Lave, lokalna zajednica=POLITIKA.Virtu4l je napisao/la: ↑04 nov 2019, 15:27Da, ali Željo je prije toga odradio ogroman posao da bi došao u situaciju da se oslanja na institucionalni novac i novac od UEFA-e. To je najvažnija činjenica koju svi zaobilazite.
To svakome mora biti jasno, da UEFA i lokalna zajednica pomažu samo kada se pokaže da je projekat ozbiljan. Niko ti neće pomoći dok sam ne zasučeš rukave i ne odradiš veći dio posla. Željezničar je sve to uradio, sredio vlasničke odnose, urbanizam i sve dozvole, uložio svoj novac u istočnu tribinu (i novac navijača, 811.000 KM), da bi tek nakon toga dobili pomoć od institucija. Prije toga smo sami ispunili uslove za drugu kategoriju i prvu Evropsku utakmicu na Grbavici, itd...
Na stranu to što Sarajevo nema adekvatan stadion i Grbavica je trenutno najbolje i najjeftinije rješenje da se dođe do kategorije 4.
Za eventualno gašenje Slobode i Čelika su krivi Sloboda i Čelik, nisu Željezničar, Sarajevo, Široki ili Radnik, a da imate bazu navijača o kojoj govoriš, pola ovoga vam se ne bi ni desilo.
Ti stvarno misliš da su te pare halal? Svi su klubovi u većoj ili manjoj mjeri dužnici kriminalnih političkih hobotnica i dok je tako ovisiš o njihovim hirovima.
Mi ne da imamo bazu navijača, mi sinko imamo bazu patoloških mazohista. Vidio bi vaš klub da ste imali ovakve rezultate kao što smo mi imali.
Tituli nismo primirisali više od 20 godina pa smo opet po posjeti u vrhu, odmah iza vas.