Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

avenija
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la avenija » 04 nov 2019, 11:25

Prije 4 godine ako se ne varam Zvijezda Gradacac nije platila za nekog igraca kao Čelik, utakmica nije odigrana i kaznjeni su samo registracijom te utakmice 3-0 ?

Ima li neko da potvrdi ?

Usput izvinite svi ljubitelji bh nogometa na sramoti koju je izazvao moj klub. Iskreno osramoceni smo i stid me ista i napisati.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 04 nov 2019, 11:29

avenija je napisao/la:
04 nov 2019, 11:25
Prije 4 godine ako se ne varam Zvijezda Gradacac nije platila za nekog igraca kao Čelik, utakmica nije odigrana i kaznjeni su samo registracijom te utakmice 3-0 ?

Ima li neko da potvrdi ?

Usput izvinite svi ljubitelji bh nogometa na sramoti koju je izazvao moj klub. Iskreno osramoceni smo i stid me ista i napisati.
Pa i vi ste za sada kažnjeni samo registracijom utakmice 3:0. Po pravilu je ako se to ponovi još jednom onda ekipa bude odmah izbačena u niži rang. Znači ne smiju ti se dvije utakmice u sezoni registrovati 3:0 za protivnika.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 nov 2019, 11:32

arelinho je napisao/la:
04 nov 2019, 11:29
avenija je napisao/la:

Ima li neko da potvrdi ?

Pa i vi ste za sada kažnjeni samo registracijom utakmice 3:0. Po pravilu je ako se to ponovi još jednom onda ekipa bude odmah izbačena u niži rang. Znači ne smiju ti se dvije utakmice u sezoni registrovati 3:0 za protivnika.
Ok to je realna kazna jednom ti oduzme tu utakmicu i dodijeli je protivniku, drugi put te izbacuje.
Ali citam neke ublehe ovdje kaze oduzet pored te kazne jos od 3 od 12 bodova a znam da Zvijezdi prije 4 godine nije ni bod oduzet osim utakmice koju su igrali i koja je dodjeljena Sarajevu 3-0 ako se ne varam.

takodjer se treba izviniti i svim navijacima Zelje koji su kupili ulaznici i krenuli na stadion a sigurno ih je bilo 4-5 hiljada. Ako im je neka utjeha neka se zapitaju kako je bilo cuti navijacima Čelika takve vijesti i doziviti da te vracaju kuci umjesto na stadion jer te klub osramotio pred cijelom drzavom.

mario11111
Kontakt:

Post Postao/la mario11111 » 04 nov 2019, 11:45

avenija je napisao/la:
04 nov 2019, 11:32
arelinho je napisao/la:
avenija je napisao/la:

Ima li neko da potvrdi ?

Ok to je realna kazna jednom ti oduzme tu utakmicu i dodijeli je protivniku, drugi put te izbacuje.
Ali citam neke ublehe ovdje kaze oduzet pored te kazne jos od 3 od 12 bodova a znam da Zvijezdi prije 4 godine nije ni bod oduzet osim utakmice koju su igrali i koja je dodjeljena Sarajevu 3-0 ako se ne varam.

takodjer se treba izviniti i svim navijacima Zelje koji su kupili ulaznici i krenuli na stadion a sigurno ih je bilo 4-5 hiljada. Ako im je neka utjeha neka se zapitaju kako je bilo cuti navijacima Čelika takve vijesti i doziviti da te vracaju kuci umjesto na stadion jer te klub osramotio pred cijelom drzavom.
GASIIII
1905

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 04 nov 2019, 11:45

avenija je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
avenija je napisao/la:

Ima li neko da potvrdi ?

Član 61.
(Neodigravanje utakmice)
(1)Klub, čiji tim neopravdano ne nastupi na prvenstvenoj utakmici, biće kažnjen
oduzimanjem od tri do 12 bodova, odnosno od tri do 12 negativnih bodova.

ALI U OVOM SLUČAJU SE TAJ ČLAN NE AKTIVIRA(Primjer Sarajevo-Zvijezda)

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 04 nov 2019, 11:47

Jadnimi je napisao/la:
04 nov 2019, 11:45
avenija je napisao/la:
arelinho je napisao/la:

DISCIPLINSKI PRAVILNIK
NOGOMETNOG/FUDBALSKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE

Član 61.
(Neodigravanje utakmice)
(1)Klub, čiji tim neopravdano ne nastupi na prvenstvenoj utakmici, biće kažnjen
oduzimanjem od tri do 12 bodova, odnosno od tri do 12 negativnih bodova.

ALI U OVOM SLUČAJU SE TAJ ČLAN NE AKTIVIRA(Primjer Sarajevo-Zvijezda)

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 04 nov 2019, 11:53

Naravno da treba oduzeti bodove, ne mozes jos veci cirkus pravit, eto mi necemo putovat u Mostar, registruj 3:0 ocisti te od suspenzija i rahat.
Ustedio karantin put i odmorio igrace.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2019, 11:57

Tristan je napisao/la:
04 nov 2019, 11:24
Ali pazi ti ovih mučkih udaranja i gaženja igrača Borca na travi. Bešlija, Zeba, Bogičević... klošar do klošara.
Pa nije baš da ste i vi nas mazili u BL, što svakako pripisujem sportskom rivalitetu između dva kluba. E sad što smo vas dva puta poslali u cvajtu, to je nešto sasvim drugo, i shvatam te u potpunosti. Čak smo vam transparent i pjesmicu posvetili.

Vjerovatno ste zato 2011. godine unijeli cigle i kamenje na tribinu, znaš ono kad je kapija 'slučajno' ostala otvorena pa su huligani naoružani do zuba uletili na teren i krenuli prema tribini Manijaka...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 nov 2019, 12:03

MMA075 je napisao/la:
04 nov 2019, 11:53
Naravno da treba oduzeti bodove, ne mozes jos veci cirkus pravit, eto mi necemo putovat u Mostar, registruj 3:0 ocisti te od suspenzija i rahat.
Ustedio karantin put i odmorio igrace.
Ovo je vec vidjeno prije 4 godine i ekipa Zvijezde je bila kaznjena samo registracijom utakmice sa 3-0.
Suspenzije igraca Čelika ostaju na snazi te nece igrati protiv Zvijezde 09 a ukoliko se ponovi situacija onda ide drasticna kazna.
Dok je Zeljo ocistio suspenzije igraca.

Već viđeno: Nije prvi put da se susret Premijer lige ne odigra zbog neizmirenih dugovanja
Prije pet godina smo imali identičnu situaciju
Sportska priča dana u Bosni i Hercegovini je otkazana utakmica 15. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika.

Tada je ekipa Zvijezde iz Gradačca izgubila meč protiv Sarajeva za zelenim stolom sa 3:0, jer su u prvom kolu nove sezone imali dugovanja prema Gradini iz Srebrenika u iznosu od 70.000KM.

Tim iz Gradačca nije ispoštovao rokove za uplatu dugovanja za transfer Amera Ordagića, pa meč protiv Sarajeva nije odigran i pobjeda je Bordo ekipi dodijeljena za zelenim stolom.

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 04 nov 2019, 12:20

Savez je izgubio sve moguce konce kada je u pitanju organizacija lige, Borcu jbt sudi sudija iz Prnjavora, udaljenost gradova manje od pola sata vožnje, i uradi šta uradi, neka i konama onda u Bijeljini stave Peljtu ili Šehovića za sudije, bilo bi fer, dva mezimčeta saveza, valja pogurati
MIHAJLOVIĆ !

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 04 nov 2019, 12:28

Svi pricaju kako se Borac gura, a ekipe redom pregazili ko plitak potok em golovima, em igrom i to redom celik, velez, zelju, tuzlu evo sad i radnika, znaci sve jedna ts ekipa je bila nadigrana i izgubila vise od dva gola razlike, da se Borac gura bilo bi mrljavih 1-0,a nadjite sve jedan dosudjeni penal je bio regularan i sad kenjate kako politaka usla u borac, a zeljo i zrinjski i sarajevo godinama zive od politike tako da ne kenjajte, da se sav kes ne gura u igokeu davno bi mi igrali evropu...pozz
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 04 nov 2019, 12:39

Fighter1926 je napisao/la:
04 nov 2019, 12:28
Svi pricaju kako se Borac gura, a ekipe redom pregazili ko plitak potok em golovima, em igrom i to redom celik, velez, zelju, tuzlu evo sad i radnika, znaci sve jedna ts ekipa je bila nadigrana i izgubila vise od dva gola razlike, da se Borac gura bilo bi mrljavih 1-0,a nadjite sve jedan dosudjeni penal je bio regularan i sad kenjate kako politaka usla u borac, a zeljo i zrinjski i sarajevo godinama zive od politike tako da ne kenjajte, da se sav kes ne gura u igokeu davno bi mi igrali evropu...pozz
Sve stoji osim boldiranog. Jucerasnji penal dosudjen za Borac je neregularno i nepravedno dosudjen.

Penal u Bijeljini koji je takodjer Vranjes izborio protiv Radnika je neregularno i neopravdano dosudjen. Nije bilo kontakta golmana sa Vranjesom, ali ovi koji uredjuju kanal su svjesno izrezali uglove drugih kamera gdje se jasno vidjelo da kontakta nije bilo i da je ovo opet "na iskustvo" izvojevana najstroza kazna za Borac.

Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 04 nov 2019, 12:45

Nego šta nego se gura, vidljivo na svakom koraku, nepostojeci penal protiv Radnika, nepostojeci penal protiv Tuzla City, domaćinsko suđenje, vjerovatno da je i još koji penal sporan, nesankcionisanje grube igre od strane sudije i sta sve ne, Borac se gura kao sto se i Radnik gurao prosle sezone da igra Evropu naustrb Želje, tada preko advokata Slavke Petrovića, advokata Dražena Nikolića koji je bio ujedno advokat Petroviću, clan uprave Radnika i predsjednik disciplinske komisije FSRS-a, izbjegavao svaki kontakt i komunikaciju sa ljudima iz Želje i na kraju se desilo sta se desilo, a sve išlo preko Mileta Kovačevića predsjednika FSRS-a, zanimljivo da iz Radnika šute na nepostojeci penal i delegiranog sudiju iz Prnjavora, vjerovatno svjesni da ce negdje dobiti kompenzaciju za navedeno, da ne spominjjem SNSD-ovce u upravi Borca i dva miliona maraka dodijeljenih Borcu iz budžeta RS-a od strane Dodika i onda dođeš ti i kažeš ne gura se Borac i nema politike u Borcu

Jedne godine jedno mezimče, druge godine drugo i tako ukrug
MIHAJLOVIĆ !

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 04 nov 2019, 12:46

Taman i da je neopravdan, a nije, to ne umanjuje pobjedu, Borac igra dobro i izgleda puno opasnije nego na pocetku lige, poenta je sto je Borac u borbi za vrh, pa je pimalo zavladala panika, da je na desetom mjestu, na penal niko nebi reagovao, ovako je to malo drugacije.
Pobjeda cista i ponovo bez primljenog gola.
"JOŠ OD 1926"

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 04 nov 2019, 12:51

veteran 1987 je napisao/la:
04 nov 2019, 12:46
Taman i da je neopravdan, a nije, to ne umanjuje pobjedu, Borac igra dobro i izgleda puno opasnije nego na pocetku lige, poenta je sto je Borac u borbi za vrh, pa je pimalo zavladala panika, da je na desetom mjestu, na penal niko nebi reagovao, ovako je to malo drugacije.
Pobjeda cista i ponovo bez primljenog gola.
Da li bi bila pobjeda da je dosudjen evidentan slobodan udarac (a mozda cak i penal) za Radnik?
Da li bi bila pobjeda da je Radnik iz tog prekida (kakav god da bio) postigao pogodak a da sudija nije dosudio nepostojeci penal Borcu?

I neka Borca, Krunicu i ekipi niko nista ne moze i ne treba prigovoriti. Ovdje se uglavnom komentarise uplitanje "vecih sila" u sport, a sto je evidentno bilo nakon p i c k a s t e izjave onog pokemona sa klupe Radnika na kraju utakmice. Tacka.

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 04 nov 2019, 13:01

Niko nije u stanju reci sbbkbb, to je vec magija, ja kazem, da je Borac deseti, penal niko nebi ni spomenuo, iako je penal bio cist, sa svih portala su uklonjeni snimci istog ili cak slike koje pokazuju da je kontakt evidentan, naravno i Vranjes je stara kuka, pa zna imati i dobar umjetnicki nastup da taj kontakt naglasi.
Recimo na gostovanju u Ugljeviku za nas nije sviran cist penal kod rezultata 0-1, sta bi bilo da je Zvijezda zavrnula neku frljoku u gol.
Taj penal nigdje nije ni spomenut jer je Borac bio sesti.
Navijacima klubova koji se bore za mjesto pod suncem pored Sarajevskih klubova, samo poruka da znaju da im je lose dok ih navijaci istih sazalijevaju, cim dodju u poziciju u kojoj smo trenutno mi pocece pljuvacina, nevazno dali je to Celik, Slobida, Velez ili nemam pojma koji drugi klub.
Vjerujte da kad pocnu da vas pljuju, znajte da vam je klub na dobrom putu, a dok god vas tapsu po ramenu i govore jbg bice bolje drugi put, znajte da ste u velikom problemu.
"JOŠ OD 1926"

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 04 nov 2019, 13:04

:P
Pitaristok je napisao/la:
03 nov 2019, 21:05
Hahahahahha
Ko ono treba da prati drugi sport

Nema sanse da ce Celik sad izbaciti, vjerovatno ce ga na startu sledece sezone ostavit bez licence
Normalno da treba da prati drugi sport, jer u pravilniku pise da se priznaje gol i dosudjuje kazna odbrambenom igracu samo u slucaju da je on namjerno izasao i pokusao napadaca ostavit u zaledju, a u slucaju da lezi, da je proklizao ili odletio inercijom van terena, ili bilo kojim drugim razlogom se svira zaledje.
Zadnja izmjena: MMM, dana/u 04 nov 2019, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 nov 2019, 13:09

Radmilo87 je napisao/la:
04 nov 2019, 13:05
Puno napišeš ništa ne kažeš, standardno za kone koji ne znaju šta napisati a da ima veze sa mozgom
Ne znam da li si uocio, izbisao sam ti post slican ovom. Zasto? Pokusavamo od teme napravitzi temu koja ce biti prepoznatljiva na forumu i necemo dozvoliti ovakve i slicne postove. Ako se nema sta napisati, bolje preskociti.

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 04 nov 2019, 13:12

admin je napisao/la:
04 nov 2019, 13:09
Radmilo87 je napisao/la:
04 nov 2019, 13:05
Puno napišeš ništa ne kažeš, standardno za kone koji ne znaju šta napisati a da ima veze sa mozgom
Ne znam da li si uocio, izbisao sam ti post slican ovom. Zasto? Pokusavamo od teme napravitzi temu koja ce biti prepoznatljiva na forumu i necemo dozvoliti ovakve i slicne postove. Ako se nema sta napisati, bolje preskociti.
Niste meni ništa brisali, svi postovi na broju, znam šta sam pisao, pomiješali ste me sa drugim forumašem
MIHAJLOVIĆ !

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 04 nov 2019, 13:37

veteran 1987 je napisao/la:
04 nov 2019, 13:01
Niko nije u stanju reci sbbkbb, to je vec magija, ja kazem, da je Borac deseti, penal niko nebi ni spomenuo, iako je penal bio cist, sa svih portala su uklonjeni snimci istog ili cak slike koje pokazuju da je kontakt evidentan, naravno i Vranjes je stara kuka, pa zna imati i dobar umjetnicki nastup da taj kontakt naglasi.
Recimo na gostovanju u Ugljeviku za nas nije sviran cist penal kod rezultata 0-1, sta bi bilo da je Zvijezda zavrnula neku frljoku u gol.
Taj penal nigdje nije ni spomenut jer je Borac bio sesti.
Navijacima klubova koji se bore za mjesto pod suncem pored Sarajevskih klubova, samo poruka da znaju da im je lose dok ih navijaci istih sazalijevaju, cim dodju u poziciju u kojoj smo trenutno mi pocece pljuvacina, nevazno dali je to Celik, Slobida, Velez ili nemam pojma koji drugi klub.
Vjerujte da kad pocnu da vas pljuju, znajte da vam je klub na dobrom putu, a dok god vas tapsu po ramenu i govore jbg bice bolje drugi put, znajte da ste u velikom problemu.
Vidi legendo, slazemo se mi u dosta toga. Ja samo kazem da se, kao ljubitelj sporta i fudbala posebno, gledajuci utakmicu nisam nimalo ugodno osjecao niti sam uzivao u dogadjaju. Prvo poluvrijeme ok, Borac razbio Radnika, trebao voditi, ali nije. Ne pokusavam ja umanjti pobjedu Borca, bili su bolji i zato su i pobijedili, ali da je sudjenje bilo tendeciozno - jeste.

I da, kada je u Bijeljini Borac pobijedio Radnika obje ekipe su bile negdje u zapecku i slabo ko je komentarisao onaj penal, istina. Danas su obje ekipe vec na radaru i zbog toga im se i posvecuje toliko paznje.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.