Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž za EP 2020. (26. Mart/31. Mart 2020.)
Ovi već sanjaju utakmicu protiv one druge Irske i sigurni su da bi se utakmica igrala na neutralnom terenu. 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
I optimista sam i nisam, teško je ne nadati se nećemu ali kako se nadati nećemu nakon ovakvih kvalifikacija. Imamo šansu, do nas je sad sve. Ali ako Robi, veliki autoritet i strateg, ostane na klupi nema od Eura ništa. Mi smo poniženi bili od velike Armenije i Finske, koje su dosta slabije nego ove ekipe u baražu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Prosinečki odlazi u **** materinu samo da ne moram gledat ove maloumnike kako štancaju par hiljada istih postova na forumu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Samo zato inace trenerski mag
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Razumljivo, ne gajim ni ja optimizam da cemo proci. Ali sto je bilo do baraza i srece, sve nam ide u prilog. Izbjegli smo te gostujuce utakmice gdje smo i bili ponizavani, tako da je sad sve na igracima. Volio bih i da jave da Prosinecki odlazi, da mozemo maknuti i taj izgovor.Unofficialpage je napisao/la: ↑22 nov 2019, 13:30I optimista sam i nisam, teško je ne nadati se nećemu ali kako se nadati nećemu nakon ovakvih kvalifikacija. Imamo šansu, do nas je sad sve. Ali ako Robi, veliki autoritet i strateg, ostane na klupi nema od Eura ništa. Mi smo poniženi bili od velike Armenije i Finske, koje su dosta slabije nego ove ekipe u baražu.
Realno, zalaganjem, trudom i igrom kroz kvalifikacionu grupu nismo zasluzili ni 5% od ovakve prilike kakvu smo dobili. Baš pravi poklon od UEFA-e vala, ljudi nas ovim novim formatom bukvalno za uši vuku da se plasiramo na EP, grehota je ovo ne iskoristit.
Dvije tekme kući gdje smo i u ovom barazu pokazali da ipak mozemo odigrati na nivou ako se neke stvari posloze, i to protiv S. Irske i Slovačke/R. Irske. Ovo je jedinstvena prilika da se plasiramo na EURO. Bit ćemo favoriti protiv S. Irske i blagi favoriti u finalu čisto radi Bilinog.
Što se tiče Robija, njemu bih otkaz još danas uručio. Ne radi toga što mislim da nas neki drugi trener za ova 3 mjeseca moze spremiti da budemo drastično bolji nego što jesmo jer je to nemoguće, nego samo radi činjenice da je on pokazao dovoljno neznanja i nedostatka motivacije da ovu ekipu pripremi za dvije ovako bitne utakmice. Lik je odavno pogubio konce i izgubio i ono malo autoriteta što je imao, a to bi moglo bit pogubno.
Garantujem da bi nam za ove dvije utakmice dobrodošla bilo kakva zakrpa tipa Rahimić il neko sličan jer bi došao kao i obično pozitivan šok i ekipa bi se malo razdrmala, samo da ne bude Robija. A onda nakon baraza, bez obzira na ishod, traziti dugoručno rješenje.
Dvije tekme kući gdje smo i u ovom barazu pokazali da ipak mozemo odigrati na nivou ako se neke stvari posloze, i to protiv S. Irske i Slovačke/R. Irske. Ovo je jedinstvena prilika da se plasiramo na EURO. Bit ćemo favoriti protiv S. Irske i blagi favoriti u finalu čisto radi Bilinog.
Što se tiče Robija, njemu bih otkaz još danas uručio. Ne radi toga što mislim da nas neki drugi trener za ova 3 mjeseca moze spremiti da budemo drastično bolji nego što jesmo jer je to nemoguće, nego samo radi činjenice da je on pokazao dovoljno neznanja i nedostatka motivacije da ovu ekipu pripremi za dvije ovako bitne utakmice. Lik je odavno pogubio konce i izgubio i ono malo autoriteta što je imao, a to bi moglo bit pogubno.
Garantujem da bi nam za ove dvije utakmice dobrodošla bilo kakva zakrpa tipa Rahimić il neko sličan jer bi došao kao i obično pozitivan šok i ekipa bi se malo razdrmala, samo da ne bude Robija. A onda nakon baraza, bez obzira na ishod, traziti dugoručno rješenje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
S kim su u grupi na Euru kad ovu sirotinju pregazimo ,? Da podjemo kalkulisate s kim smo u osmini.
Samo bez kurcenja prema sjevernim ircima, da nas ljudi ne obrukaju za sva vremena i to kuci.
Mjau !
Bosnjo i teorije zavjereMiske01 je napisao/la: ↑22 nov 2019, 11:39Eto za 20-ak minuta je žrijeb. Sabereš dva i dva i skontaš da je R. Irska odnosno Dablin domaćin grupe uz Bilbao odnosno da će par Slovačka - R. Irska biti izvučen kao domaćin finala. Onda ide i navlačenje sudija u korist Iraca u baražu... Helem, bit će vrlo teško, jer očito još imaju kredita za onu ruku Henryja, kako su samo i 2015. dobili smiješan penal protiv nas... A Sjevernu Irsku lagano uzimamo.

- invincible1921
- Kontakt:
Ma valjda je red da i mi nesto guz.ovace dobijemo...previse puta smo nesretno popusili foru.
Sto se tice SJ.Irske...nsita posebno, dobili smo ih dva puta.
Bez imalo satire ili zaje.ancije samo se NE TREBA ZALIJETAT
Mirno i stalozeno, onemogucit im centarsuteve, ne ispadat nazad...naprijed cemo ga vec nekako uvaljat.

Mirno i stalozeno, onemogucit im centarsuteve, ne ispadat nazad...naprijed cemo ga vec nekako uvaljat.
=\_1921_/=
Upravo. Ovakve utakmice kao i ekipe poput ove dvije Irske se rješavaju strpljenjem i individualnim kvalitetom. Bitno je sistemski zatvorit defanzivu i ne dopustit im da budu opasni iz onih njihovih prepoznatljivih centaršuteva i dugih lopti, a ne sumnjam da će Dzeko i Pjanić nać načina da već nekako otključaju mrezu.invincible1921 je napisao/la: ↑22 nov 2019, 14:10Ma valjda je red da i mi nesto guz.ovace dobijemo...previse puta smo nesretno popusili foru.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Problem je što mi već računamo na Irce, šta ako nas Slovačka čeka? 

"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
-
- Kontakt:
Usrace ovo Robi, vidicete.
Dvije kuci hej....i ti rizikujes sa dokazanom neznalicom
Dvije kuci hej....i ti rizikujes sa dokazanom neznalicom
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- akisarajevo92
- Kontakt:
Pocela su vec prevelika ocekivanja, planira se put u Spaniju na grupe Eura i onda kad se narod zbog toga jos vise sjebe i krene izliv frustracija
Kao da smo uopste nepobjedivi i bez Robija kuci, dobijali su nas i slabiji od Sj. Irske i mogucih rivala u finalu
Kao da smo uopste nepobjedivi i bez Robija kuci, dobijali su nas i slabiji od Sj. Irske i mogucih rivala u finalu
Don't believe the hype.
mi racunamo?
mi necemo prvi krug kod kuce proci, kakvo crno finale protiv iraca ili slovaka.
mi iz utakmice u utakmicu tonemo dublje i dublje i ocekujemo kroz dvije tekme da ce doci do renesanse. imas majstora koji ti tranzistor koji je radio prvo pokvario dugme za pojacavanje, pa dugme za upaliti i ugasiti, pa precviko napojni kabal, i sad kad imamo sansu da radi na baterije, ocekujemo da ce lik popraviti pokvarenu dugmad i da ce sve profunkcionisati, jasta ce! ako nije do sad popravio igru, atmosferu i taktiku...jasta ce u kljucnim utakmicama gdje se vodi psihicki i takticki rat.
mi necemo prvi krug kod kuce proci, kakvo crno finale protiv iraca ili slovaka.
mi iz utakmice u utakmicu tonemo dublje i dublje i ocekujemo kroz dvije tekme da ce doci do renesanse. imas majstora koji ti tranzistor koji je radio prvo pokvario dugme za pojacavanje, pa dugme za upaliti i ugasiti, pa precviko napojni kabal, i sad kad imamo sansu da radi na baterije, ocekujemo da ce lik popraviti pokvarenu dugmad i da ce sve profunkcionisati, jasta ce! ako nije do sad popravio igru, atmosferu i taktiku...jasta ce u kljucnim utakmicama gdje se vodi psihicki i takticki rat.
Kako stojimo sa kartonima? Jel se ista prenosi i tako to?
Sjeverna Irska? Kvalfikacije nisu odigrali lose kao mi, ljudi su jednostavno bili u tezoj grupi, ali se nisu obrukali. Dobili su Estoniju i Azerbejdzan i kuci i na strani (nesto sto mi nismo uradili Finskoj i Armeniji). Od Svaba izgubili i kuci i na strani (kao mi od Italije). Holandzanima bod uzeli kuci (kao mi Grcima). Pandan za Lihtenstajn nisu imali u grupi, pa necu ni poredit
Ja ne znam na osnovu cega pojedini polazu nade. Mi se mucili i gudbili od znatno slabijih reprezentacija od S.Irske, Slovacke i R.Irske.
Mi smo zakasnili na sve, a 20% polazem nade da mi mozemo proci u 2 utakmice.
Prvo sto je se MORALO uraditi je, da se prvi put kada se pominjala smjena Porosineckog, trebala i odraditi. Najveci krivci njegovog ostnka su, IO naravno, Bajevic, Misimovic i seronja Munir Talovic.
Sad mijenjati selektora je apsolutna glupost, jer u slucaju neuspjeha sto je najprije moguce, novi selektor bi bio iskasapljen i za svoje i za sve one Robertove greske. Pustiti Prosineckog da odradi do kraja i nogirati ga.
Poslije ovog cirkusa moramo uraditi korjenite promjene kako u strucnom stabu, tako i u igrackom. Pola ovih nazovi reprezentativaca se moramo rijesiti i podmladiti reprezentaciju. Savez svakako ne mozemo smijeniti, jer nemamo apsolutno nikakvog mehanizma protiv stranackih podanika u IO.
Mi smo zakasnili na sve, a 20% polazem nade da mi mozemo proci u 2 utakmice.
Prvo sto je se MORALO uraditi je, da se prvi put kada se pominjala smjena Porosineckog, trebala i odraditi. Najveci krivci njegovog ostnka su, IO naravno, Bajevic, Misimovic i seronja Munir Talovic.
Sad mijenjati selektora je apsolutna glupost, jer u slucaju neuspjeha sto je najprije moguce, novi selektor bi bio iskasapljen i za svoje i za sve one Robertove greske. Pustiti Prosineckog da odradi do kraja i nogirati ga.
Poslije ovog cirkusa moramo uraditi korjenite promjene kako u strucnom stabu, tako i u igrackom. Pola ovih nazovi reprezentativaca se moramo rijesiti i podmladiti reprezentaciju. Savez svakako ne mozemo smijeniti, jer nemamo apsolutno nikakvog mehanizma protiv stranackih podanika u IO.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 28 gostiju.