Oni koji pate za jugoslavijom, da.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Samo treba zapamtiti da je SDA gora od četnika, opet.
SDA je sa satelitima spriječila istragu o zlostavljanju!
SDA je sa satelitima spriječila istragu o zlostavljanju!
Zamisli da nije bilo Jugoslavije. Šta misliš bil sad bio Srbin il Hrvat?
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Zasto bi ja imao neke veze SDA ?
Mozda bi bio svabo, unuci partizana danas teze tome. Koji paradoks.
Eto Mesa je bas fino odabrao da bude srbin.
Mozda bi bio svabo, unuci partizana danas teze tome. Koji paradoks.
Eto Mesa je bas fino odabrao da bude srbin.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 20 nov 2019, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Ko i Juga
Bog te oko cega se polemise,i onda se ibretimo o stanju u drustvu i drzavi
Jedni priznaju titovu Bosnu,i nista drugo,drugi samo alijnu,a pljuju sve drugo........
A ono uvjek bila Bosna,od Bogumila,Katolika,Muslimana,Svabe,Juge,cetnika ustasa i balija...Nije cudo sto rade,i sto ce vjerovatno uspjeti da rasparcaju ovu drzavu,nakon 1000 godina,jedni bi Bosnu bez Islama,a tjese se da su socijaldemokrate,drugi bi opet u krajnost i nece nista do Islama......Jedan narod,netrebaju nama cetnici i ustase,sami sebi smo dovoljni......Niti se treba diciti crvenima,i partizanima,jer su ko i cetnici ubijali i klali Muslimane,niti se treba diciti fasistima samo zato jer je bio fola Bosnjak,...
Valjda je drzava na prvom mjestu,Bosna pa bio crveni,ili zeleni...Ovo je preslikano stanje politicke situacije u drzavi.....
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- ASD
- Kontakt:
Nije ni država neka sveta krava da se mora voljeti.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 16:41Ko i Juga![]()
Bog te oko cega se polemise,i onda se ibretimo o stanju u drustvu i drzavi![]()
Jedni priznaju titovu Bosnu,i nista drugo,drugi samo alijnu,a pljuju sve drugo........
A ono uvjek bila Bosna,od Bogumila,Katolika,Muslimana,Svabe,Juge,cetnika ustasa i balija...Nije cudo sto rade,i sto ce vjerovatno uspjeti da rasparcaju ovu drzavu,nakon 1000 godina,jedni bi Bosnu bez Islama,a tjese se da su socijaldemokrate,drugi bi opet u krajnost i nece nista do Islama......Jedan narod,netrebaju nama cetnici i ustase,sami sebi smo dovoljni......Niti se treba diciti crvenima,i partizanima,jer su ko i cetnici ubijali i klali Muslimane,niti se treba diciti fasistima samo zato jer je bio fola Bosnjak,...
Valjda je drzava na prvom mjestu,Bosna pa bio crveni,ili zeleni...Ovo je preslikano stanje politicke situacije u drzavi.....
Inače, ovu državu vole samo dvije vrste ljudi. Uhljebi i dijaspora. Ni ratni profiteri koji su imali debele koristi od nje je ne vole.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Drzava se ne moze ne voljeti,rodna gruda,domovina....mozes samo ne voliti vlast i sistem uspostavljen u toj drzavi...A to su dvije razlicite stvari.ASD je napisao/la: ↑20 nov 2019, 16:45Nije ni država neka sveta krava da se mora voljeti.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 16:41Ko i Juga![]()
Inače, ovu državu vole samo dvije vrste ljudi. Uhljebi i dijaspora. Ni ratni profiteri koji su imali debele koristi od nje je ne vole.
Uhljub nisam,a skoro 30 godina zivota provedo u njoj,jedva kraj sa krajem sastavljao,i volim je isto tada,ko i danas........
Zadnja izmjena: Sviuodbranu, dana/u 20 nov 2019, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.
Filozofi koji znaju sve o svemu ,balavci,nehljebovci koji cekaju mamu i babu za pare za kafu i slicne bulumente mogu pisati da se Drzava ne voli.
Za ovo se ginulo i krv je prolivena.Genocid smo dozivjeli i prezivjeli,
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 20 nov 2019, 17:00, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
- ASD
- Kontakt:
Naravno da nisi uhljeb, zato jesi ovo drugo što sam naveo.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 16:50Drzava se ne moze ne voljeti,rodna gruda,domovina....mozes samo ne voliti vlast i sistem uspostavljen u toj drzavi...A to su dvije razlicite stvari.ASD je napisao/la: ↑20 nov 2019, 16:45Nije ni država neka sveta krava da se mora voljeti.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 16:41
Ko i Juga![]()
Uhljub nisam,a skoro 30 godina zivota provedo u njoj,jedva kraj sa krajem sastavljao,i volim je isto tada,ko i danas........
Glave na kolac i po mostovima preko Miljacke ovih koji su glasali protiv danas, eno i spisak imena ima.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Kako vam se da vise u pm ? Pa jeste li svjesni da su takve price jedan od razloga sto raja ide vani ? Yebo vas rat i Tito i komunjare i SDA i partizani. Isti qrac sve.
Cuj drzava se ne mora voljeti. Tu se nalazi rodni list, djetinjstvo, obrazovanje, familija, identitet, te istorija onih koji su tezili tome da sve pomenuto mozes na miru imati.
Sutra mozes otici negdje van ali kad tad ces doci nazad, bilo da te zelja mine ili onak' ko penzioner, ganjat jelene.
Nasa tradicija nije tu per se, da bi se ista pominjala samo na papiru. Sve sto drzi na okupu neku zajedincu, nalazi se u njenoj kulturi i proslosti na kojoj se ona temelji.
Sutra mozes otici negdje van ali kad tad ces doci nazad, bilo da te zelja mine ili onak' ko penzioner, ganjat jelene.
Nasa tradicija nije tu per se, da bi se ista pominjala samo na papiru. Sve sto drzi na okupu neku zajedincu, nalazi se u njenoj kulturi i proslosti na kojoj se ona temelji.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
apsolutno, nemamo druge, kakva god da je naša je...koliko se lome da dokažu čija je i čija treba bit sjebaše je ovi lopovi(šatro vjernici)...madridist je napisao/la: ↑20 nov 2019, 16:51Filozofi koji znaju sve o svemu ,balavci,nehljebovci koji cekaju mamu i babu za pare za kafu i slicne bulumente mogu pisati da se Drzava ne voli.
nabijem na qrac svakog ko ne voli Bosnu i Hercegovinu.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Pu majku im yebem u picku.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 12:59Pa majko moja debilaPredstavnički dom odbio raspravu o sramotnom postupanju prema djeci u Zavodu Pazarić
Da je povecanje plata sami sebi raspravljali bi![]()
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Ne znam imas li oci da citas,pa ne vidis sta ti pisem......Patio sam se u Bosni,i opet je volim,to nema veze sa imovinskim i bilo kojim drugim stanjem...
To je izvan tvog povrsinskog poimanja stvari........Ja se nikada nisam pitao sta ce meni drzava dati,nego sta ja mogu dati drzavi....U svakom smislu.I dok sam zivio dole,i sada...I ako zatreba dacu joj i najvrednije sto imam,zivot...bez pitanja,bez uslova...Ne Niksicu,ne Bakiru,zelenim ili crvenim,nego Bosni.
To je izvan tvog povrsinskog poimanja stvari........Ja se nikada nisam pitao sta ce meni drzava dati,nego sta ja mogu dati drzavi....U svakom smislu.I dok sam zivio dole,i sada...I ako zatreba dacu joj i najvrednije sto imam,zivot...bez pitanja,bez uslova...Ne Niksicu,ne Bakiru,zelenim ili crvenim,nego Bosni.
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Pa što ne ostade da živiš kad je tako voliš?Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:03Ne znam imas li oci da citas,pa ne vidis sta ti pisem......Patio sam se u Bosni,i opet je volim,to nema veze sa imovinskim i bilo kojim drugim stanjem...
Ja svoje obaveze izvršavam u skladu sa zakonom. Eh sad, da je nešto volim, baš i ne.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 20 nov 2019, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
- Fantasista
- Kontakt:
Najjači su mi ti što vole Bosnu iz Hamburga i Beča. Što nisi ostao ovdje i dao to što imaš državi.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Preko 20 000 pripadnika ARBIH danas zivi izvan BiH.....Mora da je ne vole.
Dzaba coravom pokazivati,i gluhom objasnjavati.Vama vase,meni moje.
- ASD
- Kontakt:
Pa vole je, ali da će se vratiti i živjeti u njoj. Naravno da neće. Draža im neka druga država.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:12Preko 20 000 pripadnika ARBIH danas zivi izvan BiH.....Mora da je ne vole.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 20 nov 2019, 17:14, ukupno mijenjano 2 puta.
nadam se da nećeš, da ne budeš toliko lud nego doživiš duboku starost sa svojom djecom i unučadi pa taman u Zanzibaru....jer tlo se nikad nije pobilo s drugim tlom nego pogrešni ljudi zbog svojih fix ideja....a za to trebaju se ta dvojica pobit samo i niko nikad ne treba ginuti zbog politike a samo zbog toga se gine...evo pogledaj današnje stanje i zamisli da je neko mogao reći svim onim ljudima 90tih šta će dobiti...niko ne bi prstom pomjerio za ove lopove...Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 nov 2019, 17:03Ne znam imas li oci da citas,pa ne vidis sta ti pisem......Patio sam se u Bosni,i opet je volim,to nema veze sa imovinskim i bilo kojim drugim stanjem...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače