FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

BosanacGorstak
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la BosanacGorstak » 02 dec 2019, 23:32

Otvara nam se mogucnost da dovedemo Husrefa Musemica i nadam se da ce Azmir uraditi pravu stvar za klub jer Baljic je kanta.
Biblija slobodan,valjalo bi pokusat mada smo u podredjenom polozaju za njegovo dovodjenje. :kafa:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

samorealnoTz
Kontakt:

Post Postao/la samorealnoTz » 02 dec 2019, 23:50

elvirbaljic je napisao/la:
01 dec 2019, 11:18
Ja stvarno neznam u cemu je fazon....Sta smo toliko loseg uradili ili radimo tuzlacima. Zasto vrijedjanja, ponizavanja, psovke!! Mozeli normalan insan sve ovo izgovoriti. Dali im smetamo sto smo konkurencija, sto smo u PL, ili je to generalno problem na relaciji domicionalno stanovnisto-ljudi koji su doselili, jer stvarno nebih da izgovaram termine "ovi-oni, gradzani-seljaci, izbjeglice, ovakvi onakvi" Sta se desava u ljudskim glavama???????? Zar smo mi krivi za stanje Slobode, za stanje u gradu..Zar u 2019 godini prozivaju genocidasa da nas pobije!! Isto tako nerazumijem i osudjujem komentare u kontra smijeru. Jesmo li dotakli dno, kao nacija, kao ljudi-sugradjani. Ljudi nam zele sve naj gore! Ne zele da prisustvuju na istoj tribini sa nama! Za njih smo nekakvi smrdjivci! Nadam se da ovo nije stav vecine, da je ovo samo jedan mali dio ljudi, koji svoju frustraciju, nezadovoljstvo (nevaspitanje i neodgoj) izrazavaju na utakmicama!
Neka te ne zamara to, a neka te raduje da omladina (pa i ja saam, rodjeni tuzlak) podrzava ovaj projekat i vidi nesto dobro i pozitivno za buducnost grada, omladinskog pogona, kluba. I svako normalan iz ovog grada voli oba kluba, jedan vise jedan manje, ali ih voli i podrzava..ti po tribini, stariji i neobrazovani srednjoskolci, u glavi zahrdjali, svi su njima krivi za njihovu i nasu Slobodu, svi, pa svakome na njegov racun vrijedjaju..
Da se lopta odbije od korner zastavicu i ne stigne je slobodin igrac, psovali bi mater zastavici jer je kriva sto je tu, i kriva sto su oni zatupljeniji od nje.. Zivio fudbal i drzava Tuzla :kralj: :bih:

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 03 dec 2019, 17:41

Kada bi se kako Husrefa dočepali, vratio bih nadu za izlazak u Europu. S Baljićem su to samo pusti snovi.
Mes Que Un Club

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 03 dec 2019, 19:23

Koliko sam sinoć shvatio Baljića ide se u zimskom prelaznom da dovođenje 4-5 kvalitetnih pojačanja. Jedno od njih je Ibričić. Pretpostaviti je da će i ostala pojačanja biti neka zvučna imena i od koristi. U tom kontekstu treba gledati i raskide ugovora kojih će biti još bar sa 5-6 igrača. Što se tiče dovođenja Husrefa za šefa struke svakako da bi to bilo pojačanje, al ako će stalno kmečat za Sarajevom i nije neophodno. Možda će Balja nakon zimskih priprema koje će lično odraditi a uz to je već upoznao PL - biti od koristi.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 03 dec 2019, 22:28

E samo nam treba jos jedan koji ce plakat za drugim klubom a trenirati nas..Dovoljan nam je dokaz Milenko, i onaj jado Vojvodic, klosari obadvojica..!
Tuzla City / Sloga Simin Han

xxzulaxx
Kontakt:

Post Postao/la xxzulaxx » 05 dec 2019, 15:38

Procita sad da je Zitounij bivsi, jel to zbog povreda ili nesto drugo?

https://fktuzlacity.com/raskid-saradnje ... itounijem/

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 05 dec 2019, 15:42

xxzulaxx je napisao/la:
05 dec 2019, 15:38
Procita sad da je Zitounij bivsi, jel to zbog povreda ili nesto drugo?

https://fktuzlacity.com/raskid-saradnje ... itounijem/
Jednostavno loš igrač i ništa drugo.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 05 dec 2019, 15:48

Evo piše se da je Ibričić produžio sa klubom Domžale.Znači da nema ništa od priče o njegovom dolasku što je po meni odlična vijest jer se radi o izraubovanom igraču u 35 godini života (34 pune i četiri mjeseca).

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 05 dec 2019, 18:33

CityCity je napisao/la:
05 dec 2019, 15:48
Evo piše se da je Ibričić produžio sa klubom Domžale.Znači da nema ništa od priče o njegovom dolasku što je po meni odlična vijest jer se radi o izraubovanom igraču u 35 godini života (34 pune i četiri mjeseca).
Nešto u zadnje vrijeme nemamo ili sve manje imamo zvaničnih info i najava iz kluba. Sve se nekako radi izvan javnosti - što je možda i bolje. Šta će se dešavati u zimskom prelaznom je pitanje koje nas sve zanima i na osnovu kojeg će se planirati dometi. A što se tiče Ibričića bez obzira na godine da nam je došao bio bi veliko pojačanje ali u PL dolaze samo oni koji nigdje ne mogu i to je nažalost tako - jer niko nije lud da se valja po našim kaljugama.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 05 dec 2019, 21:37

CityCity je napisao/la:
05 dec 2019, 15:48
Pa sad neznam bas da je dobar za Domzale a za nas nije! Mislim i uvjeren sam da bi nam valjao, ali eto necemo znati.
Tuzla City / Sloga Simin Han

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 05 dec 2019, 23:11

elvirbaljic je napisao/la:
03 dec 2019, 22:28
E samo nam treba jos jedan koji ce plakat za drugim klubom a trenirati nas..Dovoljan nam je dokaz Milenko, i onaj jado Vojvodic, klosari obadvojica..!
Neka on samo radi svoj posao kako je radio u Sarajevu ali i Slobodi.Azmir je vec suradjivao s njim i on bi nam bio najvece pojacanje.
To sto spominje Sarajevo,ne traba da nam smeta,covjek je legenda Sarajeva ali i pravi profesionalac sto je dokazao i dok je vodio Slobodu. To treba postovati :thumbup:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 dec 2019, 15:10

Bravo Tuzla....bravo
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 07 dec 2019, 15:54

Borbeno, cvrsto i hrabro. Cestitke na pobjedi veoma jakog Sirokog. Azir nas je spasio. Puno vazna tri boda pred pauzu.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 07 dec 2019, 16:29

Cestitke za pobjedu, super vazna tri boda pred zimsku pauzu i kvalitetna potvrda uspjesne polusezone.
Cestitke jos jednom svima za cijelu polusezonu.

Sto se tice Baljica - 4 pobjede, 1 remi, 3 poraza, 13 bodova iz 8 utakmica, gol razlika 7:10 :thumbdown:
Dobio je i Veleza u kupu 1:0.
Dosta lagan raspored, 7 od 9 utakmica na Tusnju.

Ne znam sta reci za Baljica, mislim da je Bosnjakovic izvlacio vise iz ekipe, ali eto - novi je tu, nije poznavao ligu. - Realno je da dobije dodatnu priliku na proljece da uz neka pojacanja koja sam odabere pokaze nesto vise.

Ima i nekih olaksavajucih okolnosti za Baljica, ekipa desetkovana povredama u zadnje 3/4 utakmice. Jako cudni sastavi Tuzle su izlazili na teren, cesto kao i danas sa 3 klasicna napadaca - Ramic, Ubiparip, Beganovic - rasporedjeni na neke alternativne pozicije.

Nadam se da nije on insistirao na odlasku Terzica jer je on bio jedan od boljih u ekipi. Sto se tice Zitunija - momak je za baleta a ne za fudbala tako da on nece nedostajat.

Izgleda da ce bit promjena preko zime - to je vec pocelo sa Terzicem i Zitunijem.

Uglavnom - dobro stojimo, borba za Evropu, nadam se da ce to biti jasno definisan cilj na proljece.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 07 dec 2019, 18:03

Danas odličan rezultat protiv veoma kvalitetnog protivnika koji je u formi.Čvrsta utakmica.Igrali smo do 60 minute dobro i stabilno,zatim je uslijedio pad pa je bilo i nekoliko kritičnih situacija.Čestitke igračima na velikoj borbenosti i motivu a Baljiću čestitke jer je veoma dobro taktički pripremio i vodio utakmicu u situaciji gdje je potrebno krpiti dosta pozicija.
Utisak je da se Baljić sve bolje snalazi i da uz nekoliko pojačanja može napraviti dobru ekipu i za drugi dio sezone.
Od igrača treba posebno istaknuti Muminovića koji je imao par strašnih odbrana u drugom poluvremenu,a i ostali su pružili trenutno svoj maksimum.(Hadžanović i Hasanović sjajni u defanzivi a Nukiću izgleda bolje paše ova bekovska pozicija nego krilna,Kojić standardno odličan).
Sad ide pauza i dolazi vrijeme za ocjenjivanje polusezone i učinka tima i stručnog štaba.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 07 dec 2019, 21:51

Jovo Kojic odigrao svih 19 plus kup utakmice i na poziciji stopera zaradio samo dva zuta kartona. Ucinak vise nego dobar. Svaka cast. Danas oko 70 izveden Sesar koji nije blistao ali od tog momenta mi gubimo totalno sredinu. Po meni pored Kojica Sesar je dao najvise u ovom dijelu sezone. Naravno, Voji takoder priapada ogromna zasluga. Efe iako dosta odsutan jako dobar kao i vecina igraca. Balja vratio vec otpisane Hadzana i Dzenisa. Hasan pravo dobro odraduje mjesto stopera. Nukic bek pozicija koja mu godi jer za negovu trku treba dosta prostora. Budo ako ga krene a to je rijetkost kao protiv Gorkog dobar a u vecini slucajeva pogubljen. Oba golmana na visini. Ramic mozda naizgled los ali odraduje lavovski posao. Bit ce vremena za analize al Balja polako ulazi u srz PL. Idealna prilika sa par pojacanja ici na Evropu posebno iz razloga sto smo i KUP prezivjeli. Sve u svemu moramo biti vise nego zadovoljni.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 07 dec 2019, 22:14

Cestitke ekipi na pobjedi.Jako teska utakmica uz dosta srece u pojedinim momentima.
Sto se tice Baljica,nisam siguran koliko je on trener za nas,i ostaviti ga na klupi je velika kocka da mozda u drugom dijelu sezone prokockamo sansu da se domognemo evrope.Dovesti Husrefa bi bila najbolja investicija od strane Azmira.Ako nakon par kola na proljece izgubimo korak za vodecim,mozes onda dovesti u Murinja,sezona je zavrsena.

Ocekujem i da ovaj prelazni rok ubodemo bar 2 kapitalca.Azmir je spominjao nekakvog Brazilca pa cemo vidjeti hoce li sta od toga biti.
Sve u svemu mozemo biti zadovoljni prvim dijelom sezone.Ono sto mi je ostavilo gorak utisak na sve je ona qurcobolja ekipe i trenera nakon odlaska Bosnjakovica.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 dec 2019, 23:41

BosanacGorstak je napisao/la:
07 dec 2019, 22:14
Cestitke ekipi na pobjedi.Jako teska utakmica uz dosta srece u pojedinim momentima.
Sto se tice Baljica,nisam siguran koliko je on trener za nas,i ostaviti ga na klupi je velika kocka da mozda u drugom dijelu sezone prokockamo sansu da se domognemo evrope.Dovesti Husrefa bi bila najbolja investicija od strane Azmira.Ako nakon par kola na proljece izgubimo korak za vodecim,mozes onda dovesti u Murinja,sezona je zavrsena.

Ocekujem i da ovaj prelazni rok ubodemo bar 2 kapitalca.Azmir je spominjao nekakvog Brazilca pa cemo vidjeti hoce li sta od toga biti.
Sve u svemu mozemo biti zadovoljni prvim dijelom sezone.Ono sto mi je ostavilo gorak utisak na sve je ona qurcobolja ekipe i trenera nakon odlaska Bosnjakovica.
Slažem se potpuno...probat dovesti Husrefa...kakav crni Baljic....mada nema od toga ništa
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 08 dec 2019, 22:16

staragarda je napisao/la:
07 dec 2019, 23:41

Slažem se potpuno...probat dovesti Husrefa...kakav crni Baljic....mada nema od toga ništa
Da.Husref je covjek koji definitivno ima kvalitet sto je dokazao i sa Sarajevom i sa Slobodom.To je covjek koji se dovodi ako su ti ambicije za vrh tabele,a ovo sa Baljicem je kockanje i siguran sam da ce se u konacnici pokazati kao lose kockanje.Jednostavno nista od ovoga dosad nije nesto sto bi mi ulilo pouzdanje u njega.

S druge strane bi dovodjenje Husrefa bio i odlican marketinski potez koji je nakon nepravednog otkaza dobio posao od nasem klubu.

p.s.Treba obratit paznju na nekoliko dobrih igraca kojim isticu ugovori kao recimo Obradovicu,Bibliji..nebi bilo lose napraviti listu na ovoj temi da vidimo sa cim raspolaze trziste pred ovaj prelazni rok.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 08 dec 2019, 22:46

08 dec 2019, 22:16
staragarda je napisao/la:
07 dec 2019, 23:41

Da.Husref je covjek koji definitivno ima kvalitet sto je dokazao i sa Sarajevom i sa Slobodom.To je covjek koji se dovodi ako su ti ambicije za vrh tabele,a ovo sa Baljicem je kockanje i siguran sam da ce se u konacnici pokazati kao lose kockanje.Jednostavno nista od ovoga dosad nije nesto sto bi mi ulilo pouzdanje u njega.

S druge strane bi dovodjenje Husrefa bio i odlican marketinski potez koji je nakon nepravednog otkaza dobio posao od nasem klubu.

p.s.Treba obratit paznju na nekoliko dobrih igraca kojim isticu ugovori kao recimo Obradovicu,Bibliji..nebi bilo lose napraviti listu na ovoj temi da vidimo sa cim raspolaze trziste pred ovaj prelazni rok.
Pitanje je ko je bolje rješenje dal istrošeni Husref ili mladi i perspektivni trener Balja. Baljina budućnost tek počinje, mlađi, zna jezike, igrao i boravio u jačim klubovima sigurno ništa slabiji znalac fudbala od Husrefa. Podržimo ga mislim da je prebolovao ospice najgore lige u Evropi Pl. Ipak je on bio u Realu i pomoćnika Papetov na svjetskom prvenstvu. Odnosno za kog se god odluči vlasnik TC treba mu dati podršku jer on sam sve ovo finansira. Nismo mi Gorki da trošimo narodni novac,

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.