Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž za EP 2020. (26. Mart/31. Mart 2020.)

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Ni u snu snova.invincible1921 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:06JAO STA BI DAO DA IZVUCEMO HRVATE I DOBIJEMO IH NA EURU...pa ne moramo se plasirat nikad vise.
Nek pomru ovi domaci....jbt dan gledas im utakmicu 95% zastava na njima imena gradova iz BIH. Na svjetkom nakav bracni par kae najvise gostovajna imaju od svih navijaca: Dobar dan odakle ste? IZ kiseljaka...
Ona "prijateljska", kolektivni orgazam na tursku pobjedu, ZDSovi, kamenjarski kompleski itd. Od svega navedenog mi se okreće želudac i iskreno se nadam da se više nikad nećemo sresti ni sa Hrvatskom ni sa Srbijom. Te mečeve treba do daljnjeg onemogućit.
Uz to teško da bi ih pobijedili, jer ipak oni su ozbiljna i tvrda reprezentacija, bez obzira što imaju lafo stručnjaka na klupi.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
pored svega nabrojanog postoji još jedno pravilo, uefa može oslučiti da rastavi zemlje domaćine i da ih pošalje u različite baraže.
dakle ako madžarska dobije za pretpostaviti je da će irska, rumunija i škotska biti dirigovane u tri različita baraža
ako vels dobije sve je moguće, možda ostave jedan baraž sa dva tima domaćina, mada mene ne bi čak iznenadilo ni da uefa razbije D baraž i pošalje jednog domaćina tamo
vidjećemo ...
dakle ako madžarska dobije za pretpostaviti je da će irska, rumunija i škotska biti dirigovane u tri različita baraža
ako vels dobije sve je moguće, možda ostave jedan baraž sa dva tima domaćina, mada mene ne bi čak iznenadilo ni da uefa razbije D baraž i pošalje jednog domaćina tamo
vidjećemo ...
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 18 nov 2019, 23:25, ukupno mijenjano 2 puta.
- invincible1921
- Kontakt:
Ma srbi manje vise oni i ne prate srbiju...al hrvati su bas poceli prelazit sve mjere.....JonSnow je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:22Ni u snu snova.invincible1921 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:06JAO STA BI DAO DA IZVUCEMO HRVATE I DOBIJEMO IH NA EURU...pa ne moramo se plasirat nikad vise.
Nek pomru ovi domaci....jbt dan gledas im utakmicu 95% zastava na njima imena gradova iz BIH. Na svjetkom nakav bracni par kae najvise gostovajna imaju od svih navijaca: Dobar dan odakle ste? IZ kiseljaka...
Ona "prijateljska", kolektivni orgazam na tursku pobjedu, ZDSovi, kamenjarski kompleski itd. Od svega navedenog mi se okreće želudac i iskreno se nadam da se više nikad nećemo sresti ni sa Hrvatskom ni sa Srbijom. Te mečeve treba do daljnjeg onemogućit.
Uz to teško da bi ih pobijedili, jer ipak oni su ozbiljna i tvrda reprezentacija, bez obzira što imaju lafo stručnjaka na klupi.
=\_1921_/=
Kako misliš?jestamaji je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:19nisi u pravu. moguće jeste ali ne mora biti tako. u slučaju da vels izgubi izvlači se koji tim prelazi u A baražRaonffa je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:15Ako Vels sutra dobije (što mislim da je realno 60%) onda su parovi polufinala sljedeći:
BiH-S.Irska
Slovačka-R.Irska
Ako Vels izgubi (što mislim da je realno jedno 20%) onda su parovi polufinala sljedeći:
BiH-R.Irska
Vels-Slovačka
Ako Vels sutra odigra neriješeno, a Slovaci dobiju (što mislim isto da je šansa jedno 20%) onda su parovi polufinala sljedeći:
BiH-S.Irska
Vels-R.Irska
Uglavnom, mislim da je ova prva varijanta najsigurnija i najrealnija i mislim da će tako biti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nije samo stvar neke mjere, nego je odnos između dva naroda na najnižim granama od 93. i tu činjenicu bi političke kurve na jednoj i drugoj strani iskoristili do maksimuma u slučaju neke utakmice.invincible1921 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:24Ma srbi manje vise oni i ne prate srbiju...al hrvati su bas poceli prelazit sve mjere.....JonSnow je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:22Ni u snu snova.invincible1921 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:06JAO STA BI DAO DA IZVUCEMO HRVATE I DOBIJEMO IH NA EURU...pa ne moramo se plasirat nikad vise.
Debelo se varaš što se tiče Srba i navijanja. Hrvatska je potvrdila i ojačala bazu navijača ovim uspjehom na prošlom svjetskom, dok se Srbija i dalje valja u nekom prosjeku. Što opet ne znači da su izgubilu neku podršku u RSu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
(evo korigivano)Raonffa je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:26Kako misliš?jestamaji je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:19nisi u pravu. moguće jeste ali ne mora biti tako. u slučaju da vels izgubi izvlači se koji tim prelazi u A baražRaonffa je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:15
Ako Vels sutra dobije (što mislim da je realno 60%) onda su parovi polufinala sljedeći:
BiH-S.Irska
Slovačka-R.Irska
Ako Vels izgubi (što mislim da je realno jedno 20%) onda su parovi polufinala sljedeći:
BiH-R.Irska
Vels-Slovačka
Ako Vels sutra odigra neriješeno, a Slovaci dobiju (što mislim isto da je šansa jedno 20%) onda su parovi polufinala sljedeći:
BiH-S.Irska
Vels-R.Irska
Uglavnom, mislim da je ova prva varijanta najsigurnija i najrealnija i mislim da će tako biti.
u tom slučaju će biti 5 timova iz B lige u baražu
mi igramo svakako B baraž jer smo prvaci grupe
od ostala četiri tima će tri igrati u B baražu i jedan u A baražu ali ne po rankingu nego se to izvlači
postoje dvije opcije kako će se to izvlačiti tj. odrediti:
1. izvlačenje između ta četiri tima
2. irska igra B baraž a dodatna dva se izvlače (vjerovatna opcija)
da li će biti opcija 1 ili 2 zavisi od uefine odluke kako će svrstati domaćine
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 19 nov 2019, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.
Al' stani sad, kakva Danska, ljudi prošli na Eurojestamaji je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:34u tom slučaju će biti 5 timova iz B lige u baražu
mi i danci igramo svakako B baraž jer smo prvaci grupa
od ostala tri tima će dva igrati u B baražu i jedan u A baražu ali ne po rankingu nego se to izvlači
postoje dvije opcije kako će se to izvlačiti tj. odrediti:
1. izvlačenje između ta tri tima
2. irska igra B baraž a četvrti tim se izvlači
da li će biti opcija 1 ili 2 zavisi od uefine odluke kako će svrstati domaćine

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
A otkud Danska sad?
Ma vraca se, kad covjek kaze!
sorry, slovačka a ne danska, i oni ulaze u izvlačenje. mi smo fiksni u B baražu
ostalo stoji (korigovao sam gore)
ostalo stoji (korigovao sam gore)
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 19 nov 2019, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.
Meni je fascinantno da postoje ljudi koji su stvarno ukopčali pravila takmičenja.
Ja pojma nemam, iako sam pokušavao par puta da protumačim sva pravila i kalkulacije.
Već odavno sam digao ruke od ovoga, je*o mu ja mater ko ga ovako zakomplicira. Čekam taj 22 novembar, da odmah dobijemo sve crno na bijelo... s kim igramo, kad, gdje i u koliko sati.

Ja pojma nemam, iako sam pokušavao par puta da protumačim sva pravila i kalkulacije.

Već odavno sam digao ruke od ovoga, je*o mu ja mater ko ga ovako zakomplicira. Čekam taj 22 novembar, da odmah dobijemo sve crno na bijelo... s kim igramo, kad, gdje i u koliko sati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- invincible1921
- Kontakt:
Ja sam mislio da sam skonto sad me ovaj sj.eba nacistorope11 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:44Meni je fascinantno da postoje ljudi koji su stvarno ukopčali pravila takmičenja.![]()
Ja pojma nemam, iako sam pokušavao par puta da protumačim sva pravila i kalkulacije.![]()

Znaci ko biva eto igrali ste nesto, e sad cemo mi vam ipak mi odredit dje ce ko i s kim ce ko

=\_1921_/=

Odakle vecini da ce obje tekme se igrat kod nas ... nekako mi to bas ne zvuci kao plaho realno ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
nije niko skontao, zbog te zavrzlame sa domaćinima i baražom na proljeće uefa sebi zadržava pravo da pomjeri timove naknadno tamo-vamorope11 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:44Meni je fascinantno da postoje ljudi koji su stvarno ukopčali pravila takmičenja.![]()
Ja pojma nemam, iako sam pokušavao par puta da protumačim sva pravila i kalkulacije.![]()
trenutno sve ukazuje na to da će rumunija biti dirigovana u A baraž a irska i škotska ostaju u B i C, i onda se žrijeb za euro može obaviti bez problema
ako madžarska uđe u baraž počinje prava glavobolja za uefu

Ma vrijeme mu je da ode, očito je da od Finske/Armenije nema pojma gdje se nalazi. Samo je strašno da ne vidim tu zamjenu koja može donijeti prevagu, a da je financijski realnaDin je napisao/la: ↑18 nov 2019, 23:47Ja bih čak i volio da Prosinečki ostane na klupi i za baraž. Jer realno, koga bi vi postavili? Valjda će on uvidjeti svoje greške i uraditi nešto sa ovim momcima do marta. Kad već tonemo, neka tonemo k'o Titanik. Doduše, Hrvatima je u kvalama za SP 2018. smjena selektora došla kao šok terapija pred baraž protiv Grčke. Jedino da nekako dovedemo Baku iz Koreje, a to ćemo teško.
![]()
Ni ja ne kontam ovaj baraz 

Znači trebaš se baš potruditi da ako ne prođeš preko grupa, ne igraš baraž. Koje ovako ozbiljnije reprezentacije neće biti u barazu, grčka, slovenija ???
nema potpisa