Mozda najbolje igrace, ali zna se ko ima najbolju ekipu

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
To je stari simbol , danas je.to kljuc
Znaci retardi na kvadrat a ne retardi. To samo kod nas ima da se radi derbija daje otkaz. Isto ko da je Zeljo neki lijevi tim. Izgubio pa sta. Hoce li se iko u ovoj ligi naci dovoljno pametan da bilo kakav kontinuitet proizvede. Mjenja se kadar ko na traci, treneri nakon jednog ili dva kiksa. Tako se ne radi ljudi.wobly92 je napisao/la: ↑03 dec 2019, 13:21Po mom mišljenju objektivno, Husref napravi nesto u prvoj sezoni, a poslije samo usere motku i sa rezultatima, a i igracima. Najbolje to i mi znamo, a i nije mu prvi put i kod njih da dobije nogu.
A subjektivno, kako je hinjski otišao od nas, i poslije svih onih talova i ugrađivanja, kad je vidio da je pipa presušila poslije utakmice u intervjuu ko kukavica najveća dadne otkaz, neka mu se vratilo.
Neće ostat gladan, može i opet naći posao, zdravlja mu dobrog želim i da mu ovo ne utiče na to. Ali sa sportske strane, drago mi je.
1. Obojica smo subjektivni, ali ti ipak malo višeDenchi je napisao/la: ↑03 dec 2019, 18:24i lijevog beka druže, Pidro i Letić su za mene dramatično bolji od Pavića, s tim da je Letić novi kolač i samo je bljesnuo na početku, sad je u padu sad dali zbog terena ili šta ne znam ali bi ga opet stavio ispred kad gledam evropske tekme i vidiš šta može odigrat...imekorisnicko je napisao/la: ↑02 dec 2019, 22:50S obzirom da ne znam gdje drugo pa da napišem ovdje:
Željovac sam ali ovakve stvari me užasno nerviraju jer mi je neshvatljivo kako ljudi koji toliko prate fudbal znaju tako malo o istom.
1. Sarajevo ima najjaču ekipu u PLBIH?
Sarajevo možda ima najjaču ekipu,ali je razlika gotovo pa minimalna,od Želje ima definitivno bolji stoperski par i desnog beka,Željo ima boljeg of.veznog,pa vjerovatno i krila,sve ostalo je bare-bare,Zrinjski nisam toliko upratio da mogu ocijenit kompletno ali znam da i Zrinjski ima na nekim pozicijama bolje igrače. Sarajevo bi prošle godine svakako osvojilo ligu al onako dominatno da Željo i Zrinjski nisu bili poprilično ispod svog nivoa ne bi, to je stvorilo lažnu sliku o nekakvoj mega ekipi.
Štilić ima više fudbala i tehnike sigurno od Rahmanovića, ali Amar je kao drugi targetman na terenu kad igra iza Ahmetovića...uz to još prgav i vrlo neugodan igrač u duelima i skoku...ne bih ga ni kvalificirao kao ofanzivnog veznog jer rijetko popunjava tu rolu 10-ke na klasičan način...ali Štilić je odličan na tom polju ali nikakav u duelima i fizičkoj prisutnosti na terenu...što i ne treba biti jer ima odlične sposobnosti...
Krila nažalost se ne mogu složiti s tobom, Tatar,Milanović,Hebibović i Šišić su dramatičan nivo iznad vaših krila pa čak i sa Erminom(egal sa Tatarom po učinku), a sami Asim,Veselinović i Mujezinović je presmiješno i porediti....ne sporim da su imali strašnih tekmi...
Golman nam je takođe bolji dosta, sigurniji uigraniji sa odbranom kako hoćete ali Vladan je odličan i sačuvao je 0 na 10 tekmi...
Ahmetović je strašan igrač to ne treba objašnjavati dalje, iako Krpić ima više golova na kontu, ako idemo dalje vi rezervnog špica i nemate a kod nas su to Handžić(još malo),Guzina i Velkoski
to je ipak dosta širi roster i to je po meni i bilo presudno zašto smo tu gdje jesmo, da smo imali tanju ekipu ne bi nas bilo nigdje nakon onog vala povreda poslije evrope.....a sigurno ne na djelidbi prvog mjesta...tako da je razlika maksimalna a nikako minimalna, jer da želji se ozlijedi 5 igrača iz prvih 11 ne treba ni zamišljati šta bi se desilo jer se osjetilo kad vam nije bilo Ermina kao i bez Štilića da niste ista ekipa....![]()
Dobri su bosnjacki klubovi. Zaostaju za iskoristavanjem potencijala, kojeg ima. Imaju srece pa ima Sadzackih shema, bili bi i gori. Nema tu domacih u igri. Sarajevu je iselio potencijal, lazem?
Stvarno je smjesno sto se husrefu zamjera sto je kao :"njegova glavna taktika nabi ka ahmetovicu pa sta napravis"
Jbg niko ne koristi potencijal kojeg je tona.ni sarajevo ni banja luka ni trebinje ni z mostar ni livno a pogotovo ne zenica.sarajlija je pola u sarajvu doslje pola...nesto kao mostar...banja luka su 80 posto doslje bijeljina 90 posto ...kanton sarajevo ima oko 450 000 ljudi a u radijusu oko 30 km imas oko 600 000....nije to mala baza
Bgm vi treba da slavite. Znate i sami koliko su vam vece sanse za titulu Husrefovim odlaskom.
Ma reakcija je prije svega ljudska,uglavnom na dojam nepravde. Mene više nervira glupost, vidim ovi što podržavaju odluku uprave Sarajeva nazivaju ove druge navijačima Husrefa pa se pitam čega su oni navijači? Vole stranog investitora, žele stranog, "modernog" trenera i sjever bi ugasili da mogu. Kad klubu oduzmeš legende, tradiciju, identitet ostane najobičnija kompanija i komotno možeš navijati i za Konzum, Bingo itd. Ovo nas ne dotiče direktno ali ni mi nismo operisani od toga da razne pokondirene tikve sa šminkerskim diplomama i par furačkih seminara počnu navijače tretirati kao najobičnije mušterije,a ikone kluba ne doživljavati uopšte. Drugo, ko god je realan shvata da su ova dva kluba haman neraskidivo povezani,a prilično sam siguran da nam je slijedio show da su Osim i Musemić bili tu naredne 2-3 sezone, pobogu ljudi su odigrali 3 derbija sa 14 golova,0-3 i 5-2 su klasici , ne znam, meni je reakcija naših navijača normalna.
Kakvo ba sarajevo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.