Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Stvari su jednostavne.
Ko ima love da kupi sudijsku organizaciju i dovoljno utjecaja u savezu da se to zataška, psvaja titulu. Ima tu nešto i u jačini igračkog kadra, ali većinom su u pitanju zakulisne igre.
Ovu sezonu to su Borac i Sarajevo, a prethodnih sezona bili su u igri Željezničar i Zrinjski.
Ko ima love da kupi sudijsku organizaciju i dovoljno utjecaja u savezu da se to zataška, psvaja titulu. Ima tu nešto i u jačini igračkog kadra, ali većinom su u pitanju zakulisne igre.
Ovu sezonu to su Borac i Sarajevo, a prethodnih sezona bili su u igri Željezničar i Zrinjski.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa da nemaju domacinsko sudjenje u gostima sigurno da ne bi uzeli sve te trofeje. Mozete govoriti da nije tako ali PL BIH ima najpokvareniju sudijsku organizaciju koja poludiriguje rezultate utakmica po direktivama. A domacinsko sudjenje imaju jer su neki ljudi koji predstavljaju Hrvate u savezu rekli tako ce biti ili nece nikako. A onda su dosli i Srbi pa rekli biti ce jedan nas ili nece nikako. A onda su dosla gospoda iz Sarajeva rekla hajde moze tako.Virtu4l je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:48Pa je na osnovu etničkog faktora Zrinjski uzeo tri vezane titule, odnosno četiri titule u pet godina?tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:46A baza za sve titule, kupove, Evrope, bodove je etnicki faktor koji gura savez na nacin kako se sve gura u drzavi od strane neslozne brace.
Razlika u svemu tome je sto Mladosti nece niko vratiti bodove jer oni nisu ispred Bosnjaka primarni. Zrinjskom ce biti vraceni bodovi svakako odmah narednu utakmicu ako treba.
Pa i svako je protiv guranja, nema covjeka koji odvaja od svog zivota da gleda ovaj odron koji ne bi volio da bude sve idealno. Ali nije.drakensang je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:41Eto sam si istakao problem naseg drustva. Licemjerstvo je kad se ti ne bunis kad Petrovic dopusti onakav gol poput onog Osmankovicevog, a bunis se kad Sirokom svira nepostojeci penal protiv vas. To je licemjerstvo, i citam po vasoj temi :HongKong je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:35Daj ba kao da nisu pokrali za cistu titulu, koliko je to para od europe, koeficijent za naredne godine...mogu mislit kmecanja da je vas neko ostetio tako. Kad se nama to desi pola drzave svrsava od srece. Onda kad nas poguraju digne se pola drzave da kmeci. Sta je to ako nije licemjerstvo?tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:30Savez ko savez, nista ni bolji ni losiji od onog starog. Tu su negdje, tacno se zna kome se namjesta, tacno se zna kome se nikada nece namjestati. Zao mi je Mladosti iako se borimo sa njima za opstanak nisam dostigao taj nivo licemjerstva kao navijaci Zeljeznicara recimo koji godinama misle samo na svoje dupe i bodove. Danas Mladost, sutra Celik, Sloboda, Zvijezda, Radnik. Zna se ko je musterija kada treba da se pokradu bodovi, pa na kraju kad se svim tim ekipama pokrade po 15-20 bodova borba za zivu glavu.
"Da hoce 2 nepostojeca penala da popucaju cirevi dusmanima"
Ko ga tu pusi? Pa svi, dodje Maccabi i trener moli da ne pune vise, kobiva dosta je.
Ja sam protiv svake vrste guranja, Veleza ili protivnika, a Velez bgm igra uvijek relativno ciste utakmice, bude tu i greske, naravno, al daleko od toga da "silje" za nas.
I btw. niko vas ne mrzi, samo mrzimo vase bezrazlozno bahacenje jer daleko ste od nekoga ko bi se trebao bahatiti u 13. kolu.
Buraz ako si navijac Veleza sjecas se sta ste pjevali kad ste nas dobili. Ide titula u ruke Zrinjskom vi slavite sto Zeljo.nece biti sampion. Ok. Vase pravo, ali odatle i nasa bahatost i vase emocije. Zeljo je najuspjesniji klub poslije rata i logicno da svi drugi zele da ga svrgnu s te pozicije, ali je isto tako logicno da se mi kurcimo jer smo najuspjesniji.
Eto da Velez sad uzme 7 titula u nizu niko ne bi govorio simpatican je Velez nego bi svi gledali da vas naguze i da vas zakinu. Dok bi se vi kurcili i zajebavali sve druge. Reci da nije tako.
Mi to i pisemo jer se najvise zale i bune petari koje sudije guraju koliko i nas. Oni kmece na svaki poguranac Zelje a svoje opravdavaju. Isto je i obratno. Kad njih poguraju mi pisemk vidi sto ih guraju. I tako u krug.
Realno postoje ekipe koje se guraju vise od ostalih i u ciju korist ide vecina pola pola situacija. Isto tako su to ekipe koje najvise ulazu koje dovode najbolje igrace za nasu ligu i koje provociraju situacije gdje ce sudija pogrijesiti.
Sto nas nije sudija pogurao u prvoj protiv Slobode? Zato sto nismk bili sposbni da napravimo pritisak na odbranu i da ih stjeamo u 16 metara gdje ce biti sumnjiva situacija u kojoj sudija moze pogrijesiti. Zasto nije nas pogurao u Banja Luci? Zato sto su nas ljudi ubili. Zasto nas ili pitare nije gurao protiv Azmirove Slobde kad su nam hladno tricu uvaljivali? Zato sto su ljudi bolji bili za klasu.
Cuva Bog Zelju svog!
Čim ti sebi sam moraš pisati da si Real, Barca, Bayern, piši propaloVirtu4l je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:44Ne šilje ni Osasuni, Mainzu ili Beneventu, već Realu, Barceloni, Bayernu i Juventusu.drakensang je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:41Ja sam protiv svake vrste guranja, Veleza ili protivnika, a Velez bgm igra uvijek relativno ciste utakmice, bude tu i greske, naravno, al daleko od toga da "silje" za nas.

Zašto preskoci Želju u tom nabrajanju timova ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:30Savez ko savez, nista ni bolji ni losiji od onog starog. Tu su negdje, tacno se zna kome se namjesta, tacno se zna kome se nikada nece namjestati. Zao mi je Mladosti iako se borimo sa njima za opstanak nisam dostigao taj nivo licemjerstva kao navijaci Zeljeznicara recimo koji godinama misle samo na svoje dupe i bodove. Danas Mladost, sutra Celik, Sloboda, Zvijezda, Radnik. Zna se ko je musterija kada treba da se pokradu bodovi, pa na kraju kad se svim tim ekipama pokrade po 15-20 bodova borba za zivu glavu.
Jesi li tako moralisao i kada su Zrinjskom svirnuli nasmiješniji penal u historiji PLBIH, 93 minuta, poklon za titulu. Bukvalno oteli Želji titulu.
Cisto da se podsjetiš nekih stvari iz ne tako davne prošlosti, prije svega par sezona:
Ali tada te boli qrac za moral i istjerivanje pravde

- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma Sloboda kada je bila jaka dok je bio Husic je imala najgore sudjenje od svih Sloboda ukljucujuci i one najslabije. Razlog bas jer je bila jaka pa usla u prostor koji joj nije namjenjen tj prva 4.
A npr kada igramo protiv "velike cetvorke" u gostima ne postoji u pravilima penal ili crveni za "veliku cetvorku". A cesto i na Tusnju.
A npr kada igramo protiv "velike cetvorke" u gostima ne postoji u pravilima penal ili crveni za "veliku cetvorku". A cesto i na Tusnju.
Ja ti opet kažem da konkretno vi iz Tuzle i Zenice previše pažnje pridajete nekim stvarima koje vam ne bi trebale biti na listi prioriteta.tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 nov 2019, 16:00Pa da nemaju domacinsko sudjenje u gostima sigurno da ne bi uzeli sve te trofeje. Mozete govoriti da nije tako ali PL BIH ima najpokvareniju sudijsku organizaciju koja poludiriguje rezultate utakmica po direktivama. A domacinsko sudjenje imaju jer su neki ljudi koji predstavljaju Hrvate u savezu rekli tako ce biti ili nece nikako. A onda su dosli i Srbi pa rekli biti ce jedan nas ili nece nikako. A onda su dosla gospoda iz Sarajeva rekla hajde moze tako.
Razlika u svemu tome je sto Mladosti nece niko vratiti bodove jer oni nisu ispred Bosnjaka primarni. Zrinjskom ce biti vraceni bodovi svakako odmah narednu utakmicu ako treba.
Tuzlaci su vidjeli kako to ide kad imaš ozbiljnu ekipu, u vremenu dok je Husić bio na čelu kluba, i da je ipak kvalitet najvažniji. Sudije će te negdje pogurati, negdje će raditi na tvoju štetu, to je normalno u ovoj ligi, prije svega zbog njihovog nekvaliteta. Navlačenja ima, toga ima i u Seriji A i Primeri, ali ni blizu u mjeri u kojoj vi to predstavljate.
Evo ja ću ti na svaku situaciju gdje je Željo poguran, priložiti situaciju gdje je debelo oštećen, a isto to mogu i navijači Sarajeva.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A ne sjećaš se prije par sezona kad vam je zajedno sa Zrinjskim suđeno u korist iz kola u kolo?HongKong je napisao/la: ↑10 nov 2019, 16:01
Pa i svako je protiv guranja, nema covjeka koji odvaja od svog zivota da gleda ovaj odron koji ne bi volio da bude sve idealno. Ali nije.
Buraz ako si navijac Veleza sjecas se sta ste pjevali kad ste nas dobili. Ide titula u ruke Zrinjskom vi slavite sto Zeljo.nece biti sampion. Ok. Vase pravo, ali odatle i nasa bahatost i vase emocije. Zeljo je najuspjesniji klub poslije rata i logicno da svi drugi zele da ga svrgnu s te pozicije, ali je isto tako logicno da se mi kurcimo jer smo najuspjesniji.
Eto da Velez sad uzme 7 titula u nizu niko ne bi govorio simpatican je Velez nego bi svi gledali da vas naguze i da vas zakinu. Dok bi se vi kurcili i zajebavali sve druge. Reci da nije tako.
Mi to i pisemo jer se najvise zale i bune petari koje sudije guraju koliko i nas. Oni kmece na svaki poguranac Zelje a svoje opravdavaju. Isto je i obratno. Kad njih poguraju mi pisemk vidi sto ih guraju. I tako u krug.
Realno postoje ekipe koje se guraju vise od ostalih i u ciju korist ide vecina pola pola situacija. Isto tako su to ekipe koje najvise ulazu koje dovode najbolje igrace za nasu ligu i koje provociraju situacije gdje ce sudija pogrijesiti.
Sto nas nije sudija pogurao u prvoj protiv Slobode? Zato sto nismk bili sposbni da napravimo pritisak na odbranu i da ih stjeamo u 16 metara gdje ce biti sumnjiva situacija u kojoj sudija moze pogrijesiti. Zasto nije nas pogurao u Banja Luci? Zato sto su nas ljudi ubili. Zasto nas ili pitare nije gurao protiv Azmirove Slobde kad su nam hladno tricu uvaljivali? Zato sto su ljudi bolji bili za klasu.
Ovdje ste se **** i bahatili čitavo privenstvo i tek onda kad je Zrinjskom poklonjena titula ste imali obraza da prozivate suđenje.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- mohikanac12
- Kontakt:
Ma hajde. Znaci da nije sudija Sloboda bi bila sama krema domaceg fudbala.
Sada sam sve vidio.
Sada sam sve vidio.

Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
- tuzlak1987
- Kontakt:
A vi dodjete do tih bodova koji vas vode do borbe za titulu tako sto npr na Grbavici golman skine igraca Slobode, a sudija ne smije svirati penal. I onda na kraju sezone pokrali vas. Kako su vas pokrali kada imate 15 bodova vise na kraju sezone nego sto ste zaradili?let3 je napisao/la: ↑10 nov 2019, 16:05Zašto preskoci Želju u tom nabrajanju timova ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:30Savez ko savez, nista ni bolji ni losiji od onog starog. Tu su negdje, tacno se zna kome se namjesta, tacno se zna kome se nikada nece namjestati. Zao mi je Mladosti iako se borimo sa njima za opstanak nisam dostigao taj nivo licemjerstva kao navijaci Zeljeznicara recimo koji godinama misle samo na svoje dupe i bodove. Danas Mladost, sutra Celik, Sloboda, Zvijezda, Radnik. Zna se ko je musterija kada treba da se pokradu bodovi, pa na kraju kad se svim tim ekipama pokrade po 15-20 bodova borba za zivu glavu.
Jesi li tako moralisao i kada su Zrinjskom svirnuli nasmiješniji penal u historiji PLBIH, 93 minuta, poklon za titulu. Bukvalno oteli Želji titulu.
Cisto da se podsjetiš nekih stvari iz ne tako davne prošlosti, prije svega par sezona:
Ali tada te boli qrac za moral i istjerivanje pravde![]()
Ta raspodjela trofeja je vasa interna stvar, to se vi dogovarajte. Ko ce vratiti Doboj Kaknju bodove ? Da mozda sudija nece protiv Zeljeznicara svirati za MDK kako bi napravio kompenzaciju? Nece, vec ce Mladost povesti na Grbavici pa im Bjelica dati 2 crvena kako bi se vi vratili

Zašto onda Azmirovoj Slobodi nisu davali crvene kartone kada je Želji i Sarajevu trpala po tri komada iz zezancije?tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 nov 2019, 16:10Ta raspodjela trofeja je vasa interna stvar, to se vi dogovarajte. Ko ce vratiti Doboj Kaknju bodove ? Da mozda sudija nece protiv Zeljeznicara svirati za MDK kako bi napravio kompenzaciju? Nece, vec ce Mladost povesti na Grbavici pa im Bjelica dati 2 crvena kako bi se vi vratili![]()
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Haj limeni procitaj opet sta pise pa se javi.
Jesam fino napisao da postoje ekipe koje se guraju vise od ostalih? Jesam.
Jesam gdje napisao da nas nikad niko nije gurao? Nisam.
Jel se i pokrenula prica oko tog penala za Zrinjski kad su nama titulu uzeli? Da samo nas guraju nikad se onaj penal ne bi svirao. Guraju nas koliko i petare i Zrinjski i Borac ili ko se vec nadje u situaciji.
Jesam fino napisao da postoje ekipe koje se guraju vise od ostalih? Jesam.
Jesam gdje napisao da nas nikad niko nije gurao? Nisam.
Jel se i pokrenula prica oko tog penala za Zrinjski kad su nama titulu uzeli? Da samo nas guraju nikad se onaj penal ne bi svirao. Guraju nas koliko i petare i Zrinjski i Borac ili ko se vec nadje u situaciji.
Cuva Bog Zelju svog!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Te situacije su moguce samo kada igrate protiv Sarajeva, Zrinjskog i Sirokog pa onda kako ciji lobi prevagne. A zajednicki protiv ostalih ekipa tesko da ste u minusu i 1 bod zadnjih 10 godina. I kada jeste to je slucajnost o kojoj dupli sport bruji 20 dana.
Što se to pitarima više ne uvlačiš u analni otvor? Nije valjda da je pukla ljubav stoljeća.sviunapad1010 je napisao/la: ↑10 nov 2019, 15:59@virto guslar lupa da bude primijećen, glupko na kvadrat.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Šta kaže, oteli Želji titulu smiješnim penalom za Zrinjski a sudije ih ugurale u borbu za istu..
Znaci Mateo Musa je sljedeci na hladjenju.
Petrovicu ce se kao i Sivcu u prvom okrsaju Slobode i Zeljeznicara zaboraviti ocigledna greska
Petrovicu ce se kao i Sivcu u prvom okrsaju Slobode i Zeljeznicara zaboraviti ocigledna greska
Jedan grad, jedna ljubav!
Šta je slagao?
Podsjeti me koliko je sudija suspendovano jer su vas i kola u kolo gurali te godine?
- Bazinga12345
- Kontakt:
Velež bez nekoliko prvotimaca protiv Širokog, čuva ih Feđa za Sarajevo izgleda. Biće veselo...
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.