FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

elSaik
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la elSaik » 16 nov 2010, 18:34

Dule 078 je napisao/la:
Vidim da ste se pravo naložili, kako možete osvojiti titulu. Samo da vas napomenem da ste prošle godine u ovo doba imali +9 u odnosu na Želju, a svi dobro znate kako je to na kraju završilo. Ne trebate se prerano radovati prvenstvo je dugo, a po neke i dosta bolno. Željo je šampion.

Ima jedna "mala" razlika....Prosle godine smo na zimu ostali bez trenera Stojnica i Starcevica,Ljubojevica,Vranjesa,Maksimovica,Gagule,Bilbije...uglavnom bez 9 iz prvih 11,a ove zime ostaju svi iz prvih 11 i dovodimo jos dvojicu,plus sto je ekipa u koju je ljetos doslo 9 novih igraca uigranija za jednu polusezonu,plus ce Vlado proci pripreme sa ekipom.

Slazes li se da ima "male" razlike u odnosu na prolsu zimu?

Sačekajmo prvo da prođe zimska pauza, pa ćemo onda o tome ko je ostao, a ko otišao. ;)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 nov 2010, 18:49

Odkako se aktivno prestao baviti fudbalom Abid Kovačević, FK Borac nije iznjedrio pravog fudbalera. Svaka čast svakome ali Abid Kovačević je najveća legenda i najveći fudbaler kluba iz Bosanske krajine. Imao je tu nesreću da igra na poziciji koju je igrao Dragan Džajić, a da nije bilo tako bio bi jedan od najboljih fudbalera bivše Juge, sigurno. Volio bih da stariji navijači Borca nešto više napišu o njemu na ovoj temi. Možda postave neke fotografije i slično. Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 16 nov 2010, 19:16

avlami97 je napisao/la:Odkako se aktivno prestao baviti fudbalom Abid Kovačević, FK Borac nije iznjedrio pravog fudbalera. Svaka čast svakome ali Abid Kovačević je najveća legenda i najveći fudbaler kluba iz Bosanske krajine. Imao je tu nesreću da igra na poziciji koju je igrao Dragan Džajić, a da nije bilo tako bio bi jedan od najboljih fudbalera bivše Juge, sigurno. Volio bih da stariji navijači Borca nešto više napišu o njemu na ovoj temi. Možda postave neke fotografije i slično. Pozdrav.
A Mirsad Sejdic? On je bas uz Abida Kovacevica napredovao. Ne znam koja si genereacija i sjecas li ga se. Super igrac.

Amadeus
Kontakt:

Post Postao/la Amadeus » 16 nov 2010, 20:04

Pa ne mozes ti porediti Masu i Abida(Sejdic je bio dobar igrac,ali ni blizu Abida).Svaki Bidin slobodnjak odmah se znalo da ce zavrsiti u 9 banki :)))))

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 17 nov 2010, 03:35

Vi ste izgleda još u tim 80-tim po načinu razmišljanja, samo ne znam jeste li u ranim ili u kasnim. Jel još živ Tito

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 17 nov 2010, 08:45

Hehehe, bez uvrede, ali zamisljam vas ovako:

[youtube][/youtube]

Pogledajte od 0.50sec do 1.20min.

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 17 nov 2010, 08:54

Nisu svi rodjeni jucer ko ti. Ima ovdje i starijih i ozbiljnih forumasa, od kojih se moze mnogo sta nacuit..

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 17 nov 2010, 10:10

Pazi nisam ja rodjen juce, iznenadio bi se kada bi znao koliko imam god. ali ovaj mi film odma pao napamet, i rekao sam bez uvrede, jer mi je takva situacija bila pa mi se poklopilo sa ovom scenom iz filma. Nista lose nisam mislio ;)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 nov 2010, 16:27

Zar niko ništa nema o najvećem i najboljem igraču FK Borac, Abidu Kovačeviću?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 17 nov 2010, 16:32

Živi u ST.Louis,Usa,država Missouri već godinama.

Šta te još zanima?

Inace,u tom gradu je najveca zajednica predratnih banjaluckih Bosnjaka kad su u pitanju drugi kontinenti.Izmedju ostalih,tamo je i Dzevad Kreso iz iste generacije,oni stariji od mene ga se vjerovatno sjecaju i kao vlasnika Kazamata...
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

Amadeus
Kontakt:

Post Postao/la Amadeus » 17 nov 2010, 23:05

SrdjanBL je napisao/la:Hehehe, bez uvrede, ali zamisljam vas ovako:

[youtube][/youtube]

Pogledajte od 0.50sec do 1.20min.
Pa bre Srdjo sine sta ti mislis o Vesku Kovacevicu?Super igrac,"Cileanska"generacija,igrao za Jugu U21?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 18 nov 2010, 08:14

jeftini politikantski pamflet je uklonjen, kao i odgovori na njega.
Dobrodošli na sportski forum.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 nov 2010, 12:29

admin je napisao/la:jeftini politikantski pamflet je uklonjen, kao i odgovori na njega.
Dobrodošli na sportski forum.
Zahvaljujem na učinjenom, posebno što je 'reakcija i brisanje' usljedilo tek nakon odgovora (što li g. admin ne reagova odmah po objavi 'pamfleta' ???) na jeftini politikanstski pamflet, na sportskom forumu.
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 18 nov 2010, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 nov 2010, 12:35

Dule 078 je napisao/la:Živi u ST.Louis,Usa,država Missouri već godinama.

Šta te još zanima?

Inace,u tom gradu je najveca zajednica predratnih banjaluckih Bosnjaka kad su u pitanju drugi kontinenti.Izmedju ostalih,tamo je i Dzevad Kreso iz iste generacije,oni stariji od mene ga se vjerovatno sjecaju i kao vlasnika Kazamata...

Abid Kovačević bio u USA - vratio se u Europu i sad živi u Istri...relacija Poreč - Rijeka...biznis relacija
Dževad Kreso, nekadašnji 'zadnji-srednji' vezni i kapiten Borca živi u Bardstown, Kentucky i ima prekrasan, veliki, restoran Kreso's Rest", vrlo uspješan biznismen.
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 nov 2010, 12:42

avlami97 je napisao/la:Zar niko ništa nema o najvećem i najboljem igraču FK Borac, Abidu Kovačeviću?
slika

Evo ti Abid-Bida kovačević kako se 'pati' protiv 4 "Partizanovca".... :D
Bosno moja poharana....

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 18 nov 2010, 14:17

Amadeus je napisao/la:Pa ne mozes ti porediti Masu i Abida(Sejdic je bio dobar igrac,ali ni blizu Abida).Svaki Bidin slobodnjak odmah se znalo da ce zavrsiti u 9 banki :)))))
Ali je uz Abida izrastao u pravog igraca. U galatasaray je pravio dar mar.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 nov 2010, 14:32

PL BiH -1 je napisao/la:
Amadeus je napisao/la:Pa ne mozes ti porediti Masu i Abida(Sejdic je bio dobar igrac,ali ni blizu Abida).Svaki Bidin slobodnjak odmah se znalo da ce zavrsiti u 9 banki :)))))
Mirsad Sejdić-Masa je daleko, daleko, od klase Abida Kovačevića.
Došao je iz Elektrobosne - Jajce kao desno krilo i vrlo brzo pokazao da je vrlodobar igrač. Dobro je igrao u dresu Borca, ali je svoje kvalitete potvrdio tek odlaskom u Olimpiju gdje je bio jedan od najboljih igrača ali na mjestu "desnog prednjeg veznog" i u tandemu sa Lalovićem je zaista odigrao dobro što ga je i 'prodalo' u Tursku.
Pravo da ti kažem, malo mi čudno zvuči da je Masa izrastao u pravog igrača uz Abida!?
Jesu igrali zajedno ali Abid nema baš puno direktne 'veze' sa razvojem Mase kao igrača...
Da si to napisao, recimo, za centarfora Ibrahimbegovića - OK, jer se ovaj nadavao golova ponajviše zahvaljujući centaršutevima i pasovima Abida...
Bosno moja poharana....

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 18 nov 2010, 15:13

Trigger je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:
Mirsad Sejdić-Masa je daleko, daleko, od klase Abida Kovačevića.
Došao je iz Elektrobosne - Jajce kao desno krilo i vrlo brzo pokazao da je vrlodobar igrač. Dobro je igrao u dresu Borca, ali je svoje kvalitete potvrdio tek odlaskom u Olimpiju gdje je bio jedan od najboljih igrača ali na mjestu "desnog prednjeg veznog" i u tandemu sa Lalovićem je zaista odigrao dobro što ga je i 'prodalo' u Tursku.
Pravo da ti kažem, malo mi čudno zvuči da je Masa izrastao u pravog igrača uz Abida!?
Jesu igrali zajedno ali Abid nema baš puno direktne 'veze' sa razvojem Mase kao igrača...
Da si to napisao, recimo, za centarfora Ibrahimbegovića - OK, jer se ovaj nadavao golova ponajviše zahvaljujući centaršutevima i pasovima Abida...
Napisite nesto o malom murinju---covjek osvoji jesenju titulu ni kriv ni duzan samo SMJESAN do bola-krajnje vrijeme da ode u SLOGU iz Trna,,,,,,,

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 nov 2010, 15:28

pabizo je napisao/la:....Napisite nesto o malom murinju---covjek osvoji jesenju titulu ni kriv ni duzan samo SMJESAN do bola-krajnje vrijeme da ode u SLOGU iz Trna,,,,,,,
Evo da ti ispunim želju, "opsjednuti"!
Vlado Jagodić je najbolji i najuspješniji trener koji je vodio Borac od 1995. godine :)
Zadovoljan? :mrgreen:
Bosno moja poharana....

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 18 nov 2010, 17:32

Trigger je napisao/la:
pabizo je napisao/la:....Napisite nesto o malom murinju---covjek osvoji jesenju titulu ni kriv ni duzan samo SMJESAN do bola-krajnje vrijeme da ode u SLOGU iz Trna,,,,,,,
Evo da ti ispunim želju, "opsjednuti"!
Vlado Jagodić je najbolji i najuspješniji trener koji je vodio Borac od 1995. godine :)
Zadovoljan? :mrgreen:
A gde su zasluge bivsih trenera,a gde su zasluge tajanstvenih osoba koje su stelale meceve Borca,a gde su zasluge pojedinih sudija koji za par hiljada maraka svirali u korist Borca----NEKA VAM SLUŽI NA CAST,,,,,,,,,,,,,,

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.