invincible1921 je napisao/la: ↑21 nov 2019, 14:45
Tristan10 je napisao/la: ↑21 nov 2019, 14:40
invincible1921 je napisao/la: ↑21 nov 2019, 14:33
Ivica spasio savez i repku od suspenzije i sankcija
Dali 50% igraca repke dok je ostalih 45% iz dijaspore i 5% iz ostalih klubova
itd
Al dobro nismo mi nista, kaki mi, sta cemo mi....
Cinjenica je ta da je Jusuf Pusina njemu, i Safetu Susicu ponudio da preuzme Savez odma poslije rata, ali nisu htjeli da cuju za to. Ostali su odbijali druge reprezentacije poput Njemacke i Hrvatske da igraju za BiH, i normalno da imaju prednost, dali su dosta reprezentaciji.
50% igraca, koga? Dali ste jednog top igraca, Edina Dzeku, i Zukanovica, od kojeg je reprezentacija imala korist. To je to sto te vi dali. Ali nazor pa nazor guraj igrace samo da to kosmeticki bolje izgleda.
Biscevic, Beslija, Visca, Hasagic, Guso, Sehic, Muratovic,... o ovim novijim povremenim da i ne pricam
Hajde da cujem s cim ostali raspolazu ?
Beslija, nije uopste produkt Zeljeznicara, jeste mu Amar Osim dao priliku, i to treba iskreno cijeniti, ali nije produkt kluba. Zadrzao se kratko.
Visca, isto ko Beslija iznad.
Hasagic, tesko da se moze reci da je proizvod Zeljeznicara, kad je igrao vise godina prije neku vrstu profesionalnog fudbala.
Muratovic, tesko da se moze reci da je produkt Zeljeznicara, to bi ti isto bilo ko kad bi reko da je Joldic prozivod Zeljeznicara kad nije.
Biscevic, Kipar, jedna sezona u Hajduku, pa opet nazad u PL.
Guso, jeste proizvod Zeljeznicara, tradicionalno vucanje po Turskim klubovima za koje ne znam ni ime.
Sehic, jeste prozivod Zeljeznicara, za u21 reprezentaciju licio na golmana rukometa. Kasnije se razvio, igra 2. Tursku ligu.
Jos gledaj zajednicke tacke golmana, skormna karijera u Turskim nizeligasima.
O novima tek mozemo da pricamo, jer ovi stariji cak mislim da su kvalitetniji bili.
I jos jednom, ne nisam pitar. Poserem se ja na taj klub koji je osvojio 2. titule prvaka Jugoslavije, a spao da mu je jedan kicasti sarlatan, Emir "Hadzija" Hadzic bude sportski direktor. Potpisivac mega transfera u vidu Guzine i ostalih.