FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Postovani Zeljovci, postoji jedna jedina fudbalska istina - kad igra vezni red , igra i tim. Pisao sam da cuvena "desetka" rjesava stvari, odnosno igrac koji je sef parade, koji daje odlucujuci pas i zabija. To je u ovom timu Stilic. Nema ga u timu - nema pobjede. Jednostavno. Ramovic i E. Zec ga donekl mogu mijenjati, ali danas ni njih nije bilo. Ostala trojica Sadikovic, Bojo i Alispahic, plus Mujezinovic, su solidni igraci. Ali, nisu oni koji prave razliku na terenu. Danas ih je vezni red Veleza sasvim zatvorio. I sve se svelo na gadjanje jedinog kakvog-takvog kreativca Veslinovica. A njega su naravno zatvorili sa dva igraca i "cao bela". Poraz je posljedica ne-postojanja igra na sredini. Ni jednu jedinu akciju tim nije napravio iz sredine. A tada ne igraju ni igraci sa bokova. Nema loptanja bez znalaca. Kad imas covjeka koji diriguje igrom svi izgledaju bolje na terenu. Cak su i rezervni igraci tada bolji. Half je prioritet. I spic. Ako ostaju Stilic, E. Zec i Ramovic onda je to dovoljno za nastavak. Nema ova liga neke ekstra igrace pa da ih dovodis.Zadrzati tim i pojacati se na halfu i na jestu golgetera. Pobjednicki mentalitet ovaj tim nema, zato sto godinama igraci odlaze i dolaze. Za pobjdnicki mentalitet treba da bar 80 odsto tima igra dvije-tri godine skupa.Nista ne ida preko noci.
- MocMahale444
Stilic je vrlo bitan i nas najbolji igrac ali protiv Sirokog je igrao i opet smo izgubili.
Pojacanja pod hitno.
Minimum
Stoper, barem jedan bek, napadac ili dva.
Pojacanja pod hitno.
Minimum
Stoper, barem jedan bek, napadac ili dva.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Zbog cega otreli ko zvecke ? Jesi li gledao utakmicu, o cemu pricas kvazi glupson navijac? Loše jesmo igrali, srece nismo imali, oni osutali dva put i dva zabili i zasluzeno uzeli.. Amar itekako moze do duple krune, štoper, dobro krilo, i ne treba ti niko višeExBlueone je napisao/la: ↑07 dec 2019, 18:21Uvijek je tanka nit između sreće i tuge, patnje i veselja. Čak i sa neriješenim ishodom mi bili jesenji prvaci i sad bi većina bila po kafanama i zaljevala, ovako ćemo najvjerovatnije biti 3. , jer će Borac uzeti Slobodu kući 99%. Sve i da ne budemo 3.bodovno smo poravnati s ekipom koja je prvih desetak kola bauljala u donjem dijelu tabele.
Ovo je čini mi se najgora sezona na našoj Grbavici od rata pa na ovamo. Jasno je i najvećoj budali da nas čeka grčevita borba za Evropu. Ne krivim nikoga. Treneri su najmanji problem. Al Karma nas je stigla. Od Petrovića pa preko Adzema , Odovića. Prema svima smo ispali supci i otjerali ih. Amar mi je drag. Volim ga i legenda je kluba. Nažalost ni on ne može izbjeći sudbinu prethodnika. Večeras mu je puno mlađi kolega održao lekciju iz fudbala i nadam se da je nešto naučio.
Velež je realno bio puno ozbiljniji tim i ljudi su nas otresli ko zvečke. Ne treba očajavati, mislim da ćemo moći izboriti Evropu uz dosta borbe. Titulu ne bih ni spominjao jer ja bih ugasio fudbal kad bi ovako smiješan tim poput nas osvojio istu. Ipak uz 5-6 izuzetno kvalitetnih pojačanja može biti druga priča na proljeće.
Ma kad je suđeno bit yeban gaće same spadaju. Koliko smo šlagirani opet smo i imali prilika al džaba neće ni na prazan.
Baš sam popizdio još sad čekaj da izađeš. Makar mi jw onaj mali popravio raspoloženje "đeste rođeni pickeee"
Baš sam popizdio još sad čekaj da izađeš. Makar mi jw onaj mali popravio raspoloženje "đeste rođeni pickeee"

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Mozda samo sto mentalno ljudi stavljaju u glavu da ne mozes pobjediti bez Stilica, ali u realnosti nije tacno, jer se Stilic relativno kasno prikljucio, a i bez njega smo znali da odigramo kvalitetno. Ali tad si imao E Zeca, a nekad i Ramovica koji znaju jedan na jedan nesto da naprave. Danas Veselinovic nesto uradio, ali premalo jer moras da imas jos barem jednog takvog igraca.
- invincible1921
- Kontakt:
Ma nemoj...cuj najgora...ja se sjecam kad smo skrsilj milione u ekipi pa nanizali 6 poraza i popusili 2 osvojene tituleExBlueone je napisao/la: ↑07 dec 2019, 18:21Uvijek je tanka nit između sreće i tuge, patnje i veselja. Čak i sa neriješenim ishodom mi bili jesenji prvaci i sad bi većina bila po kafanama i zaljevala, ovako ćemo najvjerovatnije biti 3. , jer će Borac uzeti Slobodu kući 99%. Sve i da ne budemo 3.bodovno smo poravnati s ekipom koja je prvih desetak kola bauljala u donjem dijelu tabele.
Ovo je čini mi se najgora sezona na našoj Grbavici od rata pa na ovamo. Jasno je i najvećoj budali da nas čeka grčevita borba za Evropu. Ne krivim nikoga. Treneri su najmanji problem. Al Karma nas je stigla. Od Petrovića pa preko Adzema , Odovića. Prema svima smo ispali supci i otjerali ih. Amar mi je drag. Volim ga i legenda je kluba. Nažalost ni on ne može izbjeći sudbinu prethodnika. Večeras mu je puno mlađi kolega održao lekciju iz fudbala i nadam se da je nešto naučio.
Velež je realno bio puno ozbiljniji tim i ljudi su nas otresli ko zvečke. Ne treba očajavati, mislim da ćemo moći izboriti Evropu uz dosta borbe. Titulu ne bih ni spominjao jer ja bih ugasio fudbal kad bi ovako smiješan tim poput nas osvojio istu. Ipak uz 5-6 izuzetno kvalitetnih pojačanja može biti druga priča na proljeće.
=\_1921_/=
Ja drugi sa sjevera nisam ni vidio od magle, kako pade uopšte
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Meni je iskreno sumnjivo, 9kvota ma velež, nama kasne plate 2mjeseca ..hahahaha
- kerimatomic1921
- Kontakt:

Mali zna lopte, ali nije ovo bila tekma da guras juniore.
Mi nemamo niti jedno kvalitetno krilo u ekipi. Sve njih kad sastavis ne mozes jedno krilo dobiti.
Malo je gorak okus u ustima, ali ja sam prije 5 mjeseci objerucke prihvatao svaki zaostatak do 4 boda za prvim. U pamet, treba nam minimalno 4 klasna igraca.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Ok, desilo se. Opet ko protiv Sirokog ne mozes sanse iskoristiti, a protivnik iskoristi svoje sve ili skoro sve. Zabrinjava, ali ide pauza svakako pa cemo vidjeti ko, sta.
Polusezona za mene je solidna. Imali smo priliku, syebali je za prvo mjesto, ali da budem iskren na pocetku sezone ja nisam ocekivao da cemo igrati vecinu polusezone dobro. Tako da kad uzmem svoja ocekivanja i ono sto je sad zadovoljan sam. Nadam se pojacanjima u odbrani prvo. Tu gori. Pored kvalitet problem je mentalitet igraca. Kad bas, bas imas priliku za nesto vecinom ne idu do kraja.
Momci, hvala vam za svaku srecu ove polusezone. Bilo je tih momenata vise nego ovih ruznih. Ugodan odmor.
Polusezona za mene je solidna. Imali smo priliku, syebali je za prvo mjesto, ali da budem iskren na pocetku sezone ja nisam ocekivao da cemo igrati vecinu polusezone dobro. Tako da kad uzmem svoja ocekivanja i ono sto je sad zadovoljan sam. Nadam se pojacanjima u odbrani prvo. Tu gori. Pored kvalitet problem je mentalitet igraca. Kad bas, bas imas priliku za nesto vecinom ne idu do kraja.
Momci, hvala vam za svaku srecu ove polusezone. Bilo je tih momenata vise nego ovih ruznih. Ugodan odmor.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Daj ba,šta je on održao,branio se ko Žepa,imo posjed 20%,prvi dolazak u 16,zabili,iz prekida,kakva bola lekcija,seljačka ekipa,ko Mladost.Do nas je sve,dok god igraju oni što su izgubili 5 za redom,dešavat će se ovo,naravno da ostaje žal,za prosutim bodovima,posebno kući,cilj ispunjen,moglo je puno bolje,malo mentalitet,malo nesreća,ko zna zašto je ovo dobro!ExBlueone je napisao/la: ↑07 dec 2019, 18:21Uvijek je tanka nit između sreće i tuge, patnje i veselja. Čak i sa neriješenim ishodom mi bili jesenji prvaci i sad bi većina bila po kafanama i zaljevala, ovako ćemo najvjerovatnije biti 3. , jer će Borac uzeti Slobodu kući 99%. Sve i da ne budemo 3.bodovno smo poravnati s ekipom koja je prvih desetak kola bauljala u donjem dijelu tabele.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
- mohikanac12
- Kontakt:
Generalno, sami smo krivi. Ne moze se ovako, previse manjka kvaliteta u ekipi, fali ideje, krvi, žara. Previse sablonski, previse forsiramo, vrtimo u prazno. Govorim za ovu utakmicu.
Za sezonu, vise sam zadovoljan iako je.bilo par rezultata koji su kiseli do bola. Opet ako realno gledam vidi se napredak, vidi se Amarova ruka i jedan malo drugaciji pristup koji kada radi melje ali kada zastane imamo problem. Stigli.su nas i kartoni sa Koseva, neopravdani, das najboljem igracu lige zuti zbog prigovora. To je do saveza i instrukcija koje daju pa na Grbavici svaka ekipa hladno ukrade deset, petnaest, minuta na valjanja i prekide. Imamo i problem Misimovicevih kerova koji laju vise nego svi ostali. To su problemi koje moramo rijesiti u pauzi.
Igracki kadar neka Amar razabere. Fakt je da imamo.igraca koji ne zasluzuju biti tu i koji se ne ponasaju adekvatno velicini i ugledu kluba.
Naprijed Željo ljubavi moja.
Za sezonu, vise sam zadovoljan iako je.bilo par rezultata koji su kiseli do bola. Opet ako realno gledam vidi se napredak, vidi se Amarova ruka i jedan malo drugaciji pristup koji kada radi melje ali kada zastane imamo problem. Stigli.su nas i kartoni sa Koseva, neopravdani, das najboljem igracu lige zuti zbog prigovora. To je do saveza i instrukcija koje daju pa na Grbavici svaka ekipa hladno ukrade deset, petnaest, minuta na valjanja i prekide. Imamo i problem Misimovicevih kerova koji laju vise nego svi ostali. To su problemi koje moramo rijesiti u pauzi.
Igracki kadar neka Amar razabere. Fakt je da imamo.igraca koji ne zasluzuju biti tu i koji se ne ponasaju adekvatno velicini i ugledu kluba.
Naprijed Željo ljubavi moja.
Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Neozbiljno je bilo uci u sezonu sa trecim stoperom koji je bukvalno najgori igrac u ligi, sta reci tek za polovnjaka Sinisu, Bog sami zna kako on igra u prvoj postavi
Nije me poraz iznenadio iz vise razloga
Nije me poraz iznenadio iz vise razloga
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Rekoh ja da je poraz sigruan kad ja avatar stavim

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Realno i večeras a i prošlu utakmicu u Mostaru ljudi su nas izdominirali. Naravno da Amar može do duple. Naravno da možemo osvojiti duplu isto kao što možemo biti i 5. na kraju. ljudski se nadati. Ipak ne treba biti limitiran i očekivati nemoguće od ovih igrača. A za više treba brdo para kojih mi nemamo. Nema potrebe da vrijeđas. Veležu hvala jer nam je otvorio oči. Inače bi nas pojedinci ovdje već grupisali u grupe lige prvaka. Smijemo se anamonima, divovi pa ih prizemlji Zvijezda 09.Mujke1921 je napisao/la: ↑07 dec 2019, 18:24Zbog cega otreli ko zvecke ? Jesi li gledao utakmicu, o cemu pricas kvazi glupson navijac? Loše jesmo igrali, srece nismo imali, oni osutali dva put i dva zabili i zasluzeno uzeli.. Amar itekako moze do duple krune, štoper, dobro krilo, i ne treba ti niko višeExBlueone je napisao/la: ↑07 dec 2019, 18:21Uvijek je tanka nit između sreće i tuge, patnje i veselja. Čak i sa neriješenim ishodom mi bili jesenji prvaci i sad bi većina bila po kafanama i zaljevala, ovako ćemo najvjerovatnije biti 3. , jer će Borac uzeti Slobodu kući 99%. Sve i da ne budemo 3.bodovno smo poravnati s ekipom koja je prvih desetak kola bauljala u donjem dijelu tabele.
Uostalom šta znače titula pa i dupla ako cemo ih osvojiti nazor ili samo zato što ćemo biti najspretniji i najsretniji među lošima. A ove sezone svi su odron. Zato i jesmo 2. Inače bi bili 5.-6.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Prezadovoljan sam polusezonom. Izboriti Evropu na proljeće, ako se ukaže prilike osvojiti i titulu i Kup. Danas stvoriš 400 prilika nijedna u gol šta ti je fudbal. Štilić će se spremiti za proljeće, dovesti **** štopera i još jednog napadača, nadam se i napokon potpunom oporavku E. Zeca i nadam se da će se mlađi Zec dohavizati mentalno, nigdje ga nije bilo ovu jesen.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
- plavousrcu
- Kontakt:
Amarov poraz. Nema puno diskusije. Ne toliko radi postavke jer ako je Rama bolestan onda i nije moglo drugacije, ali nisam osjetio i vidio zelju za pobjedom. To je vec do trenera, nije ih uspio psihicki pripremiti za utakmicu. Ne treba pljuvati, ali realno je tako. Mi ako hocemo nesto vise moramo dovesti dva dobra stopera i bar jednog dobrog beka. Nesigurnost zadnja linija zadaje i ostalim igracima.
- Fareus1921
- Kontakt:
Kolko bih volio Miroslava Stevanovića nazad!!
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
Mogli smo ovo bolje.
Nema veze, ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!
Nema veze, ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!
Ma kakav Asim To treba otjerati iz kluba , ako na njega racunamo u nastavku sezone ma mi se mozemo odma oprostiti od titule, nama treba krilo kao Zakaric kvalitete i dobar bek i stoper. Bez toga price nemaBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑07 dec 2019, 18:40Prezadovoljan sam polusezonom. Izboriti Evropu na proljeće, ako se ukaže prilike osvojiti i titulu i Kup. Danas stvoriš 400 prilika nijedna u gol šta ti je fudbal. Štilić će se spremiti za proljeće, dovesti **** štopera i još jednog napadača, nadam se i napokon potpunom oporavku E. Zeca i nadam se da će se mlađi Zec dohavizati mentalno, nigdje ga nije bilo ovu jesen.
Trenutno korisnika/ca: Levin, Napaceni87 i 56 gostiju.