- Istovremeno uputit ćemo prijedlog idućeg mjeseca Vladi Kantona Sarajevo i nadležnom ministarstvu da u skladu sa Zakonom o koncesijama u Kantonu Sarajevo uvrste projekat modernizacije stadiona Koševo i pripadajućih sportskih objekata radi dodjele koncesije u 2020. godini. U tom kontekstu Općina Centar kao vlasnik stadiona i zemljišta na kojem se nalazi većina terena uradiće idejno rješenje cijelog sportskog kompleksa Zetra koji zajedno sa rekreativnim prostorom zelenila Betanije predstavlja jedinstven i najveći sportsko-rekreativno područje u Bosni i Hercegovini. Očekujem da će Vlada Kantona Sarajevo kao nosilac pripremnih radnji za dodjelu koncesija, u skladu sa članom 9. Zakona o koncesijama, prihvati ovaj projekat, te nakon izrade idejnog rješenja od strane Općine izraditi studiju opravdanosti dodjele koncesije, kao i druge dokumente, te kao koncesor predložiti Skupštini Kantona Sarajevo donošenje odluke o pristupanju dodjele koncesije, a nakon toga putem nadležne komisije i resornog ministarstva objaviti tekst međunarodnog javnog poziva za izbor koncesionara, kazao je Ajnadžić.
- S obzirom da postupak izbora koncesionara, ugovaranja, te izvođenja radova koji su po vrsti i obimu traže višegodišnji rad, Općina Centar će nastaviti ulaganje u stadion kako bi se već u proljeće 2020, dakle za nekoliko mjeseci, nakon što Općinsko vijeće donese budžet za narednu godinu, u najkraćem roku pokrenuo postupak javne nabavke za izvođenje radova na potpunoj rekonstrukciji travnatog terena, njegovom zagrijavanju, obnovi svlačionica, prostora za novinare i brojača karata kao neophodnih uslova za odigravanje klupskih utakmica FK Sarajevo u Premijer ligi i međunarodnoj sceni, kao i odigravanje reprezentativnih susreta u okviru organizacija FIFA-e i UEFA-e. Stoga ću, u očekivanju da će Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo, a nadam se i Vlada FBiH, izdvojiti sredstva za sufinansiranje projekata modernizacije Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu predložiti da u prijedlogu budžeta za 2020. godinu Općina izdvoji iznos od milion maraka za stadion Koševo. Vjerujem da će Općinsko vijeće podržati ovaj prijedlog, poručio je načelnik Općine Centar.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Živim za dan kad cu procitat naslov stadion Kosevo u vlasništvu FK Sarajevo... Da se popišam plavcima po dugogodišnjoj prici "svoj stadion"
12. igrač kluba iz Titove 38b
- Sjeverjecudo
- Kontakt:

Ma to je najmanji problem,pretpostavljam da ce raja zajedno sjediti po kaficima i cugati do pocetka tekme kao sto je bilo prosli put,uostalom bitno je da bude dobra atmosfera i druzenje,a na terenu cemo 90 minuta biti neprijatelji i nek pobjedi bolji.pravnik1981 je napisao/la: ↑18 nov 2019, 14:56Pozdrav, za raju koja ce u subotu na dedaru jedno obavjestenje. KOP Red Army ce biti smjesten na sektorima 5 i 6 (slova E i Ž), pa tako kad budete ulazili na tribinu da znate, da ne zalutate u kop![]()
Pozdrav za RAju iz Mostara
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!
Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!
I sta sad usvojeno.
Sta ide dalje,jel koncesija ili..
Sta ide dalje,jel koncesija ili..
- Sjeverjecudo
- Kontakt:
Jel ima iko informaciju kakav je stav nase uprave po pitanju Koseva.
Znam da je Nam u interviju rekao da zeli ulagati u stadion Ali da zeli da stadion bude u 100 % vlasnistvu FKS.
Znam da je Nam u interviju rekao da zeli ulagati u stadion Ali da zeli da stadion bude u 100 % vlasnistvu FKS.
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!
Custovic bi bio klop i gvardiola i alegri u jednom za nas i nasu ligu.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Ma svi se nesto raduju,a niko pojma nema.Sjeverjecudo je napisao/la: ↑18 nov 2019, 16:37Jel ima iko informaciju kakav je stav nase uprave po pitanju Koseva.
odmah na koncesiju se predaje i odmah će moći raditi na stadionu(čim usvoje)
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
sad je do njega, i šta će moći dogovoriti, kakav deal...naši su u toku i znali su za ovo...Sjeverjecudo je napisao/la: ↑18 nov 2019, 16:37Jel ima iko informaciju kakav je stav nase uprave po pitanju Koseva.
- kosevskobrdo
- Kontakt:
Ide prodaja ili koncesija stadiona FK Sarajevu na XX godina i rekonstrukcija stadiona pod okriljem Nam Nguyễn-a.amypitar je napisao/la: ↑18 nov 2019, 16:38Ma svi se nesto raduju,a niko pojma nema.Sjeverjecudo je napisao/la: ↑18 nov 2019, 16:37Jel ima iko informaciju kakav je stav nase uprave po pitanju Koseva.
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO
- SedrenikHz
- Kontakt:
Hajde hvala Bogu pa je to usvojeno.
Samo šta sada?
Da li se ruši i kada atletska, da li će se tribine približiti terenu?
Može li neko detaljnijr objasniti?
Samo šta sada?
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"
-
- Kontakt:
Načelnik je dao šah , sad je nam na potezu ....
Izvinite plan je usvojen al to su usvajali vise puta , ovo sve zavisi hoce li ostali pristati pomoc , takodje nigdje ne vidim da ja FK Sarajevu ponudjeno da stadion bude njegov u najam il kupovinu ako ulozi pare za plan modernizacije . Znaci za ovo nam treba Kanton Vlada Federacije , ponuda nasem klubu ovo sto sam vec govorio i onda ako se sve to desi , da li je Nam zaista spreman potrositi pare na stadion . Bilo ko od ovih ako se ne ukljuci plan je ko i uvjek mrtvo slovo na papiru. Ja ne znam sta oni misle sa obzirom na ove planove natkriven stadion teren , medijski prostor brojaci , x drugih stvari, plus plan za ove okolne projkte koliko bi izaslo samo Kosevo da se dovede u A kategoriju, to je vise miliona , ko ce dat tolke pare, . Recimo da opstina da milion kanton milion , federacija Milion i nekako Nam Milion , to je 4 miliona , ko misli da se to sve moze uradit za 4 miliona?!
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
pa brate pročitaj, znači trebaju odobrit da ide na koncesiju da se mogu ponude dati, i takođe da se može odmah početi sa radovima, gdje prvo planiraju ispucat onu odobrenu lovu, teren+grijači...SedrenikHz je napisao/la: ↑18 nov 2019, 16:49Hajde hvala Bogu pa je to usvojeno.
Samo šta sada?
Pa bez uprave neke stvari se ne bi ni mogle odraditi. Prva faza je zavrsena, sada ide druga.
P.s. grafit zajebo 50 trenera
P.s. grafit zajebo 50 trenera

Zadnja izmjena: Kamuflazn, dana/u 18 nov 2019, 16:59, ukupno mijenjano 1 put.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
nikad prije nisu usvojili regulacioni plan sa ovim izmjenamapaulus je napisao/la: ↑18 nov 2019, 16:50Izvinite plan je usvojen al to su usvajali vise puta , ovo sve zavisi hoce li ostali pristati pomoc , takodje nigdje ne vidim da ja FK Sarajevu ponudjeno da stadion bude njegov u najam il kupovinu ako ulozi pare za plan modernizacije . Znaci za ovo nam treba Kanton Vlada Federacije , ponuda nasem klubu ovo sto sam vec govorio i onda ako se sve to desi , da li je Nam zaista spreman potrositi pare na stadion . Bilo ko od ovih ako se ne ukljuci plan je ko i uvjek mrtvo slovo na papiru. Ja ne znam sta oni misle sa obzirom na ove planove natkriven stadion teren , medijski prostor brojaci , x drugih stvari, plus plan za ove okolne projkte koliko bi izaslo samo Kosevo da se dovede u A kategoriju, to je vise miliona , ko ce dat tolke pare, . Recimo da opstina da milion kanton milion , federacija Milion i nekako Nam Milion , to je 4 miliona , ko misli da se to sve moze uradit za 4 miliona?!
ne znam o čemu pričaš druže
- kosevskobrdo
- Kontakt:
Jel shvatate da nakon ovog regulacionog plana stadion AFH više nije multifunkcionalna arena već FUDBALSKI stadion ???
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO
Ok ako je to netacno ispricavam se al slazes se sa ostalim u tekstu da zavisi od mnogo , ako ..... i cak ako svi pljunu po milion opet ne vidim kako to moze bit dovoljnoDenchi je napisao/la: ↑18 nov 2019, 16:56nikad prije nisu usvojili regulacioni plan sa ovim izmjenamapaulus je napisao/la: ↑18 nov 2019, 16:50Izvinite plan je usvojen al to su usvajali vise puta , ovo sve zavisi hoce li ostali pristati pomoc , takodje nigdje ne vidim da ja FK Sarajevu ponudjeno da stadion bude njegov u najam il kupovinu ako ulozi pare za plan modernizacije . Znaci za ovo nam treba Kanton Vlada Federacije , ponuda nasem klubu ovo sto sam vec govorio i onda ako se sve to desi , da li je Nam zaista spreman potrositi pare na stadion . Bilo ko od ovih ako se ne ukljuci plan je ko i uvjek mrtvo slovo na papiru. Ja ne znam sta oni misle sa obzirom na ove planove natkriven stadion teren , medijski prostor brojaci , x drugih stvari, plus plan za ove okolne projkte koliko bi izaslo samo Kosevo da se dovede u A kategoriju, to je vise miliona , ko ce dat tolke pare, . Recimo da opstina da milion kanton milion , federacija Milion i nekako Nam Milion , to je 4 miliona , ko misli da se to sve moze uradit za 4 miliona?!
ne znam o čemu pričaš druže
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Trenutno korisnika/ca: BABA1978, rimljanin90 i 39 gostiju.