Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

invincible1921
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2019, 23:57

Cartman je napisao/la:
18 nov 2019, 23:53
Ne vjerujem da je losiji trener od Susica ili Bazdarevica, vjerovatno je i bolji, ali nesto ne ide i jedino ispravno je da ide. Treba nam pozitivni sok pred baraz, to je promjena selektora. Ne treba nam Guardiola, treba nam motivator da ih napali i da borbom i kvalitetom Pjanica i Dzeke progutamo prosjecne protivnike na (ako Bog da) Bilinom Polju.

Hvala mu za ligu nacija, ali kvalifikacije su neprihvatljive u svakom pogledu.

Na savezu je da ili dovede bivseg igraca (Barbarez, Rahimic, Misimovic, ko vec ima licencu) ili da dovede dokazanog strucnjaka uz veliki bonus u slucaju plasmana. Licno mi se Kek cini interesantan i dostizan. Slovenci nemaju baraz.
Dovedi ako treba i covjeka sa ulice, i onda kao se cudimo sto smo losi, pa jbt :crazy: :crazy:
=\_1921_/=

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 18 nov 2019, 23:58

Morate shvatiti dokle god se oni alkosi Miske i Dino druze menadzeri ce imati utjecaj. Zna se ko je Misketa dovei i savez i zasto...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 nov 2019, 23:59

Virtu4l je napisao/la:
18 nov 2019, 23:51
hurem je napisao/la:
18 nov 2019, 23:09
Napokon je i @virtual zablistao nakon dugo, dugo vremena. :)
Blista virtual još od Ćire Blaževića, ali Bošnjama je uvijek bilo lakše zabit metar u dupe nego centimetar u glavu.

Još 2013. sam vam rekao da ćemo se načekati na selektora kao što je bio Safet Sušić, uskoro će 2020. godina, a mi nikad slabiji. Za Baždarevića sam odmah rekao da je alibi trener, da će se dodvoravati javnosti i da nema niti jednan parametar po kojem bi se bar donekle izdvajao. Naravno da su me i tu ismijavali, kao krivo mi što je Baždarević izabran. Nije mi bilo krivo, jer je Željovac, ali sam bio veoma skeptičan.

Nešto slično vam je rečeno prilikom izbora Prosinečkog, da je veoma loš izbor, nedokazan trener, sumnjive radne etike i samog kvaliteta. Kada su na kraju ostali Amar i on, naravno da sam bio za Amara, jer je jasno da je Amar Osim doktor fudbalskih nauka za Prosinečkog. Naravno da ne bi bio za Amara da su mu konkurencija bili Halilhodžić, Bajević ili neki treći renomirani trener.

E pazi sad kako to ide kod nas. Naš najbolji selektor je najviše stigmatizovan, sjetićeš se kroz kakvu torturu je prolazio taj čovjek, sjetićeš se pressica gdje su ga strijeljali raznorazni kvazi-novinari, gdje su ga svi ismijavali, što je bilo toliko degutantno da se normalan čovjek postidi njihovih postupaka. Sušić je pravio greške, da se razumijemo, ali je isto tako uradio mnogo dobrih stvari za naš fudbal i što je najvažnije, nije dozvolio nekim Tankovićima, Gudeljima i Halilovićima da se igraju sa nacijom i ucjenjuju nas. Sa Sušićem smo igrali najbolji fudbal od postanka, i sumnjam da ćemo to nekada ponoviti. Sušić je jedini imao muda da kaže da gospoda nisu ni 'i od igrača' (Rumunija), pa su onda proigrali.

Šta smo zaključili nakon svih ovih godina? Jedina prava odluka je ona kontra mišljenja većine, to je nažalost tako. Zašto? Nemam pojma. Ljudima je teško objasniti da nisu kompetentni, a kada im to kažeš, odmah si im smrtni neprijatelj.

Evo, sad ću ti reći da je po meni, najbolji izbor za selektora Vinko Marinović. Naravno, u slučaju da nas Halilhodžić ponovo odbije. Pričamo o Marinoviću koji ima odriješene ruke da stvari vrati na nulu, izvrši detaljnu analizu i napravi dugoročni koncept, na bar 4 godine, sa jasnim sistemom, i da onda krenemo sa te nule.
Miroslav Ciro Blazevic je nas najbolji selektor. Zavsiti grupu ispred i Turske i Belgije, i izgubiti na strani 0-1 od dosta jakog Portugala je za pohvalu. Belgiju rijesili u Zenici ko blitz-krieg. To sto nekome smeta da se navijac osjeca izofiran zbog necega je druga stvar. Ali gledajuci na grupu, i kako je maksimalno izvukao iz igraca to potvrdjuje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2019, 23:59

Salih1984 je napisao/la:
18 nov 2019, 23:55
Svaka cast za ovo sto si napisao za safeta :bih:
Samo pitanje je da li bi se Marinovic mogao oduprijeti pritiscima menadzerske mafije....
Safeta sam spomenuo zato jer ništa od toga nisu radili njegovim nasljednicima, zato jer su im se oni dodvoravali, a to je vrhunac licemjerstva. Nema nezgodnih pitanja, samo šablonska, to valjda dovoljno govori o nama.

A Vinko te stvari treba dogovoriti u startu, i odmah otići ako bilo ko nešto slično pokuša.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 nov 2019, 23:59

invincible1921 je napisao/la:
18 nov 2019, 23:57
Cartman je napisao/la:
Ne vjerujem da je losiji trener od Susica ili Bazdarevica, vjerovatno je i bolji, ali nesto ne ide i jedino ispravno je da ide. Treba nam pozitivni sok pred baraz, to je promjena selektora. Ne treba nam Guardiola, treba nam motivator da ih napali i da borbom i kvalitetom Pjanica i Dzeke progutamo prosjecne protivnike na (ako Bog da) Bilinom Polju.

Hvala mu za ligu nacija, ali kvalifikacije su neprihvatljive u svakom pogledu.

Na savezu je da ili dovede bivseg igraca (Barbarez, Rahimic, Misimovic, ko vec ima licencu) ili da dovede dokazanog strucnjaka uz veliki bonus u slucaju plasmana. Licno mi se Kek cini interesantan i dostizan. Slovenci nemaju baraz.
Dovedi ako treba i covjeka sa ulice, i onda kao se cudimo sto smo losi, pa jbt :crazy: :crazy:
Za kratkorocni sok i plasman nam je potrebna jaka licnost poput tih ljudi. Nema tu vremena za neka uigravanja i velike promjene. Mi imamo zadatak da od ekipe koja nije u stanju dobit Armeniju i raspalu Grcku napravimo ekipu koja je u stanju dobit napaljene irce ili slovake sa nekoliko kvalitetnih igraca. Vremena nema, ima samo vremena i prostora za jedan potez saveza a to je novi selektor koji ce sve dignut.

Sanse za SP su nam sa ovim igracima minimalne, tako da ce nakon EP biti vremena za dugorocno rijesenje. Sada se mora ic na Euro po svaku cijenu.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 19 nov 2019, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 19 nov 2019, 00:00

JonSnow je napisao/la:
Naš "najbolji selektor ikad" je imao najbolji tim ikad s igračima koji su igrali u prvim ekipama ozbiljnih europskih timova. Koja slučajnost.
Smjesno je reci da je sve bilo idealno kad je bio Safet.
Kao svi igraci bili na vrhuncu karijere itd
Imo je i on problema s povredama s neigranjem igraca itd pa je prosao na svjetsko
Zasto Bazdarevic nije prosao na prvenstvo?
Robi je imao nikad laksu grupu pa smo 4 zavrsili.
Kolega volio bi i ja da nam Zidane bude trener ali jbg kad ne moze.
I pitanje je u ovom trenutku mozel nas savez naci boljeg trenera od Safeta
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2019, 00:02

Cartman je napisao/la:
18 nov 2019, 23:59
Vremena nema, ima samo vremena i prostora za jedan potez saveza a to je novi selektor koji ce sve dignut.
Prosinečki ostaje za baraž, to je jasno. Samo bez veze gubimo vrijeme raspravljajući o tome.

Nama treba rješenje za kasnije, mada ne znam kad će se desiti to kasnije. Jer ako ovaj kojim slučajem izbori EP, postoji šansa da ostane i naredni ciklus, mada mi on lično ne djeluje kao da ga zanima ovaj posao, i to mi je jedina nada.
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 nov 2019, 00:05

Virtu4l je napisao/la:
19 nov 2019, 00:02
Cartman je napisao/la:
18 nov 2019, 23:59
Vremena nema, ima samo vremena i prostora za jedan potez saveza a to je novi selektor koji ce sve dignut.
Prosinečki ostaje za baraž, to je jasno. Samo bez veze gubimo vrijeme raspravljajući o tome.
Ako ostane, sanse nemamo. Izgubio je igrace, to je ocito.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 19 nov 2019, 00:05

Vucevich je napisao/la:
18 nov 2019, 23:49
Kompromis je napisao/la:
18 nov 2019, 23:43
Plakat cemo mi za Osimom itekako...
Da plakat cemo nema sta, sta cemo bez tog retarda, nije mogao ni u Kataru da napravi neku razliku vec je gubio 7-0 od nekakvog Duhajla i slicno.
On je od svoje ekipe koja je bila daleko najgora napravio ekipu kojoj je malo falilo da se plasira na azijska klupska takmicenja... i naravno nakon toga je bio nagradjen sa novim, daleko boljim ugovorom... i da taj Al Duhail je najbolja i najbogatija ekipa u toj ligi (npr jedan Benatia igra za njih)... primjera radi Osim je vodio najsiromasniju ekipu.... i eto otisao je Amar iz katra a oni su samo godinu kasnije otisli u 2. ligu... koliko je samo znacio tom klubu... 2,5 godine najvecih uspjeha kluba.... bas kao i ranije JEF Uniteda, a naravno o uspjesima u Zelji je bespredmetno i pisati...

A vidimo sta je ovaj trenerski debil napravio od nase ekipe... da nije debila poput Musovica ili Hadzibegica bio bi najgori selektor ikad... rezultati su mu svakako medju najgorim....

Kakva je slucajnost da je za Prosineckog bio neko poput tebe, Maestra i sl... Evropa nije vidjela takve anti-strucnjake... neznalice na n-tu...
Zadnja izmjena: Kompromis, dana/u 19 nov 2019, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 nov 2019, 00:07

Kompromis je napisao/la:
19 nov 2019, 00:05
Vucevich je napisao/la:
18 nov 2019, 23:49
Kompromis je napisao/la:
18 nov 2019, 23:43
Plakat cemo mi za Osimom itekako...
Da plakat cemo nema sta, sta cemo bez tog retarda, nije mogao ni u Kataru da napravi neku razliku vec je gubio 7-0 od nekakvog Duhajla i slicno.
On je od svoje ekipe koja je bila daleko najgora napravio ekipu kojoj je malo falilo da se plasira na azijska klupska takmicenja... i naravno nakon toga je bio nagradjen sa novim, daleko boljim ugovorom... i da taj Al Duhail je najbolja i najbogatija ekipa u toj ligi (npr jedan Benatia igra za njih)... primjera radi Osim je vodio najsiromasniju ekipu....

A vidimo sta je ovaj trenerski debil napravio od nase ekipe... da nije debila poput Musovica ili Hadzibegica bio bi najgori selektor ikad... rezultati su mu svakako medju najgorim....

Kakva je slucajnost da je za Prosineckog bio neko poput tebe, Maestra i sl... Evropa nije vidjela takve anti-strucnjake... neznalice na n-tu...
Ma jok je.bo amara i njegove titule u premijer ligi, daj nam kodru koji u toj istoj liig sa najajcim timom meda nije mogo....ili kae daj nam skolovane barabreza i slicne koji su toliko skolovani da nemaju ni licencu
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2019, 00:07

Kompromis je napisao/la:
Kao što rekoh gore, samo izabereš kontra onoga što oni žele, i riješio si problem.
Voli te tvoje Sarajevo.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 nov 2019, 00:09

Kompromis je napisao/la:
On je od svoje ekipe koja je bila daleko najgora napravio ekipu kojoj je malo falilo da se plasira na azijska klupska takmicenja... i naravno nakon toga je bio nagradjen sa novim, daleko boljim ugovorom... i da taj Al Duhail je najbolja i najbogatija ekipa u toj ligi (npr jedan Benatia igra za njih)... primjera radi Osim je vodio najsiromasniju ekipu....

Malo je falilo? Zavrsili su na 9om i 12om mjestu, dakle nisu bili ni blizu. Makar nemoj izmisljat. Njegova ekipa samo nije ispala u nizi rang zbog gol razlike. Eto kakav je to majstor.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 19 nov 2019, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 nov 2019, 00:09

Menadžerski pritisci zezaju svakog selektora, samo je fazon što su menadžerski pritisci veći kada je kvalitet tima slabiji, što je u ovom trenutku sigurno na najvećem mogućem nivou. Kod Meše je bilo nekako i podnošljivo s obzirom da je tu još uvijek postojao kvalitet (barem onaj individualni) u vidu Spahića, Ibiševića, Lulića, Begovića, pa zašto ne reći i Medunjanina. Tako da Meša i nije plaho podlegao menadžerskim pritiscima, njega su pritiskali samo na odbranu jer tu nam je kvalitet bio oskudan poslije Spahića, kao što je i danas, na drugim mjestima nisu ni mogli, pogotovo oko prvih 11 repke. Pa se shodno tome sjećate Matea Sušića, Daniela Pavlovića, Đumića i još ponekog novog reprezentativca u odbrani koji su prodefilovali kroz repku.

Pape je sigurno imao najmanje menadžerskih pritisaka jer je imao kristalno jasan naš najjači tim, a izostanke tih igrača je popunjavao nekim ustaljenim imenima koja se su se vrtila tu oko reprezentacije i manje-više su tu bili zasluženo, iako treba reći da je kod Papeta rijetko kada i bilo povreda i ostalih sranja, bar u ona dva ciklusa do Brazila. Tako da niti se moglo javnosti podvaliti neki sumnjiv igrač niti je bilo potrebe za tim.

Eh onda nakon plasmana u Brazil i Safet je malo pao pod pritiskom menadžera, mada više svojom voljom jer je forsirao brata i njegove igrače poput Tine, Avdije ili Hadžića, slično ovome što Robi radi sa Sarićem.

Onda se i desilo neko sranje u Brazilu (sjećate se onih izjava van etera od strane Velida Spahe, pa nekim prozivanja Marjana, preko onih sarkastičnih slika Vede i Spahe kako se udaraju), nikada nije izašlo u javnost šta konkretno, ali nešto sigurno jeste bilo. E jbg poslije toga je pogubio konce i završio je kako je završio.

Al' u globalu slažem se sa Virtom da je Pape prilično držao konce (do onog perioda plasmana u Brazil), u smislu autoriteta, a onda se malo pogubio. Ustvari igrači su se okuražili, do tada se živjelo za plasman na veliko takmičenje tj. od 2008-2013, svi su imali maksimalan naboj, podređeni reprezentaciji svi do jednog, onda nakon tog plasmana igrači su se malo usqurčili i moralo je to da da se neslavno završi jbg. A i dan danas imamo refleksiju tog **** i prepotentnosti kod igrača, iako nemaš tupavih pet igrača koji su nastupali u Brazilu u današnjoj repki, ali to sad ide tako od starih na mlađe, sa koljena na koljeno se ta qurčevitost prebacuje, dok jednom neko ne presječe, tj. ako presječe.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 nov 2019, 00:10

Treba nam motivator pred baraz utakmice.
Nama koji u svojoj historiji nikad nismo izborili EURO treba motivator na mjestu selektora.
Kako zalosno ybt..

Ostavit Roberta da ovo zavrsi :!:
Ostanak trenutnog selektora je win-win situacija, dok je promjena radi promjene ( a takva je jedino moguca u ovom trenutku) samo produbljivanje krize, plus ovakav vid promjene ce dodatno ubrzati potrosnju jos jednog imena u nizu i na kraju krajeva promjena selektora bi u slucaju neuspjeha u barazu u mnogome oprala odgvornost rada saveza.
Mi navijaci cemo s Robertom ostati na zemlji sta god da se desi u martu.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 19 nov 2019, 00:11

Virtu4l je napisao/la:
Evo, sad ću ti reći da je po meni, najbolji izbor za selektora Vinko Marinović. Naravno, u slučaju da nas Halilhodžić ponovo odbije. Pričamo o Marinoviću koji ima odriješene ruke da stvari vrati na nulu, izvrši detaljnu analizu i napravi dugoročni koncept, na bar 4 godine, sa jasnim sistemom, i da onda krenemo sa te nule.
Ne znam je li do njega, ili oni mladi nemaju kvaliteta, ali uzasno igraju. Nisam bas siguran da bi bio dobar izbor.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2019, 00:17

Justin je napisao/la:
19 nov 2019, 00:11
Virtu4l je napisao/la:
Ne znam je li do njega, ili oni mladi nemaju kvaliteta, ali uzasno igraju. Nisam bas siguran da bi bio dobar izbor.
Mladi nemaju neki pretjeran kvalitet i to je selekcija sa kojom je veoma teško raditi i imati konstantu. Bitna je vizija, koju Vinko sigurno ima, a tako to rade ozbiljne selekcije. Treba nam projekat, po mogućnosti dugoročni, a Vinko je pravi čovjek za to. Ovo što smo do sada radili je veoma loše i treba nam neki zaokret, ali baš ozbiljan i mislim da u ovom trenutku nemamo boljeg čovjeka za to.

Ponavljam, sve to važi samo ako nas Vaha ponovo odbije, jer on je uvijek najbolji izbor.
Voli te tvoje Sarajevo.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 nov 2019, 00:18

Justin je napisao/la:
Do njega je. Katastrofalno urađena utakmica protiv Rumunije nas je koštala baraža U21. Da nije tada pogurao svog menađerskog Trkulju iz Borca, koji je tada bio u drugoj diviziji, i koji je kasnije primio gol direktno iz kornera protiv Rumunije, možda bi i reprezentacija izborila taj baraž.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 19 nov 2019, 00:20

Vaha je selektor Maroka tako da logicno da ce odbiti.
A marinovic je potpuno obnovio u21 reprezentaciju.
Sjecamo se na sta nam je u21 repka licila dok je bio Nestorovic
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 19 nov 2019, 00:21

Vucevich je napisao/la:
19 nov 2019, 00:09
Kompromis je napisao/la:

Malo je falilo? Zavrsili su na 9om i 12om mjestu, dakle nisu bili ni blizu. Makar nemoj izmisljat. Njegova ekipa samo nije ispala u nizi rang zbog gol razlike. Eto kakav je to majstor.
Covjece ti se kontinuirano brukas i propadas u zemlju dublje i dublje.. sam sebi kopas raku... koliko veze nemas pokazujes sam, ne treba te niko brukati, ti ces to uraditi...

https://www.transfermarkt.com/qatar-sta ... on_id=2016

Generale 6. mjesto vodi u azijski kup uefa, odnosno pandan tom takmicenju.. i to mjesto mu je promaklo za 3 boda... eto ti pa vidi... kakvo samopišanje ti priredjujes sebi.. ali nastavljas i dalje...

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 19 nov 2019, 00:22

Vucevich je napisao/la:
19 nov 2019, 00:18
Justin je napisao/la:
Do njega je. Katastrofalno urađena utakmica protiv Rumunije nas je koštala baraža U21. Da nije tada pogurao svog menađerskog Trkulju iz Borca, koji je tada bio u drugoj diviziji, i koji je kasnije primio gol direktno iz kornera protiv Rumunije, možda bi i reprezentacija izborila taj baraž.
Marinovic je klaun, menadzerski. Nista drugo.Cim ga predlaze ovaj ubaceni Element, crnogorski cetnik onda znaj kolko je sati ! Moderacijo preimenujte ovaj podforum u MENADZERSKA REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE !!! I zatvorite sve teme. Hvala
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], hurem, invincible1921 i 23 gosta.