FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Derdiyok
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Derdiyok » 09 nov 2019, 22:58

leorey je napisao/la:
09 nov 2019, 22:53
Koji god tim izvucemo u osmini ispadamo s ovim sarlatanom na klupi ( ako i prodjemo grupu)
Ma proći ćemo nažalost. Na oficijalnost stranici su skoro izbacivali podatke da čak i u slučaju oba poraza u naredna dva kola imamo šansu za prolazak grupe. Eto čime se bave :rol:
Zadnja izmjena: Derdiyok, dana/u 09 nov 2019, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 nov 2019, 23:09

BoixosNois1899 je napisao/la:
09 nov 2019, 22:55
Koliko sreće čovjek ima ne bi me iznenadilo da osvoji LP i dobije novi ugovor.
Nema srece kad je najpotrebnije. Kad je bilo najpotrebnije obrukao se DVA puta. Nije to sreca vec neznanje uprave da daju nogu sarlatanu.

Nema sumnje da ce tako biti i ove godine, samo sto smo sad 80 % losiji nego prosle 2 godine, bar na terenu tako izgledamo, tako da se ocekuje trpanje i na Camp Nou, jer kad ti jedna Slavija 10 mrtvih prilika stvori, sto ne bi jaci tim?
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 nov 2019, 23:18

Guillermo Amor (član Barçine uprave):

"Valverde je divan i profesionalan čovjek i svi smo zadovoljni njime."

Ovi su neki sihri, mrve neke nešto
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 nov 2019, 23:19

Derdiyok je napisao/la:
09 nov 2019, 22:58
leorey je napisao/la:
09 nov 2019, 22:53
Koji god tim izvucemo u osmini ispadamo s ovim sarlatanom na klupi ( ako i prodjemo grupu)
Ma proćićemo nažalost. Na oficijalnost stranici su skoro izbacivali podatke da čak i u slučaju oba poraza u naredna dva kola imamo šansu za prolazak grupe. Eto čime se bave :rol:
Ma kakve veze ima kad ce se ispasti. Hoce li to biti u grupu, osmini ili polufinalu kao lani. Jedno je sigurno i ono najbitnije - LP se nece osvojiti pod vodstvom ublehaša. Tačka. :mrgreen:

I za Griezmanna, svi znamo da je on odlican igrac, ali isto tako se znalo da ce se pod vodstvom ublehaša unazaditi najmanje za 50% i izgledati na terenu kao loša verzija Senijada Ibričića. Ubrzo ce on stopama Coutinha, negdje na posudbu. Još jedan nepotreban transfer, još jedno ogromno bacanje para i još jedna žrtva neshvaćenog genija Ernesta.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 nov 2019, 23:22

AlfredNobel je napisao/la:
09 nov 2019, 23:18

Nije mu ovo prva ovakva izjava.
Izgleda da je Amor neki opasan lobotomac. I to je član uprave Barce :rol: i onda me napadaju kad napišem da je ovaj klub postao sprdnja.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 09 nov 2019, 23:53

Prvi put kada Messijev GOAT mode stane , ova ekipa ce biti natovarena do vrha.
2 brutalna slobodna udarca , a mi pricamo o losoj igri.Dokle je dosla ova ekipa da pored onakve noci pojedinca nema se sta dobro napisati za ostatak ekipe.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 10 nov 2019, 00:06

JoeBleck je napisao/la:
09 nov 2019, 23:53
Prvi put kada Messijev GOAT mode stane , ova ekipa ce biti natovarena do vrha.
2 brutalna slobodna udarca , a mi pricamo o losoj igri.Dokle je dosla ova ekipa da pored onakve noci pojedinca nema se sta dobro napisati za ostatak ekipe.
ma staće već na malo jačem gostovanju, nijedna izrađena prilika... ako sam nešto ne uradi.. ali nije mu više 25 godina..
ozbiljna ekipa ko Liverpool napravi 10 faula i to na centru, neće ni imati priliku za slobodnjak

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 10 nov 2019, 00:10

09 nov 2019, 23:18

:urnebes:

vjerovatno i jeste divan i profesionalan... ali ograničen ko balkon. vrh taktike izmijeniti igrača, a igra ista, bezidejno i dosadno
prosralo lika i to ti je...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 nov 2019, 00:39

deda je napisao/la:
09 nov 2019, 22:52
Messi,Artur,Firpo,De Jong, donekle i Osmane da su valjali veceras
..
Sta su valjali?
Ajmo realno, osim dva svemirksa slobodnjaka, Messi je igrao ko kariina cijelu utakmicu. Ozbiljna ekipa mu sigurno nece dati takvu priliku da sutira. Gubio lopte, apsulutno nista nije uradio za cijelu utakmicu. Firpo, mislim od njega i ne ocekujem nista, samo neka ne zajebe nesto. Artur i De Jong, citavu polusezonu alibi neki za njih, a realnost da haman svaku utakmicu vezni red je najgori dio tima. Je li Pike kriv radi toga ili oni koji igraju u toj vezi? Dembele :rol: :rol: :rol:

Reci da je bilo ko odigrao dobro veceras je smijesno. A vi samo i dalje kontajte da je to samo do trenera i da ce biti bolje ako neko drugi dodje. Nece, ova ekipa je mrvta i nece zadugo biti bolje, mogu 5 trenera promjeniti, ne jednog.
I da, Grizman najgori. Eno sad citam novi alibi "ne igra svoju poziciju, nije devetka". Pa sta je? Nije ni krilo. Znamo mi svi sta je i sto nema sanse da on moze uspjeti u ovoj ekipi, ali ne znam kako to nisu znali oni koji su odlucili da ga dovedu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 nov 2019, 00:51

Evander je napisao/la:
10 nov 2019, 00:39

I da, Grizman najgori. Eno sad citam novi alibi "ne igra svoju poziciju, nije devetka". Pa sta je? Nije ni krilo. Znamo mi svi sta je i sto nema sanse da on moze uspjeti u ovoj ekipi, ali ne znam kako to nisu znali oni koji su odlucili da ga dovedu.
Tražili ste da se dovede, kao Grizman neka strašna radilica kakve nema u Barci, i sad kad je došao, sad je najgori :mrgreen: :crazy:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 nov 2019, 00:56

let3 je napisao/la:
10 nov 2019, 00:51
Evander je napisao/la:

Tražili ste da se dovede, kao Grizman neka strašna radilica kakve nema u Barci, i sad kad je došao, sad je najgori :mrgreen: :crazy:
Traze i da Grozman igra devetku umjesto Suareza.
Znas na sta bi to tek licilo?

Grizman je vrhunski igrac, koji je fulao ekipu u koju ce doci. Jednostavno, na njegovom mjestu igra bolji igrac. Napatit ce se i on i mi gledajuci ga.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 10 nov 2019, 01:00

Na pragu smo 2020. i jos uvijek ljudi misle da je Suarez korisniji od Griezmanna
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 nov 2019, 01:01

Evander je napisao/la:
10 nov 2019, 00:56
let3 je napisao/la:
10 nov 2019, 00:51
Evander je napisao/la:

Traze i da Grozman igra devetku umjesto Suareza.
Znas na sta bi to tek licilo?

Grizman je vrhunski igrac, koji je fulao ekipu u koju ce doci. Jednostavno, na njegovom mjestu igra bolji igrac. Napatit ce se i on i mi gledajuci ga.
Ne sporim uopšte sve napisano, jasno da je vrhunski igrac...pa i Coutinho je bio vrhunski - ali kod pravog trenera, kod Kloppa u Liverpoolu ;) jel tako ili nije.
Kod ovog tuljana je Coutinho sletio na nivo Denisa Suareza za jednu sezonu :tokralju: ista sudbina ceka i Grizmana....budi siguran u to.
Ti pišeš maloprije nije do trenera. Naravno da je do trenera, ne sve , ali velika vecina da....dovedi profi trenera, koji ce postaviti pravu formaciju, koji ce motivisati ekipu, pocaliti na klupu neke nedodirljive face, nabiti ih nogom u pakaš da trče, koji ce ih natjerati da presinguju protivnika po terenu...pa ces vidjeti kako se Grizman pretvara u onog majstora iz Atletica, a ne u novog Denisa ili Ardu.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 nov 2019, 01:06

Normalno da će biti bolje, i to neuporedivo bolje. Kakva su ti to razmišljanja svega ti, zašto ne bi bilo? Nema sistema u igri, nema ništa, psiha u qurcu, samopouzdanje u qurcu, zato se i dešava da jedan Griezmann izgleda kao Krpić, De Jong kao Rustemović, Arthur Ivetić. Sad da dođe Koeman recimo, za 15 dana bi razlika u igri bila nebo i zemlja u poređenju s ovim.

Skontajte već jednom da svi igrači mogu biti samo lošiji pod Valverdeom. Evo dajte mi jedan primjer, odnosno jednog igrača koji je napredovao pod njim? Jednog igrača kojeg je on 'izbrusio'? Jedini kojeg je gurnuo u vatru je Ansu Fati i Perez, ali njih ne pikam, da nije bilo onako stanje s povredama, ne bi oni zagazili na teren. Znači, sve jedanko nuli.

Pogledaš luđaka Kloppa i syebeš se.. Matip stoper, malog Arnolda bacio u vatru, mali kida. Doveo Roberstona za bagatelu, frajer jede po lijevoj strani. Pa Milner, Wijnaldum, Henderson, od Origija jokera napravio i još milju primjera. Isto tako, Firmino strašno bitan igrač za njihovu igru. Ne kažem sad da su svi oni klase mrtve, možda bi Arnold ispadao kao ratkapa negdje drugo, ali nije u tome stvar. Bit je da čovjek ima SISTEM. Znači naći igrača za siću, uklopiti ga u svoj sistem i pritom taj isti igrač napreduje. Uklopio čovjek sve bez pretjerane kupovine velikih 'imena'. Tu je Klopp najveći majstor.
S druge strane imaš Guardiolu. Od Bernarda napravio perverziju od igrača, mutavog Sterlinga izbrusio, pa Zinchenko itd.

Pogledaj potencijala u ekipi.. De Jong, Arthur, Griezmann, Semedo, Fati, Todibo, Firpo, Puig, Perez i ostali. Da ne spominjem ove klase. Ali, ti kad nemaš šta da ponudiš, to izgleda onako anemično i degutantno. Dajem sad glavu da ga zamijeni Ten Haag, Wenger, Koeman, Emery kao neko prinudno rješenje, ma nebitno više ko, da će to izgledati pet puta ljepše za oko. Uostalom, treba pripaziti i na Pochettina, strašan trener.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 10 nov 2019, 01:07

Nisam gledao utakmicu ali nema smisla kritikovati ikoga dok je ova levatina na klupi, pa lik je svakog igraca unazadio za 50%.Nema sistema, nema taktike, ne zna se ko ima kakvu ulogu, laicki receno ne zna se ko pije a ko placa.Ni za jednog igraca vise necu reci nista lose dok je ovaj panj na klupi, kad dodje trener koji ima neku viziju i koji zna sta radi tad cu suditi igracima.Ovako nema smisla nista pisati, lik je sveo igru Barcelonu na najgori nivo otkad ja pratim Barcelonu a to je 12,13 godina.Ne vjerujem da sam vise od 5 utakmica pogledao ove sezone, a i to sto sam gledao prekinem nakon 50,60 minuta.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 nov 2019, 01:09

Nisam ja rekao da nije do trenera, naravno da jeste. Ali nije trener jedini problem u Barceloni.

Kutinjo, kao i Grizman, grozan skauting i dovodjenje tipa igraca koji ti ne treba i koji ne moze igrati nista u Barceloni.
Ok, Barcelona je Messi, onda dovodi igrace koji ce raditi za njega i popunjavati supljine, tipa Rakitica kad su doveli. Covjek 4 godine irgetio za Messia i neka je.
Ne mozes dovoditi igrace koji pokrivaju dio terena gdje je Messi i onda od njih praviti Neymara.
Sumnajm da je trener bio taj koji je rekao dovedi mi ih. Oni su prije svega greska uprave, koja je bila zeljna velikog imena i zvijezde.

Vratiti cu se na post od prije par dana. Isto se desava kao i 2007. sto je bilo. Potreban je remont cijelog kluba. Ali sad nemas nadolazece zvijezde kao tad, Mesi, Xavi, iniesta....
Treba se naoruzati strpljenjem slijedecih par godina.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 10 nov 2019, 01:12, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 nov 2019, 01:10

10 nov 2019, 01:06
Normalno da će biti bolje, i to neuporedivo bolje. Kakva su ti to razmišljanja svega ti, zašto ne bi bilo? Nema sistema u igri, nema ništa, psiha u qurcu, samopouzdanje u qurcu, zato se i dešava da jedan Griezmann izgleda kao Krpić, De Jong kao Rustemović, Arthur Ivetić. Sad da dođe Koeman recimo, za 15 dana bi razlika u igri bila nebo i zemlja u poređenju s ovim.

Skontajte već jednom da svi igrači mogu biti samo lošiji pod Valverdeom. Evo dajte mi jedan primjer, odnosno jednog igrača koji je napredovao pod njim? Jednog igrača kojeg je on 'izbrusio'?
.....
:rol: :rol: :rol: a yebi se :urnebes:

Ostatak posta potpisujem, sve tacno, ali ovo mi zapade za oko :lol: :lol:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 nov 2019, 01:13

Evander je napisao/la:
10 nov 2019, 01:09
Nisam ja rekao da nije do trenera, naravno da jeste. Ali nije trener jedini problem u Barceloni.

Kutinjo, kao i Grizman, grozan skauting i dovodjenje tipa igraca koji ti ne treba i koji ne moze igrati nista u Barceloni.
Ok, Barcelona je Messi, onda dovodi igrace koji ce raditi za njega i popunjavati supljine, tipa Rakitica kad su doveli. Covjek 4 godine irgetio za Messia i neka je.
Ne mozes dovoditi igrace koji pokrivaju dio terena gdje je Messi i onda od njih praviti Neymara.
Sumnajm da je trener bio taj koji je rekao dovedi mi ih. Oni su prije svega greska uprave, koja je bila zeljna velikog imena i zvijezde.
Možda, al mogao je reci :Ne trebaju mi, koji ce mi qrac.
Valjda se trener nešto pita u jednom klubu kalibra Barcelone.
Onda je trener u Barci obicna marioneta i lutka na koncu koju niko ne yebe ni 2%, ako je to tako....a po meni nije tako :nene: Pep se nešto pitao oko transfera dok je on bio menager, a i Lucho.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 nov 2019, 01:15

let3 je napisao/la:
10 nov 2019, 01:10
10 nov 2019, 01:06

Skontajte već jednom da svi igrači mogu biti samo lošiji pod Valverdeom. Evo dajte mi jedan primjer, odnosno jednog igrača koji je napredovao pod njim? Jednog igrača kojeg je on 'izbrusio'?
.....
:rol: :rol: :rol: a yebi se :urnebes:

Ostatak posta potpisujem, sve tacno, ali ovo mi zapade za oko :lol: :lol:
A yebiga, ne može slikovitiji primjer. :D

Pa lik De Jonga haman na krilo gurnuo grob ti, a momak u Ajaxu zadnjeg veznog igrao i kreirao napade. :think:

@Evander
To stoji, brdo grešaka kod dovođenja igrača. Ali, opet sam ubjeđen da je tu bio neki trener dostojan Barce i koji zna svoj posao, mislim da bi i Coutinho uspio. Ovako..

LEO10
Kontakt:

Post Postao/la LEO10 » 10 nov 2019, 09:46

Mislim da je glavni razlog sto ova uprava hoce kopirati Pereza i imati neke galacticose, a zna se i zbog cega, zbog marketinga zbog para i onda se zbog toga dovode samo imena a ne igraci koje ekipa treba. U glavnom gnjilo je stanje u cijelom klubu i dok ne zapusu novi vijetrovi ja se bojim da ce biti samo gore.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.