FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Nemoj da te svrbe, objavljuj to da se divimo. Da parimo ocimohikanac12 je napisao/la: ↑14 nov 2019, 10:11Svrbe me ove slike juga, dođe mi da ih pustim pa nek' izgori hala.![]()
- mohikanac12
- Kontakt:
Posle Širokog. Za avatar.Mamlaz je napisao/la: ↑14 nov 2019, 14:07Nemoj da te svrbe, objavljuj to da se divimo. Da parimo ocimohikanac12 je napisao/la: ↑14 nov 2019, 10:11Svrbe me ove slike juga, dođe mi da ih pustim pa nek' izgori hala.![]()

Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Mislio sam da ce me tesko neko nagovoriti da skinem Stilu sa avatara. Bgm leti Stila nakon Listicemohikanac12 je napisao/la: ↑14 nov 2019, 14:11Posle Širokog. Za avatar.Mamlaz je napisao/la: ↑14 nov 2019, 14:07Nemoj da te svrbe, objavljuj to da se divimo. Da parimo ocimohikanac12 je napisao/la: ↑14 nov 2019, 10:11Svrbe me ove slike juga, dođe mi da ih pustim pa nek' izgori hala.![]()
![]()

- kolezeljovac
- Kontakt:
A jeli jedna od opcija da UMBRO i dalje oblaci? Licno sam bas zadovoljan njihovim dresovima, svaki je dobar stil, i 1., i 2. i 3. ove sezone...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
- mohikanac12
- Kontakt:
Ma yebo dresove, daj golova.
Ooo jedan go...

@Mamlaz, ide prije derbija pa neka me lincuju. Jug je samo jedan!
Ooo jedan go...

@Mamlaz, ide prije derbija pa neka me lincuju. Jug je samo jedan!

Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Jeste jedna od opcija, ali sanse su male da ce oni bitikolezeljovac je napisao/la: ↑14 nov 2019, 14:24A jeli jedna od opcija da UMBRO i dalje oblaci? Licno sam bas zadovoljan njihovim dresovima, svaki je dobar stil, i 1., i 2. i 3. ove sezone...
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Joj pao bi forum da je Bogi ovako otresao ko Gušo 

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- mohikanac12
- Kontakt:
Evo Jug.
I naprijed, i naprijed, i naprijed
Da slavimo daj go, daj go, daj go
I nek' se baklje pale
Kad plane, da svane
I trpaj te levate
I dalje i dalje
Ooo oo oooo

Edit. Malo sam izmijenio text, ne zamjerite.

I naprijed, i naprijed, i naprijed
Da slavimo daj go, daj go, daj go
I nek' se baklje pale
Kad plane, da svane
I trpaj te levate
I dalje i dalje
Ooo oo oooo

Edit. Malo sam izmijenio text, ne zamjerite.

Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Evo i jedna od naftalinska od mene, intervju Džeke dok je kadet bio; 18.12.2002.Amar Osim o Edinu Džeki: Sa jedanaest godina je pravio razliku...
Kapiten bosanskohercegovačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i nekadašnji fudbaler Željezničara, Edin Džeko nalazi se na okupljanju sa nacionalnim timom pred susrete sa Italijom i Lihtenštajnom.
Tokom reprezentativne pauze, najtrofejniji bosanskohercegovački stručnjak Amar Osim je govorio za Teleradiostereo o kapitenu našeg nacionalnog tima.
Dijamant je karijeru počeo u FK Željezničar čiji je Osim sada trener, a trofejni stručnjak je istakao da je sretan zbog svega što je Džeko napravio.
- Od prvih koraka se moglo vidjeti da je drugačiji od ostalih igrača. Sa 11 godina je pravio razliku, te smo ga pratili korak po korak. Sudbina je htjela da postanem trener prvog tima Željezničara i da on bude u ekipi. Kao što sam rekao ranije, jasno je bilo da je drugačiji od ostalih igrača, no u to vrijeme bilo je teško zamisliti da će iz Bosne i Hercegovine, zemlje koja ima mnogo problema i u državi koja je tek izašla iz rata, izrasti tako dobar igrač, ali on je bio uporan i sasvim je zasluženo došao do ovoga gdje se sada nalazi, rekao je Osim i dodao:
- Čujemo se i dalje. Dolazio sam da gledam neke od njegovih utakmica, protiv Shakhtara u utakmici u kojoj je postigao gol također sam gledao uživo i susret protiv Barcelone, te je i tada pogodio. Roma uskoro igra sa Juventusom, planirao sam to da gledam, 12. januara, nadam se da ću mu ponovo donijeti sreću.
Edin Džeko je ovog ljeta bio nadomak prelaska u redove Intera, a Amar Osim je istakao da je ostanak u Rimu bio izbor njegovog srca.
- Sretan sam zbog njega, ali i ponosan jer sam ga trenirao. Nije tu riječ samo o fudbalu već i o ljudskom aspektu. Njemu je dobro u Rimu, djeca su mu tu rođena, porodica mu je vezana za taj grad. U Interu bi možda mogao osvojiti više trofeja, no Roma je izbor njegovog srca, dodao je Osim koji je za kraj prokomentarisao situaciju u bh. fudbalu.
- Teško je u svim aspektima. Predsjednici imaju malo ili nimalo strpljenja, žele instant rezultat, a kada se to ne ostvari, treneri su prvi koji dobiju otkaz. Naš fudbal napreduje, ali tu je mnogo stvari koje nisu dobri i mnogo problema koji se moraju riješiti.

- kolezeljovac
- Kontakt:
Dosli smo do posljednje 3 utakmice jesenjeg dijela sezone. Za sada mozemo biti i vise nego zadovoljni(statisticki gledano).
1. smo na tabeli, i u kupu smo i dalje, sad slijede utakmice sa Sirokim Brijegom kuci, Sarajevom u gostima, te Velezom kuci.
Ekipa naravno sa strucnim stabom treba da razmislja samo o narednoj utakmici, jer samo sa pristupom "od utakmice do utakmice" zacrtani cilj je onda realno ostvarljiv.
Od mogucih 9 bodova realno gledajuci zadovoljni jedino mozemo biti da uzmemo 7 ili 9 bodova, te naravno to nam garantuje da prezimimo kao prvi.
Utakmice na Grbavici se "moraju" dobiti, tu iskljucivo misiju i navijaci moraju da do 30% odrade u zasluzi da se pobjede i Siroki, a kasnije i Velez.. Sa poprilicno dobrom posjetom bi mogli veoma lahko uzeti obje utakmice.
Sto se tice derbija, tu znamo sta nas ceka.. Derbi ko i svaki derbi, puni ocekivanja, ali ne zaboraviti da je to DERBI. Sve osim poraza je je dobar rezultat, jer s pobjedama protiv Sirokog i Veleza bi definitivno bili prvi, a pobjeda da ne kazem sta bi nam znacila, pogotovo na psiholoskom planu.
Nadam se da ce igraci koji imaju po 2 zuta kartona, da ce morati da paze protiv Sirokog, a pogotovo Semir Stilic jer bi nam veliki hendikep bio kad bi on dobio zuti karton protiv Sirokog.
Ne brine me toliko stoperski tandem za Siroki jer Bogi kod Osima htjeli mi to priznati ili ne igra vise nego solidno(uzimajuci u obzir prirodu i godine). Ovim putem da pohvalim Bogicevica za rad na treninzima i svojim doprinosom gdje savjetima i primjerima pomaze i Sipi i Kemi.
Sve u svemu za mene idealno bi i ovako bilo... Siroki 1, Derbi X, Velez 1...
1. smo na tabeli, i u kupu smo i dalje, sad slijede utakmice sa Sirokim Brijegom kuci, Sarajevom u gostima, te Velezom kuci.
Ekipa naravno sa strucnim stabom treba da razmislja samo o narednoj utakmici, jer samo sa pristupom "od utakmice do utakmice" zacrtani cilj je onda realno ostvarljiv.
Od mogucih 9 bodova realno gledajuci zadovoljni jedino mozemo biti da uzmemo 7 ili 9 bodova, te naravno to nam garantuje da prezimimo kao prvi.
Utakmice na Grbavici se "moraju" dobiti, tu iskljucivo misiju i navijaci moraju da do 30% odrade u zasluzi da se pobjede i Siroki, a kasnije i Velez.. Sa poprilicno dobrom posjetom bi mogli veoma lahko uzeti obje utakmice.
Sto se tice derbija, tu znamo sta nas ceka.. Derbi ko i svaki derbi, puni ocekivanja, ali ne zaboraviti da je to DERBI. Sve osim poraza je je dobar rezultat, jer s pobjedama protiv Sirokog i Veleza bi definitivno bili prvi, a pobjeda da ne kazem sta bi nam znacila, pogotovo na psiholoskom planu.
Nadam se da ce igraci koji imaju po 2 zuta kartona, da ce morati da paze protiv Sirokog, a pogotovo Semir Stilic jer bi nam veliki hendikep bio kad bi on dobio zuti karton protiv Sirokog.
Ne brine me toliko stoperski tandem za Siroki jer Bogi kod Osima htjeli mi to priznati ili ne igra vise nego solidno(uzimajuci u obzir prirodu i godine). Ovim putem da pohvalim Bogicevica za rad na treninzima i svojim doprinosom gdje savjetima i primjerima pomaze i Sipi i Kemi.
Vi ste na pravome putu u svakome segmentu, pogotovo mi je drago sto su istinski ljubitelji Veleza u klubu i oko njega to je jedini recept za uspjeh. Ovo sa stadionom je fenomenalna stvar pogotovo iz razloga sto sve sami finansirate. Sretno do kraja. IZRONIT CE STARI ZA ONE STO GA VOLE
- kolezeljovac
- Kontakt:
Tako je!Mamlaz je napisao/la: ↑14 nov 2019, 15:17Vi ste na pravome putu u svakome segmentu, pogotovo mi je drago sto su istinski ljubitelji Veleza u klubu i oko njega to je jedini recept za uspjeh. Ovo sa stadionom je fenomenalna stvar pogotovo iz razloga sto sve sami finansirate. Sretno do kraja. IZRONIT CE STARI ZA ONE STO GA VOLE

100% se slazem u vezi domacih tekmi i navijaca. Mi smo njihova krila i moramo se odazvati na te dvije tekme u sto vecem broju. Protiv Sirokog sa 7 milja bi polozili test. Vrijeme je da pokazemo da smo tu kada treba. Plava porodice, plava armijo probudi se I NOSI PLAVE SVE DO POBJEDEkolezeljovac je napisao/la: ↑14 nov 2019, 15:08Dosli smo do posljednje 3 utakmice jesenjeg dijela sezone. Za sada mozemo biti i vise nego zadovoljni(statisticki gledano).
- kerimatomic1921
- Kontakt:
I nadam se da ce se odnos prema navijacima zelje malo promijeniti.
Ove godine mi je ljepse bilo u banjaluci 4 puta nego u vrapcicima.
**** mrtvog oca Ramovicu kao i konstantno pljuvanje linijskih igraca je bas onako divan domacinski gest.
Svako dobro i samo nastavite graditi svoj dom, nema ljepseg osjecaja na svijetu. ustvari ima a to je titula.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Google Adsense [Bot] i 31 gost.