Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MMA075
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MMA075 » 06 nov 2019, 11:57

Turski investitor kaže da je uložio 6 miliona KM u Čelik.

Samo ne znam u sta je ulozio :D

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 nov 2019, 12:17

MMA075 je napisao/la:
06 nov 2019, 11:57
Turski investitor kaže da je uložio 6 miliona KM u Čelik.

Samo ne znam u sta je ulozio :D
Frapiro sam se kad sam vidio cifru, sigurno ni navijaci Celika ne vjeruju u ovo.

Samo ne znam koliko su svjesni navijaci, simpatizeri Celika (i ovdje na forumu a i van njega) da svaka ta marka koju turcin dadne je pozajmica koju ce kad-tad traziti nazad, a svi znamo da nece on ostati vjecno u Celiku niti ga izdici iznad prosjeka. Situacija je krajnje prosta, kao sto je bila i u Slobodi a mi nismo gledali ovim sad ocima, covjek je dosao u klub i ulaze svoje pare (a da nema nikakve infrastrukture licne, nego je opet stadion gradski) tako da nema osnove dati i jednu marku bez pozajmice. U suprotnom bi svi cekali da vrati koliko-toliko dugove i samo ga otjerali pa neko drugi preuzeo klub.
Tako smo se i mi hvalili kako nam je Azmir "vratio veliki dio dugova", a u biti je samo te postojece dugove preusmjerio na jedan dug - prema njemu. Istina, neke dugove je dogovorio da plati dio a dio se oprosti, ali nista krupno.

E sad je pitanje ko kontrolise turcina i njegova ulaganja kad im 1 covjek u klubu radi. Eto taj Dzugum sad trazi 45.000 KM, a zenicani govore kako lik nije imao prebijene marke. Cak me interesuje zasto je ulagao tih 45.000 kad imaju investitora, valjda je bilo logicno kontaktirati turcina i reci mu da treba toliko i toliko maraka. A ovako sami Bog zna ko je jos pravio ovakve pozajmice i ovjeravao ih kao validne. Koliko ce tek turcin nabacati pozajmica i sutra kada ode iz kluba komotno podnese tuzbu i mora mu se isplatiti svaki fening. U suprotnom klub ide u stecaj.

Azmir barem voli Slobodu, koliko god mi bili kivni na njega, i ne bi nikad dozvolio da se Sloboda ugasi zbog duga prema njemu. Ali cisto sumnjam da i turcin gaji takve emocije prema Celiku, a vec je bio osudjivan za malverzacije.

Isto tako ne znamo pouzdano da li i Azmir ima sve ovjerene uplatnice za pare koje je davao, jer je poznato da je navikao vjerovati na rijec i tako nerijetko poslovati i dogovarati, pa ako je vjerovati nekim pricama i njegove pozajmice ce se detaljno istraziti da se ima uvid u stvarni dug prema njemu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 nov 2019, 12:27

Sad je sansa svima koji su nekad radili u NK CELIK i imaju dokaz za to, da naplate i sta treba i sta ne treba od istog..
Sama cinjenica da ako se jednom jos desi da ne odigraju utakmicu i da ce biti izbaceni, je dovoljan razlg da se napadnu svoja potrazivanja.

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 06 nov 2019, 12:34

Ukoliko do kraja sezone 2019/2020 NK Čelik svojom krivicom ne odigra još jednu utakmicu, onda će automatski biti izbačeni iz Premijer lige BiH, a sve utakmice do kraja prvenstva će biti registovane službenim rezultatom 3:0, piše u Pravilniku NS BiH.

To znači da se Čeliku do kraja ove sezone ne smije više nijednom desiti da zbog finansijskih problema ne odigra utakmicu te, počevši od narednog meča protiv Zvijezde 09 do koje moraju isplatiti blizu 95.000 KM dugovanja, pa sve do kraja prvensva, ukoliko se takvi dugovi opet pojave.

U tom slučaju, sve utakmice u kojima je Čelik trebao igrati do kraja sezone bi bile registrovane službenim rezultatom 3:0, a s obzirom na to da je prošao prvi dio sezone, odnosno prvih 11. kola, dosadašnji rezultati Čelika bi ostali važeći.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 06 nov 2019, 12:35

Prateci sve ovo, stekao sam utisak da je Celik u vecoj dubiozi nego sto je Borac ikada bio.
"JOŠ OD 1926"

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 06 nov 2019, 12:41

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
06 nov 2019, 09:31
Sviuodbranu je napisao/la:
05 nov 2019, 14:21
Ja sam za rjesenje da drzava otpise dugove svim sportskim kolektivima, u ovom slucaju fudbalskim..Zakon o sportu pod hitno.
Da recimo Sarajevu isplati drzava(simbolicno)300 000 km jer oni su te dugove ocistili(nebitno kako).
Da Drzava onda da rok klubovima recimo 2 godine da isplate sav preostali dug, i da donesu zakon po kojem ukupni dug kluba(drzsva igraci dobavljaci i td)ne smije preci 500 000 km.
Oni koji ne ispune zahtjeve hajmo kantonalna, tamam da je Sloboda moja...

Presjek se mora uraditi i to drzava mora.
Hrvatska je slicno uradila pa vidimo gdje su oni a gdje mi.

Znam ja recice onaj "pitar "boli me k mi smo platili gasi gofna, ali moramo se zapitati jel vazniji napredak ili nasa medjusobna (nadam se klubska)netrepeljivost.
Zadnja rupa na evropskoj fudbalskoj sceni. Moramo stvari iz korjena mjenjat.
Citam forum vise od deset godina i pisem oko 9 ali nista gluplje nisam procitao. Cuj da se otpisu postojeci dugovi i da drzava pocasti ove sto su cisti sa 300 000 koji su npr za tri godine vratili skoro dva miliona :o :lol:

Ma ja bola Velez ili Sarajevo Siroki da ispadaju majmuni sto imaju uredno izmirene obaveze prema drzavi a Zeljo koji je na osnovu tog duga bio pet puta sampion da mu se oprosti :tokralju: boli me kur.ac neka svako odgovara za svoje ili neka casno vrati isto kao sto je moj Velez. Nije se niko po kiti pocesao kad su ispali Velez,Sloboda,Borac tako da me isto ne zanima hoce li sutra u najnizi rang biti izbacen Celik Sloboda pa i Velez ako bude tako poslovao. Nemas para i krao si ko te yebe mrs iz lige. Evo izasla je drzava u susret otpisivanja kamate kroz reprogram pa neki jedva i tu ratu skupe. Nece fudbal tako profunkcionisati jer ce se opet isto raditi nego samo kroz transparentan rad i uvide u poslovanje. Svake nepravilnosti strogo kaznjavati. Sve ostalo mozes okaciti o kitu zajedno sa ovim sudijskim blamazama
Ma da hrvati budale, zato i jesu gdje jesu.
A zbog takvih i mi smo gdje jesmo. I necemo nikada naprijed.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Jalijash
Kontakt:

Post Postao/la Jalijash » 06 nov 2019, 13:54

Sva ova farsa je izrezirana samo da bi se pomoglo kriminalnoj organizaciji sa grbavice da sto lakse dodju do bodova i odmore igrace i sacuvaju ih od kartona pred derbi. Nema u ovoj ligi napretka sve dok se kriminalci koji vode taj klub ne smjeste iza resetaka a klub ponovo ne posalje u nizi rang.

Benzapen
Kontakt:

Post Postao/la Benzapen » 06 nov 2019, 14:09

Jalijash je napisao/la:
06 nov 2019, 13:54
Sva ova farsa je izrezirana samo da bi se pomoglo kriminalnoj organizaciji sa grbavice da sto lakse dodju do bodova i odmore igrace i sacuvaju ih od kartona pred derbi. Nema u ovoj ligi napretka sve dok se kriminalci koji vode taj klub ne smjeste iza resetaka a klub ponovo ne posalje u nizi rang.
Kako udbaška krv u pitarluku proključa uvijek kad pomisle na Želju. Samo bi to nešto zatvaralo, protjerivalo, zabranjivalo!
Naprijed Željo četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 nov 2019, 14:28

Naravno zeljo je kriv za sve :kafa: :kafa: :kafa: nisam ni sumnjao
=\_1921_/=

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 06 nov 2019, 14:45

Ovaj gore pravi mohikanac ccc.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 06 nov 2019, 15:22

Ma okej zayebancije i podyebavanja, toga je uvijek bilo i biće, razumljivo, ali pisati na onakav način prema ljudima koji su preživjeli što jesu u istom gradu, to je van svake pameti.

Nama da se desila situacija sa Čelikom "5 do 12" pred utakmicu hiljadu i jedna bi bila. Gledajući sa strane, malo je ofirno bilo ovo, sve se to moglo davno riješiti, te zbog toga implicira da se namjenski čekalo pred utakmicu sa konama da bi dobili tri boda bez imalo muke, ali nejse.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 06 nov 2019, 15:27

Što se Turčin pravi Englez :bow:

Kaže nije znao da treba platiti, a znao za dugovanja, dopise saveza i rokove koje su postavili pred Čelik, još im iz saveza u petak poslali opomenu i dopis da do nedelje najkasnije do 15:30 plate dugovanja :lol:
MIHAJLOVIĆ !

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 06 nov 2019, 16:56

:lol:
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 nov 2019, 17:53

Radmilo87 je napisao/la:
06 nov 2019, 15:27
Što se Turčin pravi Englez :bow:

Kaže nije znao da treba platiti, a znao za dugovanja, dopise saveza i rokove koje su postavili pred Čelik, još im iz saveza u petak poslali opomenu i dopis da do nedelje najkasnije do 15:30 plate dugovanja :lol:
Savez vas mazi, nisu vas suspendovali a niste Petrovicu platili u roku. :shh: :shh:

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 06 nov 2019, 18:31

Gdje onaj najrođeniji

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 06 nov 2019, 18:44

Convicts1988 je napisao/la:
06 nov 2019, 18:31
Gdje onaj najrođeniji
U Mostaru

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 06 nov 2019, 18:59

svrakino1921 je napisao/la:
06 nov 2019, 18:44
Convicts1988 je napisao/la:
06 nov 2019, 18:31
Gdje onaj najrođeniji
U Mostaru
Il je u vrapčićima

SoulEclipsee
Kontakt:

Post Postao/la SoulEclipsee » 06 nov 2019, 20:18

I ovde samo Zeljo hahaahah znam da neke boli kada je Zeljo prije 2 mjeseca razmontirao Sarajavo i to je uzrok svih ovi nebulozni postova a neki ovde vriste,jedu se ...svaka cast normalnim navijacima iz komsiluka.A onaj uvlakator iz Mostara kada god napise nesto o lose o Zelji hinjski se ubaci u ovu temu.A Virtual-u svaka cast lik ih svaki put izbije iz cipela.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 06 nov 2019, 20:25

SoulEclipsee je napisao/la:
06 nov 2019, 20:18
I ovde samo Zeljo hahaahah znam da neke boli kada je Zeljo prije 2 mjeseca razmontirao Sarajavo i to je uzrok svih ovi nebulozni postova a neki ovde vriste,jedu se ...svaka cast normalnim navijacima iz komsiluka.A onaj uvlakator iz Mostara kada god napise nesto o lose o Zelji hinjski se ubaci u ovu temu.A Virtual-u svaka cast lik ih svaki put izbije iz cipela.
I onda doš'o ti da nam to reknes...
Hvala vi mlogo...
A i cipila imamo dosta...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.