Ma na Meši se vidi da je igrao na većem nivou u Dinamu i Rijeci, pa i Šibeniku koji je tada bio atrakcija a Meša zajedno sa Erminom ponajbolji igrač lige. Vidiš mu u kontroli lopte i diktiranju tempa da je nekada bio na većem levelu od naše lige, to se tako prosto primjeti na igraču. Slažem se da mu fali brzine i eksplozivnosti, sad da li je to zato što nije dovoljno spreman ili jednostavno nije takav igrač, ne znam, ali znam da mislim da se fizički može još malo dotjerati, onda bi imali još jednu klasu u ekipi.HongKong je napisao/la: ↑30 nov 2019, 22:29Pocela je raja shvatati sta znaci Mesa. Ja sam to skontao kad je falio jednu utakmicu. Bukvalno gdje god da je lopta tu je blizu. Kupi ove druge lopte, tu je da napravi faul kad krene protivnik naprijed, tu je uvijek kao opcija naprijed, ima fin pregled, dobar u duelu, dobar sut. Pravi igrac. Mislim da njemu nedostaje da se jos spremi, da bude brzi, al jbg da ima i to bio bi jos barem u Dinamu.
Dado vrlo vazan na sredini u skok igri. Tesko gubi takve duele i odma manje problema za odbranu koja realno jeste dosta tanka. Kad su tvrde i cvrste utakmice s malo prostora onda to solidno izgleda. Ako vec napadamo onda je problem za stopere koji su spori. Nadam se da cemo tu naci neko rijesenje.
Dado dosta trke, duela, fajterski nema šta.
Što se stopera tiče, da se ne lažemo, obojica su loši kada ih protivnik napada licem sa loptom u nogama, u skoku su predominantni i eto sreća je što se u našoj ligi mahom igra taj krkanski fudbal pa njihove mane ne dolaze do izražaja. Ne smijem ni pomisliti šta bi nam se desilo u Europi sa njima dvojicom, ono što je Ahmetović uradio Kemi danas, mislim da bi vidjeli par puta u toku dvomeča sa nekom ozbiljnijom ekipom u Europi.