FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 17 nov 2019, 01:27

Izvinjavam se sto prekidam raspravuz jedina istina je da su igraci i trener krivi zanodlazak jelwwkovica zbog svadbi i produzenih odmora, pa onda je kulminiralo psovanjem husrefa na jednom treningu i mijesanja u posao.

I ovo je 100% iz usta naseg igraca, koji wto ne bojkoruje nikoga niti mu neko smeta, cak sta vise jedan je od najvrijednijih igraca.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 17 nov 2019, 02:27

Pantelija je napisao/la:
17 nov 2019, 01:27
Izvinjavam se sto prekidam raspravuz jedina istina je da su igraci i trener krivi zanodlazak jelwwkovica zbog svadbi i produzenih odmora, pa onda je kulminiralo psovanjem husrefa na jednom treningu i mijesanja u posao.

I ovo je 100% iz usta naseg igraca, koji wto ne bojkoruje nikoga niti mu neko smeta, cak sta vise jedan je od najvrijednijih igraca.
Pravo nas oslabi radi tersluka.. :facepalm: fino bi bilo da se izvine covjeku, red je... ako je tako ko sto kazes..

Je*o ga sapunica valjda je cilj najbolji rezultat a ne ko ce od njih veci bit u necijim ocima..

Drag mi je covjek pravo al pristup svojim ljudima mora hitno mijenjat.. ne svidja mi se to psovanje kod njega uopste.. Bosna je ovo, u vecini ljudi ce izazvat kontraefekat.. necu sad namjerno...
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 nov 2019, 07:52

Sjeverjecudo je napisao/la:
17 nov 2019, 00:51
Ako je bas tako kao sto vi tvrdite sve do trenera,kako onda objasnjavate to da po mnogima jedan od najboljih trenera na svjetu Mourinho nista nije uspio sa Manchesterom,ako je sve do trenera onda je on da Manchesterom trebao prekucat ligu i osvojit ligu prvaka.
Krivicu za lose rezultate snosi citav SS i igraci,a isto tako i zasluge za uspjeh pripadaju SS i igracima.
Slazem se da je lakse zamjenit trenera nego 5-10 igraca,Al isto tako se i slazem sa @Shofall da ne treba pustiti igrace da oni odredjuju trenera i bojkotuju kad god se nekoj susi kuraac digne,nebitno ko bio na mjestu trenera Husref,Cala,Kodro ili neko deseti.Al mislim da je ovo za bojkot suplja i da igraci ne bojkotuju vec da su to standardne mahalske.
Opet kazem kako to da vecina igraca koje je Husref trenirao uglavnom govore pozitivno o Husrefu,kako to da ga hvali vecina sportskih radnika i sportskih novinara,kako to da je dobar svima samo vama ne valja ?
Jbg,vecina koji sad ,,kritikuju" je to radila i kad je osvojena DK i kad je ostvaren najveci uspjeh,znaci da ste iz nekog razloga zasljepljeni mrznjom prema nekoj osobi i draze vam je neuspjeh te osobe od uspjeha kluba.
Po meni najbolje rjesenje je dovodjenje dobrog kondicionog i sto je jos vaznije dobrog psihologa,poceti kaznjavati i SS i igrace tako sto ce im se ,,udariti" po dzepu kad bude za to razloga,a za sve sto mi pisemo ovdje ima neko ko za to prima platu i odlucuje o sudbini igraca i SS,tako da nsma je pametnije da uradimo ono sto mozemo a to je da nas dodje sto vise na stadion i da se pruzi podrska.
Jose je imao sukob sa sportskim direktorom, koji mu nije htio kupit klasne igrače u odbrani nego insistirao na engleskim igračima(čije cijene su prenapuhane) koje ni dan danas nisu doveli....

mi smo imali dobrog kondicionog, neko ga je otjerao svojim postupcima, psihologa imamo i dalje sa ekipom, džabe ti kondicioni kad se postavi čovjek i kaže "e pa nećemo tako nego ovako" i onda je logično da čovjek neće da ostane radi svoje reputacije koju gradi godinama....

Husref se kritikuje zbog sposobnosti koje nema i to: Taktičko (ne)znanje, izmjene koje znače nešto i donose promjenu(prelamaju tekmu) na terenu i pravovremene, motivacija igrača, loša/nikakva rotacija, priprema utakmice(skauting protivnika) - taktička adaptacija igre na drugačiji stil igre protivnika, stavljanje igrača na njima strane pozicije zbog čega igraju ispod 100%(da ne govorimo preko toga), alibi-trener(za sve ima razlog a on nije nikad)...

ne mora biti štrajk ili bojkot, moguće je i da su ga igrači "provalili" i da je nekim potezima(izjavama) izgubio njihovo povjerenje....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 17 nov 2019, 10:16

Nasi poslali Šarica i jos nekoga na seminar u Tusku gdje je predavanje drzao jedan od boljih predavača. Kakve svadje kakvi bakraci manite se te price. Smanjenje troskova je glavni razlog. Da je uprava produzila ugovor Jeleskovicu mogli bi se nastaviti svadjati do mile volje al bi radili skupa.
Uprava smanjila troskove i mislili da ce Šaric od jednog seminara znati pripremiti ekipu.
Smanjili se troskovi na Crepulji i Adukoru
Dosao nam Milanovic koji u 125 utakmica ima 7 golova i 18 asistencija, cak i Guzina ima bolju statistiku od njega.
Bolje da su za plate Milanovica, Guzine, Crnickog i Gavric produzila ugovor Adukoru, svakako Milanovic nista nije bolji od Sisica.

I sada preko zime ce se smanjivati troskovi i nece doci niko osim mozda neko da ozivi karijeru i povrati formu. Takodje nece ni Husref otici iako se pokusavao napraviti atmosfera da sam ode da nebi bilo dodatnih troskove. Al i ta njegova ostetna klauzulu je mala i iznosi nekih 60 hiljada sto je manje od obestecenja za Milanovica. A ovdje se ta klauzulu predstavlja kao nesto ogromno a bilo bi duplo vise da mu je kodrina plata.
Nama navijacima je vazno da u ove tri utakmice izvucemo bar 6 bodova pa neka igraci trener i uprava svoje razmirice rjesavaju van minuta utakmice.

@alfred kad se vidjelo da je ispod prosječan kao Milanovic preseli su na Djokanovica koji bi vec mogao biti nesto, al i cora a koka ubode zrno.

@beskorisnik tvoja svrha je da izmamis neciji ban al si na pogresnoj adresi i neces kako ti samo ime kaze biti od koristi kad sam ja u pitanju
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 17 nov 2019, 10:34

Kad već neko spomenu Mourinha, s ovakvim Unitedom je uzeo drugo mjesto (iza bogovskog Cityja), uzeo Evropsku ligu, liga kup i FA Community. I to sve za nepune tri sezone. S OVAKVIM Unitedom. Nije džaba rekao da mu je to najveći uspjeh karijere, drugo mjesto s njima, a znaš šta je sve osvojio.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 17 nov 2019, 10:43

Da pitam upucene: Kad se vec smanjuju troskovi, koliko ce se "rezati" sefu plata? Nije da nema osnova.
E cuj Jelaskovic otisao da se smanje troskovi 😂
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 nov 2019, 10:57

Kad bi FKS sad otpustilo Husrefa, on bi vec sutra imao na stolu 5 ponuda od vecih klubova. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 17 nov 2019, 11:15

belosevic28 je napisao/la:
17 nov 2019, 10:43
Da pitam upucene: Kad se vec smanjuju troskovi, koliko ce se "rezati" sefu plata? Nije da nema osnova.
E cuj Jelaskovic otisao da se smanje troskovi 😂
Da ja tebe pitam, izmedju ostalog falio si Almira Bekica pa i Milanovica i prije nego su dosli a i kad su dosli. Zanima me koga jos planiras faliti da znamo da od njega nema ništa?
Ako falis tog trenera koji je pristao a niko ne zna ko je on osim par probranih mozemo odmah konstatovati da je fula.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 17 nov 2019, 11:18

Rezu se troskovi hahaha

A husrefov "strucni stab" kojeg masno placamo cine oruč i ekipa sve sama krema.fudbala....
Dovodi se oremus za veliku platu, placa se odsteta za milanovica, produzuju se ugovori s najboljim igracima, prvi tim dobija automobile....
Kresu se kresu.

Kresu se svi moguci scenariji samo da trener nije kriv. A za jeleskovica su krivi igraci i husref. Igraci poceli a husref zavrsio.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 nov 2019, 11:22

a zbog čega bi se smanjivali troškovi u sred sezone, ako znamo da je budžetirano sve startom sezone? pa čak i koje pojačanje više, koje nisu uspjeli završiti?

ako znamo da je budžetirana i kupovina busa klupskog?

malo mi besmislena priča
na jednu stranu smanjujemo troškove a na drugu kupujemo igrače(plaćamo odštete)klupski bus,leasujemo bibije,kupujemo zemlju/za kamp/stadion, planiraju se radovi na kampu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 17 nov 2019, 11:25

joker90 je napisao/la:
17 nov 2019, 10:57
Kad bi FKS sad otpustilo Husrefa, on bi vec sutra imao na stolu 5 ponuda od vecih klubova. :kafa:
A koga cemo dovesti umjesto Husrefa?
Nekog ko ima isto ponuda ili manje.
Nema niko damu da kaze koje je ime u igri, da je kakv kvalitet juce bi to nasi zavrsili i danas se slikali i promovisali.
Boli mene briga koliko Husref ima ponuda i hoce li ga iko nakon nas.
Hocu ba trenera da je bolji a ne da mu mi budemo prvi ozbiljni posao i prvi klub sa navijacima.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 nov 2019, 11:31

ShofaII je napisao/la:
17 nov 2019, 11:25
joker90 je napisao/la:
Nema niko damu da kaze koje je ime u igri, da je kakv kvalitet juce bi to nasi zavrsili i danas se slikali i promovisali.
Hocu ba trenera da je bolji a ne da mu mi budemo prvi ozbiljni posao i prvi klub sa navijacima.
Što bi ikog dovodili? Husref ostaje..
Bahati, bahati Željkan!
1946

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 17 nov 2019, 11:36

Denchi je napisao/la:
17 nov 2019, 11:22
a zbog čega bi se smanjivali troškovi u sred sezone, ako znamo da je budžetirano sve startom sezone? pa čak i koje pojačanje više, koje nisu uspjeli završiti?

ako znamo da je budžetirana i kupovina busa klupskog?

malo mi besmislena priča
na jednu stranu smanjujemo troškove a na drugu kupujemo igrače(plaćamo odštete)klupski bus,leasujemo bibije,kupujemo zemlju/za kamp/stadion, planiraju se radovi na kampu...
Pa ne radi Jeleskovic za klikere. Napravi se usteda na necemu da bi se na drugo potrosila.
Saberees platu Jeleskovica, Adukora i Crepulja i dobijes ratu za seate i autobus.
Sto se tice zemlje to ne spada u redovne troskove i dok ne bude ne treba ni pricati.

I jasno je to pitanje ko je platio odstetu za Milanovica i Guzinu plus njihove plate a bio je skup Adukor i Crepulja.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 nov 2019, 11:40

ShofaII je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
NAM:
Vidite li u budućnosti mogućnost da dovedete neka od najvećih svjetskih imena da treniraju i vode akademiju u Sarajevu, ali i prvi tim?

"Da i to vrlo brzo. Jer, ako dovedemo vrlo poznate fudbalere, trenere i stručnjake...

HUS:
čisto sumnjam da će biti nekog napretka bez obzira ko došao u Bosnu i da dovedete najboljeg trenera na svijetu, čisto sumnjam".
:kafa:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 nov 2019, 11:45

ShofaII je napisao/la:
17 nov 2019, 11:36

Pa ne radi Jeleskovic za klikere. Napravi se usteda na necemu da bi se na drugo potrosila.
Saberees platu Jeleskovica, Adukora i Crepulja i dobijes ratu za seate i autobus.
Sto se tice zemlje to ne spada u redovne troskove i dok ne bude ne treba ni pricati.

I jasno je to pitanje ko je platio odstetu za Milanovica i Guzinu plus njihove plate a bio je skup Adukor i Crepulja.
na ljeto otišli dotični, i došli drugi igrači...
znači od plate Jeleškovića pokrili kupovinu busa i leasing 30 auta?
jhebena plata ;)

u redu je braca nemoj objašnjavat više ništa.... :thumbup: :wave:

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 17 nov 2019, 11:46

Zaboravljate da u slučaju otkazu Husrefu, isti dobija sve plate do kraja ugovora, platu mu pomnožite s preostalim mjesecima i dobijete cifru koja se zaradi od karta za polusezonu ili možda i više.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 nov 2019, 11:47

Zeko87 je napisao/la:
17 nov 2019, 11:46
Zaboravljate da u slučaju otkazu Husrefu, isti dobija sve plate do kraja ugovora, platu mu pomnožite s preostalim mjesecima i dobijete cifru koja se zaradi od karta za polusezonu ili možda i više.
loši treneri su vaistinu najskuplji

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 17 nov 2019, 11:55

Denchi je napisao/la:
17 nov 2019, 11:40
ShofaII je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
NAM:
Vidite li u budućnosti mogućnost da dovedete neka od najvećih svjetskih imena da treniraju i vode akademiju u Sarajevu, ali i prvi tim?

"Da i to vrlo brzo. Jer, ako dovedemo vrlo poznate fudbalere, trenere i stručnjake...

HUS:
čisto sumnjam da će biti nekog napretka bez obzira ko došao u Bosnu i da dovedete najboljeg trenera na svijetu, čisto sumnjam".
:kafa:
Pa brate sve si sam sebi odgovorio. I Husref ti je ovdje u pravu da dovedes najboljeg na ovaj igracki kadar i trenutnog kondicionog kakav napredak ocekujes.
Ako ce doci bolji treneri i igraci onda dovedi i glavnog trenera a nek Husref sebi trazi selameta jbg nije Bogom dat.
Ako ce ostati sve isto onda ne mjenjaj ni Husrefa.

A ovo sto Nam prica ne ocekujem prije ljeta, zivi bili pa vidjeli. Najsretniji bi bio da to bude ove zime.
Ako smo bili spremni bacit pare na Milanovica i Guzinu pa brate onda nam je sica tih 60k odstete Husrefu. Ako imamo lovu za boljeg trebali su ga jucer dovest a ne sad.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 17 nov 2019, 11:58

Al je besmisleno rezat troškove na najbitnijem točkiću u sistemu. Nismo morali gledat Sarajevo prošle sezone da bismo znali ko je Jelešković, gdje god je radio donosio je titule. Željo, Zrinjski i mi. I riješimo se takvog čovjeka pa se ibretimo što smo nespremni i loše igramo.
Isto da Barselona otjera Mesija, dovede El Šaravija, pa se onda zapitaju što igraju puno slabije nego s Mesijem.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 17 nov 2019, 11:59

Denchi je napisao/la:
17 nov 2019, 11:45
ShofaII je napisao/la:
17 nov 2019, 11:36

na ljeto otišli dotični, i došli drugi igrači...
znači od plate Jeleškovića pokrili kupovinu busa i leasing 30 auta?
jhebena plata ;)

u redu je braca nemoj objašnjavat više ništa.... :thumbup: :wave:
Brate Šarić ti je vec na platnom spisku. Pomenuta dva igraca otisla a niko od igraca nije dosao nego si amatere zamjenio amaterima tipa Milanovic za Bekica, Guzina za Crnickog, Adukor Crepulja i Jeleskovic ti pokriju tih 10.000 za seate mjesecno i ostane ti da kupi Bus na rate.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Bing [Bot], Hajdeee, USB, Vanja8 i 63 gosta.