FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- mohikanac12
- Kontakt:
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Irfane hvala. Vedo znam da min. 10 godina pokusavas da proguras ovu inicijacivu. Svaka cast
pticurino i ti me sa njim zvao na fukamohikanac12 je napisao/la: ↑29 okt 2019, 18:49Bivsi clan uprave sto je Zuji pusio qurac, pa onda Misketu birao clanove skupstine da moze klub privatizovat. Misketov mali cuko.Mamlaz je napisao/la: ↑29 okt 2019, 18:46A jeko taj danan, da mu presudim visemohikanac12 je napisao/la: ↑29 okt 2019, 18:45Crkni danane od muke, pojedi muda svoja!
@Ljozee, ne moras kad ti kazem. Fino sam pitao, ima li ko bolju ideju kako pomoci klubu! Niko nista. Sada vas par "nedodirljivih" treba na koljenima moliti, mi ostali budale vi pametni. Yebo avatar, pisi ti kakav savjet Amaru ko treba igrat, koga otjerat i tako to...

Zadnja izmjena: KANA, dana/u 29 okt 2019, 19:31, ukupno mijenjano 3 puta.
Znači po ovome, jug za stoti rođendan kluba.... auu„Prvi ste kojima prezentiramo naše planove. Cilj nam je da prve ljude Kantona upoznamo sa planom ulaganja, prije svega, u izgradnju južne tribine, koja bi prema našim procjenama trebala iznositi oko pet miliona KM, a sa njenom gradnjom bi se krenulo u septembru naredne godine, dok je završetak radova planiran za septembar 2021. godine“, kazao je Džubur.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ja u to ne vjerujem, previše je to lijepo da bi bilo istinito, a i ne bi bilo dobro da se uvalimo u rupu iz koje nema izlaza, jeb.eš novi jug ako nema ko da igra ispred njega. valjda će uprava biti pametna da ocijeni može li to uopšte. megalomanija je opasna stvarVirtu4l je napisao/la: ↑29 okt 2019, 19:21Znači po ovome, jug za stoti rođendan kluba.... auu„Prvi ste kojima prezentiramo naše planove. Cilj nam je da prve ljude Kantona upoznamo sa planom ulaganja, prije svega, u izgradnju južne tribine, koja bi prema našim procjenama trebala iznositi oko pet miliona KM, a sa njenom gradnjom bi se krenulo u septembru naredne godine, dok je završetak radova planiran za septembar 2021. godine“, kazao je Džubur.![]()
ali ako to stvarno može bez da je harakiri, otvaranje za stogodišnjicu protiv nekog zvučnog protivnika .... pa tu bi suze tekle u potocima!
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 29 okt 2019, 19:29, ukupno mijenjano 3 puta.

Odlicne vijesti. Valjda bude neko simbolicno kucanje eksera u tabut pudlicama. Moze i krecenje onog sto je miske izgradio.

Cuva Bog Zelju svog!
jestamaji je napisao/la: ↑29 okt 2019, 19:25ja u to ne vjerujem, previše je to lijepo da bi bilo istinito, a i ne bi bilo dobro da se uvalimo u rupu iz koje nema izlaza
ali ako to stvarno može bez da je harakiri, otvaranje za stogodišnjicu protiv nekog zvučnog protivnika .... pa tu bi suze tekle u potocima!
Trebalo bi da može, nije pet miliona KM sad neka aman zaman cifra za ovakav projekat, i kad bi se svi angažovali ta sredstva bi se lako obezbijedila. Navijači ponovo mogu obezbijediti milion KM za desetogodišnje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- mohikanac12
- Kontakt:
Pa i bice zvucan protivnik. To se pocelo dogovarati skoro prije godinu dana.
Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
živi bili pa vidjeli
KO KAZE DA JE CURVA IMAGINARAN !?KANA je napisao/la: ↑29 okt 2019, 19:20pticurino i ti me sa njim zvao na fukamohikanac12 je napisao/la: ↑29 okt 2019, 18:49Bivsi clan uprave sto je Zuji pusio qurac, pa onda Misketu birao clanove skupstine da moze klub privatizovat. Misketov mali cuko.sreca pa nisam dosao voli te brat i znaj da sam najvise bio tu radi tebe .Nego Jajaro kako Vas paprika i ekipa nafura da sam imaginaran,psihopata i da sam cak i dijete izmislio
hajde sto je plava porodica popusila pricu njemu je ipak sefova roke najbitnija
shzna jedini normalno pitanje postavio kako je covjek nakon 4 godine postao imaginaran
sta kaze neka posalje sa svog email-a i nece biti problema a trajne banove dijelili ,satro mi se izvinjavali da misle da je hrasno ,nisu odgovrali na pp preko facbooka trazili i pitali jel ti pises ?bolesno totalno kolega nije znao da sam njegov email dao jer su mi 4 blokirali . Od svega sto nam se desilo pored 60 fudbalera,7 trener i luzerskog mentaliteta najveci nas poraz je ova podijeljenost ,neki dan citam ovdje za Alena Ramica i vracam film kad smo igrali protiv Celika i Amar ga zabi u 90 minuti taj momak je bukvalno od radosti pao u nesvjest ,svaki put kad bi ga vidio kroz glavu mi je prolazilo zar ima neko bolesniji za Zeljom od mene ,ono sto hocu da kazem bez obzira da li je slavio 5-2 protiv pitara ALEN RAMIC je nas brat. 11 mjeseci samo jedna recenica mi se vrti u glavi klub istomisljenika i neistomisljenika.
![]()
- mohikanac12
- Kontakt:
Da, i ja kazem živi bili pa vidjeli. Jos je ovo na dugom stapu ali odavno se dogovara. Ima i druga opcija za jug, lobira se kod Uefe, radi se nesto. Nije lako ljudima u klubu, vjerujte na rijec. Posebno jer neki koji su nezapamcenu podrsku imali LAJU svaki dan i okrecu navijace protiv Želje.
To sam maloprije objasnjavao @Ljozee i svima ostalima. Prepoznajte trenutak, nemojte da vas treba moliti. Vidjecete kako ce uskoro udariti po nama, i to zivi bili pa.vidjeli. Udba ne spava, tri putasu probali da.nas ugase, probat ce opet.
To sam maloprije objasnjavao @Ljozee i svima ostalima. Prepoznajte trenutak, nemojte da vas treba moliti. Vidjecete kako ce uskoro udariti po nama, i to zivi bili pa.vidjeli. Udba ne spava, tri putasu probali da.nas ugase, probat ce opet.
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Ako budu ovi nehljebi dali 2 miliona ja cu hodat go po grbavici. Budalastine obicne i samopromocija, kakav vedad, kakve crne ublehe...
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Jug bi bio perverzija, da se zaokruzi cijeli stadion, a onda vidjeti sta i kako za zapad. Dobro je sto se planira isto neka rekonstrukcija sjevera, fasada krov i to. Zapad je ubjedljivo najskuplja tribina i kad bi izgledala kao ostale to bi bilo brat bratu 10 miliona. Mozda se za manje para moze povezati poslije s novim Jugom, nek bude samo za vip goste, novinare i te zajebancije sto se moraju ispuniti prema uefa standardima. Ostale trbine za navijace. Dobra vijest pravo 

Cuva Bog Zelju svog!
ma ne mora se zapad nikad napraviti, i ovo ostalo bi bilo više od sna
Pa i ne mora u rangu ostalih tribina, nego da se malo ulozi da bude samo tribina za te zahtjeve uefe i to je to. Iskoristiti prostor za tu namjenu. Naravno da i bi Jug u povezan s istokom, sve natkriveno bilo perverzija 
PS Da li su se udarni lobotomci povukli u svoje odaje da skuju plan djelovanja i nacin kako da popljuju ovo
Saznat cemo ubrzo

PS Da li su se udarni lobotomci povukli u svoje odaje da skuju plan djelovanja i nacin kako da popljuju ovo

Cuva Bog Zelju svog!
- mohikanac12
- Kontakt:
Hajde raja, prepoznajte momenat!
Mi pisemo istoriju!

https://i.ibb.co/xYpL09b/Photo-Editor-2 ... 036972.jpg
Mi pisemo istoriju!
mohikanac12 je napisao/la: ↑28 okt 2019, 18:04Evo i od mene jedna priča, poruka svima, onako iz srca.
----------------------------- Legacy -------------------------
Dašak vjetra bezbrižno sa igrao, noseći opalo jesenje lišće tamo 'amo između redova praznih stolica. U svojoj razdraganosti nije ni primjetio dvije osobe koje su sjedila na sredini tribine, pa nehotice dotaknu obraz malog dječaka koji je posmatrao njegov ples.
Uz dječaka je sjedio muškarac i zamišljeno gledao prema drugom kraju stadiona. Njegove misli prekinu dječakov glas.
- Tata, a šta radimo?
Otac se nasmija.
_ Sjedimo. Želim nešto da ti pokažem.
- A šta ćeš mi pokazati tata?
_ Nešto lijepo, nešto što ćeš pamtiti cijeli svoj život.
- A šta je to tata, reci mi?
_ Pokazaću ti Želju sine.
Dječak je gledao u oca sa svojim krupnim plavim očima, pa počeo da okreće glavu i razgleda oko sebe.
- A gdje taj Željo tata, nema nikoga?
Otac se glasno nasmija.
_ Tu je sine, sve oko nas što vidiš je Željo, ovo mjesto na kojem sjedimo, i teren, i tribine i koliko ti pogled može dohvatiti. Sve je to Željo, i ja sam Željo, i ti si Željo.
-Ja nisam Željo, ja sam Arman.
Otac se ponovo nasmija, ovaj put glasnije i duže.
_ To se tako kaže sine, kada budeš imao više godina, shvatićeš.
- Imam četiri godine. A koliko Željo ima godina?
_ Željo ima 107 godina.
-Više od tebe?
_ Da, više od mene.
Otac je gledao dječaka i nježno pomjerio pramen kose sa njegovog čela.
- Ja ću slaviti rođendan. Je li Željo ikada slavio rođendan?
_ Jeste sine, slavio je.
- A jesi ti ikada bio na Željinom rođendanu?
_ Jesam sine bio sam.
- A kako je bilo?
Otac nije odgovorio. Podigao je glavu i pogledao udesno, kao da pogledom traži nešto.
- Je li tata, kako je bilo? Pričaj mi.
Ponovo nije odgovario već je i dalje zamišljeno posmatrao nizove plavih stolica na kojima je bijelim slovima preko cijele tribine bilo ispisano Grbavica. Začu dječakov glas ovaj put praćen laganim gurkanjem malih ručica.
- Tata pričaj mi, kako je bilo?
_ Kako je bilo?
Polako je ponovio njegove riječi sa snenim pogledom, ponovo proživljavajuci te trenutke dok su sjecanja navirala.
_ Kada sam ja bio mali, mene je tvoj dedo doveo na ovo isto mjesto, i ispričao mi priču o drugarstvu, o odanosti, o ljubavi. Sjećam se skoro svake riječi ali dosta dugo nisam shvatao šta je tačno želio da kaže. Mislim, volio sam ja Želju, išao na utakmice ali sam shvatio dedine riječi tek dosta kasnije. Tih godina nam nije išlo baš najbolje, nikako nismo mogli da osvojimo titulu. Raja se nervirala, sjećam se stalno neka previranja, rasprave i stadion polu prazan. A onda jedne godine na sredini sezone, ovako bila jesen kao sada, nešto se desilo. Ne znam tačno kako je počelo, ko je i kako upalio iskru koja je zapalila navijače, samo znam da je odjednom stadion bio pun. Krcat. Nevjerovatno, preko noći, kao da su spavali i probudili se. Podrška kakvu niko nikada prije nije vidio, cijela drzava je samo o nama pricala, Željo i njegovi Manijaci.
Prekinu priču i ustade dok ga je dječak zbunjeno gledao kako se vrti oko sebe, gleda u pod i uzbuđeno pokazuje nešto rukama.
_ Zadnju utakmicu sezone smo igrali u maju, na Grbavici. Stari jug nije bio ovakav, stari jug je izgledao drugacije a na donjem dijelu nije ni bilo stolica. Satima ranije sve to je bilo puno, nakrcano navijacima, nezapamcena atmosfera. Trebala nam je pobjeda za titulu, svi su bili kao na iglama. Fešta je pocela ko zna koliko prije pocetka i samo jednom je na kratko prekinuta, kada smo u petoj minuti primili go. Šok, otprilike pola minute muk i tisina. A onda kao da je neko ludilo obuzelo sve na stadionu. Sve se treslo, svaka tribina je bukvalno podrhtavala, jedna pjesma se pjevala do kraja utakmice. Kao u transu. Izjednacili smo sredinom drugog a go koji nam je donio titulu dali u sudijskom vremenu. Nase dijete, glavom nakon kornera.
Zastade na trenutak. Ponovo se zagledao u teren i duboko uzdahnuo.
_ To se rijecima ne moze opisati. Taj trenutak. Erupcija. Osjećaj.
Dječak stade pored oca.
_ A sta ste pjevali tata?
Otac se nasmijesi, podize djecaka i sa njim u narucju krenu silaziti niz okomite stepenice.
_ Pjesmu sine. Pjevali smo pjesmu. I ti ces je pjevati.
-Necu. Ja cu u vrticu slaviti rođendan.
_ Hoćeš. Sada imas dva rođendana, jedan pravi kada si se rodio i danas kada si postao Željo.
Visoko iznad njih žuto sunce je posmatralo oca i sina koji polako idu ka izlazu. Toplo ih pomilova svojim dugackim zrakama, pjevušeći u sebi pjesmu koja se tog majskog dana cula sve do neba.
...O o o jedan go...

https://i.ibb.co/xYpL09b/Photo-Editor-2 ... 036972.jpg
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Zeeeeljo samo Zeljo, najbolji je on, on je sampion 

Joj kad se pojačamo, bićemo pojačani skroz.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Levin i 55 gostiju.