Pa vise volim sebe nego drzavu. Doduse ja se i ne hvalim da sam neki veliki patriota.Fantasista je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:10Najjači su mi ti što vole Bosnu iz Hamburga i Beča. Što nisi ostao ovdje i dao to što imaš državi.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Otisao si vani da postignes barem onoliko koliko je potrebno za dostojanstven zivot.Fantasista je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:10Najjači su mi ti što vole Bosnu iz Hamburga i Beča. Što nisi ostao ovdje i dao to što imaš državi.
Evo na mom primjeru, diplomirao kao prof istorije, zavrsio drzavni i konkurisao barem na 20-ak konkursa striktno moje struke te dva mjesta za kustosa muzeja. 21 odbijenice i samo jedan pozitivan odgovor ali sad kad je vec kasno (4 pisljiva casa do povratka zaposlenog) obzirom da mi se blizi termin za Svabiju.
U medjuvremenu sam radio kao recepcionar (senzonski) te cak i restoranski konobar. Sta trebam ostat ovdje radit kao putar ili do 50 kao kelner da bi fol dao drzavi to sto imam.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
kompletan svijet migrira za boljim poslom i uslovima ali Bosance treba patit jer BakirASD je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:14Pa vole je, ali da će se vratiti i živjeti u njoj. Naravno da neće. Draža im neka druga država.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:12Preko 20 000 pripadnika ARBIH danas zivi izvan BiH.....Mora da je ne vole.
Dzaba coravom pokazivati,i gluhom objasnjavati.Vama vase,meni moje.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- ASD
- Kontakt:
Naravno, ukoliko neko ima želju da se seli to je njegova stvar.Denchi je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:22kompletan svijet migrira za boljim poslom i uslovima ali Bosance treba patit jer BakirASD je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:14Pa vole je, ali da će se vratiti i živjeti u njoj. Naravno da neće. Draža im neka druga država.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:12Preko 20 000 pripadnika ARBIH danas zivi izvan BiH.....Mora da je ne vole.
Dzaba coravom pokazivati,i gluhom objasnjavati.Vama vase,meni moje.![]()
![]()
![]()
![]()
Ali da mi glumiš patriotu iz Minhena kada su odlasci problem broj 1 u državi.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 20 nov 2019, 17:25, ukupno mijenjano 2 puta.
- Fantasista
- Kontakt:
Razumijem ja tebe u potpunosti ali ovaj gore piše negdje iz EU i govori kako gleda da on nešto pruži državi a ne država njemu. Pa ako toliko voliš BiH budi ovdje medicinar, doktor, električar i slično.Asteriks je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:20Otisao si vani da postignes barem onoliko koliko je potrebno za dostojanstven zivot.Fantasista je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:10Najjači su mi ti što vole Bosnu iz Hamburga i Beča. Što nisi ostao ovdje i dao to što imaš državi.
Evo na mom primjeru, diplomirao kao prof istorije, zavrsio drzavni i konkurisao barem na 20-ak konkursa striktno moje struke te dva mjesta za kustosa muzeja. 21 odbijenice i samo jedan pozitivan odgovor ali sad kad je vec kasno (4 pisljiva casa do povratka zaposlenog) obzirom da mi se blizi termin za Svabiju.
U medjuvremenu sam radio kao recepcionar (senzonski) te cak i restoranski konobar. Sta trebam ostat ovdje radit kao putar ili do 50 kao kelner da bi fol dao drzavi to sto imam.![]()
ja imam tu teoriju za Engleze, da su ostali kući, sad bi Australija, Indija i ostale kolonije bile osvojene od naših ljudiFantasista je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:10Najjači su mi ti što vole Bosnu iz Hamburga i Beča. Što nisi ostao ovdje i dao to što imaš državi.
možda je dao , možda će kupit Bingo ako naplati svoje znanje na otvorenom(nekorumpiranom) tržištu...interesantno da ove naprednije države boli k. krasni gdje im građani idu jer im je država stabilna.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
i Messi je mogao biti fudbaler u Argentini čitav život, samo nije patriota jbgFantasista je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:25
Razumijem ja tebe u potpunosti ali ovaj gore piše negdje iz EU i govori kako gleda da on nešto pruži državi a ne država njemu. Pa ako toliko voliš BiH budi ovdje medicinar, doktor, električar i slično.
Ma volim ja ovu zemlju, tu sam se rodio, odrastao, volim Slatinu, volim Tuzlu, volim i Lukavac, i Doboj i Tešanj i Goražde a bome i Sarajevo, i Under, i Korner, i Route 66. Sad ja nekom da se pravdam.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Pa rzaberi ljubav prema drzavi,i mrznju prema sistemu u toj drzavi.....Ja sam VK Elektricar,specijalizirao u EU 2004,ekspert za elektricne instalacije i elektroniku,tako pise od slova do slova stipendiju dobijo kao jedan od 17 najboljih ucenika iz struke na TK,,i spao na konobarenje,baustelu,motele i pm,gdje god predas,fijasko ili traze pare,ili dok predas konkurs zatvoren,naravno da jeste zato sto se vec zna ko je primljen.Ili da radis svoj posao za obicnu satnicu,pa nisam budala,ja sa svojim potpisom na radovima,i komsija na lopati maltene isto placeni...ma kako da ne...Fantasista je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:25Razumijem ja tebe u potpunosti ali ovaj gore piše negdje iz EU i govori kako gleda da on nešto pruži državi a ne država njemu. Pa ako toliko voliš BiH budi ovdje medicinar, doktor, električar i slično.Asteriks je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:20Otisao si vani da postignes barem onoliko koliko je potrebno za dostojanstven zivot.Fantasista je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:10Najjači su mi ti što vole Bosnu iz Hamburga i Beča. Što nisi ostao ovdje i dao to što imaš državi.
U medjuvremenu sam radio kao recepcionar (senzonski) te cak i restoranski konobar. Sta trebam ostat ovdje radit kao putar ili do 50 kao kelner da bi fol dao drzavi to sto imam.![]()
Ja volim svoju zemlju,ali joj vlast yebem....vi to dvoje ne mozete razgraniciti izgleda.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
pa nisu svi što su ostali u državi patriote automatski, recimo ima ih dosta što kriju dobit i ne plaćaju porez...i okorištavaju se koruptivnim sistemom...to ih čini saučesnicima u uništavanju države...dakle antipatriotama
možda iz Minkena donese 100.000 eura u državu godišnje, kupi nešto, napravi , što lokalac ne može za 3 godine(legalno)...
naravno sve su to individualni slučajevi tako da ne generiliziramo bezze
a za svaki problem ima rješenje, e sad što je ovoj gomili idiota sa kupljenim diplomama koji se prave da su lideri i kamenčić u cipeli golem problem to je druga stvar...
- ASD
- Kontakt:
Pročitaj moj prvi post.Denchi je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:35pa nisu svi što su ostali u državi patriote automatski, recimo ima ih dosta što kriju dobit i ne plaćaju porez...i okorištavaju se koruptivnim sistemom...to ih čini saučesnicima u uništavanju države...dakle antipatriotama![]()
možda iz Minkena donese 100.000 eura u državu godišnje, kupi nešto, napravi , što lokalac ne može za 3 godine(legalno)...
naravno sve su to individualni slučajevi tako da ne generiliziramo bezze
a za svaki problem ima rješenje, e sad što je ovoj gomili idiota sa kupljenim diplomama koji se prave da su lideri i kamenčić u cipeli golem problem to je druga stvar...
- Fantasista
- Kontakt:
Pa i ja isto tako volim Neretvu, Unu, Bjelašnicu, Tuzlanski pilsner, Preminger ali mrzim vlast i mrzim narod koji je pogan najveći.
Samo ti si napisao jedno a sad drugo. Šta si dao državi, šta si uradio da bude bolje? Da je volite ne bi je napustili.
Samo ti si napisao jedno a sad drugo. Šta si dao državi, šta si uradio da bude bolje? Da je volite ne bi je napustili.
Vidi, uvijek tezis onom boljem pogotov ako imas potencijala koji ces isklesati negdje u uredjenoj sredini.Razumijem ja tebe u potpunosti ali ovaj gore piše negdje iz EU i govori kako gleda da on nešto pruži državi a ne država njemu. Pa ako toliko voliš BiH budi ovdje medicinar, doktor, električar i slično.
U javnim preduzecima zaposleno je preko 80k a svi znamo kako se raspisuju konkursi te objavljuju vec onda kada ne mozes pravovremeno reagovati. Svi znamo kakvi su upravni odbori za prijem, komisije isl.
Privatni sektor nista bolji a na tvoju kvalifikaciju, bilo da si elektricar, konobar, isl. negdje drugo imas masu puta bolje uvjete.
Evo strikno po Sarajevu, plata jednog konobara 800 KM, radno vrijeme 10 sati (8 na papiru). U Hotelu Edenu (Mostar) radnike primaju bez ikakve dokumentacije, fakticki masere kupe sa ceste. Posao recepcionara tu ti znaci da u periodu kada nemas obaveza cistis wc, saune isl., a mogu te nogirati kao zadnjeg kera.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 20 nov 2019, 17:40, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Deling?Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:34Pa rzaberi ljubav prema drzavi,i mrznju prema sistemu u toj drzavi.....Ja sam VK Elektricar,specijalizirao u EU 2004,ekspert za elektricne instalacije i elektroniku,tako pise od slova do slova stipendiju dobijo kao jedan od 17 najboljih ucenika iz struke na TK,,i spao na konobarenje,baustelu,motele i pm,gdje god predas,fijasko ili traze pare,ili dok predas konkurs zatvoren,naravno da jeste zato sto se vec zna ko je primljen.Ili da radis svoj posao za obicnu satnicu,pa nisam budala,ja sa svojim potpisom na radovima,i komsija na lopati maltene isto placeni...ma kako da ne...Fantasista je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:25Razumijem ja tebe u potpunosti ali ovaj gore piše negdje iz EU i govori kako gleda da on nešto pruži državi a ne država njemu. Pa ako toliko voliš BiH budi ovdje medicinar, doktor, električar i slično.Asteriks je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:20
Otisao si vani da postignes barem onoliko koliko je potrebno za dostojanstven zivot.
Ja volim svoju zemlju,ali joj vlast yebem....vi to dvoje ne mozete razgraniciti izgleda.
Elcom?
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Kao što si rekao maloprije. Ne gledaj šta država tebi nudi nego ti njoj. To je patriotizam.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:34
Pa rzaberi ljubav prema drzavi,i mrznju prema sistemu u toj drzavi.....Ja sam VK Elektricar,specijalizirao u EU 2004,ekspert za elektricne instalacije i elektroniku,tako pise od slova do slova stipendiju dobijo kao jedan od 17 najboljih ucenika iz struke na TK,,i spao na konobarenje,baustelu,motele i pm,gdje god predas,fijasko ili traze pare,ili dok predas konkurs zatvoren,naravno da jeste zato sto se vec zna ko je primljen.Ili da radis svoj posao za obicnu satnicu,pa nisam budala,ja sa svojim potpisom na radovima,i komsija na lopati maltene isto placeni...ma kako da ne...
Kad već glumiš patriotu.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Drzava je bogata,rudama prirodnim bogatsvima i svim oblicima blagodati,drzava je nama dala sve....Drzava,i vlast.....razgranici.ASD je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:40Kao što si rekao maloprije. Ne gledaj šta država tebi nudi nego ti njoj. To je patriotizam.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:34
Pa rzaberi ljubav prema drzavi,i mrznju prema sistemu u toj drzavi.....Ja sam VK Elektricar,specijalizirao u EU 2004,ekspert za elektricne instalacije i elektroniku,tako pise od slova do slova stipendiju dobijo kao jedan od 17 najboljih ucenika iz struke na TK,,i spao na konobarenje,baustelu,motele i pm,gdje god predas,fijasko ili traze pare,ili dok predas konkurs zatvoren,naravno da jeste zato sto se vec zna ko je primljen.Ili da radis svoj posao za obicnu satnicu,pa nisam budala,ja sa svojim potpisom na radovima,i komsija na lopati maltene isto placeni...ma kako da ne...
Kad već glumiš patriotu.
Dao sam joj sve sto mogu,od svoje mladosti,pa dalje...dacu joj i zivot i ako treba...Ne baketu,njoj...
To sto ti ne razumijes sta ti se govori,tvoj problem.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
Pa i život da daš dao bi ga da uživaju Bake i ekipa.
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
To je ta ljubav. Kao što rekoh. Vole je samo uhljebi i dijaspora.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:47Drzava je bogata,rudama prirodnim bogatsvima i svim oblicima blagodati,drzava je nama dala sve....Drzava,i vlast.....razgranici.ASD je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:40Kao što si rekao maloprije. Ne gledaj šta država tebi nudi nego ti njoj. To je patriotizam.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:34
Kad već glumiš patriotu.
Dao sam joj sve sto mogu,od svoje mladosti,pa dalje...dacu joj i zivot i ako treba...Ne baketu,njoj...
To sto ti ne razumijes sta ti se govori,tvoj problem.
Inače, šta nam je to dala matereti? Što pobježe onda ako ti je dala sve?
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 20 nov 2019, 17:52, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], MrPink, Slatinash_7, TheWeekndXO, Venom i 9 gostiju.