FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

schickeria
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 04 nov 2019, 16:24

Mislim da uprava zeli ten Haaga ali je problem sto ne moze prije ljeta
Moguce da ako Flick pobjedi ove dvije utakmice da ostane do kraja sezone pa onda uzmemo Nizozemca.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 04 nov 2019, 16:28

Osobno navijam za mourinha, nas jednostavno treba voditi veliko ime. Allegri je odlican ali ne zna Njemacki ni rijeci i to bi bio veliki hendikep
Ten haag poznaje klub jer je vec radio u njemu ali nisam siguran da ima dovoljno iskustva
Ragnick nije miljenik honessa a i bolji je organizator nego trener

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 04 nov 2019, 17:09

Ma dajte o kakvim vi filozofijama pricate,o kakvom cekanju da se neki na nama uce,kao ljepota igre stil bla bla,kad je to donijelo titulu Lp ili nesto slicno.
Treba nam neki jak autoritet,neko ko ce nasim balerinama probuditi zelju za uspjehom.Treba nam trener koji moze i zna instant djelovati,koji ima umijece da od svakog naseg igraca izvuce maximum.
Puste rijeci bi bile da pisem koga bi volio ili smatram da bi bio dobar,jer ce na.kraju biti kako odluce ovi u upravi.
Moj favorit je Allegri mozda grijesim,ne zna njemacki,
ne zna ga ni Murinho koji bi mi zgadio Bayern da dodje,on je izlapio trener,i zna da ovdje ne bi imao igrace koje pozeli.Inter,Real i Manchester su mu dali sve sto pozeli a Chelsea da se ne prica,to Bayern nije u stanju.
Nije bayern dovoljno atrakcija za njega,
Zadnja izmjena: isakovich, dana/u 04 nov 2019, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM BAYERN

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 04 nov 2019, 17:10

nas svi ovi treneri mogu voditi do uspjeha. Bundesliga i Kup da se uzmu sigurno, u LP sta bude bude ko i uvijek. Zadnjih 5 sezona nas pobjednik izbacuje prije finala.

Sa nekim trenerom koji ima jak karakter, koji se u svlacionici mora slusati a ne busiti kao sto su radili Niki. To su po meni ova tri: Mourinho, Allegri i Ten Hag. Svi ostali mi mekani kao i Kovac izgledaju. Podleci ce pritisku javnosti da mora Muller ili Boateng igrati i onda je i Bayern i taj trener donji.

Svaki trener koji dodje u ovom sistemu ako planira igrati 4-3-3 sa visokim krilima i jednim zadnjim veznim, to NE SMIJE biti samo Thiago na DMF. Nikad vise. Covjek nije zadnji vezni i kraj price. Sklon je greskama, mekan na toj poziciji, nebrojeno puta mu je oduzeta lopta koja je na kraju gol bila, ne zna zaustaviti napad, ne zna uletit klizeci. Jednostavno fula mu se pozicija na tom mjestu.

Neko napisa kako je Boateng stekao povjerenje pa onda ga iskoristio maksimalno do te mjere da je i treneru presudio. Kutarisat se ovih igraca tipa Boatenga koji komentariste prije utakmice Frankfurt Bayern sta ce biti u berlinskom derbiju. Kakve amaterske greske prvo Kovaca koji ga je stavljao uopste pored Martineza, a tek Boatenga na utakmici. Lik je zadnji igrac 1 na 1 i udara momka zbog kojeg crveni dobija. U glavi nivo druge kantonalne.

Samo se sjetite utakmice protiv Liverpoola na Anfieldu i igre Javija Martineza na DMF. Nista nama drugo ne treba protiv ekipa kada igramo u gostima. Kod kuce se otvaraj, kombinuj itd, rizikuj...

Nije ovdje pitanje rezultata. Po statistici izgleda da je sve med i mlijeko a u vecini utakmica patnja za oci

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 04 nov 2019, 17:42

Napriča čovjek o autoritetu, želji za uspjehom i ostalim sličnim stvarima zanemarujući filozofiju i onda kao favorita postavi najvećeg ziheraša u historiji. :mrgreen:
Kontam da je LP i dalje jedina želja, a poprilično sam siguran da je Max jedini od trenera koji nema ni promil šanse da je uzme baš zbog tog pristupa iako je stvarno školovan i zna mnogo. Svakako, stvarno džaba raspravljamo, na upravi je. Ko zna kako će nas ovaj put iznenaditi. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 04 nov 2019, 18:02

Max je slijedeci, sudjeno je. I ja koliko mogu da vidim, Bayern u rosteru ima vise ostalih nego Njemaca, ko ih **** nek se oni prilagodjavaju. :mrgreen:
pocasni precjednik @ FK Formula

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 04 nov 2019, 18:13

S-Y-L-A-R je napisao/la:
04 nov 2019, 17:42
Napriča čovjek o autoritetu, želji za uspjehom i ostalim sličnim stvarima zanemarujući filozofiju i onda kao favorita postavi najvećeg ziheraša u historiji. :mrgreen:
Kontam da je LP i dalje jedina želja, a poprilično sam siguran da je Max jedini od trenera koji nema ni promil šanse da je uzme baš zbog tog pristupa iako je stvarno školovan i zna mnogo. Svakako, stvarno džaba raspravljamo, na upravi je. Ko zna kako će nas ovaj put iznenaditi. :mrgreen:
Tako su i za Kloppa govorili. Luzer u finalima, a sad druga prica. Odjednom najbolji ikad. Ne razumijem zasto se nipodastava uspjeh ovih trenera koje sam nabrojao ali ok.
Ti spominjes filozofiju, dosao Guardiola i razjeboo sve od ranije. Svaki svoju filozofiju implementira. Iz tog razloga svabe i govore kako je sve manje Mia san Mia

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 nov 2019, 18:40

Kao sto sam i rekao, ona dvojica ga htjeli ostaviti :lol:
Kovač then said that if the bosses think that he is the problem, then he would offer his resignation. An offer that was ultimately accepted by Rummenigge. The separation was not the goal of the meeting, but has emerged as a result of the discussion
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 nov 2019, 19:26

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 04 nov 2019, 19:42

Zar mislite da će sada dovesti neko zvučno ime za trenera kad su mediji u Njemačkoj otkrili da uopšte nisu ni željeli otpustiti Kovača nego da je to odlučeno kada je on ponudio ostavku.

Dovesti ovog Flicka pa onda na ljeto ganjati neko vrhunsko trenersko ime.

Ja mislim da je ova sezona zagrijavanje, ispitivanje igrača za veliki projekat koji slijedi kada dođe Kahn i vjerovatno novi sportski direktor umjesto Hasana. Mislim da prava rekonstrukcija sa vrlo jakim temeljima i abnormalnim trošenjem kreće iduće ljeto.

Nadam se da doći Sane, Werner, Nubel, Havertz, Upamecano odnosno mladi igrači sa provjerenim kvalitetom. Možda se čak i radi na dovođenju Eriksena. Iz trenutnog kadra imamo Pavarda, Hernandeza, Sulea, Kimmicha, Alabu, Goretzku, Coutinha, Thiaga, Comana, Gnabrya, Lewandowskog..

Dodati im još dva-tri iskusna, kvalitetna 30+ igrača kao onomad Alonsa... Koji mogu uskočiti i iskustvom povući ekipu kada zakoči. To sada nemamo a ima nekoliko vrlo zanimljivih igrača kojim ističe ugovor 2020 ( Mertens, David Sliva, Matuidi)

Neuer, Kimmich, Pavard, Sule, Hernandez, Thiago, Martinez, Eriksen, Havertz, Sane, Lewandowski

Zamjene: Nubel, Upamecano, Alaba, Goretzka, David Silva, Coman, Gnabry, Werner

E ovakvom kadru pridodati nekog ekstra inteligentnog i karizmatičnog trenera, tipa Ten Hag, Pochettino, Tuchel i onda možemo biti ključni faktor u Evropi kao u periodu 2011 - 2017.

Znam, od ovoga ništa neć biti ovako, nadam se da će me demantovat jer se potajno nadam da se u tajnosti kuha nešto veliko i da se svo ovo vrijeme to čeka. Nikako mi ne ide u glavu da u Bayernu možemo imati nesposobne ljude i interesdžije u upravi, jer to nije Njemačka etika i navika. :D

Igram previše FM, tako da nemojte mi zamjeriti na ovim željama, realna sam osoba ali ajde da iznesem neku svoju viziju pa makar bila i nerealna.

Pozdrav :oops:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 nov 2019, 19:46

Šta je sa van Gaala, smije li se vratiti na mjesto zločina :mrgreen:
Da malo poboljša ove pointse :tralala:

I da.... Ne da Uli Hasana, u to budite uvjereni. Ostaje u Bayernu i sad koja funkcija ne znam...
Vom Jäger zum Gejagten

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 nov 2019, 20:05

Bogam Benjo ohladi malo sa FMom.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 04 nov 2019, 20:11

harden je napisao/la:
04 nov 2019, 20:05
Bogam Benjo ohladi malo sa FMom.
Maštam brate, lijepo izgleda pa makar samo i na forumu bilo :D

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 04 nov 2019, 20:14

S-Y-L-A-R je napisao/la:
04 nov 2019, 17:42
Citiraj nemoj da se sam pronalazim.
Sve sto sam napisao stojim iza toga :)
O cemu ti pises,Allegri je trener koji ima sve karakteristike o kojima sam pisao,mozda on nije trener koji igracima savjetuje da driiblaju i igraju ko na Pes-u o cemu se ovdje sanja, ili se trazi neko je je slican Pepu po filozofiji pa da nas hebu proljeca.Allegri je sigurno trener koji zna takticki,formacijski sklopiti momcad sto je nama nuzno falilo.Hrpa talenta i kvalitete ali ko raspustana banda na terenu.
Zasto je on ziheras,i sta fali tom pristupu ako je 2 puta u kratkom roku bio u finalu lp i 5x prvak italije.
Kako talijani pisu da nas je odbio jer do ljeta ne zeli da radi.
VOLIM BAYERN

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 04 nov 2019, 20:17

Benjo sine samo pisi i mastaj,sve je to ok,vecina ovdje vidi Bayernovu igru kroz Pes i Fifu :) ;) :) , a neki su i toliki strategi i treneri da su zajebali i Pepa,zivio FM :) i Dif.
VOLIM BAYERN

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 nov 2019, 20:20

Nek nas je odbio, hvala Bogu. Jos mi samo treba da gledam Bayerna kako se brani protiv Fortune na svom terenu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 nov 2019, 20:24

harden je napisao/la:
04 nov 2019, 18:40
Kao sto sam i rekao, ona dvojica ga htjeli ostaviti :lol:
Pa u većini njemačkih medija stoji, kako je Kovač ponudio ostavku, a uprava je nije odbila. Isto tako na sastanku koji se desio između Ulija, Rummeniggea i Hasana te Kovača s druge strane, uprava je proglasila Kovača odgovornim za lošu igru i loše rezultate i ovaj tada ponudio ostavku. Tako da je jasno da su ovi želili prekinuti saradnju. Mogu se Rummeniggeu i Hoenessu u zadnje vrijeme prigovoriti na određenim potezima, nisu svi potezi bili sretni (iako ova uprava šta je sve uradila i toliko dugo vremena ko niti jedna druga na svijetu, što vrlo često kažu i neutralni internacionlni posmatrači) i normalno je da vremenom dođe i do onih lošijih poteza, ali ova dvojica su toliko namazana i sposobna, da će svaku stvar predstaviti na poseban, upakovan način. Insideri su znali u subotu navečer za ovaj scenario, da Kovač ide, a privremeno preuzima Flick. Tokom nedjelje se samo gledalo kako sve elegantno izvesti, jer u suštini se i s Kovačem htjelo ljudski sve presijeći.

I u suštini, mnogo se toga priča i špekuliše, ali u Bayernu su opet rezultati prioritet. Imaš klubova koji hoće lijep fudbal, ali će oprostiti i neke propuštene titule. A u Bayernu su titule najbitnije, a nakon toga dođe i lijep fudbal. Kovač da je u ovoj sezoni uzeo jednu titulu i da je došao do četvrtfinala LP ili polufinala pogotovo, on bi hladno ostao trener. I Bayern jeste nerijetko u prošlosti, govorim o jako dugom periodu, znao igrati nerijetko i atraktivan fudbal, ali bezbroj utakmica je uzima i na guzove. Zato je izraz Duselsieg svojstven za Bayern. Ali ne možeš takve pobjede ostvarivati protiv Union Berlina ili ne možeš gubiti bodove protiv timova kao što je Augsburg u zadnjim trenucima i ne možeš primati golove od Paderborna (i to 2 gola), a ta ekipa je najslabija ekipa lige, po kvalitetu. Pa onda neuvjerljiv susret protiv Bochuma, koji je u donjem dijelu 2. Bundeslige. Neuvjerljive partije, određene, iz prošle sezone su Niki bile hipoteka, ali da su rezultati štimali on bi ostao još na klupi. A naravno da je uprava vidjela da je kod vođenja ekipe, moderiranja Niko izgubio konce, jer ga gotovo niti jedan igrač u ovim zadnjim utakmicama nije pratio. Pukla je ta relacija skroz.

E upravo zbog nabrojanog ja nikad ne bi bio za jednog Wengera. A sinoć sam nešto o njemu rekao u negativnom smislu, ispalo je da je samo luzer. Cijenim ja i neke njegove uspjehe, pa i onu sezonu kada je uzeo titulu s Arsenalom bez poraza. Ali takav mi je trener prevashodno za lijep fudbal, dopadljiv i razvoj mladih igrača. A ne onaj toliko uspješan fudbal. Mi prvo moramo sada zaredati dobre rezultate, a poslije ganjati atraktivnost.
Pogotovo što te danas atraktivan fudbal i marketinški diže i nije nebitan. Ali ovo prvo nabrojano je za jedan Bayern uvijek više bitno. Ovo drugo nekako dođe nakon toga.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 nov 2019, 21:13

Pa Kovaču su najveće zamjerke bile na igru, ne na rezultate. Zamjerke su mu bile što protiv Liverpoola nije prešao centra a ne što je ispao. Ispasti može svako, al ako ne pređeš centra nećeš proći nikad.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 04 nov 2019, 21:21

Ten Hag odbacio mogućnost preuzimanja Bayerna sad u toku sezone. Možda na kraju sezone. To je rekao danas na pres konferenciji pred meč Chelsea-Ajax. Očekivano

Dakle mislim da će biti između Profe Arsena, Ragnicka ili da Flick ostane do kraja sezone.

Po mrni treba vratiti onog Hermanna pomocnog od Juppa on je dosta prošle sezone pomogao i Niki. Mislim da bi bio dobar i kao glavni trener

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 nov 2019, 21:24

Hermann Gerland će biti asistent Hansiju Flicku to je potvrđeno prije 5h na oficijelnoj stranici Bayerna, ovaj dvojac je sasvim pristojno rješenje i do kraja sezone, ali...Thomas Muller je konačno dobio i trenera i pomoćnog trenera, koji ga znaju iz mlađih dana i koji su od njega napravili fudbalera[jedan u reprezentaciji, jedan u Bayernu] i vjerovatno će njegov broj odigranih utakmica ove sezone porasti za 100% što može biti dobro, a može biti i loše, ali mislim da ova dvojica konačno imaju autoriteta nad njim da ga obuzdaju i da mu objasne da nije više za prve postave ili da opet proigra pod njihovom palicom.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.