Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

mohikanac12
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la mohikanac12 » 04 dec 2019, 11:13

Vanja8 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:01
Ne znam...
Meni je sve ovo pretjerano oko Husa...
Ne vidim razlog za ovoliku pompu,jer evidentno je da odavno neke stvari ne funkcionisu i da je potez Uprave bio neminovan...
Ne bih sad detaljisao ali sigurno život nece prestati nakon Musemicevog odlaska...

Sta reci...
Hvala Hus i puno srece i zdravlja u životu...

Ma hajde. Znaci rumeni papak i sabrina, zajedno sa par ovih kita, Rahmanovic, Tatar, Lazic Gavric itd, mogu mjesecima sapunjat dasku legendi kluba i na kraju ga popisat pred svima? To ti prica?

Ubite se!
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 dec 2019, 11:23

mohikanac12 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:13
Vanja8 je napisao/la:
Ne znam...
Ne vidim razlog za ovoliku pompu,jer evidentno je da odavno neke stvari ne funkcionisu i da je potez Uprave bio neminovan...
Ne bih sad detaljisao ali sigurno život nece prestati nakon Musemicevog odlaska...

Sta reci...

Ma hajde. Znaci rumeni papak i sabrina, zajedno sa par ovih kita, Rahmanovic, Tatar, Lazic Gavric itd, mogu mjesecima sapunjat dasku legendi kluba i na kraju ga popisat pred svima? To ti prica?

Ubite se!
Pa vrati se jedno godinu dana unazad,pogledaj malo u svoje bunjiste...
Odovic legenda kluba,pravio odlicne rezultate u onim pretkolima kada ste izbacili Madjare,vojnik kluba i...?
Ista situacija...
Bojkot igraca,surovanje iza kulisa, rusenje uprave...?
Jeste li se ugasili, je li prestao klub da postoji...?
De ne lupetaj svega ti...
Kao da je ovo prvi put u istoriji da se desava...
Jednostavno, vlasnik je odlucio i tu vise nema nikakve price...
Sigurno ce reci, Jeste u pravu ste pogrijesio sam,vratite ga...

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 04 dec 2019, 11:31

Vanja8 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:23
Vanja8 je napisao/la:
Ne znam...

Sta reci...

Ubite se!
Odovic legenda kluba,pravio odlicne rezultate u onim pretkolima kada ste izbacili Madjare,vojnik kluba i...?
Ista situacija...
Kad je Oda dobio otkaz,ni blizu nije imao ovoliku podrsku navijaca iz bih i regiona koliko sad Husref ima
I nama se to vratilo sto je dobio otkaz na taj nacin,i vama ce se vratit za husrefa ne bojte se :mrgreen:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 dec 2019, 11:37

Imaju par razlika. Bitnih.

1. Odović nikad nije osvojio duplu krunu sa Željom, da bi nakon toga u znak zahvalnosti dobio nonu u pakash.
2. Odović nikad nije bio nogiran od istog kluba 4 puta, kao Husref.
3. Odović nije tolika legenda kluba Želji, kao Husref Sarajevu.

Sve ovo isti važi i za Mulalića, Adžema, Memića, Dinu i ostale vojnike kluba koje je Miske šutao nogama ko prljave čarape :puke: zato nam se i vraćalo sve to kao bumerang.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 dec 2019, 11:39

Salih1984 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:31
Vanja8 je napisao/la:

Ubite se!
Ista situacija...
Kad je Oda dobio otkaz,ni blizu nije imao ovoliku podrsku navijaca iz bih i regiona koliko sad Husref ima
I nama se to vratilo sto je dobio otkaz na taj nacin,i vama ce se vratit za husrefa ne bojte se :mrgreen:
To ,hoce li se vratiti ili nece je druga strana medalje uopste ne važna za trenutna desavanja...
Mnogi treneri imaju mnogo vecu podrsku, ali jednostavno je tako, surova realnost ovog posla...
Stvaras rezultate,igraci ti vjeruju,imas neku prepoznatljivu igru, super, imas i platu za to i bonuse...
Nemas to, cao i dovidjenja pa makar da si igrao i finale LP...
Mi to jos ne prihvatamo,ali je tako...

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 04 dec 2019, 11:40

slika

Legenda fk 5araj3vo. :bih:

Biće Željo opet Šampion!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 04 dec 2019, 11:41

imekorisnicko je napisao/la:
03 dec 2019, 22:13
Denchi je napisao/la:
03 dec 2019, 18:24
imekorisnicko je napisao/la:
02 dec 2019, 22:50
S obzirom da ne znam gdje drugo pa da napišem ovdje:
Željovac sam ali ovakve stvari me užasno nerviraju jer mi je neshvatljivo kako ljudi koji toliko prate fudbal znaju tako malo o istom.

1. Sarajevo ima najjaču ekipu u PLBIH?

Sarajevo možda ima najjaču ekipu,ali je razlika gotovo pa minimalna,od Želje ima definitivno bolji stoperski par i desnog beka,Željo ima boljeg of.veznog,pa vjerovatno i krila,sve ostalo je bare-bare,Zrinjski nisam toliko upratio da mogu ocijenit kompletno ali znam da i Zrinjski ima na nekim pozicijama bolje igrače. Sarajevo bi prošle godine svakako osvojilo ligu al onako dominatno da Željo i Zrinjski nisu bili poprilično ispod svog nivoa ne bi, to je stvorilo lažnu sliku o nekakvoj mega ekipi.
i lijevog beka druže, Pidro i Letić su za mene dramatično bolji od Pavića, s tim da je Letić novi kolač i samo je bljesnuo na početku, sad je u padu sad dali zbog terena ili šta ne znam ali bi ga opet stavio ispred kad gledam evropske tekme i vidiš šta može odigrat...

Štilić ima više fudbala i tehnike sigurno od Rahmanovića, ali Amar je kao drugi targetman na terenu kad igra iza Ahmetovića...uz to još prgav i vrlo neugodan igrač u duelima i skoku...ne bih ga ni kvalificirao kao ofanzivnog veznog jer rijetko popunjava tu rolu 10-ke na klasičan način...ali Štilić je odličan na tom polju ali nikakav u duelima i fizičkoj prisutnosti na terenu...što i ne treba biti jer ima odlične sposobnosti...

Krila nažalost se ne mogu složiti s tobom, Tatar,Milanović,Hebibović i Šišić su dramatičan nivo iznad vaših krila pa čak i sa Erminom(egal sa Tatarom po učinku), a sami Asim,Veselinović i Mujezinović je presmiješno i porediti....ne sporim da su imali strašnih tekmi...

Golman nam je takođe bolji dosta, sigurniji uigraniji sa odbranom kako hoćete ali Vladan je odličan i sačuvao je 0 na 10 tekmi...

Ahmetović je strašan igrač to ne treba objašnjavati dalje, iako Krpić ima više golova na kontu, ako idemo dalje vi rezervnog špica i nemate a kod nas su to Handžić(još malo),Guzina i Velkoski

to je ipak dosta širi roster i to je po meni i bilo presudno zašto smo tu gdje jesmo, da smo imali tanju ekipu ne bi nas bilo nigdje nakon onog vala povreda poslije evrope.....a sigurno ne na djelidbi prvog mjesta...tako da je razlika maksimalna a nikako minimalna, jer da želji se ozlijedi 5 igrača iz prvih 11 ne treba ni zamišljati šta bi se desilo jer se osjetilo kad vam nije bilo Ermina kao i bez Štilića da niste ista ekipa.... :kafa:
1. Obojica smo subjektivni, ali ti ipak malo više :rol:
2. Koristiš različite aršine za različite usporedbe
3. Zanemaruješ da upoređuješ ekipu koja je zbog raznih pa mahom i nefudbalskih stvari imala katastrofalnu sezonu sa ekipom koja je imala najbolju sezonu u historiji kluba.
4. Zanemaruješ da upoređuješ ekipu za koju se tek sad može reći da se koliko-toliko uigrala sa ekipom koja je odavno uigrana.

Ne mislim da je Pavić neki Carlos,i iskreno ne znam šta da kažem oko Pidre jer ga nisam dovoljno upratio,dečko je već dugo povrijeđen, a oko Letića bi se s tobom u neku ruku možda i složio. Sjećam se da ga se prizivalo još iz Veleža ali međutim on to nije pokazao ove sezone.Njemu forma pada,Pavić je sve bolji,može se koristiti ovo što si reko Tatar-Zec pa reći da je Pavić egal po učinku sa Letićem.

Za Rahmanovića se slažem sve napisano,čovjek je igračina i nije klasičan ofanzivni vezni (njegov udio u akciji kod vašeg prvog gola na derbiju potpuno zanemaren,realno jedan od ljepših poteza na utakmici),i ako nisu potpuno usporedivi Štilić je naprosto bolji i ono što on može individualno je prosto više od onog što Rahmanović može.

Ovo za krila mi je najveća fula jer:

1. Hebibovića gledam ko beka
2. Ne znam šta da kažem na ovo Tatar-Zec ali Tatar je jedino krilo koje se uopšte može porediti sa našim.
Šišić ne igra nikakvu ulogu kod vas uopšte i ne znam na osnovu čega imaš ikakvu sliku o njemu, Milanović ima duplo više minuta ove sezone nego Asim i Zajmović zajedno a njih obojica pojedinačno imaju bolju statistiku od njega i u ovom trenutku( a ni u dosadašnjoj karijeri) ničim nije dokazao da je bolji igrač od njih mada iskreno lik ima dobar prvi korak i ako se stvari malo poklope može imati 2-3 dobre sezone.
3. Veselinovića očito nisi dovoljno gledao jer protiv većine ekipa pravi razliku na terenu. Zbog zadnje 2-3 utakmice svi su pod utiskom Štilića ali veći dobar dio sezone je čovjek bio naša haman najveća uzdanica.
4. Mujezinović mnogo mijenjo pozicije i nedovoljno ima minuta za neke ozbiljne usporedbe al i on konkretno ima bolji učinak od Šišića npr ove sezone,maestralna asistencija ja msm protiv Mladosti u gostima.

Što se golmana tiče ne znam. Da li je Kovačević proše sezone branio značajno bolje nego Erić ove? Ne tvrdim da nije ali generalni mi je dojam samo da je Kovačević možda i najveći BH golmanski potencijal trenutno ali i on mora dosta raditi.

Što se napadača tiče,možda manja razlika u kvalitetu nego Štila-Rahmanović ali sličan slučaj. Krpić je prošle sezone bio najbolji strijelac sa lošijom ekipom,evo sad je najbolji ali Ahmetović je individualno prosto bolji i tačka. Srećom nismo imali puno potrebe za rezervnim napadačem,to bi igro Zajmović i u kupu je to radio solidno al premal uzorak za neki zaključak. U svakom slučaju Handžić je bolja rezerva.

Roster generalno?

Ako se složiš da zanemarimo prošlu Željinu sezonu i uzmemo pretprošlu ko uzorak.
Bili smo jesenji prvaci a redovni prvotimci su bili Kjosevski,Stanić,Hajdarević,Ramović,Asim i Bogićević kojeg možemo zanemarit jer je prosto star.
Drugu polusezonu smo odigrali lošije ali smo osvojili kup gdje se istako još Zajmović,a ovo su sve igrači koji su trenutno ili klupa ili rotacioni igrači,a neki često ni ne dobace do klupe.
Imati veći izbor značajno u odbrani.

Daleko je to od maksimalne razlike :kafa:
Ljudi isto zaboravljaju Ramovica, koji jedan od rijetko vidjenjih moderni igraca u BHPL. Moze naprijed svojom brzinom jedan na jedan da napravi razliku, a isto tako dosta pomaze odbrani.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 04 dec 2019, 11:42

Vanja8 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:39
Salih1984 je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:

Ista situacija...
To ,hoce li se vratiti ili nece je druga strana medalje uopste ne važna za trenutna desavanja...
Mnogi treneri imaju mnogo vecu podrsku, ali jednostavno je tako, surova realnost ovog posla...
Stvaras rezultate,igraci ti vjeruju,imas neku prepoznatljivu igru, super, imas i platu za to i bonuse...
Husref je imao rezultate,prosle sezone dupla kruna ove sezone drugi sa istim brojem bodova ko prvoplasirani Zeljo.
Sta hocete vise?to sto vi ocekujete da ste na polusezoni +10 u odnosu na ostale to je drugo :urnebes:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 dec 2019, 11:45

let3 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:37

1. Odović nikad nije osvojio duplu krunu sa Željom, da bi nakon toga u znak zahvalnosti dobio nonu u pakash.

Sve ovo isti važi i za Mulalića, Adžema, Memića, Dinu i ostale vojnike kluba koje je Miske šutao nogama ko prljave čarape :puke: zato nam se i vraćalo sve to kao bumerang.
Tacno nije osvojio i sigurno i da je osvojio ne bi dobio nogu nakon toga kao sto nije dobio ni Hus,vec je dobio najbolji ugovor u PL BiH...
On je dobio nogu nakon sto je postalo evidentno da vise ne može vladati ekipom...A ima itekako zasluga za to...
E ovo ti je vec glupost,porediti da je neko veca neko manja legenda...
Ta ista legenda je obecala doci produžiti ugovor sa Sarajevom,pa je dok su ga u klubu cekali pojavio se sav nasmijan u prostorijama Zvezde sa potpisanim igrackim ugovorom...
Sto opet ne mijenja stvar da on jeste legenda kluba...
Zasluženo...

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 04 dec 2019, 11:45

Husref je smjenjen zbog 2 velika poraza od Željezničara, seljački mentalitet.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 dec 2019, 11:46

Musemić prozvao predsjednika Sarajeva: Moja smjena je dugo pripremana, Jahić zna zašto
:hmmmmm:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 04 dec 2019, 11:47

Virtu4l je napisao/la:
04 dec 2019, 11:46
Musemić prozvao predsjednika Sarajeva: Moja smjena je dugo pripremana, Jahić zna zašto
:hmmmmm:

slika

On voli 5arajvo
Pravi je hordas
Papak Jahic
Jedan je od nas

Idemo bebo. :opaopa:

Biće Željo opet Šampion!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 dec 2019, 11:48

Salih1984 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:42
Vanja8 je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:

Husref je imao rezultate,prosle sezone dupla kruna ove sezone drugi sa istim brojem bodova ko prvoplasirani Zeljo.
Sta hocete vise?to sto vi ocekujete da ste na polusezoni +10 u odnosu na ostale to je drugo :urnebes:
Ne...
Nije on dobio nogu sto nema +10, vec jednostavno da se sprijeci sunovrat ekipe koja ima potencijal da opet osvoji ligu...
A rezultate ima,no od +11 nas je jedna stativa spasila da se ne prokocka sve...

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 04 dec 2019, 12:04

Vanja8 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:48
Salih1984 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:42
Vanja8 je napisao/la:

Ne...
Nije on dobio nogu sto nema +10, vec jednostavno da se sprijeci sunovrat ekipe koja ima potencijal da opet osvoji ligu...
A rezultate ima,no od +11 nas je jedna stativa spasila da se ne prokocka sve...
Samo zasto mislis da promjena treneira garantira da idu stvari na bolje
Sta ako vam dodju Varesanovic ili Zlatan iz supljeg u prazno Nalic?ili takvi neki samoprozvani strucnjaci

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 dec 2019, 12:11

Vanja8 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:45
let3 je napisao/la:
04 dec 2019, 11:37

Tacno nije osvojio i sigurno i da je osvojio ne bi dobio nogu nakon toga kao sto nije dobio ni Hus,vec je dobio najbolji ugovor u PL BiH...
On je dobio nogu nakon sto je postalo evidentno da vise ne može vladati ekipom...A ima itekako zasluga za to...
E ovo ti je vec glupost,porediti da je neko veca neko manja legenda...
Ta ista legenda je obecala doci produžiti ugovor sa Sarajevom,pa je dok su ga u klubu cekali pojavio se sav nasmijan u prostorijama Zvezde sa potpisanim igrackim ugovorom...
Sto opet ne mijenja stvar da on jeste legenda kluba...
Zasluženo...
Pa veca je legenda što igracka (osvojio titulu kao igrac), a i trenerska (osvajao titule i kup).
Odović ništa nije osvojio u Želji, ni kao igrac ni kao trener. Ne ponižavam ga time, ali govorim relano. Nije glupost, realno pricamo.
I logicno je da ce dobiti najbolji ugovor nakon osvojene duple. Šta tu nije jasno :think:

Husref je 4 puta dosad nogiran iz Sarajeva :!: malo li je :crazy: vidiš da mu se sve skupilo i puko pred kamerama.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 dec 2019, 12:13

Husref glavna zvijezda na svim TV stanicama. :bow:

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 04 dec 2019, 12:13

Husref da ima bolji posao ili da je bolji posao napustio radi FK Sarajeva , pa bi ga shvatio , ovako on nema gdje , neka moli da vodi Olimpic ili Mladost !

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 04 dec 2019, 12:17

HeraklitMracni je napisao/la:
04 dec 2019, 12:13
Husref da ima bolji posao ili da je bolji posao napustio radi FK Sarajeva , pa bi ga shvatio , ovako on nema gdje , neka moli da vodi Olimpic ili Mladost !
Husref ce dobiti 200 hiljada km odstete,obezbjedio se do kraja zivota
I umjesto da ide uzivati u parama,on nebi isao i place zato sto zna da ste vi kitari jos veca kita bez njega i zato sto voli svoj klub
To sto vi to ne znate cijeniti to je drugo.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 04 dec 2019, 12:19

Off.
...neodigravanja utakmice protiv Željezničara na Grbavici, što je najveća sramota otkako klub iz Zenice postoji.
Ah taj mali çelik. :mrgreen:

Biće Željo opet Šampion!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 04 dec 2019, 12:50

HeraklitMracni je napisao/la:
04 dec 2019, 12:13
Ne može u Olimpik. Olimpik ima trenera. A on je Olimpik "izbacio" iz lige u maju 2017. godine kada je bio trener Mladosti. A oni koji su pratili Premijer ligu BiH 2013. godine znaju kako je početkom te godine otišao iz Olimpika, odnosno na kakav način.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.