Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
mirzateletovicc
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
Hvala treneru koji je dao Musu priliku za minutazu
trojka ga nije slusala, imao je par prodora kad je postigao poene, iznudio bacanja...
par puta je lose ispao u odbrani u drugom pol, u prvom pol je fino igrao odbranu
vidjecemo, morace pogadjat trojku ako zeli u rotaciju
par puta je lose ispao u odbrani u drugom pol, u prvom pol je fino igrao odbranu
vidjecemo, morace pogadjat trojku ako zeli u rotaciju
To je to. Da je pogodio jos dvije od pet trica, zavrsio bi sa 18pts.
3-4 ulaza
2-3 trice
3-4 bacanja
I on se vrti oko 15tak poena po tekmi
3-4 ulaza
2-3 trice
3-4 bacanja
I on se vrti oko 15tak poena po tekmi
Gdje su ovi sto su plakali kako nikad nece dobit minute ove sezone?
Jbt ko da je treci mjesec,a ne treci tjedan sezone.
Jbt ko da je treci mjesec,a ne treci tjedan sezone.
Ja baš jutros gledam ovu temu da vidim komentare i analize jer nemam vremena da pratim NBA u kasne sate kad ono
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
To je od 15 do 21 poen u prosjeku. Da li si ti normalan ?
Igrači koji daju u prosjeku 15-18-21 poen na raspodjelu koju si ti naveo su redom Fournier, Middleton i Bojan Bogdanović.
Pa sad se zapitaj koji je njihov status u NBA, a koji Musin.
I to sve nakon večeri gdje je Musa dao 12 poena na 0-5 za tri i to sve u garbage timeu.
Ne znam zaista na čemu temeljiš to.
I još napišeš da je dao još 2 trice imao bi 18 poena. Isto kao da ja napišem "da nije dao 2 polaganja koja je dao imao bi šut 2-10".
Prvo da se on izbori za regularnu minutažu, pa ćemo onda o broju poena i sl.
@TheChief
Vjeruj mi da sam isto pomislio
Bogdanovic (Bogdan) jos nije dobacio do prosjeka od 15 poena u NBA, a svemirski je brod za Musu, makar trenutno. Cak je i koncepcijski daleko bolji za NBA jer moze peglati odbranu, moze igrati bez lopte i ima dobar sut. A ovdje, nakon sto su ljudi pisali da Musu opet ne voli trener i da treba traziti trejd, nakon jedne utakmice se pise kao da je realno da ima 15 poena u prosjeku. Kao da je to neka sasvim lagana stvar koju svaki drugi igrac moze ostvariti.
Vjeruj mi da sam isto pomislio
Bogdanovic (Bogdan) jos nije dobacio do prosjeka od 15 poena u NBA, a svemirski je brod za Musu, makar trenutno. Cak je i koncepcijski daleko bolji za NBA jer moze peglati odbranu, moze igrati bez lopte i ima dobar sut. A ovdje, nakon sto su ljudi pisali da Musu opet ne voli trener i da treba traziti trejd, nakon jedne utakmice se pise kao da je realno da ima 15 poena u prosjeku. Kao da je to neka sasvim lagana stvar koju svaki drugi igrac moze ostvariti.
na tom nivou je igrao proslu sezonu u long island netsima. sljedeci korak je te brojke prenijeti na visi i ozbiljniji nivo. rezon je sasvim logican i to je ono sto ocekujem od njega u prosjeku kroz nba karijeru. ne mislim odmah s klupe, vec kroz karijeru.TheChief je napisao/la: ↑11 nov 2019, 11:35To je od 15 do 21 poen u prosjeku. Da li si ti normalan ?
Igrači koji daju u prosjeku 15-18-21 poen na raspodjelu koju si ti naveo su redom Fournier, Middleton i Bojan Bogdanović.
I to sve nakon večeri gdje je Musa dao 12 poena na 0-5 za tri i to sve u garbage timeu.
I još napišeš da je dao još 2 trice imao bi 18 poena. Isto kao da ja napišem "da nije dao 2 polaganja koja je dao imao bi šut 2-10".![]()
Jamal Murray je kao rookie u svoje prve 4 NBA utakmice imao šut iz igre 0/16
To ništa nije značilo za njegov status i u 5. utakmici je igrao 27 minuta.
TheChief je napisao/la: ↑11 nov 2019, 11:35To je od 15 do 21 poen u prosjeku. Da li si ti normalan ?
I još napišeš da je dao još 2 trice imao bi 18 poena. Isto kao da ja napišem "da nije dao 2 polaganja koja je dao imao bi šut 2-10".![]()
trojka dzanana muse u ove dvije sezone je 1/17, to je 5.9%
katastrofa, kao sto rekoh, morace pogadjat trojku ako zeli biti dio rotacije... u g league je imao 35% na 5 pokusaja za 3 poena, sto je prihvatljiv procenat u nba i to pokazuje da on moze, u brooklynu se dosta sutiraju trojke, izgradjuju se dobre pozicije, tako da je na njemu da pogadja te suteve i mora radit na catch & shoot situacijama
dodatni treninzi, ostati u dvorani i sutirat trojke dok ga ruka ne zaboli i tako iz dana u dan
katastrofa, kao sto rekoh, morace pogadjat trojku ako zeli biti dio rotacije... u g league je imao 35% na 5 pokusaja za 3 poena, sto je prihvatljiv procenat u nba i to pokazuje da on moze, u brooklynu se dosta sutiraju trojke, izgradjuju se dobre pozicije, tako da je na njemu da pogadja te suteve i mora radit na catch & shoot situacijama
dodatni treninzi, ostati u dvorani i sutirat trojke dok ga ruka ne zaboli i tako iz dana u dan
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
LeVert out za sutra, eto opet minuta, ali polako i sigurno mora pokazati da vrijedi.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
jos su mi u glavi one dvije situacije kad je ispao kao malo dijete u odbrani, ako ce tako ispadat, decko nece vidjeti parketa
tj hoce, al ako to nadoknadi u napadu, al trenutno nije na tom nivou
tj hoce, al ako to nadoknadi u napadu, al trenutno nije na tom nivou
- invincible1921
- Kontakt:
Musa nije Murray...tako da glupa prica. Nek on sad za sad koristi sve sto dobije pa cemo vidjet kako dalje
=\_1921_/=
Fino uveza 7 poena sad 
Poeni iz kontre, trica pa opet poeni iz kontre.
mnogo mi se dopao onaj drugi napad na obruc, impresivniji nego prvi
a konacno je i trojka usla i to iz prvog pokusaja :mrgreen:
a konacno je i trojka usla i to iz prvog pokusaja :mrgreen:
Al mu se desava ko Mirzi na pocetku, ko god da zase.re njega vadi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.