Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

JonSnow
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JonSnow » 04 nov 2019, 15:33

Virtu4l je napisao/la:
04 nov 2019, 15:27
JonSnow je napisao/la:
04 nov 2019, 15:10
Smiješno je čitati komentare Željinih mitomana kako su oni iznad politike, a kanton im neki dan odobri pozamašnu cifru za stadion.
Da, ali Željo je prije toga odradio ogroman posao da bi došao u situaciju da se oslanja na institucionalni novac i novac od UEFA-e. To je najvažnija činjenica koju svi zaobilazite.

To svakome mora biti jasno, da UEFA i lokalna zajednica pomažu samo kada se pokaže da je projekat ozbiljan. Niko ti neće pomoći dok sam ne zasučeš rukave i ne odradiš veći dio posla. Željezničar je sve to uradio, sredio vlasničke odnose, urbanizam i sve dozvole, uložio svoj novac u istočnu tribinu (i novac navijača, 811.000 KM), da bi tek nakon toga dobili pomoć od institucija. Prije toga smo sami ispunili uslove za drugu kategoriju i prvu Evropsku utakmicu na Grbavici, itd...

Na stranu to što Sarajevo nema adekvatan stadion i Grbavica je trenutno najbolje i najjeftinije rješenje da se dođe do kategorije 4.

Za eventualno gašenje Slobode i Čelika su krivi Sloboda i Čelik, nisu Željezničar, Sarajevo, Široki ili Radnik, a da imate bazu navijača o kojoj govoriš, pola ovoga vam se ne bi ni desilo.
Lave, lokalna zajednica=POLITIKA.
Ti stvarno misliš da su te pare halal? Svi su klubovi u većoj ili manjoj mjeri dužnici kriminalnih političkih hobotnica i dok je tako ovisiš o njihovim hirovima.
Mi ne da imamo bazu navijača, mi sinko imamo bazu patoloških mazohista. Vidio bi vaš klub da ste imali ovakve rezultate kao što smo mi imali.
Tituli nismo primirisali više od 20 godina pa smo opet po posjeti u vrhu, odmah iza vas.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 nov 2019, 15:34

BordoSarajevo je napisao/la:
04 nov 2019, 15:33
Zašto više nema suspenzija za sudije??
Shvatam da bi ih brzo sve potrošili ali mora se nešto uraditi. Makar opomena pa suspenzija za ove kardinalne greške koje se dešavaju iz kola u kolo i koje utiču na rezultate i stanje na tabeli.

Ne mora opomena/suspenzija biti za situacije koje su 50:50, o minimalnim ofsajdima takođe jer takve greške prave i najbolji suCi u svijetu.

Opomene pa drastične suspenzije za situacije kao što je poništen gol Veleža pritiv Željezničara, nedosuđen penal Slobodi na Grbavici protiv Željezničara, dosuđen ne postojeći ofsajd Slobodi protiv Željezničara, skandalozan penal za Željezničar protiv Tuzle, ne dosuđen očigledan prekršaj za Čelik i Sarajevo protiv Željezničara nakon kojih su primili golove...
Zatim dosta je sumnjivih penala za Borac.
Nepodnošljivo je iz kola u kolo da se FK Sarajevu ne sviraju penali koji su izbili šampionu par bodova (Tuzla, Sloboda, Borac, Zvijezda...).
Opomena i za 2 gruba starta koja nisu dosuđena Čeliku protiv Slobode.
Itd itd.
Mislim da ide po ocjenama, bar je bilo tako prije, ako dobije tri puta 6 ili manje nema ga te sezone vise ...ili tako nekako :think:
=\_1921_/=

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 nov 2019, 15:36

Virtu4l je napisao/la:
04 nov 2019, 15:27

Za eventualno gašenje Slobode i Čelika su krivi Sloboda i Čelik, nisu Željezničar, Sarajevo, Široki ili Radnik, a da imate bazu navijača o kojoj govoriš, pola ovoga vam se ne bi ni desilo.
Ovo je jedina istina. Krivi su oni koji su vodili klubode, zatim svi oni koji su sutnjom to podrzavali i nisu na vrijeme digli glas kad vidis da nema rezultata, da se dosta negative i lose price vrti oko kluba.

Pa u Zenici ili Tuzli gdje imas preko 100k ljudi u sirem jezgru i dosta okolnih gradova gdje imas jedan dio simpatizera i onih spremnih da budu manji sponzori, da ides od kuce do kuce sa sergijom i trazis po 1KM naprosio bi svaki mjesec 50.000 KM, ako posteno radis i prati te dobar glas kao nekoga ko predstavlja Slobodu/Celik i zeli joj dobro.
A uvijek nas je bilo spremnih koji bismo dali 5,10,50KM mjesecno sto bi pokrilo nekoga ko nije u mogucnosti dati, a svako bi dao 1KM kad vidi da to funkcionise i radi se transparentno i javno.

J3bote led, ako te nije stid moljakati ispred kluba da negdje jedete i dugujete ili da dugujete autoprevozniku za odlazak na gostovanje, kao i milion drugih stvari sto se duguje, onda te ne treba biti stid javno moliti za svaku marku i ostati upamcen kao posten radnik, koji se borio i nesto napravio na tom polju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 04 nov 2019, 15:38

Nije kriv Čelik sam po sebi, ne može klub sam sebe voditi da bi bio odgovoran za nešto,.Kriva je politika lokalne SDA koja po instrukcijama zna samo klimati glavom na instrukcije glavnog štaba iz Sarajva ili Kaknja ako govorimo od ZDK,.Dakle, SDA i njihovi poltroni trebaju da odgovaraju za stanje u Čeliku al s obzirom da je ovo sve samo ne pravna država opet će bit ujeo vuk zeca.

Druga stvar, ulaže i Velež u stadion pa ne vidim pomoč UEFE i Saveza, zašto njima savez nije sredio te pare što odoše na Grbavicu, uložila je i Sloboda u Tušanj pa nema pomoč od UEFE i saveza,.Nije to Željo tek onako dobio nego zato što ima veze u savezu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 nov 2019, 15:40

chily-rz je napisao/la:
04 nov 2019, 15:38
Nije kriv Čelik sam po sebi, ne može klub sam sebe voditi da bi bio odgovoran za nešto,.Kriva je politika lokalne SDA koja po instrukcijama zna samo klimati glavom na instrukcije glavnog štaba iz Sarajva ili Kaknja ako govorimo od ZDK,.Dakle, SDA i njihovi poltroni trebaju da odgovaraju za stanje u Čeliku al s obzirom da je ovo sve samo ne pravna država opet će bit ujeo vuk zeca.

Druga stvar, ulaže i Velež u stadion pa ne vidim pomoč UEFE i Saveza, zašto njima savez nije sredio te pare što odoše na Grbavicu, uložila je i Sloboda u Tušanj pa nema pomoč od UEFE i saveza,.Nije to Željo tek onako dobio nego zato što ima veze u savezu.
Ko kaze da je nece dobit ? Misilm niej sad nesto da dizem nekog na racun drugog, al Zeljo je Zeljo najtorfejniji klub u drzavi, Velez je u tom trenutku blize bio kantonalnoj ligi nego li nekom uspjesnom projektu...
=\_1921_/=

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 04 nov 2019, 15:42

Virtu4l je napisao/la:
04 nov 2019, 15:30
Zoom088 je napisao/la:
04 nov 2019, 15:14
Drzi se ti screenshotova. To ti barem dobro ide.
Drago mi je da si shvatio poentu.

Čuj on tvrdi da nije bio penal. :lol:

Kad si ti u pitanju poentu uopce nije tesko shvatiti :thumbup:
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2019, 15:46

JonSnow je napisao/la:
Ti stvarno misliš da su te pare halal? Svi su klubovi u većoj ili manjoj mjeri dužnici kriminalnih političkih hobotnica i dok je tako ovisiš o njihovim hirovima.
Mi ne da imamo bazu navijača, mi sinko imamo bazu patoloških mazohista. Vidio bi vaš klub da ste imali ovakve rezultate kao što smo mi imali.
Tituli nismo primirisali više od 20 godina pa smo opet po posjeti u vrhu, odmah iza vas.
Mene to generalno ne zanima, samo neka daju novac, stadion ostaje, niko ga ne može ponijeti sa sobom. Ako oni misle da će dobiti političke poene time što nam daju lovu, aferim, samo neka misle.

I Sarajevu će isto tako pomoći, ali oni prvo moraju da odrade ono što je do njih. Da nađu zemljište, srede svu papirologiju, naprave projekat, počnu sa izgradnjom, e tek onda mogu računati na institucije.

Bili smo i mi na dnu, pa se nekako potpisao taj reprogram koji se evo i danas uredno servisira, i nakon njega su nam našli još nešto više od dva miliona KM duga, pa će nam se vjerovatno produžiti rok za otplatu, ali jbg, gura se nekako, prodajemo igrače, igramo Evropu, imamo neke sponzore, uzme se nešto i od ulaznica, dovoljno da klub bude samoodrživ. Imali smo period kada smo prodali neke igrače za solidan novac, pa je došao novac od Džeke, uz dobar rezultat u Evropi, i tada smo krenuli u projekat stadiona, jer nikad nije bilo toliko para u klubu. Iskoristio se pravi momenat i stručni ljudi u klubu, stručni za te poslove.

Za Čelik je ja mislim kasno. Prvo se mora utvrditi dug, neko mora dovesti revizorsku kuću koja ima znanje, da se pogleda apsolutno svaki papir i da prijavi sve nelogičnosti i nepravilnosti. Nekad sam čitao da vam je bila revizija ali da je svaki izvještaj bio nepotpun. To se ne smije dešavati, ali i to shvatam, jer se štite pojedinci koji bi bili krivično gonjeni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 04 nov 2019, 15:46

Pa vjerujem da Velež i tad kao i sad ima manje dugova od Želje, uspješan projekat nije osigurati titulu u ovoj hrkljuš ligi na ko zna kakav način,.Mani me te patetike, Željo je Željo a Dudelange iz Luksemburga nivo više za ovog Želju,.Kakav je to uspješan projekat a svaka nova uprava se žali na onu prethodnu, svaka nova uprava spominje dugove iz prošlosti a i omladinska škola vam nazaduje iz godine u godinu.

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 04 nov 2019, 15:48

Virtu4l je napisao/la:
04 nov 2019, 15:46
JonSnow je napisao/la:
Mene to generalno ne zanima, samo neka daju novac, stadion ostaje, niko ga ne može ponijeti sa sobom. Ako oni misle da će dobiti političke poene time što nam daju lovu, aferim, samo neka misle.

I Sarajevu će isto tako pomoći, ali oni prvo moraju da odrade ono što je do njih. Da nađu zemljište, srede svu papirologiju, naprave projekat, počnu sa izgradnjom, e tek onda mogu računati na institucije.

Bili smo i mi na dnu, pa se nekako potpisao taj reprogram koji se evo i danas uredno servisira, i nakon njega su nam našli još nešto više od dva miliona KM duga, pa će nam se vjerovatno produžiti rok za otplatu, ali jbg, gura se nekako, prodajemo igrače, igramo Evropu, imamo neke sponzore, uzme se nešto i od ulaznica, dovoljno da klub bude samoodrživ. Imali smo period kada smo prodali neke igrače za solidan novac, pa je došao novac od Džeke, uz dobar rezultat u Evropi, i tada smo krenuli u projekat stadiona, jer nikad nije bilo toliko para u klubu. Iskoristio se pravi momenat i stručni ljudi u klubu, stručni za te poslove.

Za Čelik je ja mislim kasno. Prvo se mora utvrditi dug, neko mora dovesti revizorsku kuću koja ima znanje, da se pogleda apsolutno svaki papir i da prijavi sve nelogičnosti i nepravilnosti. Nekad sam čitao da vam je bila revizija ali da je svaki izvještaj bio nepotpun. To se ne smije dešavati, ali i to shvatam, jer se štite pojedinci koji bi bili krivično gonjeni.
:bow:
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 04 nov 2019, 15:49

Virtu4l je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:

Dovoljno si rekao, dalje nema potrebe čitat.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 04 nov 2019, 15:51

Upravo ono sto pokazuje kakvi smo mi licemjeri, sad se svi brinu za Celik, pa kako trebaju, pa ovako bi im bilo dobro, svima kao nesto zao. Zato sam i napisao, jadna vam majka svima koji navijate za klub za koji se najvise brinu navijaci drugih klubova.
Evo mene licno ne interesuje sta ce biti, sto bi rekao nas narod "crkli ili ostali" bas mi je svejedno.
"JOŠ OD 1926"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2019, 15:51

chily-rz je napisao/la:
Kakav je to uspješan projekat a svaka nova uprava se žali na onu prethodnu, svaka nova uprava spominje dugove iz prošlosti a i omladinska škola vam nazaduje iz godine u godinu.
To je generalni problem našeg regiona, svaka vlast se žali na onu prethodnu i svako u svakoga upire prstom, a niko da taj prst okrene prema sebi. Postali smo alibi nacije, bez izuzetaka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 nov 2019, 15:59

chily-rz je napisao/la:

Mislim da je ovdje problem sto npr. Tusanj je u vlasnistvu grada, kao i Kosevo, pa zato UEFA ni ne ulaze u te stadione, dok Zeljo aplicira za svoj privatni stadion u kojeg su vec ulozili velike pare pa je lakse i dobiti onda pare za nastavak projekta. u Tusanj skoro nista ne ulazu decenijama, cak i ta Sjeverna tribina nije uslovna iako se gradi i koriguje skoro deceniju.
Velez zasluzuje donaciju Saveza i UEFA-e i vjerovatno ce, ako nisu, uskoro aplicirati cim bude neki poziv za to.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 04 nov 2019, 16:00

Hoće, ako budu imali političke veze.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 nov 2019, 16:00

Beduin je napisao/la:
04 nov 2019, 15:59
chily-rz je napisao/la:

Mislim da je ovdje problem sto npr. Tusanj je u vlasnistvu grada, kao i Kosevo, pa zato UEFA ni ne ulaze u te stadione, dok Zeljo aplicira za svoj privatni stadion u kojeg su vec ulozili velike pare pa je lakse i dobiti onda pare za nastavak projekta. u Tusanj skoro nista ne ulazu decenijama, cak i ta Sjeverna tribina nije uslovna iako se gradi i koriguje skoro deceniju.
Velez zasluzuje donaciju Saveza i UEFA-e i vjerovatno ce, ako nisu, uskoro aplicirati cim bude neki poziv za to.
Hvala :thumbup: Zaboravio sam to dodati
=\_1921_/=

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 04 nov 2019, 16:01

Ma i Bilino Polje je gradski stadion pa se učestvovalo u UEFA projektima, sve je do saveza, oni su posrednik klubova i UEFE.

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 04 nov 2019, 16:02

Podsjećamo, Nogometnom klubu Čelik na korištenje na period od 15 godina ustupljen je stadion Bilino polje, a obezbijeđen je i moratorij na izvršenje obaveza NK Čelik prema svim javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Zenica. Počev od avgusta 2018. godine gradonačelnik Kasumović potpisao je ukupno 15 rata za servisiranje otplate reprograma duge NK Čelik prema Poreznoj upravi FBiH. Po ovom osnovu, iz Budžeta Grada Zenica na osnovu reprograma duga uplaćeno je 331.710,45 KM, od čega je 221.140,50 KM u 2019. godini. Pored ovih finansijskih obaveza iz Protokola, Grad Zenica je NK Čelik pomogao još sa blizu 100.000 KM. Takođe, Grad Zenica ostao je pri stavu da je spreman zajedno sa investitorom raditi na projektu izgradnje dva pomoćna nogometna terena na lokaciji "Plandište" za potrebe buduće akademije NK Čelik, za što je konačno dostavljena projektna dokumentacija i o čemu bi trebalo raspravljati Gradsko vijeće.

:shock:

Ako je ovo istina, bas vas je politika pripazila.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 04 nov 2019, 16:03

Jel to neko jos cita virtualove postove do kraja

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 04 nov 2019, 16:05

https://sportsport.ba/fudbal/ko-su-golm ... bih/339726
Kako u tekstu nema Lucica koji je sacuvao mrezu u sedam kola?
"JOŠ OD 1926"

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 04 nov 2019, 16:05

Samo što je to ista ona politika koja je klub uvalila u milionske dugove. A ta priča o akademiji dok djeci nisu u stanju prevoz osigurati je samo još jedna ubleha.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.