ili sad Oremuša. Sumnjam čisto da je Husref znao za Tatara ili Oremuša dosad.
Ma znam, u pravu si tu, al je fazon što sad možemo dovest tog Čustovića, koji bi recimo igrao 3-5-2 formaciju. Njemu automatski moraš dovest jednog vrhunskog štopera, jednog vrhunskog desnog wingbacka (šteta što se Hebib povrijedi, on bi tu odgovarao), krila njemu ne trebaju u toj formaciji pa bi Tatar i Milanović letjeli van, itd. E sad, ti njemu možeš reć "e slušaj roki, imaš ekipu kakvu imaš, evo ti jedno strašno krilo jer nam je ispala prilika da ga dovedemo, evo ti TSS iako ti ne treba, a napadača nećeš dobit, napravi drugog špica od tog što imaš". Svaki obrazli trener će otić nakon toga, uprava mu nije ispunila želje, on ne želi da odgovara za rezultat. Barem po pozicijama može tražit. Husref je tražio zadnjeg veznog, nisu mu doveli. Trebao je sam tad reći "nisu mi doveli željeno pojačanje, moram izmišljat poziciju Velkoskom, ne želim da odgovaram za rezultat". Kao i Čala dvije sezone ranije. Al oni se ušute, izmišljaju toplu vodu i evo do čega dovede.

Daleko smo mi od takvog profesionalizma, al valjda težimo ka tome, da jednog dana budemo klub koji preslikava ono što velikani rade.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 07 dec 2019, 23:47

Ja bi sebi muda odgrizo kad procitam ovo legende FKS a tamo jedan klosar Agim nikolic koji je ukro clanarina od omladinskog pogona da he mogo bar 50 uloga kupiti a zamislite nije nijedan, ni on a skoro niko ni od ostalih
Dajte nam djela tih legendi, svima njima je Sarajevo sto puta vise valjalo nego oni klubu
Varesanovic da bude trener... pa ja bi prvi protestvovao i tjero upravu i to mjesecima da se to desi
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 dec 2019, 23:52

Dobro, cinjenica je da nas klub skoro vec 20 godina ne zna za trofeje bez nasih trenera. U tom periodu su samo dva trenera osvajala trofeje, Husref Musemic 2x ligu i 2x Kup i Dzenan Uscuplic ligu i Kup.
Sa strane smo 0 dobili, od Kodre, Jarnija, Jesica, Pliseka, Jovica itd.
Zao mi je samo sto Cala nije nista osvojio jer je fakat zasluzio da se neke trofej veze uz njega.

Ipak, daleko od toga da sad Zeka ili Varesanovic trebaju biti treneri. Od "bordo" trenera, jedino Pape (koji je nakon ovog sa Husrefom svakako rekao da nije lud da dodje) i Hadzibegic.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 dec 2019, 00:00

Eto sad zbog ovog Pape nece trenirati Sarajevo hahahahah ne budite smiješni **** se njemu za Sarajevom on puca na repku ba,kako Sarajevo.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, ErosViverosViv, MaroonBjelave, riki46, Vanja8 i 54 gosta.