FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

tuzla1983
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la tuzla1983 » 24 nov 2019, 15:14

Sve sto ce dovesti do ozdravljenja fudbala podrzavam pa i izjavu vaseg predsjednika. Svi moramo teziti postenju. Po pitanju Sarajeva i moci je potpuno upravu. Evo mi iz Tuzle imamo dva tima u PL kao i Sarajevo i ni jednog sudiju a oni oko 15-tak. Pa to je van svake pameti i oni obicno sude po Begicevom nalogu. Svoje sudije ima i Zrinjski i tu se pravi konpromis. Imate i vi iz BL svoju grupicu e sad dal su pod kontrolim Borca nije mi poznato. Ali, moramo biti svi posteni jer jedino se tako moze izaci iz ovog haosa. Bit ce tesko al to je jedini izlaz. Klubovi kao sto su Tuzla, Sloboda, Celik, Velez, Radnik, Zvijezda i Mladost su potpuno nezasticeni i onda da bi im se sudilo posteno moraju platiti sudijama, Mozda je rjesenje u formiranju saveza klubova premijerligasa.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 29 nov 2019, 10:23

Marko Jovanovic produzio ugovor do 2023.
Prava stvar!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 01 dec 2019, 10:09

vlakanje je napisao/la:
29 nov 2019, 10:23
Marko Jovanovic produzio ugovor do 2023.
Prava stvar!
Bravo.
Jedini pravi potez u prelaznom proslom roku,je on...uz Lucica,ali dobro,Lucic je najveca konstanta u citavoj ligi,a vec je i bio u Borcu i sa njim se tacno znalo sta dobijas...Goilmana koji ce ti braniti jos jednu sezonu,prije oprostaja,i koji ce skinuti sve ono sto treba,sto se,uostalom od pouzdanog golmana i trazi....Niko ne voli one paradere koji ce skinuti nemoguce,a onda odletiti u prazno nakon 5 minuta.
Sa svim ostalima se promasilo,iz raznoraznih razloga
Miric i Vujaklija,potpuni promasaji zasad,debelo preplaceni
Crnov-i njegova karijera ide vec nekoliko godina silaznom putanjom,jos od Zrinjskog..u svakom sledecem klubu je bio sve losiji,Siroki,Zeljeznicar,Krupa....On mi je cak ove jeseni bio i bolji nego sto sam ocekivao,ali tanko je to..
Subic-Znalo se da je sklon povredama,i da vuce jednu hronicnu...sto se odmah i obistinilo,u drugoj,trecoj utakmici...Ova operacija koju je imao ce reci sve...ili ce biti bivsi igrac,ili ce biti najvece Borcevo pojacanje na proljece,ako se potpuno oporavi..srecno Suba
Volkov-Covjek 6 mjeseci nije trenirao,mislio bataliti fudbal
Markovic i Bosancic-Oni mogu biti samo prinove,pojacanja nikako

Uglavnom,da nam je neko prije pocetka prvenstva rekao da cemo jesenji dio iznijeti sa igracima koji su igrali Ligu RS,svi bismo mislili da cemo biti 10-ti,11-ti,i boriti se za opstanak.....Jer svaku utakmicu pocinje 8 ili 9 igraca iz prosle sezone...A Borac danas ima sansu da pobjedom dodje na tri boda od prvog mjesta!
To govori da je prosle sezone,a na zimu pogotovo,selektovan jako dobar tim,u kojem prevladavaju domaci igraci,ali da je lose izvrsena doselekcija ljetos...Nadam se da cemo na zimu i to popraviti....A takodje,govori i da Krunic odlicno radi,jer da nam je neko rekao da cemo sa timom iz Prve Lige RS,na polovini prvenstva biti konkurentni za titulu,misli bi da je lud.
Srecno Borcu danas,i bolje da izgubimo,ako vec ne budemo imali svoj dan,nego da osvojimo glupi bod...Dosadile te nerijesene,one su u ovom bodovanju gdje pobjeda nosi tri boda,skoro iste kao poraz....Osim u direktnim duelima za nesto,gdje protivniku otkidas dva boda remijem...A ovo nije taj slucaj,i daj da danas ili pobjedimo ili izgubimo..Nadam se da i sef i igraci ovako misle,i da ce odvazno uci u utakmicu,dati sve da pobjede..bez pritiska,jer ni poraz nije smak svijeta...samo da ne bude nekog ziherasenja i bespotrebnog "zatvaranja" utakmice kao u Doboj Kaknju

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 01 dec 2019, 15:08

Vi ste novi šampioni ! Svaka vam čast.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 01 dec 2019, 15:20

hvala drug,ali za tako nesto bi se morao bas dobar zimski prelazni rok odraditi,dovesti Bilbiju,ili nekog spica ubicu,jos malo pojacati neke pozicije...

uglavnom,svaka cast momcima danas na borbi,svaka cast Kruni na pogodjenim izmjenama...i kao sto napisah jutros,samo nek nije nerjeseno bilo,vise bih volio da smo izgubili,malte ne....Jakupovicevom golu se uopste nisam toliko obradovao,jer je pao u 84-oj minuti,mislio sam prekasno..ali nakon ovog Vujaklijinog sam skocio s fotelje! :D

zaista smo morali danas pobjediti Celik u ovakvom stanju,i uspjedosmo jedva...njima zelim da se sto prije trgnu iz ove propasti,a nama ostaje dobiti Slobodu u BL u zadnjem kolu,koja je klub koji nam najvise od svih lezi u Banjaluci,i od koje mislim da nismo izgubili nikad,a i nerjesene se mogu u promilima brojati...
dobro se odmoriti i pripremiti na zimu,i povuci pametne poteze u zimskom prelaznom roku..ne treba uopste mnogo mjenjati,ali da ta dva,tri,poteza budu TOP!

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 01 dec 2019, 15:23

Zasluzena pobjeda, prvo poluvrijeme je trebalo sve da razrijesi ali otislo se tezim putem! Netipicno za Borac, vratili smo se i sada treba se na glavu nasaditi i pobijediti zadnje kolo.

Za titulu je rano kao sto slager rece ali da bi se izborila evropa mora se napadati prvo mjesto jer ako se bude kalkulisalo kako doci do 3-4 mjesta, nema od toga nista.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 dec 2019, 17:10

Onaj Milutinović je jedan od najpodcjenjenijih igrača lige. Niko ga i ne spominje, a momak igra ekstra.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 01 dec 2019, 17:28

Nije on toliko nepoznat,mozda na forumu...ali ozbiljan je to igrac..pogledaj na 0.30 kakvu je golcinu zabio za Slaviju Prag, Hajduku na Poljudu,kad je Hajduk slavio 100 godina

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 01 dec 2019, 20:27

Odlicna pobjeda za nas, narocito nakon par losijih rezultata u zadnje vrijeme ali opet nije neko iznenadjenje, s obzirom da Celik ne stoji bas najbolje a plus mi tradicionalno igramo odlicno u Zenici, tako da nije nista cudno :) 'aj Borac !! :salut:
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 01 dec 2019, 22:07

Ne kontam koji losi rezultati? Komemtator rece da borac nije izgubio 7 utakmica u nizu i ova danas je 8?
Borac je celiku poklonio go a ne znam jel nedostatak srece ili neznanje kod borca razlog sto su tek na kraju postigli golove. U svakom slucaju borac iznenadjenje broj 1 ove godine

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 02 dec 2019, 00:31

worchester je napisao/la:
01 dec 2019, 22:07
Ne kontam koji losi rezultati? Komemtator rece da borac nije izgubio 7 utakmica u nizu i ova danas je 8?
Borac je celiku poklonio go a ne znam jel nedostatak srece ili neznanje kod borca razlog sto su tek na kraju postigli golove. U svakom slucaju borac iznenadjenje broj 1 ove godine
Ebo te komentator :D pa racunajuci kup Borac je imao 6 uzastopnih pobjeda, i onda u zadnje dvije utakmice dva remija i to: protiv Mladosti koja je u zoni ispadanja i onda kuci sa Zrinjskim 0:0, dakle 2 remija nakon 6 pobjeda bi bili "nesto losiji rezultati".. jel bolje ? :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 02 dec 2019, 13:17

Kako bi nam Neco legao sad i dovesti jos jednog stopera i krilo...al finu selekciju odraditi :)
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 04 dec 2019, 17:31

Fighter1926 je napisao/la:
02 dec 2019, 13:17
Kako bi nam Neco legao sad i dovesti jos jednog stopera i krilo...al finu selekciju odraditi :)
Naravno...ali eto,igrom slucaja kontaktiram sa dosta ljudi,i svako ima koju "pametnu" rec za njega..."NERMIN BILBIJA",otisao u Sarajevo,qurac,palac..ne bi me iznenadilo da zbog takvih komentara po drustvenim mrezama, ode opet u nekog naseg konkurenta ovdje,Zrinjski u prvom redu :(..tamo nemaju problem ni sto je Srbin,ni sto je igrao u Borcu i Sarajevu...a siguran sam da bi mali igrao za 2000 maraka mjesecno manje u Borcu,nego u bilo kom drugom klubu..rodjen je u Borcevom stanu,oba roditelja su mu godinama na platnom spisku Borca,nase je dijete

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 04 dec 2019, 18:10

Krenula je kampanja protiv Bilbije, takođe mislim ko Šlager.
Sjesti i Bogu plakati koliko se ni sekunde objektivno ne razmišlja.
Što se mene tiče, Bićo je dobrodošao.
Neće nam valjda ulica voditi klub.

Elem, ima još ta jedna utakmica, u nedjelju sa Slovodom. Valjda ćemo pobjediti i na pauzu otići sa trećeg mjesta.

Od igračkog kadra, riješio bi se, Mirića, Vujaklije, Čomor, Runić. pa i Volkova ako Subić može odraditi zimske pripreme. OVe navedene bi pustio već na zimu, znam da je problem zbog njihovih ugovora, ali ako se kako možemo riješiti volio bi.
Po mom nekom poimanju fudbala, od Jakupovića bi pravio desnog beka, nema tehnike za krilo, ali je izuzetno brz, uz to mlad, s vremenom će naučiti.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 04 dec 2019, 20:44

Ma ljudi su cudni po toj logici onda ni Stojan ne bi trebao biti u klubu, ni Kajkut i dosta drugih...Ja sam prvi da se Neco vrati, jer mu ova liga bas lezi i ako se malo potrudi moze jos par godina lagano igrati...slazem se sa rizikom rijesiti se pomenutih, produziti ugovor Cosicu i Ziljkicu, naci jos jednog dobrog stopera i krilo i nadati se evropi!
P.S.
Prvo se rijesiti Danilovica sa njim imamo igraca manje na terenu konstantno, momak nema promjene kretanja, boji se duela, prvo njega pa onda ostale nabrojane!
Zadnja izmjena: Fighter1926, dana/u 05 dec 2019, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 05 dec 2019, 00:50

gdje ide ta kampanja protiv Bilbije? ja to nisam primjetio po gradu kod ljudi sa kojima sam pricao!?
cim Krunic u novinama govori da je Borcu interesantan, mislim da je to to i da moze da prica ko sta hoce jer ako je uprava odlucila da treba da dodje, uradice sve da ga dovedu.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 07 dec 2019, 20:32

Odlicni rezultati danas!
Sutra smo pobjedom na bod od 1 mjesta,a sa Zeljeznicarom se izjednacujemo. Ali nece biti lako nimalo!

Sloboda je veliki klub,sa navijacima,tradicijom..A svaki igrac kad igra u takvom klubu,pruza bar 20% vise nego u ovim No Name klubovima,gdje samo ceka onaj datum kad plata lijeze...Bosnjakovic im je usadio ratnicki mentalitet,i sutra mislim da ce se boriti za svaki milimetar teskog terena.Uvjeren sam da nas ceka ratnicka ekipa,koja ce tuci za sve pare!
Nadam se da ce Kruna spremiti ekipu,prije svega psiholoski,da sutra treba poginuti za 1-0!
U slucaju bilo kakvog opustanja i "lako cemo",procemo kao Sarajevo i Zeljeznicar danas.
Ali,igracki smo bolji u ovom momentu,i uz pravi pristup,pobjeda moze biti i ubjedljivija.
Srecno Borcu sutra!

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 08 dec 2019, 13:52

Samo da ne zasereeeemo.
Obično ove utakmice pune pritiska odigramo slabo.

AJ Borac!
Za Srbiju!

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 08 dec 2019, 13:57

" 2:0 $ " " с & ;)

& 3+ $ $, с " на $ $.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 08 dec 2019, 13:59

Biće više ljudi. Dva ortaka sam nagovorio da idu. Nisu išli na Gradski par godina. Jest zima, al slijedi pauza i mislim da će ljudi doći. Samo da momci ne razočaraju.
Za Srbiju!

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.