Sramota je i ovo sta im mucena Oklahoma nacini.NO mnogo gotivna,mlada ekipa,uzece GSW veceras.Justin je napisao/la:Bila bi bas sramota za Currya da to dopusti. Mora uzeti ovo danas.djoleprijedor je napisao/la:Večeras GSW ide na 0-3,a Knicksi do 1.pobjede u sezoni.
NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- djoleprijedor
- Kontakt:
Re: NBA 2019/2020
Mens sana in corpore sano.
Bar neki ball movement,bar neke akcije.Nemamo Duranta da se igra iso ball cijelu utskmicuNEZALAGANJE je napisao/la:Aj sad realno onako...Sta ocekujes od trenera koji ima potpun nov roster i nema nijednog AS igraca na istom?MElloo je napisao/la: Sjecam i zato sam mislio da je dobar trener bgm.Ne znam da sa MEM pogledao 2 puta i zivotu.I kontam i ovdje su ga kritikovali.Ajde prosle sezone ok niko mu nista nije reko jer se tankalo.Ovo u prve 3 utakmice nije valjalo.Sto je najgore 2 od te 3 su se mogle pobjedit a i trecu si vodio na poluvremenu.Imas rookija koji zabija 20ppg jbg
Kako uopste mozes suditi rad u takvoj situaciji nakon 3 tekme i to tekme gdje ste bili kompetitivni i lako mogli i do pobjeda?Sta onda reci za SAC koji je dodatno ojacao proslosezonsku ekipu,a u 3 utakmice nisu ni blizu bili da vode.Prosjek im po -18 da gube tokom tekme.
Ovo sto NYK rade se itekako odrazava na trenera.Ne postoji trener na svijetu koji ce uigrati 8 novih igraca u rosteru i uciniti ekipu dobrom,a da nijedan od tih novih igraca nije ni blizu nekog aman kvaliteta za NBA prilike.Ne znam koji je plafon Fizdalea kao trenera,niti to iko moze znati korz ovo sto ima u NYu,ali ono sto je pokazivao u MEM je itekako imalo smisla,a na koncu je imao i PO plasman i to na Zapadu.To je makar neka referenca.
Rotacije isto jako cudne
To jer je jedan od rijetkih tamnoputih trenera. Pa rasisti SAS-u smetalo. Plakao je i jer Jackson nije bio trener Goldena.BosniaBoston je napisao/la:Sjecas li se koliko su MEM kritikovali kad su ga otpustiliMElloo je napisao/la:Knicksi su 27 po asistencijama u ligi a prvi po izgubljenim loptama.Fizdalea ce zakucat na vrh empire state buildinga ako ovako se nastavi

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Itekako se moze suditi, jer je prvo u pitanju New York a drugo jer je u pitanju Istok.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Rotacije su cudne jer je roster skroz nov.Pogledaj sta Pop u ovom pocetku sezone radi sa rotacijama SA,pa ja sebi cupam kosu,a ekipa fakticki ostala ista?MElloo je napisao/la:Bar neki ball movement,bar neke akcije.Nemamo Duranta da se igra iso ball cijelu utskmicuNEZALAGANJE je napisao/la:Aj sad realno onako...Sta ocekujes od trenera koji ima potpun nov roster i nema nijednog AS igraca na istom?MElloo je napisao/la: Sjecam i zato sam mislio da je dobar trener bgm.Ne znam da sa MEM pogledao 2 puta i zivotu.I kontam i ovdje su ga kritikovali.Ajde prosle sezone ok niko mu nista nije reko jer se tankalo.Ovo u prve 3 utakmice nije valjalo.Sto je najgore 2 od te 3 su se mogle pobjedit a i trecu si vodio na poluvremenu.Imas rookija koji zabija 20ppg jbg
Kako uopste mozes suditi rad u takvoj situaciji nakon 3 tekme i to tekme gdje ste bili kompetitivni i lako mogli i do pobjeda?Sta onda reci za SAC koji je dodatno ojacao proslosezonsku ekipu,a u 3 utakmice nisu ni blizu bili da vode.Prosjek im po -18 da gube tokom tekme.
Ovo sto NYK rade se itekako odrazava na trenera.Ne postoji trener na svijetu koji ce uigrati 8 novih igraca u rosteru i uciniti ekipu dobrom,a da nijedan od tih novih igraca nije ni blizu nekog aman kvaliteta za NBA prilike.Ne znam koji je plafon Fizdalea kao trenera,niti to iko moze znati korz ovo sto ima u NYu,ali ono sto je pokazivao u MEM je itekako imalo smisla,a na koncu je imao i PO plasman i to na Zapadu.To je makar neka referenca.
Rotacije isto jako cudne
Treneri traze i isprobavaju u ovoj fazi sezone.To je normalno.Akcije ce isto tako doci,kao i kretanje cim se igraci upoznaju.Pa vi fakticki startate 3 nova igraca u petorci,jednog koji je standardan,ali povrijedjen(Robinson) i jednog koji i ne zna jos uvijek da li je starter svaku noc(Payton).Tesko je tu bilo sta enormno ocekivati.
Ono sto vidim pozitivno kod vas,ma koliko to neki kritikovali,je sto je oznacio Randlea kao nositelja igre i vaseg najboljeg igraca.On de facto to i jeste i koliko god drugi ismijavali njegove greske i glupe poteze tokom tekme,on je vas najbolji igrac i on treba da vas nosi.To sto on nije top kvalitet u ligi za takvo nesto je drugo pitanje i pitanje za FO,ali je barem uloga odredjena.I to pravilno.I vidim da se za njega pozivaju akcije.
Druga stvar je guranje u prvi plan i davanje apsolutne slobode Barettu.Gledajuci ga u predsezoni,nije me uopste impresionirao,ali kako je sezona pocela,igra super za rookiea i vidi se da mu godi to sto trener vjeruje u njega i daje mu slobodu.
I treca stvar,Fizdale je fleksibilan.Nagradio je odlicnu partiju Payton u SA startom u naredne 2 tekme i to pokazuje da zna cijeniti dobar rad i da nije tvrdoglav.
Evo veceras igrate sa CHI i tu se vec moze ocekivati i pobjeda i da malo realnije vidis neke igrace.Ne trenerske odluke,vec kako igraci igraju i nose se sa podjedankim protivnikom koji nema velike zvijezda kao ni vi.
Isto treba dodati kako su knox robinson i trier bas fino.napredovali pod njim
Vidjecemo veceras.Valjda se dobije kuci chikago
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa o tome ti pricam.Takve stvari treba gledati,a ne pobjede sa rosterom koji nema AS igraca i koji je sklopljen na vrat na nos nakon sto su prve mete u FAu izabrale druge opcije.MElloo je napisao/la:Isto treba dodati kako su knox robinson i trier bas fino.napredovali pod njim
As you may know, Nikola Jokic now has 29 career triple doubles in his young career. What you may not know, he has as many triple doubles as every other active center has...combined! Huar!
Poslije 100g jedan trener je dobio sezonu bez kritika da gubi, i sad mu je svaka utakmica pod lupomNEZALAGANJE je napisao/la:Pa o tome ti pricam.Takve stvari treba gledati,a ne pobjede sa rosterom koji nema AS igraca i koji je sklopljen na vrat na nos nakon sto su prve mete u FAu izabrale druge opcije.MElloo je napisao/la:Isto treba dodati kako su knox robinson i trier bas fino.napredovali pod njim
Vec se prizivaju dave joreger,jeff van gundy
Pulled hamstring tribute. Impossible to forget.ReX je napisao/la:Hocel biti tribute video za CP3a veceras u Houstonu?
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
- Donnie Darko
- Kontakt:
TonySosa je napisao/la:Pulled hamstring tribute. Impossible to forget.ReX je napisao/la:Hocel biti tribute video za CP3a veceras u Houstonu?

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja se samo pitam na osnovu cega ga se proziva?Znaci FO uopste nije ispunio svoj zadatak,a onda je doveo neke "B" i "C" opcije sa trzista na kratkorocnim ugovorima i opet ce slijedece godine ganjati nesto,a da ni sami ne znaju sta!?MElloo je napisao/la:Poslije 100g jedan trener je dobio sezonu bez kritika da gubi, i sad mu je svaka utakmica pod lupomNEZALAGANJE je napisao/la:Pa o tome ti pricam.Takve stvari treba gledati,a ne pobjede sa rosterom koji nema AS igraca i koji je sklopljen na vrat na nos nakon sto su prve mete u FAu izabrale druge opcije.MElloo je napisao/la:Isto treba dodati kako su knox robinson i trier bas fino.napredovali pod njim
Vec se prizivaju dave joreger,jeff van gundy
Neko ko prati ovu ekipu bi to trebao znati i znati sebi realno odrediti prioritete.Ti sto prizivaju druge trenere su nerealni i vode se onom "ovo je NY i samim tim mi moramo biti bolji".To ne ide tako.Ta vremena su davno prosla.Takvi ljudi su ili ignoranti ili ne prate NYK dovoljno.
Uostalom,sta bi znacilo za vas sad da i sam Pop sjedne na klupu sa ovakvim rosterom?Mislis da bi bilo bolje izuzev kompetitivnosti koja je vec tu?
Da sam navijac NYK nadao bi se slijedecim stvarima:
1.Da ce FO skontati da se treba ulagati u razvoj ovih mladih igraca i da stvaranje takvog jakog jezgra treba biti prioritet,a ne FA trziste.Jak FA igrac ce danas u 90% slucajeva doci u fransizu koja ima jak potencijal.Eto ti je BKN najbolji primjer toga;
2.Da ce pod trenerom mladi igraci imati minute,podrsku i slobodu za svoj razvoj.Da ce ih trener fokusirati na rad i na to da svakim danom trebaju biti bolji;
3.Da cemo biti kompetitivni.Svjesni da nemamo jaku ekipu,ali da se ne desavaju tekme poput onog sinoc GSW da me ljudi trpaju po 40 razlike.Zelim vidjeti borbu i zelim da se protivnik mora dobro oznojiti da me dobije.Takav pristup je korak u pravom smjeru i zato licno mrzim kad vidim da ekipe brutalno tankaju,jer se toliko i TAKVO gubljenje itekako odrazi na kulturu same ekipe,a stvaranje pobjednickog mentaliteta moze potrajati godinama.
Eto to su stvari koje bih gledao i 2 od ove 3 tacke u prvih nekoliko vasih utakmica i vidim.
Eh da vidimo i ovo sad
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Brate svaka čast kad imaš živaca i fonda gledaš. Knicksi katastrofa, ali cijenim lojalnostMElloo je napisao/la:Eh da vidimo i ovo sad

Anfernee "Penny" Hardaway #1
Jednom cemo i mi pobjedjivatTracy3McGrady je napisao/la:Brate svaka čast kad imaš živaca i fonda gledaš. Knicksi katastrofa, ali cijenim lojalnostMElloo je napisao/la:Eh da vidimo i ovo sad

Randle je najbeskorisniji igrac u univerzumu.Minus u odbrani, ne zna dodat lopte, a nista ne moze pogodit.Uzmes nekog sa ulice isto bi
Trier nije usao u igru nikako, cijelo vrijeme Fizdale fura petorku bez suta.Chikago sve sto radi je popunjava reket i uvijek jedan ili dva igraca ostaju sama na sutu za tri.Djaba kad niko ne uzima sut jer zna da nece pogodit
Randle ljevoruki Wiggins
Randle ljevoruki Wiggins
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ovaj Toronto baš dobro izgleda, Kawhi im je bio dimenzija više, ali i ovako oni su medju 4 ekipe istoka, po mom mišljenju čak i finale istoka, pa zašto ne i veliko finale.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
prvi napad rocketsa, indijanac ide na citavu ekipu okc i zavrsava neslavno :lol:
The Knicks rank seventh in the NBA in total number of isolation plays run this season. Yet, the Knicks are shooting just 21% in ISO situations and averaging a putrid 0.46 points per ISO possession (which ranks 28th in the NBA)

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.