Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

mohikanac12
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la mohikanac12 » 04 nov 2019, 18:24

@drakesang sta kazes na to da ste dogovorili pustanje utakmice i bodove fk gejša?
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 nov 2019, 18:37

Virtu4l je napisao/la:
04 nov 2019, 16:24
chily-rz je napisao/la:
04 nov 2019, 15:46
Željo je Željo a Dudelange iz Luksemburga nivo više za ovog Želju
Dudelange i Luksemburg su pravi primjer kako treba raditi posao. Ono što se malo zna je podatak da su oni (savez Luksemburga) prije 16 godina odlučili da naprave fudbalsku akademiju koja će prihvatiti talente od 12 do 19 godina, tu im je obezbijeđeno školovanje i sva potrebna infrastruktura.

Prošle godine su po prvi put imali 17 profesionalaca u reprezentaciji, a njihova U21 selekcija je imala 17 igrača iz akademije koju sam gore spomenuo (od ukupno 18 igrača). Ta akademija je napravila Ryana Johanssona, juniora Bayerna, koji sad želi da igra za Irsku, kao Pjanić za nas, i to im je još uvijek veliki problem.

Klubovi su im počeli bilježiti odlične rezultate, reprezentacija više nije kanta za nabijanje, a to se nije desilo preko noći. Mnogo rada i uloženog novca stoji iza toga.

Za sve ovo treba imati uređenu državu sa jasnom vizijom i ciljevima, što mi nemamo, pa je zato svaki klub prepušten sam sebi.
Kao sto sam i napisao na pocetku rasprave, mislim da smo i mi trebali krenut tim putem polu-profesionalno nakon rata...al jbg
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 nov 2019, 18:42

chily-rz je napisao/la:
04 nov 2019, 16:30
Pa zato i ne razumijem to vaš busanje u prsa, Željo je Željo, isto mogu i Mostarci govorit, Velež je Velež al nema od tog hajra, ne živi se od stare slave.

Željo je do prije par sezona oslonac ekipe imao u omladincima, danas ih je sve manje a i kvalitet je upitan.
Pa nije stara slava, kolko pehara od rata i ucesca u evropi imamo mi a kolilo celik, sloboda, velez? Pa jbt da sad ulazes u ceskoj ulozio bi u spartu ili slaviju mozda eto i plzen..neces sigruno gledat da ti prioritet bude Liberec.

Mozda ovo zvuci bahato, al jbg tako je kako je moras imat neke prioritete..

Uostalom prica o stadinu je smijesna. Nemate sta ni.vi ni sloboda ni sarajevo pricat o nekom stadionu...zasto? Zato sto nije vas ...

Moraa imat plan ko sto rece virto moras nesto pokrenut sam da bi ti drugi pomogli, u ublehu nece niko dat pare...
=\_1921_/=

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 04 nov 2019, 18:44

Virtu4l je napisao/la:
04 nov 2019, 15:46
JonSnow je napisao/la:
04 nov 2019, 15:33
Ti stvarno misliš da su te pare halal? Svi su klubovi u većoj ili manjoj mjeri dužnici kriminalnih političkih hobotnica i dok je tako ovisiš o njihovim hirovima.
Mi ne da imamo bazu navijača, mi sinko imamo bazu patoloških mazohista. Vidio bi vaš klub da ste imali ovakve rezultate kao što smo mi imali.
Tituli nismo primirisali više od 20 godina pa smo opet po posjeti u vrhu, odmah iza vas.
Mene to generalno ne zanima, samo neka daju novac, stadion ostaje, niko ga ne može ponijeti sa sobom. Ako oni misle da će dobiti političke poene time što nam daju lovu, aferim, samo neka misle.

I Sarajevu će isto tako pomoći, ali oni prvo moraju da odrade ono što je do njih. Da nađu zemljište, srede svu papirologiju, naprave projekat, počnu sa izgradnjom, e tek onda mogu računati na institucije.

Bili smo i mi na dnu, pa se nekako potpisao taj reprogram koji se evo i danas uredno servisira, i nakon njega su nam našli još nešto više od dva miliona KM duga, pa će nam se vjerovatno produžiti rok za otplatu, ali jbg, gura se nekako, prodajemo igrače, igramo Evropu, imamo neke sponzore, uzme se nešto i od ulaznica, dovoljno da klub bude samoodrživ. Imali smo period kada smo prodali neke igrače za solidan novac, pa je došao novac od Džeke, uz dobar rezultat u Evropi, i tada smo krenuli u projekat stadiona, jer nikad nije bilo toliko para u klubu. Iskoristio se pravi momenat i stručni ljudi u klubu, stručni za te poslove.

Za Čelik je ja mislim kasno. Prvo se mora utvrditi dug, neko mora dovesti revizorsku kuću koja ima znanje, da se pogleda apsolutno svaki papir i da prijavi sve nelogičnosti i nepravilnosti. Nekad sam čitao da vam je bila revizija ali da je svaki izvještaj bio nepotpun. To se ne smije dešavati, ali i to shvatam, jer se štite pojedinci koji bi bili krivično gonjeni.
Ne daju him hin :plac:
Krovna kuća bh. fudbala objavila je detalje o trenutnoj fazi projekata koji su započeti na stadionima Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, Pod Bijelim brijegom u Mostaru te Gradski stadion u Banja Luci.

"Odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH od 19.02.2019. godine praktično započet je ovaj Projekat u sklopu kojeg je i raspoređeno po 100.000,00 EUR-a za stadione u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu. Sredstva su dakle, namijenjena za uvođenje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima stadiona, a sve s namjerom da se modernizuju stadioni u našoj zemlji te da se podigne i stepen sigurnosti na njima.

Barijere i elektronski čitači karata ugrađeni na stadionima “Bilino polje” i “Grbavica”, pokazali su punu opravdanost i efikasnost u procedurama izdavanja karata i kontrole ulaza, tako da se Izvršni odbor NS/FS BiH opredijelio sprovesti isti projekat i na druge stadione, prevashodno one koji su odobreni za odigravanje zvaničnih UEFA utakmica.

Sistem barijera podrazumjeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Na stadionu „Pod Bijelim brijegom” u Mostaru kompletan projekat je završen u avgustu ove godine, što se može vidjeti i u foto galeriji. Vrijednost radova bila je u okviru odobrenih 195.000,00 KM.

Projekti u Sarajevu i Banja Luci su u fazi pregovora sa općinom Centar i FK „Borac“.

Naime, za stadion “Asim Ferhatović Hase” zbog konfiguracije stadiona i velikog broja ulaza, potrebno je još 200.000,00 KM koje je općina Centar Sarajevo, nedavno obezbijedila iz rebalansa budžeta za 2019.godinu. U toku je usaglašavanje sporazuma sa NS/FS BiH o zajedničkom ulaganju.

U Banja Luci se očekuje saglasnost Grada Banja Luka na potpisani sporazum između NS/FS BiH, FK „Borac“ i izabranog ponuđača. Po dobijanju saglasnosti pristupiće se realizaciji potpisanih ugovora", navodi se u saopštenju.
MIHAJLOVIĆ !

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 nov 2019, 18:48

LjoZee je napisao/la:
04 nov 2019, 18:05
A klinac ce ti se udruziti klubovi. Ne znas ko je s kim u vecem sukobu. Probalo se udruziti za TV prenos i nista. Uvijek ima neko ko nije za i ovog ili onog razloga.
totalno druga tema
ne može Sarajevo dobiti istu cifru ko i zvijezda od tv prava
tu nikad neće bit dogovora
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2019, 18:51

nekoIzMostara je napisao/la:
04 nov 2019, 18:06
Virtu4l je napisao/la:
04 nov 2019, 15:30
Zoom088 je napisao/la:
04 nov 2019, 15:14
Drzi se ti screenshotova. To ti barem dobro ide.
Drago mi je da si shvatio poentu.

Čuj on tvrdi da nije bio penal. :lol:
Normalno da nije bio penal. Da si gledao uzivo utakmicu i pregledao start igraca iz druga 2 ugla vidio bi da je igrac Radnika izbio loptu, a Vranjes nogu naslonio na Radnik i odmah pao. Ako je ono penal, onda se svaki start u seanestercu treba svirati. Nemoj zaje.bavati, penal nije sigurno bio.
To su priče za malu djecu, ja ne kažem ni da je bio, ni da nije bio, nemoguće je procijeniti.

A Bošnjo tvrdi, kao i uvijek... :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 nov 2019, 19:11

bosnjo samo nek je u kontru pa kako god :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 nov 2019, 19:40

delinjo je napisao/la:
04 nov 2019, 19:11
nije tačno!
:urnebes: :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 04 nov 2019, 21:26

To su priče za malu djecu, ja ne kažem ni da je bio, ni da nije bio, nemoguće je procijeniti.

Pravila su jasna, kontakta nije bilo. Nisi gledao prenos pa nmzs biti ni relevantam da komentarises. Tebe najvise smeta sto nmzs da priznas da nisi u pravu, gonis svoje ko kakvo june, bez obzira jel imas ikakve veze o necemu ili ne. Nebitno uglavnom, kontakta nije bilo i penal nije bio. Radnik je ostecen sa tim penalom i tacka. Kraj rasprave.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2019, 21:29

delinjo je napisao/la:
04 nov 2019, 19:11
Zato je tu gdje jeste.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 04 nov 2019, 21:36

04 nov 2019, 21:26

Pravila su jasna, kontakta nije bilo. Nisi gledao prenos pa nmzs biti ni relevantam da komentarises. Tebe najvise smeta sto nmzs da priznas da nisi u pravu, gonis svoje ko kakvo june, bez obzira jel imas ikakve veze o necemu ili ne. Nebitno uglavnom, kontakta nije bilo i penal nije bio. Radnik je ostecen sa tim penalom i tacka. Kraj rasprave.
Da ovaj klaun ima imalo obraza i morala, nakon sto je i struka veceras potvrdila da penala nije bilo i da je sudija napravio ogromnu gresku, prije svega bi se izvinio a nakon toga bi napustio forum i internet opcenito.
Ali, od te moralne nule se ne moze ocekivati nista svojstveno razumnom zivom bicu, tako da ne treba na njega obracati paznju, a samo ga totalna budala moze shvatiti ozbiljno. Ipak mu je najveci domet pracenje kvota na kladionicama, nevjesto manipulisanje podacima (pokusaj fotosopiranja) i neka ga. Svaka mahala mora imati dvorsku ludu pa neka nama njega :bih:
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2019, 21:41

Eno sad pokušaj fotošopiranja, za svašta su me optuživali, ali za ovo još nikad. :lol:

I čuj struka potvrdila. Struka koja je inače poznata kao objektivna.
Voli te tvoje Sarajevo.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 04 nov 2019, 22:32

To je taj mađarski Zrinjski - Ibanez potpisao ugovor sa stavkom da može otići kad god želi.

JEDAN JE ALUMINIJ!

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 04 nov 2019, 22:40

Te strucne konsultante se ovdje uzima ovako ili onako,po potrebi. Ako kaze za situaciju iz neke XY utakmice da je dosudjena pravilno u zavisnosti sta clanovima foruma odgovara u datom trenutku, krenuce komentari tipa evo strucnjak je rekao da je sudija bio u pravu ili ako se ljudima ne svidi misljenje konsultanta onda ce reakcije biti tipa ma sta on zna, debil, vidi ga kakav je na sta lici pojma o fudbalu i sudjenju nema :-)

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 04 nov 2019, 22:40

@mohikanac budi moj gost na utakmici pa ces vidjet kako izgleda pustena utakmica :D
Zadnja izmjena: drakensang, dana/u 04 nov 2019, 22:44, ukupno mijenjano 1 put.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 nov 2019, 22:40

Giljotina je napisao/la:
04 nov 2019, 22:32
To je taj mađarski Zrinjski - Ibanez potpisao ugovor sa stavkom da može otići kad god želi.

JEDAN JE ALUMINIJ!

Pa slusaj, sve su zivo izmuzli. Nema vise.

Vjerovatno se i ovaj Ibanez pita gdje sam to zalutao? :lol:

Idu putem Brotnja i Posusja...

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 04 nov 2019, 22:42

AlemC85 je napisao/la:
04 nov 2019, 22:40
Giljotina je napisao/la:

JEDAN JE ALUMINIJ!

Odakle vama ove informacije za Ibaneza??
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 04 nov 2019, 22:47

04 nov 2019, 22:42
AlemC85 je napisao/la:
04 nov 2019, 22:40
Giljotina je napisao/la:

JEDAN JE ALUMINIJ!

Odakle vama ove informacije za Ibaneza??

- Tu su još Tomislav Barbarić, Dario Rugašević, Ivan Ćurjurić, Damir Šovšić, Frane Čirjak, Ivan Brkić, Renato Gojković, Mario Tičinović. Nedavno nam je iz Trabzonspora došao Luis Ibanez, ali on ima mogućnost da u bilo kojem trenutku može otići iz kluba, govori nam Lendrić naglašavajući da od igrača iz hrvatske lige boje Širokog Brijega nose bivši splitovac Dražen Bagarić i Petar Franjić, dok u Željezničaru na poziciji lijevog beka igra Antonio Pavić.

https://****/premijer ... tku/171703

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 04 nov 2019, 22:54

Naime, savez se bavi uredjivanjem citaca karata i osvjetljenja umjesto terena. Hahahahaha.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 04 nov 2019, 22:58

Radmilo87 je napisao/la:
04 nov 2019, 18:20
drakensang je napisao/la:
04 nov 2019, 18:12
drakensang je napisao/la:
22 sep 2019, 19:11
Pojede se celavi znaci idemo pravim putem :D mislim da je i on sam svjestan da nece amar moc sezonu na svoje ime izgurat, prikljucak je tu, al susjedi se polako zahuktavaju a sarajevo uskoro kompletno, znaci opet kidanje za evropu.

Zapamti celavi sta sam ti rekao, a obzirom da porezna kuca na vrata i 2milioncica duga su tu, dok neki klubovi uskoro posluju u plusu i placaju redovno sve.. kuc kuc porezna.

Sto ne zovnuste celavi momke iz 1921 ns slablje, dokazane zeljovce i skupstinare? Hajmo odgovaraj il ces sesteu opet spominat
Jesam milan tarot, inspekcija u zeljkanu
Kolumbo da si živ i zdrav, ali inspekcija je drugi put ove godine u klubu :lol:

Ljudi rade svoj posao, velik klub, preko pedesetak uposlenih i uredno prijavljenih, budžet svake godine između cetiri i pet miliona maraka, samo da smo svi isti pred zakonom i da adekvatno rade svoj posao i kažnjavaju zakonski ;)
Zakonski su vam i pretprosli put nasli 2.2m duga :D e moj zeljo sta ti rade :lol:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.