Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Hvala brate, ovo se desilo uoci derbija(5:2), moze repriza
Nekada prvi komsija. Kakav je to covjek, ljudska gromada - a jos veci fudbaler. Za mene je, bez premca, najbolji poslijeratni igrac Zelje. Istinska legenda.mohikanac12 je napisao/la: ↑04 dec 2019, 19:02kolezeljovac je napisao/la: ↑04 dec 2019, 19:00ZANIMLJIVOSTI:
Dzelaludin Muharemović je jedna od rijetkih ikona kluba koja je vodila oba rivala(Željezničar-Velež subota 16:00h), a jedini poslije rata koji je bio sef strucnog staba u obje ekipe...
Dzelo je naravno svojim igrackim rezultatima urezao svoje ime u historiju naseg kluba. Za one koji ne znaju, Dzelo je postigao najviše ligaških golova u historiji FK Željezničar (112), te najbolji strijelac u jednoj sezoni, a to je sezona 2000./01. u kojoj je legendarni Dzelo postigao 31 gol.
Za mene licno nas najbolji igrac poslije rata. Sta je taj radio jedno vrijeme, strasno.
Meni vala ova sedmica brzo prolazi, jer kad podyebavas divove onda ti u slasti prodje...
Zasto?
Nije valjda
Ma nik je najmanji problemmohikanac12 je napisao/la: ↑04 dec 2019, 20:09Ne valja ti nik.
Joj brat je radio jedno vrijeme sa mnom
Joj brat moj Curvamohikanac12 je napisao/la: ↑04 dec 2019, 20:38Napoli.
Nekada odmah iza rata, krenemo iz mahale na utakmicu onako u coporu a prije malog mosta na chwilli cesto smo znali sresti Paju. Sjecam se da je izmedju nas vazda bila prica, sa ficom isao da gleda Napoli i tako valjda ostao nadimak, Napoli. Kazu da su i dolazili neki Napolitanci na Jug sa njim i da su hvalili atmosferu pravo. Onako, za nas malu raju uvijek je imao koju mahalsku "foru" da nam proda, pozdravi se uljudno, isprica koju anegdotu, ponudi pivom kad ima. Na Grbavici prepoznatljiv po Megafonu i prici cijelih 90 minuta. Onda mu murija uzme, pa vrati, pa uzme, pa vrati. I tako u krug. Iz utakmice u utakmicu. Sigurno velika legenda i lik koji je obiljezio jedan period Juga na stadionu Grbavica.
On je lud
On je jak
On je pravi
Manijak
Paja-Napoli-04.12.2019.
Legendo!
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.