Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

StevieG8
Kontakt:

Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Post Postao/la StevieG8 » 03 dec 2019, 16:49

U čemu je fazon sad s ovim novim "Nova Sport" kanalom? :hmmmmm:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 dec 2019, 16:53

irfo je napisao/la:
03 dec 2019, 16:49
Mig_Mig je napisao/la:
03 dec 2019, 16:45
irfo je napisao/la:
03 dec 2019, 16:42
Sta kaze brat, dje ces uzet nesto za marku kad mozes za 160 :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Citaj irfo izmedju redova. Znam da ti ne ide najbolje ali barem pokusaj. 24×70 :shock:
Djesi Dostojevski nisam te prepozno, treba analize pravit o tvojim postovima i citanju izmedju redova, neki dan si toliko gluposti nabaljezgo da ni sam nisi znao o cemu pricas, sad odjednom ne valja ni dzabni televizor kod telecoma koji su ponudili svojim korisnicima, ne znam ni ja a vjerujem ni ti sta vise zelis da kazes
Zamisli ima akcija televizor za marku i dodje lik kaze ne mogu da vjerujem da si to uzo, mogo si ga naci za 160
Hahaha akcija marka tv a potpises malo ugovora na 2 godine :) aferim :bow: ti si jedan od onih sto si uzeo kucni telefon za marku i taman ti istekao ugovor haha :) vrijeme je da opet opljackas telecom :rol:
Max Allegri

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 dec 2019, 19:32

Mig_Mig je napisao/la:
03 dec 2019, 16:35
rio_Ferdy88 je napisao/la:
21 nov 2019, 17:49
Ja danas dobio onaj TV za marku, produzio ugovor, sad kupit kakav android box za njega, gledao sam Mi box s, jel ima neko, kakav je
Vidim Nvidia Shield pro 200 dolara
Ne mogu vjerovati da si uzeo onu budalastinu za 1km. Pa mogao si ga naci za 160. Samo popust na cijenu ugovora! Napisi mi kakav si uzeo box i koliko para, u potrazi sam.
Pa imao sam taj paket svakako, od ranije,već 5-6 godina je isti, obično produžim kad ovako daju neki uređaj.

Uzeo sam Nvidia Shield Pro :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 dec 2019, 19:45

Gdje ? Koliko je para?
Max Allegri

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 03 dec 2019, 19:53

StevieG8 je napisao/la:
Meni danas došla poruka da od sutra počinje kanal sa emitovanjem. Vjerovatno će tu da ide sport sa SK i tako će zaćerat BHT korisnicima koji nemaju ovaj kanal.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 dec 2019, 21:59

Fantasista je napisao/la:
03 dec 2019, 19:53
StevieG8 je napisao/la:
Meni danas došla poruka da od sutra počinje kanal sa emitovanjem. Vjerovatno će tu da ide sport sa SK i tako će zaćerat BHT korisnicima koji nemaju ovaj kanal.
Imat ce svi u bosni. Navdno koliko sam citao, koplja se lome oko srbije.
Max Allegri

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 03 dec 2019, 22:02

Ma dosadni su više sa tim kanalima. Razbacali na sve strane, ne znaš više ko šta prenosi, još kad krenu zaključavat!

VLADA129
Kontakt:

Post Postao/la VLADA129 » 04 dec 2019, 05:15

Novosti:

U ponudu Telemach digitalne i EON sheme su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:

1. "Nova Sport HD" na poziciji 200 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 690000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 64QAM

2. "O Kanal HD" na poziciji 008 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 666000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 64QAM

3. "HRT1 HD" na poziciji 016 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 434000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

4. "HRT2 HD" na poziciji 017 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 434000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

5. "Nova TV HR HD" na poziciji 023 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 434000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

6. "RTL HR HD" na poziciji 024 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 434000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

7. "RTL 2 HR HD" na poziciji 025 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 434000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

8. "Prva TV HD" na poziciji 026 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 642000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

9. "Fine Living HD" na poziciji 177 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 626000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Za korisnike EON boxova potrebno je uraditi reset aplikacije na sljedeći način: Meni -> Podešavanja -> Sistem -> Restart.

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 259 TV kanala + 10 duplih HD kanala (269 TV kanala) - (184 u SD rezoluciji, 74 (77 putem EON online platforme) u HD rezoluciji i 1 kanal u UHD/4K rezoluciji, te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

3. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://****/2ru9cia

4. SD verzije sljedećih kanala više nisu dio Telemach digitalne D3 i EON ponude: "O Kanal", "HRT 1", "HRT 2", "Nova TV HR", "RTL HR", "RTL 2 HR", "Prva TV", "Fine Living", "Eurosport" i "Eurosport 2".

5. Kanal "Trace Sport Stars HD" je promijenio poziciju emitiranja, i sada ga možete pronaći na poziciji 179.

6. Na novoj HD verziji kanala "Nova TV HR" teletext više nije dostupan.

7. U analognu ponudu na području Sarajeva na frekvenciju S40 (455.25 Mhz) je uvršten kanal "Nova Sport".

8. Spisak kanala za Telemach analognu ponudu u Sarajevu možete pronaći ovdje: https://****/2VKL4HR

9. Sportski kanali su promijenili raspored u okviru digitalne D3 i EON ponude, a novi raspored sportski kanala možete pogledati ovdje: https://telemach.ba/Binary/20725/TMBA_N ... _4_12_.pdf

10. HD verzije sportskih kanala su dostupne i na starim pozicijama 350-360.

11. Navedene promjene putem EON platforme će biti dostupne u toku sutrašnjeg dana.
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.

FK SARAJEVO 💖

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 04 dec 2019, 07:35

StevieG8 je napisao/la:
Marketinška kampanja Telemacha a sa druge odgovor BH Telecomu na pokretanje Moja TV Sport kanala, formiraju novi kanal i preuzimaju sadrzaje sa Sport Klubova, i to fino upakuju i marketinške odrade, od mjeseca augusta trube i reklamiraju, u biti ništa novo sto do sada vec nismo gledali na SK. a izgleda da ce isti sadrzaji koji ovi preuzmu i dalje ostati na SK. :crazy:

Nema ništa novo ni vlastite produkcije kao konkretno što BH Telecom planira sa Moja TV Sport
MIHAJLOVIĆ !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 dec 2019, 08:05

Mig_Mig je napisao/la:
03 dec 2019, 19:45
Gdje ? Koliko je para?
Uzeo u Njemačkoj, pa će mi rođak donijeti, njemu naručim na adresu i on kad krene donese. 150 eura.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 04 dec 2019, 11:01

Radmilo87 je napisao/la:
04 dec 2019, 07:35
StevieG8 je napisao/la:
Marketinška kampanja Telemacha a sa druge odgovor BH Telecomu na pokretanje Moja TV Sport kanala, formiraju novi kanal i preuzimaju sadrzaje sa Sport Klubova, i to fino upakuju i marketinške odrade, od mjeseca augusta trube i reklamiraju, u biti ništa novo sto do sada vec nismo gledali na SK. a izgleda da ce isti sadrzaji koji ovi preuzmu i dalje ostati na SK. :crazy:

Nema ništa novo ni vlastite produkcije kao konkretno što BH Telecom planira sa Moja TV Sport
Ne znam što raja sve ovo vezuje sa Telemachom, Moja TV i općenito BiH. Po meni ovo ima veze sa Srbijom i tamošnjim problemima koje imaju sa pojedinim operaterima. Zato u Bosnu i dolaze na oba ova operatera, nemaju problem ovdje. Ne okreće se planeta oko nas...

Dok je službeni razlog što žele ono najbolje od najboljeg isključivo na jednom kanalu, što SK1, iz nekog razloga, nije mogao ispuniti.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 05 dec 2019, 20:11

joj ja sam bas u dilemi da li da potpisem novi ugovor sa telemachom ili da zovem telecom. Sagledavam sve strane. Sto se tice cijene npr sad placam 67,5 (tv+net) kod telemach-a. Potpisom novog ugovora morao bi ganjati ove nove pakete vjerovatno bi onda isao sa varijantom i tv+net+tel .. e sad paket ovaj srednji vidim pise Arena promo ... Da li je to prvih 6 mjeseci i onda dodatno neka cifra tj ovih 6 KM tj. ako je onda u konacnici bi placao 73,5 (ili bi uzeo ovaj premium 81 km gdje bi imao sve i hbo go i arene...)... Dok BHT ima ovaj paket full 5 gdje je 64 KM .. SK ce se naplacivati pa haj nek ista cijena bude znaci bit ce otprilike 70 KM sto i nije neka razlika, +-4,5 KM :D

E sad sto se tehnike tice :) Telemach ne znam nemam problema, doduse imao sam na startu problema sa signalom pa su ga pojacali i poslije toga ne .. . Doduse u drugom dijelu stana mi je slab wifi signal a tu mi je i TV al haj rijesio sam sa wifi-repeaterom kad zelim TV na internet a sto se tice slike na TV nema bas nekih zamjerki puno .... BHT mi je dosao sa optikom pred stan i kontam sa te strane bi trebao imati pouzdaniji internet vjerovatno bi mi se i rijesio problem sa wifi-om .... Takodjer sa BHT bi npr. rijesio i drugi TV gdje daju besplatno taj drugi STB uredjaj ... Sto se tice ovih komentara na odaziv montera i tehnicara iz BHT malo me brine to al sad mi drug presao na moju tv i bukvalnoi npr. u utorak je nazvao u cet su mu dosli ...a realno ne ocekujem da cu imati bas potrebu da ih zivkam ...

Pitanje kakva je app moja tv posto sam ja vecinom na laptopu dog starci TV gledaju ... EON app mi je ok ... mah sto vise razmisljam to vise nemam pojma :D :D jedino me isto strah i sto bi moglo a kraju presuditi tj. znajuci nase BHT i ovo sto su sad popravili ponudu da je to to u narednih nekoliko godina *sjecam se kad sam imao adsl, da sam sve cekao da ukinu one limite na potrosnju stalno prekoracenje imao i odustao tj. predjem na bhcable net na kraju a ovi debili tek nakon 4,5 godina to ukinu ...) ... dok telemach bi mogso poboljsati ponudu na tv, vjerovatno im je i lakse i jednostavnije unapredjivati .... na kraju plus je nasa liga na BHT :D :D ... jbt bas ne mogu da odlucim :D :D

VLADA129
Kontakt:

Post Postao/la VLADA129 » 06 dec 2019, 03:03

Aplikacija moja tv nije losa ali ima odredjenih stopanja
Sto se optike tice ako uzmes Moja Tv Full 4 imat ces nekih 50 ili 60 megabita downloaf uploud ces imat cini mi se 5 ili 6 megabita. A tehnicari su jedino brzi kad prelazis sa konkurencije kod njih. To je sve sta to bude zanimalo otvoren sam.
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.

FK SARAJEVO 💖

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 06 dec 2019, 04:20

bob je napisao/la:
05 dec 2019, 20:11
Podnio zahtjev u subotu, nedjelja neradna i ponedjeljak bio neradni (zbog 25.11.). Covjek zove u srijedu da dodje u cetvrtak prikljuciti net (znaci, treci radni dan). U pitanju je paket MojaTV Net4 (brzina 50/8 Mbps). Posto ne koristim PC, wifi brzina se krece oko 37-40/8 Mbps, i mjerio sam je u svim dijelovima stana i u razlicitim razdobljima dana. U svakoj sobi i na najvecoj udaljenosti od modema, signal je bio maksimalan i brzina gore navedena. Jaran ima isti paket i koristi PC, kaze da mu je preko PC-a brzina 100% isporucena (tj. tih 50 Mbps). To je vjerovatno i najveci razlog sto sam se na kraju opet odlucio za Telecom, jer sam na FB stranici Telemacha vidio dosta zalbi u vezi loseg wifi signala, prekida konekcije, wifi brzine koja nije ni 50% od one koja treba biti isporucena i sl. Ne kupuju mi se sad neki ekstra ruteri i pojacivaci da bih imao normalan signal u svakoj prostoriji. Bio sam otisao u Telemachovu poslovnicu da utvrdim neke detalje i podnesem zahtjev za prikljucak, ali izgleda nisam potrefio radnu subotu i eto sta na kraju ispade.. :mrgreen:

Ako bi uzeo ovaj MojaTV Full5 paket, nema razloga da sa optikom ne bi imao ovu brzinu koja se nudi (100/10). Covjek mi rece da bi kod mene bez ikakvih problema moglo i 1000 Mbps, tako da... Potpisom na 24 mjeseca, mogao bi dobiti drugi STB besplatno 24 mjeseca i prvih 12 mjeseci bi placao 49 KM (ostalih 12 64 KM).

Sto se tice ponude kanala, tu sve zavisi sta ko gleda, koliko je zahtjevan. S obzirom da ja vrlo rijetko gledam TV (i to uglavnom sport), meni je ovo sto Telecom nudi sasvim ok. Ako bi dobili Novu Sport, onda bi bili pokriveni sa svim sportskim sadrzajima. Telemach je tu definitivno u prednosti, pogotovo za one koji sedmicno provode vecinu vremena za TV-om. Iako, mislim da su i cijene vece.

Meni licno je najbitnije imati stabilnu konekciju, bez nekih prekida, variranja brzine, signala interneta. Telecom kuci (gdje nema optike) koristim sigurno 15-ak godina i sto se te neke stabilnosti tice, stvarno se ne mogu pozaliti. Ne znam da li su bila 2-3 problema u tom periodu, i to obicno nije bila njihova krivica. Ovih 7 dana koliko koristim u stanu preko optike takodjer nikakvih problema, pa se nadam da ce tako akoBogda i ostati.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 06 dec 2019, 11:42

U Eon Light duo imas brzinu 10 mpbs. E sad odite na Telecomovu stranicu i vidite koliko bi to kod njih platili.

Pa bolan ja placam kod njih net 22 KM i dalje mi brzina 500 kpbs hahahaha. Gdje to ima, hajmo onako realno? Cuj pola mpbs hahahaha ko da je 2004 yebote. Kako ih nije stid uopste to stavljati u ponudu?

Sreca ugovor istice za oko mjesec dana pa su bivsi, da ih moje oci vise nikad ne vide. Ljudi 5g furaju, a ovi uhljebi su smijesni. A nije da nisu imali mogucnosti, pa ljudi su od rata na prema ovamo do nedavno bili jedini operater, u 90 % gradova. Sramota.
27.10.2020

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 dec 2019, 13:35

Kad vidim kakvi su provajderi i brzine u naprednijim zemljama, Švedska npr. duša me zaboli.

Za slične pare ko u nas dobiješ po 10-20 puta brze pakete.

O telekomu ne treba ni raspravljat, njihov internet je nešto najjadnije ikad.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 06 dec 2019, 14:01

Federeru ti upita sta je bolje. Svi ti rekosmo Telemach. I ti opet izabra Telecom. :rol:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 06 dec 2019, 15:20

Na mojoj tv taj nova sport kanal ne postoji
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 06 dec 2019, 15:26

Justin je napisao/la:
06 dec 2019, 14:01
Federeru ti upita sta je bolje. Svi ti rekosmo Telemach. I ti opet izabra Telecom. :rol:
Ma bio otiso u Telemach da prikljucim, kad zatvorena vrata i eto sta se desi... :mrgreen:

Onda naletim na tonu negativnih komentara, a meni koji ne koristim PC itekako znaci kolika ce biti wifi brzina. Svima u komentarima one radnice Telemacha kazu da jedino preko mreznog kabla moraju isporuciti datu brzinu.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 dec 2019, 16:06

Federer17 je napisao/la:
06 dec 2019, 15:26
Justin je napisao/la:
06 dec 2019, 14:01
Ma bio otiso u Telemach da prikljucim, kad zatvorena vrata i eto sta se desi... :mrgreen:

Onda naletim na tonu negativnih komentara, a meni koji ne koristim PC itekako znaci kolika ce biti wifi brzina. Svima u komentarima one radnice Telemacha kazu da jedino preko mreznog kabla moraju isporuciti datu brzinu.
Ma to su nasi bosnjaci, neces valjda zidove. Nek si uzeo nase :thumbup:
Max Allegri

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: invincible1921 i 5 gostiju.