Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ElCartel11
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la ElCartel11 » 04 nov 2019, 22:59

LjoZee je napisao/la:
04 nov 2019, 18:05
A klinac ce ti se udruziti klubovi. Ne znas ko je s kim u vecem sukobu. Probalo se udruziti za TV prenos i nista. Uvijek ima neko ko nije za i ovog ili onog razloga.
U svakoj ligi na svijetu imas klubove koji se ne mogu izmedju sebe, vecinoma to ide za klubove koji se bore za titulu i koji su uvijek u vrhu te lige. Kod nas je jos dodatni problem nacionalizam i vjerske podjele, pa zamisli da u BG gostuje neki klub sa sahovnicom na grbu ili u ZG dolazi klub sa srpskim bojama i cirilicom na grbu, a navijaci skandiraju za seselja/sratka/karadzica, pa bilo bi i mrtvih.

Ali da se krene za tim vjerovatno bi se i napravio sindikat/udruzenje prvoligasa. To je neophodno i za to bi klubovi trebali mrdnuti guzicom, savez i tako boli kur.ac ovako im je bolje.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 nov 2019, 23:01

Kamuflazn je napisao/la:
04 nov 2019, 22:54
Naime, savez se bavi uredjivanjem citaca karata i osvjetljenja umjesto terena. Hahahahaha.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 04 nov 2019, 23:08

Zenica i grbavica ce biti 2 stadiona na kojima ce biti iole nekih uslova za fudbal od subote. Al **** to, igraci su **** svakako, nek sjebaju noge, bitno je da se karte dobro skeniraju za prosjek po sezoni 10 hiljada.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 nov 2019, 23:11

ElCartel11 je napisao/la:
04 nov 2019, 22:59
LjoZee je napisao/la:
04 nov 2019, 18:05
A klinac ce ti se udruziti klubovi. Ne znas ko je s kim u vecem sukobu. Probalo se udruziti za TV prenos i nista. Uvijek ima neko ko nije za i ovog ili onog razloga.
U svakoj ligi na svijetu imas klubove koji se ne mogu izmedju sebe, vecinoma to ide za klubove koji se bore za titulu i koji su uvijek u vrhu te lige. Kod nas je jos dodatni problem nacionalizam i vjerske podjele, pa zamisli da u BG gostuje neki klub sa sahovnicom na grbu ili u ZG dolazi klub sa srpskim bojama i cirilicom na grbu, a navijaci skandiraju za seselja/sratka/karadzica, pa bilo bi i mrtvih.

Ali da se krene za tim vjerovatno bi se i napravio sindikat/udruzenje prvoligasa. To je neophodno i za to bi klubovi trebali mrdnuti guzicom, savez i tako boli kur.ac ovako im je bolje.
Obrni okreni uvijek je nacija problem realno koliko god mi to izbjegavali da kazemo....jbg doce ti neko i rec daj radniku isto para ko i sarajevu, zelji , zrinskom iako ih gleda sira rodbina od igraca. Zasto ? Pa eto jbg mi smo srbi, ako nam ne date zalicemo se da smo ugrozeni,,,,
=\_1921_/=

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 nov 2019, 23:23

ma cim ti mora jedan srpski i jedan bosanski klub uci iz prve lige sve ti je jasno....mi mastamo o evropi i grupama ...pogledaj nam drugu ligu ....kakvi mi ugasiti sve ovo,kljuc u bravu i svi u Njemacku :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 nov 2019, 23:32

delinjo je napisao/la:
04 nov 2019, 23:23
ma cim ti mora jedan srpski i jedan bosanski klub uci iz prve lige sve ti je jasno....mi mastamo o evropi i grupama ...pogledaj nam drugu ligu ....kakvi mi ugasiti sve ovo,kljuc u bravu i svi u Njemacku :D
Tako ce i biti na kraju kao sto si i rekao. Ovo je duboko podijeljena zemlja sa podijeljenim društvom.

Nema ovdje napretka, i zato ce svima biti pravac Njemačka.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 05 nov 2019, 09:15

Kakav crni Mile Dodik, moli se Bogu.
Jedino da vam dođe Dodik, ali da voli Veleža, a ne neku Čapljinu (Igokeu hercegovačku).

Nama je jasno da je Borac s ovim načinom finansiranja kratkog trajanja, samo bi volio da na naprave bar neki kampić, 2-3 pomoćna, da nam nešto ostane, kad para ne bude. Čak se i rimuje.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

najrodjeniji
Kontakt:

Post Postao/la najrodjeniji » 05 nov 2019, 09:32

Riziko je napisao/la:
05 nov 2019, 09:15
Kakav crni Mile Dodik, moli se Bogu.
Jedino da vam dođe Dodik, ali da voli Veleža, a ne neku Čapljinu (Igokeu hercegovačku).

Nama je jasno da je Borac s ovim načinom finansiranja kratkog trajanja, samo bi volio da na naprave bar neki kampić, 2-3 pomoćna, da nam nešto ostane, kad para ne bude. Čak se i rimuje.
Borac to zaslužuje kao i još par klubova. Sjećam se jedne prilike, spavao na Obilićevom negdje, Borac igrao prijateljsku, grmi sa Borika, mislim da ima pofine udaljenosti. Al u globalu mnogi su digli ruke od našeg fudbala, liga je negledljiva totalno, eto 3 godine nisam pogledao utakamice PL, ove tu i tamo pogledam nešto uz Veleža, isti se fudbal igra kao u cvajti, ama potpuno isti !
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ VELEŽA. BUDI NAVIJAČ OLIMPICKA.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 05 nov 2019, 09:33

Pa i ne igra baš, velika je razlika između plbih i entiteskih liga. Koliko god da je plbih krš, ove su 3 put gore.

Neimaština je problem, nemamo 3 terena da valjaju, a čega sve nemamo i da ne valja, treba dan da se pobroji.
[/quote]

najrodjeniji
Kontakt:

Post Postao/la najrodjeniji » 05 nov 2019, 09:36

Riziko je napisao/la:
05 nov 2019, 09:33
Pa i ne igra baš, velika je razlika između plbih i entiteskih liga. Koliko god da je plbih krš, ove su 3 put gore.

Neimaština je problem, nemamo 3 terena da valjaju, a čega sve nemamo i da ne valja, treba dan da se pobroji.
.

Ma kakvi velika, nijanse odlučuju, evo pazi Zvijezdu, ljudi igraju svako kolo isto, prelomi se da uzmu kone u hendikepu, a mogli su isto tako bilo koga mlatnut, Mladost ih dobila 1-0, oni promašili 5 zicera. Igrači spori, liga užasna, nisam rekao da PL nije kvalitetnija od entitetskih, ali se igra isti fudbal, na isti način i jednako sporo, presuđuju mahom pojedinci.

EDIT: izostavih to da su jače ekipe iz cvajte u rangu Zvijezde09
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ VELEŽA. BUDI NAVIJAČ OLIMPICKA.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 05 nov 2019, 09:43

PLBiH je zanimlljiva, ako već nije kvalitetna, bar nešto imamo.
Ove godine će se 5-6 klubova za evropu boriti skoro pa do poslednje kola, što za titulu.
Sarajevo, Željo, Borac, Tuzla, Zrinjsski, pa možda se i Široki digne, pa i Velež, a ima i kup takmičenje.

Lično mislim da je SArajevo najjače i da će odbraniti titulu, ako su bez nekolicine igrača pobjeđivali, tek će sad biti bolji.

Za Borac bi volo da nekako evropu izborimo, nije malo tih 500 000km od evrope, il nešto više.
[/quote]

najrodjeniji
Kontakt:

Post Postao/la najrodjeniji » 05 nov 2019, 09:47

Riziko je napisao/la:
05 nov 2019, 09:43
PLBiH je zanimlljiva, ako već nije kvalitetna, bar nešto imamo.
Ove godine će se 5-6 klubova za evropu boriti skoro pa do poslednje kola, što za titulu.
Sarajevo, Željo, Borac, Tuzla, Zrinjsski, pa možda se i Široki digne, pa i Velež, a ima i kup takmičenje.

Lično mislim da je SArajevo najjače i da će odbraniti titulu, ako su bez nekolicine igrača pobjeđivali, tek će sad biti bolji.

Za Borac bi volo da nekako evropu izborimo, nije malo tih 500 000km od evrope, il nešto više.
Imate vi realne šanse za Evropu, vjerujem da bi ste se onda još više pojačali. Nas je levat na klupi koštao sigurno 6 ili 7 bodova u prva 3 kola, koštao nas je jos barem 7 do 9 bodova dok se ekipa uigralča jer su pojačanja zaigrala nakon 4. kola tek. Bili bi u top 5 sigurno sada da se ovako krenulo u sezonu. Vidjet ćemo iduće, sigurno ćemo biti jako ozbiljni, a time i prijetnja i šikanirani, zato mrzim naš fudbal i našu ligu.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 05 nov 2019, 13:24

Jel se ocitovo Dzidic sa svojim sindikatom povodom desavanja u Celiku. Sprcim mu sve.

Ja vjerujem da je ovaj turcin slao neke pare huda majko svoja, ali da on jos nije svjestan dje dosao, :urnebes:
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 05 nov 2019, 13:30

najrodjeniji je napisao/la:
05 nov 2019, 13:26
Sviuodbranu je napisao/la:
05 nov 2019, 13:24
Jel se ocitovo Dzidic sa svojim sindikatom povodom desavanja u Celiku. Sprcim mu sve.

Ja vjerujem da je ovaj turcin slao neke pare huda majko svoja, ali da on jos nije svjestan dje dosao, :urnebes:
Javili mu sinoć da nije dobro ispunio uplatnicu :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ne zezam se,sto posto je slao covjek jbg barem za tekuce troskove, neke osnovne potrebe ali nazalost po njega kome je slao tek ce da vidi ..

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 05 nov 2019, 13:51

Nebih volio Čeliku ništa loše, draži su mi kada se nalože do ludila, kada je praznična atmosfera u gradu, kada ljudi ranije izlaze sa posla, djeca iz škole, kada svi pričaju o toj utakmici a istovremeno ispolje svu mržnju, papanluk, krkanluk huju i bijes prema najvecem i najtrofejnijem klubu u državi a mi ih zauzvrat mlatnemo i popišamo u sred Zenice, od kolektivnog ludila i euforije prebacimo ih u fazu apatije i očaja, od finala KUP-a do ovih zadnjih par utakmica, a Amar im je posebna doza, sjetim se samo one presice prije par godina poslije utakmice :lol:

Zato neka ih gdje jesu, pronasli izlaz iz ove situacije :bih:
MIHAJLOVIĆ !

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 05 nov 2019, 14:02

Ma samo jako Zeničani ne dajte Celik, podrska naravno.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 05 nov 2019, 14:21

Ja sam za rjesenje da drzava otpise dugove svim sportskim kolektivima, u ovom slucaju fudbalskim..Zakon o sportu pod hitno.
Da recimo Sarajevu isplati drzava(simbolicno)300 000 km jer oni su te dugove ocistili(nebitno kako).
Da Drzava onda da rok klubovima recimo 2 godine da isplate sav preostali dug, i da donesu zakon po kojem ukupni dug kluba(drzsva igraci dobavljaci i td)ne smije preci 500 000 km.
Oni koji ne ispune zahtjeve hajmo kantonalna, tamam da je Sloboda moja...

Presjek se mora uraditi i to drzava mora.
Hrvatska je slicno uradila pa vidimo gdje su oni a gdje mi.

Znam ja recice onaj "pitar "boli me k mi smo platili gasi gofna, ali moramo se zapitati jel vazniji napredak ili nasa medjusobna (nadam se klubska)netrepeljivost.
Zadnja rupa na evropskoj fudbalskoj sceni. Moramo stvari iz korjena mjenjat.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 05 nov 2019, 14:27

Sviuodbranu je napisao/la:
05 nov 2019, 14:21
Ja sam za rjesenje da drzava otpise dugove svim sportskim kolektivima, u ovom slucaju fudbalskim..Zakon o sportu pod hitno.
Da recimo Sarajevu isplati drzava(simbolicno)300 000 km jer oni su te dugove ocistili(nebitno kako).
Da Drzava onda da rok klubovima recimo 2 godine da isplate sav preostali dug, i da donesu zakon po kojem ukupni dug kluba(drzsva igraci dobavljaci i td)ne smije preci 500 000 km.
Oni koji ne ispune zahtjeve hajmo kantonalna, tamam da je Sloboda moja...

Presjek se mora uraditi i to drzava mora.
Hrvatska je slicno uradila pa vidimo gdje su oni a gdje mi.

Znam ja recice onaj "pitar "boli me k mi smo platili gasi gofna, ali moramo se zapitati jel vazniji napredak ili nasa medjusobna (nadam se klubska)netrepeljivost.
Zadnja rupa na evropskoj fudbalskoj sceni. Moramo stvari iz korjena mjenjat.
I mi smo bili u dugovima kao i mnogi drugi. To sto smo mi sad u nekoj boljoj situaciji trebamo zahvaliti nekim ljudima koji su zeljeli dobro klubu. Bilo je tu losih ljudi, odluka, al u konacnici nekako smo se izvukli.

Potezali smo tu pricu oko otpisa dugova, i jedino ko se bunio su listicani, jer kao oni sve placaju zbog cega da se drugima brisu dugovi.

Ja kao navijac FKS bi prvi podrzao da se brisu dugovi svima, iako moj klub nema dugova, jer je to jedini nacin da se napreduje.

Ali, da to bude reigorozno za buduce dugove, ako se ponovi opet ovakva situacija da budu izbaceni odmah iz lige, u kantonalnu ligu po mogucnosti...

Jos bi dao jedan uslov, evo oslobodit cemo vam dugove, al vi morate u roku od 3 mjeseca/6 mjeseci, nebitno, napraviti teren kao na grbavici.. da bude tepih...
Pa jbga, ako nadjes miliona maraka za teren, otpise ti se 5...

Al za to trebaju strucni ljudi, puni ljubavi i zelje da se napravi nesta normalno i dobro...
Puno je ovde kriminala, losih i zlih ljudi da bi uspio bilo kakav pozitivan projekat...

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 05 nov 2019, 15:06

Kaznjene sudije jer su šiljile za Borac. Ostali, koji iz kola u kolo pomažu 5arajevu niko ne spominje.

Kakvi bijednici sjede u savezu.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 05 nov 2019, 15:26

mohikanac12 je napisao/la:
05 nov 2019, 15:06
Kaznjene sudije jer su šiljile za Borac. Ostali, koji iz kola u kolo pomažu 5arajevu niko ne spominje.

Kakvi bijednici sjede u savezu.
Sta vas ceka 30.11 nisi ni svjestan :kafa:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.